ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Κατεβάστε τον οδηγό Κρύπτο για αρχάριους

SEO in Greece

SEO-GREECE

SEO in Greece

To SEO στην Ελλάδα όπως δεν το έχετε ξαναδεί ποτέ σας! Απίστευτες και άγνωστες τεχνικές SEO για να νικήσετε τον ανταγωνισμό και να βγείτε πρώτοι στη Google.

Ενώ το SEO στην Ελλάδα εξελίσσεται σε αστικό θρύλο και ενώ όλοι μιλάνε για αυτό σήμερα, ελάχιστοι κάνουν πραγματικά SEO in Greece ή SEO στην Ελλάδα.

Οι διαφορές του ελληνικού SEO είναι πολύ μεγάλες σε σχέση με την διεθνή ή την αγγλοσαξονική αγορά.  Η Ελλάδα και το SEO in Greece απευθύνεται σε ένα κοινό 10 περίπου εκατομμυρίων, ενώ η αντίστοιχη αγγλόφωνη αγορά αγγίζει το 1 δισ. κόσμο.

Ο ανταγωνισμός στο εξωτερικό είναι απίστευτος και τα εργαλεία του SEO στο εξωτερικό είναι χιλιάδες, δυστυχώς το φράγμα της γλώσσας εμποδίζει την υιοθέτηση όλων των τεχνικών και εργαλείων SEO στην Ελλάδα.

Όμως ακόμα και με λιγότερα εργαλεία SEO στην Ελλάδα, υπάρχει αισθητά μικρότερος ανταγωνισμός και κάποιος μπορεί με ένα απλό site σε WordPress να βγει πρώτος στη Google ή τουλάχιστον να κερδίσει πάρα πολύ traffic και να κάνει μια βιώσιμη ηλεκτρονική επιχείρηση στο ίντερνετ.

Παρακάτω σας δίνω 10 απίστευτες και άγνωστες για τον πολύ κόσμο τεχνικές SEO in Greece για πετυχημένο ελληνικό SEO! Απολαύστε τες!

1. Χτίστε το site σας γύρω από την λέξη κλειδί

Τελικά ποιες είναι οι λέξεις κλειδιά που φέρνουν λεφτά στο site σας; Τα λεγόμενα money keywords. Κάντε ένα check στο Google Adwords και βρείτε ποιες λέξεις κλειδιά αντιπροσωπεύουν την αγορά σας. Εστιαστείτε αρχικά στην πρώτη λέξη κλειδί και χτίστε το site σας γύρω από αυτήν. Τοποθετείστε τη λέξη κλειδί στρατηγικά σε όλο το site σας:

2. Αντιγράψτε τα link των ανταγωνιστών σας

Δεν είναι δύσκολο να βρείτε τα links των ανταγωνιστών σας, δηλαδή από που έχουν κερδίσει αυτοί links ή backlinks. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το aherfs για να δείτε με ποιους συνδέονται οι ανταγωνιστές σας. Λέγοντας ανταγωνιστές, εννοώ αυτούς που βγαίνουν πρώτοι στη Google και πριν από εσάς.

Το να κερδίσετε ένα backlink δεν είναι δύσκολο. Να κερδίσετε όμως ένα ποιοτικό backlink που θα σας ανεβάσει στη Google είναι μια σταθερή και επίπονη διαδικασία. Ποιοτικά backlink μπορείτε να κερδίσετε με τους παρακάτω τρόπους:

 • Δημιουργείστε το δικό σας Affiliate program
 • Κάνοντας σχόλια σε blog και σε forums
 • Δημιουργώντας εξαιρετικό περιεχόμενο

3. Συνδεθείτε με τους ανταγωνιστές σας και τα πρώτα site στη Google

Το να δώσετε backlinks στους ανταγωνιστές, στέλνει ένα σήμα ποιότητας και σχετικότητας στη Google. Δεν μετράνε μόνο τα εισερχόμενα links, αλλά και τα εξερχόμενα links για να χαρακτηρίσει και ταξινομήσει η Google το site σας.

Η ανορθόδοξη τεχνική SEO in Greece να συνδεθείτε με τους ανταγωνιστές σας, δεν ανεβάζει μόνο τους ανταγωνιστές σας αλλά και εσάς στη Google.

