ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Κατεβάστε τον οδηγό Κρύπτο για αρχάριους

Αποτυχημένα Πειράματα SEO

seo-experiments

Αποτυχημένα Πειράματα SEO

αυτά που θα ευχόσασταν να μην είχατε κάνει ποτέ και αυτά που θα θέλατε να κάναν οι ανταγωνιστές σας για να χάνουν τον χρόνο τους

Ξέρετε ποιους εννοώ όταν λέω ανταγωνιστές, αυτούς που μοιράζονται την πρώτη σελίδα της Google μαζί σας.

Αυτή τη στενή σελίδα με τα δέκα αποτελέσματα και σας λίγο πάνω και λίγο κάτω από αυτούς, ανάλογα με τα κέφια της Google!

Σκεφτόμουνα εδώ και μέρες να γράψω σχετικά με το negative SEO, αλλά είναι ένα θέμα που δεν θέλω να ακουμπήσω ακόμα από τον φόβο ότι κάποιοι από εσάς θα χρησιμοποιήσουν τα εργαλεία και την εφαρμοσμένη γνώση με λάθος τρόπο.

Για αυτό λοιπόν φίλοι μου και φανατικοί μου αναγνώστες, θα μιλήσουμε σήμερα για ένα θέμα στο SEO τα πολλά αποτυχημένα πειράματα SEO που έχω κάνει μέχρι στιγμής. Θα καλύψω μόνο μερικά από αυτά και καθώς θα προχωράμε σε αυτό το ταξίδι γνώσης στο SEO θα ανεβάζω όλο και πιο πολύ τον πήχη της ποιότητας των πληροφοριών.

Και θα το κάνω γιατί μπορώ και γιατί θα γίνεται ασυνείδητα κάθε μέρα όλο και πιο πολύ. Βλέπετε ο κανόνας των 10.000 ωρών έχει να κάνει με το τι γινόμαστε καθημερινά μέσω της εξάσκησης.

Περιττό να σας πω ότι τα περισσότερα από αυτά είναι πειράματα για τα οποία θα αναφερθώ είναι Black Hat SEO. Μάλλον για αυτό δεν οδήγησαν πουθενά;

WEB 2.0 doorway blogs με διπλό περιεχόμενο

Η ιδέα του να δημιουργήσω μερικά WEB 2.0 blogs ξεπήδησε όταν ανακάλυψα ότι είχα πολύ χαμηλή διασπορά στα referring domains. Μπορείτε να δείτε και εσείς πόσα domain names σας στέλνουν backlink στην ιστοσελίδα σας. Παραπέμπουν πίσω σε εσάς δηλαδή πηγαίνοντας στο ahrefs.com.

ahrefs-referring-domains

Επιπλέον ήθελα να διασκεδάσω και όλες εκείνες τις εντυπώσεις ότι διάφορα blogs και sites τύπου Web 2.0 μπορούν να ανταγωνιστούν άλλα WordPress sites και να βγούνε στην πρώτη σελίδα της Google.

Ξόδεψα δυο ημέρες περίπου για να δημιουργήσω 11 WEB 2.0 blogsites.

Η φιλοσοφία δημιουργίας τους ήτανε πολύ απλή, πήρα το άρθρο SEO In Greece και το επαναδημοσίευσα 11 φορές περίπου για να δημιουργήσω τον κορμό του περιεχομένου των ιστοσελίδων. Μετά πρόσθεσα και αρκετά στοιχεία από την σελίδα του προφίλ μου και η νέα ιστοσελίδα με subdomain τη λέξη κλειδί ήτανε έτοιμη.

