ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Κατεβάστε τον οδηγό Κρύπτο για αρχάριους

7 Μυστικά επιτυχίας στο ηλεκτρονικό εμπόριο

ηλεκτρονικό-εμπόριο-3

7 Μυστικά επιτυχίας στο ηλεκτρονικό εμπόριο

1. Αποκτήστε πολλά κανάλια πωλήσεων

Ένα ίσον κανένα, οπότε περισσότερα από ένα κανάλια πωλήσεων στο ηλεκτρονικό εμπόριο είναι το ζητούμενο. Το κανάλι πωλήσεων είναι το ίδιο με το κανάλι διανομής. Για να πετύχετε στο ίντερνετ και στο ηλεκτρονικό επιχειρείν πρέπει να είστε παντού. Στα social media, στο δικό σας site, στο ebay, στο Amazon και όπου αλλού μπορείτε.

Σήμερα υπάρχουν πολλές επιλογές για να πουλήσετε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες ηλεκτρονικά ξεκινώντας πρώτα από την ιστοσελίδα σας. Στην ιστοσελίδα σας μπορείτε να προσθέσετε ένα e-shop εάν δεν έχετε ήδη e-shop. Μετά υπάρχει το facebook-commerce, το ebay και άλλες πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου.

Παρακάτω θα σας περιγράψω μερικές:

Shopify

Η συνεργατική πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου όπου έχει όντως υψηλή επισκεψιμότητα.

Magento

Η συνεργατική έκδοση του magento e-shop.

JamJar

Μία από τις φρέσκες ελληνικές πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου για τα χειροποίητα προϊόντα.

Etsy

Μια από τις μεγαλύτερους χώρους συνάντησης αγοραστών και κατασκευαστών προϊόντων στον πλανήτη.

Easysocialshop

Τελικά το facebook commerce ζει και βασιλεύει!

Υπάρχουν αμέτρητες άλλες πλατφόρμες και προγράμματα για ηλεκτρονικό εμπόριο. Η βάση όμως παραμένει το δικό σας ιδιόκτητο e-shop σε WordPress πάντα.

2. Το live chat μπορεί να διπλασιάσει ή και να πολλαπλασιάσει τις πωλήσεις σας

Η προσθήκη ενός live chat στην ιστοσελίδα σας, σίγουρα θα αυξήσει τις πωλήσεις σας ή και θα τις πολλαπλασιάσει. Η αμεσότητα είναι πολύ σημαντική. Σύμφωνα με το Cluetrain Manifesto, οι αγορές είναι συνομιλίες, συνομιλίες μεταξύ των ανθρώπων που ακούγονται από άνθρωπο. Έχουν διεξαχθεί σε μια ανθρώπινη φωνή και σε έναν ανθρώπινο τόνο.

Οτιδήποτε απρόσωπο στο ίντερνετ είναι καταδικασμένο να πεθάνει, οι εταιρείες επενδύουν εκατομμύρια για να κάνουν τα brands τους προσωπικά γιατί το μυστικό της επιτυχίας στο ίντερνετ είναι το Personal Branding, ή η εξανθρωποίηση των ηλεκτρονικών μέσων.

Μην φτιάχνεται απρόσωπα e-shop, δημιουργήστε ηλεκτρονικά μαγαζιά με το προσωπικό σας στυλ και προσθέστε και μια εφαρμογή live chat.

3. Ποτέ μην σταματάτε να μαθαίνεται

Υπάρχουν πάρα πολλά νέα πράγματα στο ίντερνετ που μπορείτε να μάθετε για τον τομέα σας. Προσωπικά παρακολουθώ μερικά podcasts για το ηλεκτρονικό εμπόριο που ακόμα είναι αγγλόφωνα.

Μερικά από τα καλύτερα είναι τα παρακάτω:

Για να δείτε περισσότερα, μια αναζήτηση στη google με τη λέξη κλειδί e-commerce podcasts θα σας επιστρέψει πολύ περισσότερα αποτελέσματα για να αρχίσετε το ταξίδι σας στον κόσμο της ηλεκτρονικής μάθησης και του ίντερνετ.

 

4. Στο ηλεκτρονικό εμπόριο η εξυπηρέτηση πελατών πρωτεύει

ηλεκτρονικό-εμπόριο-4

Άμα δεν έχετε πελάτες να εξυπηρετήσετε, τότε πρέπει να βρείτε πελάτες γιατί αλλιώς η επιχείρησή σας κινδυνεύει. Οι πελάτες δεν αγοράζουν μόνο ένα προϊόν ή υπηρεσία, αλλά τα οφέλη που έχει αυτό το προϊόν ή υπηρεσία. Επίσης αγοράζουν εξυπηρέτηση, after sale service και προσωπική επαφή.