Επίσης μετράνε και τα εσωτερικά ή internal links στο site σας. Η τεχνική των πυλωνικών άρθρων και του πυλωνικού περιεχομένου είναι από τις καλύτερες για να οδηγήσετε το πυλωνικό περιεχόμενο που δεν είναι άλλο από την landing page στην πρώτη σελίδα της Google και των μηχανών αναζήτησης.

4. Αποφύγετε την ανταλλαγή συνδέσμων

Αποφύγετε την ανταλλαγή συνδέσμων και όποια άλλη SEO βλακεία όπως ο διάλος το λιβάνι. Η Google τιμωρεί την αμοιβαία ανταλλαγή links, banners κτλ.

Επίσης από μαθηματική πλευρά, η ανταλλαγή links είναι αποτυχημένη να αποτύχει γιατί χρειάζεστε χιλιάδες backlinks για να ανεβείτε. Δεν σας φτάνει ο χώρος και ο χρόνος για να ανταλλάξετε τεχνητά χιλιάδες links. Επίσης, άμα το κάνετε κινδυνεύετε να τιμωρηθείτε από τη Google για link farm. Η ανταλλαγή συνδέσμων είναι ξεπερασμένη και Black Hat SEO τεχνική.

Είναι προτιμότερο να στοχεύσετε για ένα αειφόρο, διαχρονικό μοντέλο SEO που να βασίζεται στη δημιουργία περιεχομένου χρήσιμου για τον κόσμο, παρά να προσπαθείτε με τρικ να κερδίσετε θέσεις στη Google που θα είναι προσωρινές.

5. Δημιουργήστε μοναδικό, εκπληκτικό περιεχόμενο για τη λέξη κλειδί

Δώστε ένα καλό λόγο στα άλλα site να συνδεθούν με σας. Το μοναδικό επικό περιεχόμενο αποτελεί ιδανικό link bait ή δέλεαρ για να συνδεθεί κάποιος μαζί μας.

Μάθετε περισσότερα για το επικό περιεχόμενο στα post:

6. Δημιουργήστε δεύτερο και τρίτο site για την βασική λέξη κλειδί

Ο αλγόριθμος της Google θεωρητικά αποκλείει στην ίδια σελίδα αποτελεσμάτων ίδιο domain name. Έτσι για να αποκτήσετε πραγματικό Google Domination ή κυριαρχία στη Google, χρειάζεται μόνο να φτιάξετε περισσότερα από ένα sites.

Αυτή είναι κοινή πρακτική του SEO in Greece, όπου υδραυλικοί και δικηγόροι έχουν πάνω από ένα sites. Επίσης μπορείτε να φτιάξετε και διαφορετικά sites για την κάθε λέξη κλειδί ή για γεωγραφική στόχευση. Για παράδειγμα ένα για το keyword SEO και άλλα για τις λέξεις κλειδιά SEO Αθήνα, SEO Λάρισα, SEO Θεσσαλονίκη, SEO Ηράκλειο κτλ.

7. Κοινοποιήστε καθημερινά σε όλα τα social media

Στο SEO in Greece τα social media παίζουν εξαιρετικό ρόλο. Ως μεσογειακός λαός είμαστε εξωστρεφής, μιλάμε σε κόσμο, ακούμε μουσική και βλέπουμε βίντεο. Για αυτό το νούμερο ένα social media στην Ελλάδα είναι το YouTube και μετά ακολουθεί το Facebook.

Η δημιουργία ποιοτικών και ενημερωτικών άρθρων ή blog posts κάνει τη διαφορά. Αφού δημιουργήσουμε τα post, τα δημοσιέυουμε στα social media. Υπάρχουν πάνω από 350 social media, αλλά για τις μικρές ανάγκες του SEO in Greece μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 20-25 social media και social bookmarking sites. Μερικά από αυτά είναι:

 • Myspace
 • Twitter
 • Google Plus
 • Facebook
 • Pinterest
 • Instapaper
 • Reddit
 • StumbleUpon

8. Δημιουργήστε βοηθητικά blogs στο blogger, squiddoo, tumblr, typepad, movable type, livejournal και wordpress.com

Άλλοι κάνουν site στο blogger και νομίζουν ότι κάτι έκαναν και άλλοι χρησιμοποιούν το blogger και διάφορα άλλα social blogging networks για να αποκτήσουν χιλιάδες backlinks. Στο SEO in Greece, χρειαζόμαστε μερικά τέτοια blogging sites απλώς για να αποκτήσουμε backlinks και traffic.