Ορίστε τα ακριβής βήματα αυτού του αποτυχημένου πειράματος SEO:

  1. Βρήκα τη λέξη κλειδί που ήθελα να ανταγωνιστώ στη Google με τα άλλα αποτελέσματα αναζήτησης η οποία ήτανε το SEO In Greece.
  2. Έφτιαξα 11 Web 2.0 sites επιλέγοντας ως subdomain τη λέξη κλειδί.
  3. Αναδημοσίευσα το άρθρο SEO In Greece και πρόσθεσα τη σελίδα από το προφίλ μου και κάποια social media.
  4. Έκανα ping τα νέα sites με το pingmylink.com
  5. Τέλος πρόσθεσα 2.500 backlinks με κάποια δωρεάν υπηρεσία backlink generator θέτοντας ως λέξη κλειδί τη φράση SEO In Greece.
  6. Περίμενα 15 ημέρες για να ταξινομήσει τις νέες ιστοσελίδες η Google και μετά έκανα μια αναζήτηση με τη λέξη κλειδί SEO In Greece για να δω εάν κάποιο από όλα αυτά τα sites έχει βγει στην πρώτη σελίδα της Google.

Ένα μήνα μετά και στα πρώτα 100 αποτελέσματα της Google για τη συγκεκριμένη λέξη κλειδί, στις πρώτες 10 σελίδες δηλαδή, δεν εμφανίζεται κανένα από όλα αυτά τα WEB 2.0 sites.

Σκεφτείτε το καλά πριν επιλέξετε το Weebly, το Wix ή κάποια άλλη δωρεάν υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων. Δεν υπάρχει περίπτωση να σας βρει κάποιος από τη Google. Οι λόγοι που δεν θα σας βρει κάποιος στη Google είναι πιθανώς οι παρακάτω:

  • Μηδενικό SEO με ελάχιστη παραμετροποίηση και δυνατότητες
  • Κακής ποιότητας ιστοσελίδες και περιεχόμενο
  • Μηδενική ταξινόμηση στη Google. Ακόμα και ένα μήνα μετά πολλά από αυτά τα sites δεν ταξινομήθηκαν από τη Google! Δεν υπάρχουν πουθενά.

Backlink Generators

Άλλη μια άχρηστη υπηρεσία SEO που στην ουσία μπορεί να βλάψει αντί να ωφελήσει την ιστοσελίδα σας. Ξέρουμε όλοι ότι η Google βασίζεται ακόμα και σήμερα στον αριθμό και την ποιότητα των backlink για να ταξινομήσει ένα site. Στην αναζήτηση για την απόκτηση όλο και περισσότερων backlink, κάποιοι δημιούργησαν διάφορα black hat SEO sites που παράγουν κατά κόρον χιλιάδες links με τη λέξη κλειδί προς το site σας.

Αυτό λέγεται τεχνητή δημιουργία links και τιμωρείτε από τη Google. Ειδικά άμα έχετε ένα νέο site με ηλικία λιγότερη των τριών μηνών θα σας συμβούλευα να μην πλησιάσετε αυτά τα backlinks generator sites που υπόσχονται να δημιουργήσουν χιλιάδες links προς την ιστοσελίδα σας και να σας ανεβάσουν στη Google.

Μετά λοιπόν από δοκιμές μηνών, ανακάλυψα ότι όλη αυτή η προσπάθεια ήτανε χάσιμο χρόνου και ευτυχώς που δεν έβλαψε κιόλας το site μου.

Η τεχνητή δημιουργία χιλιάδων συνδέσμων είναι σήμα negative SEO για τη Google η οποία μπορεί να τιμωρήσει το site σας ανεπανόρθωτα. Μείνετε μακριά λοιπόν και από τα backlink generator.

Blog Network με RSS Scraper Blogs

Πριν από λίγο καιρό ένας καλός φίλος και συνεργάτης hard core προγραμματιστής από την Αθήνα μου αποκάλυψε ότι διαχειρίζεται πάνω από 20 sites και e-shops που φιλοξενεί στον ιδιόκτητο server του.

Αμέσως το δαιμόνιο μου στο SEO τον παρότρυνε να αξιοποιήσουμε όλες αυτές τις ιστοσελίδες, οι περισσότερες των οποίων ήτανε σε WordPress και να βελτιώσουμε το SEO μας.