Άμα η εξυπηρέτησή σας είναι χάλια, οι πελάτες σας θα το θυμούνται και θα φύγουν μακριά σας στον ανταγωνισμό. Η αξία ενός πελάτη σήμερα είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλο ενεργητικό της επιχείρησής σας.

5. Η τεχνολογία οδηγεί το εμπόριο, νέες αλλαγές στο προσκήνιο

Μην ξεχνάτε ποτέ πως η τεχνολογία είναι αυτή που οδηγεί το εμπόριο και αυτό συνέβαινε από τον καιρό του Νώε. Οι ανακαλύψεις και εφευρέσεις της ιστιοπλοΐας και της ουρανοθεσίας εξάπλωσαν το εμπόριο σε όλο τον γνωστό αρχαίο κόσμο! Επίσης οι ανακαλύψεις στη ναυσιπλοΐα και στην τεχνολογία κατασκευής των πλοίων, ενέπνευσαν τον Χριστόφορο Κολόμβο για το ταξίδι του στην Αμερική.

Σήμερα το εμπόριο μετατοπίζεται από τα φυσικά στα ηλεκτρονικά μέσα. Σε ποια μέσα; Σε όλα τα ηλεκτρονικά μέσα, στο ίντερνετ, στο κινητό, στο tablet, στο facebook, παντού! Μην μένετε πίσω, φροντίστε να αποκτήσετε τις τεχνικές δεξιότητες για να μην μείνετε στην εποχή των δεινοσαύρων!

 

6. Το κινητό εμπόριο m-commerce, αποτελεί το 20% του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Αμερική

Μπορεί η ιστοσελίδα σας να είναι σούπερ για τον υπολογιστή σας, αλλά πόσο γρήγορα τρέχει στο κινητό σας; Μήπως χάνετε το 20% των πελατών σας που χρησιμοποιούν κινητές συσκευές; Τον προηγούμενο μήνα μόνο από το κινητό στο facebook και μετά στο site μου μπήκαν 382 από τους 5.167 επισκέπτες. Και αυτό το νούμερο αυξάνεται καθημερινά.

Δεν επαρκεί μόνο το responsive design, το οποίο σημειωτέον δεν αποτελεί παράγοντα SEO, μετράει και η ταχύτητα φόρτωσης μιας ιστοσελίδας. Δείτε πόσο αργή είναι η δική σας : tools.pingdom.com

Κόψτε τα γραφικά από τις σελίδες σας που δεν έχουν κανένα νόημα και προσθέστε περιεχόμενο. Είδατε ποτέ το facebook ή η αρχική σελίδα της google να έχει περιττά γραφικά;

7. Η δημιουργίας λίστας με email πελατών το νούμερο ένα ενεργητικό κάθε e-shop

Πάλι το νούμερο ένα ενεργητικό της ιστοσελίδας σας ή της ηλεκτρονικής σας επιχείρησης είναι η λίστα σας, και όταν λέμε λίστα εννοούμε την λίστα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην οποία έχουνε εγγραφεί με την θέλησή τους οι υποψήφιοι πελάτες σας. Αν σήμερα κράσαρε ο σκληρός δίσκος σας και o server που φιλοξενείτε την ιστοσελίδα σας, τότε θα μπορούσατε την επόμενη μέρα να ξεκινήσετε ένα καινούριο site εφόσον έχετε λίστα.

Η έλλειψη λίστας είναι η ρίζα όλων των κακών και των δεινών στο ίντερνετ και στο μάρκετινγκ στο ίντερνετ!

Η έλλειψη λίστας είναι η ρίζα όλων των κακών και των δεινών στο ίντερνετ και στο μάρκετινγκ στο ίντερνετ!

Άμα δεν έχετε λίστα, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, είναι καιρός να αποκτήσετε μια. Προσωπικά προτείνω την εταιρεία Aweber από χιλιάδες άλλες!

Ζητήστε μια προσφορά σήμερα για κατασκευή ιστοσελίδας

ZHTHSTE PROSFORA DIGITAL MARKETING-1

Αν είστε πριν την κατασκευή ή την ανακατασκευή της ιστοσελίδας σας, πριν κάνετε οτιδήποτε ζητήστε μια προσφορά για κατασκευή site ή κατασκευή eshop με το Genesis Theme Framework.

Ζητήστε προσφορά κατασκευής  ή προώθησης ιστοσελίδας

Δωρεάν Μαθήματα SEO Αξίας 129€

seo-google

Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό βίντεο μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα. Είναι πολύ συνετό να αφιερώνετε το 20% του χρόνου και των πόρων σας στην προσωπική σας εκπαίδευση και στην προσωπική σας ανάπτυξη. Γραφτείτε σήμερα στα βίντεο μαθήματα εντελώς δωρεάν!

seo-web-design

1 σκέψη στο “7 Μυστικά επιτυχίας στο ηλεκτρονικό εμπόριο”

Σχολιάστε