Υπάρχουν εκατοντάδες τέτοια social blogging networks, και το SEO in Greece χρειάζεται απλώς μερικά από αυτά. Τα πιο πολλά από τα blogging networks έχουν υψηλό PageRank και παλιότερα ήτανε πιο δημοφιλή για μη επαγγελματίες bloggers. Με την πάροδο του χρόνου και την απλοποίηση του WordPress, τα περισσότερα εγκαταλείφθηκαν από τους επαγγελματίες του ίντερνετ και μόνο μερικοί ερασιτέχνες τα χρησιμοποιούν.

Μπορείτε ακόμη να διαλέξετε περισσότερα από ένα blogs με τη λέξη κλειδί. Για παράδειγμα στο blogger μπορείτε να δημιουργήσετε το seoingreece.blogspot.gr και το seogreece.blogspot.gr.

9. Δημιουργήστε ένα affiliate πρόγραμμα, το affiliate link θα σας εκτοξεύσει με χιλιάδες σχετικά backlinks στη Google

Όπως είπα και προηγουμένως στην Ελλάδα δεν υπάρχουν και πολλά affiliate site και αντίστοιχα καλά affiliate προγράμματα. Δημιουργώντας το δικό σας affiliate πρόγραμμα με κάποια παροχή υπηρεσιών ή προϊόντων, αμέσως θα πάρετε αρκετά backlinks πίσω στο site σας από τους affiliate συνεργάτες.

Αυτή η τεχνική αν και είναι πολύ κοπιαστική γιατί προϋποθέτει μεγάλη υποδομή στο ίντερνετ, είναι 100% αποτελεσματική ότι θα νικήσει τον ανταγωνισμό και από άποψη traffic αλλά και από άποψη SEO. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για αυτό το μοντέλο ανάπτυξης στο ίντερνετ κατεβάζοντας τον οδηγό Λεφτά στο ίντερνετ.

10. Πάρτε domain name με τη λέξη κλειδί

Μετά από 20 χρόνια και τόσες αλλαγές στο αλγόριθμο της Google και το exact match domain ζει και βασιλεύει! Θέλετε να βγείτε στην πρώτη σελίδα της Google;

Γλιτώστε από τον εαυτό σας πολύ κόπο και χρόνο, πάρτε ένα domain name με τη λέξη κλειδί! Το domain name κοστίζει από 10€ το χρόνο και είναι η πιο φθηνή επένδυση με μεγάλη απόδοση και μια από τις πιο κλασικές τεχνικές τύπου SEO Greece.

Μετά το SEO In Greece τι;

Το SEO in Greece δεν σταματάει εδώ. Δείτε περισσότερα για τη Google, το  SEO και το web traffic:

Ζητήστε μια προσφορά σήμερα για κατασκευή ιστοσελίδας

ZHTHSTE PROSFORA DIGITAL MARKETING-1

Αν είστε πριν την κατασκευή ή την ανακατασκευή της ιστοσελίδας σας, πριν κάνετε οτιδήποτε ζητήστε μια προσφορά για κατασκευή site ή κατασκευή eshop με το Genesis Theme Framework.

Ζητήστε προσφορά κατασκευής  ή προώθησης ιστοσελίδας

Δωρεάν Μαθήματα SEO Αξίας 129€

seo-google

Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό βίντεο μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα. Είναι πολύ συνετό να αφιερώνετε το 20% του χρόνου και των πόρων σας στην προσωπική σας εκπαίδευση και στην προσωπική σας ανάπτυξη. Γραφτείτε σήμερα στα βίντεο μαθήματα εντελώς δωρεάν!

seo-web-design

 

1 σκέψη στο “SEO in Greece”

 1. Πολύ σωστό το άρθρο κύριε Γιάννη, Εϊμαι φανατική αναγνώστρια σας και λαμβάνω τις ενημερώσεις σας τακτικά. Με έχουν βοηθήσει πάρα πολύ να βελτιώσω ένα fashion blog που έχω και να αρχίσω να βγάζω χρήματα από το μηδέν.

  Απάντηση

Σχολιάστε