Η ιδέα μου ήτανε απλή, να δημιουργήσουμε ένα blog network. Τι είναι το blog network;

To  blog network είναι μαι ομάδα blogs που συνδέονται είτε μονόδρομα, αμφίδρομα ή κυκλικά μεταξύ τους δημιουργώντας ένα link Wheel. Συνήθως το δίκτυο έχει έναν και μόνο κοινό ιδιοκτήτη και ο σκοπός του είναι να προωθήσει τα συνδεόμενα blogs και να αυξήσει το traffic και τα διαφημιστικά έσοδα.

Στο παρελθόν, αλλά ακόμα και σήμερα τα  blog networks χρησιμοποιούνταν καθαρά για λόγους Search Engine Optimization. Αυτό γινότανε με την πώληση links, πληρωμένων άρθρων και διαφημιστικών banners. Για τη Google, το blog network θεωρείτε καθαρά black hat SEO και τιμωρείτε γιατί προσπαθεί να χειραγωγήσει τα αποτελέσματα αναζήτησης της.

Δεν ήτανε λίγες οι φορές εκείνες που η Google τιμώρησε αρκετά blog networks.

Εν πάσι περιπτώσει, μετά από μια μικρή έρευνα διαπίστωσα ότι όλα τα blog ήτανε σε κακό χάλι. Διπλό περιεχόμενο που αντλούνταν με RSS Scrapers. Αλλόκοτο περιεχόμενο με χιλιάδες αντικρουόμενες λέξεις κλειδιά και ένα τεράστιο σκουπιδαριό από plugins, θέματα και άρθρα.

Γενικά υπήρχε πρόβλημα ποιότητας και σχετικότητας. Φανταστείτε ότι ένα blog με 2.800 δημοσιεύσεις είχε μόνο 50 μοναδικούς επισκέπτες την ημέρα! Μιλάμε για άθλια αποτελέσματα από άποψη επισκεψιμότητας.

Η κατάσταση ήτανε σοβαρά χάλια. Έπρεπε να συμμαζέψω όλο το σκουπιδαριό, να το βάλω σε σειρά, να πετάξω τη σαβούρα και να δημιουργήσω μοναδικό, ποιοτικό περιεχόμενο. Πριν προχωρήσω και στα είκοσι blog με το συμμάζεμα, σκέφτηκα να δοκιμάσω βάζοντας δύο άρθρα σε δύο από αυτά για να δω αν θα έχω κάποιο αποτέλεσμα.

Κάποιο αποτέλεσμα ήτανε για μένα να έρθει έστω και ένας επισκέπτης από αυτά στην ιστοσελίδα μου. Μετά από δύο μήνες θέλετε να μάθετε πόσοι επισκέπτες ήρθανε στο site μου από τα δύο αυτά blog του δικτύου;

Το βρήκατε! Ούτε ένας!

Απάντηση που δικαιώνει την επιλογή μου για να συνεχίσω το ποιοτικό White Hat SEO!

Μην αυταπατάστε, στο SEO δεν υπάρχει το μαγικό ραβδάκι, ούτε μαγικά κόλπα, παρά μόνο σκληρή δουλειά για να βγείτε στην πρώτη σελίδα της Google και να κερδίσετε τον ανταγωνισμό. Όλες οι υπηρεσίες SEO που παρέχω βασίζονται σε αυτήν την αρχή της δημιουργίας μοναδικού περιεχομένου και ποιοτικών ιστοσελίδων.

Καληνύχτα λοιπόν blog network! Φιλάκια!

SENuke XCR 14 days trial

Άλλη μια βλακεία του SEO. Το SENuke XCR είναι ένα λογισμικό black hat SEO.

Ορίστε μια επίσημη εκδοχή σύμφωνα με κάποιον έλληνα μεταπωλητή του SENuke XCR:

Το SENuke χρησιμοποιείται από επαγγελματίες στο χώρο του SEO, πρόκειται για λογισμικό που εκτελεί ταυτόχρονα ομάδες εντολών έτσι ώστε να αυτοματοποιεί πλήρως την προώθηση μιας ιστοσελίδας. Το λογισμικό αυτό θα δημιουργήσει για σας λογαριασμούς σε forums, social bookmarking sites, article directories, web 2.0 κλπ και θα κάνει όλη τη δουλεία για σας χωρίς να κάνετε login ποτέ σε αυτούς τους λογαριασμούς, πρόκειται για μια desktop εφαρμογή με πολύ εύκολη εγκατάσταση και ακόμα πιο εύκολη στην λειτουργιά της και για κάποιον που κάνει τα πρώτα του βήματα στο χώρο του internet marketing.

Oι κατασκευαστές του SENuke δεν έχουν σταματήσει να προσφέρουν update και να δουλεύουν στο να βελτιώσουν την εφαρμογή ενσωματώνοντας συνεχώς νέες δυνατότητες, έτσι φτάσαμε στο SENuke Xcr, ένα πολυεργαλείο που από πολλούς έχει χαρακτηριστεί ως το πρώτο White Hat SEO tool ικανό να δουλεύει κάτω από τα ραντάρ της Google.

Και τώρα η αλήθεια:

Έχετε παρατηρήσει ποτέ τους τόνους spam και άχρηστων σχολίων που μαζεύονται καρά καιρούς στα σχόλια υπό έγκριση του blog σας; Αυτό οφείλετε σε άθλια προγράμματα σαν το SENuke.

Το ίδιο συμβαίνει και σε παράξενα σχόλια ή κοινοποιήσεις σε διάφορα social media, facebook και άλλα sites. Σίγουρα όλοι σας θα αναρωτηθήκατε ποιος κάθεται και δημιουργεί όλα αυτά τα σκουπίδια;

Άμα δεν θέλετε και σεις να χαρακτηριστείτε spammer, τότε μείνετε μακριά και από το SENuke. Μετά από δωρεάν δοκιμή 14 ημερών, δεν παρατήρησα καμία αλλαγή στην ιστοσελίδα μου ούτε προς το καλύτερο, ούτε προς το χειρότερο. Σαν να πέρασε και δεν ακούμπησε ένα πράγμα.

Όμως η ενασχόληση σας με άχρηστα προγράμματα SEO έχει και το δικό της εναλλακτικό κόστος. Σπαταλώντας χρόνο σε άχρηστες δραστηριότητες στο SEO, στερείτε πολύτιμο χρόνο από τις βασικές δραστηριότητες SEO που θα πρέπει να κάνετε κάθε μέρα αδιάλειπτα. Αυτές είναι η παραγωγή μοναδικού ποιοτικού περιεχομένου, η δημιουργία σχέσεων στα social media και οι κοινοποιήσεις.

Συμπέρασμα: Η παραγωγή περιεχομένου είναι η καλύτερη και πιο προσοδοφόρα στρατηγική SEO.

Μάθετε περισσότερα για το SEO και τα πειράματα SEO:

Ζητήστε μια προσφορά σήμερα για κατασκευή ιστοσελίδας

ZHTHSTE PROSFORA DIGITAL MARKETING-1

Αν είστε πριν την κατασκευή ή την ανακατασκευή της ιστοσελίδας σας, πριν κάνετε οτιδήποτε ζητήστε μια προσφορά για κατασκευή site ή κατασκευή eshop με το Genesis Theme Framework.

Ζητήστε προσφορά κατασκευής  ή προώθησης ιστοσελίδας

Δωρεάν Μαθήματα SEO Αξίας 129€

seo-google

Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό βίντεο μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα. Είναι πολύ συνετό να αφιερώνετε το 20% του χρόνου και των πόρων σας στην προσωπική σας εκπαίδευση και στην προσωπική σας ανάπτυξη. Γραφτείτε σήμερα στα βίντεο μαθήματα εντελώς δωρεάν!

seo-web-design

 

Σχολιάστε