ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Κατεβάστε τον οδηγό Κρύπτο για αρχάριους

Google adwords quality score και πως να το ανεβάσετε!

GOOGLE-ADWORDS-QUALITY-SCORE-1

Google adwords quality score και πως να το ανεβάσετε, ρίχνοντας το Cost Per Click

Στο digital marketing ένα από τα κορυφαία διαφημιστικά δίκτυα είναι το Google Adwords που συγκεντρώνει σήμερα το 78% της παγκόσμιας διαφήμισης στο ίντερνετ και το 78% των αναζητήσεων παγκοσμίως.

Το Google Adwords είναι το νούμερο ένα δίκτυο πληρωμένης διαφήμισης στο search marketing και φυσικά όταν σκέφτεστε να κάνετε διαφήμιση στο ίντερνετ, πάντα ο νους σας πηγαίνει στο Adwords και στη Google.

Όμως όπως κάθε αντικείμενο, έτσι και το Adwords έχει και αυτό τα μυστικά του και για να μπορέσετε να κάνετε μια πετυχημένη διαφημιστική εκστρατεία θα πρέπει να μάθετε μερικά μυστικά θα έλεγα του Google Adwords όπως είναι το Quality Score.

Τι είναι το Google Adwords Quality Score;

Σύμφωνα με την ίδια τη Google, το Adwords Quality Score είναι μια κλίμακα ποιότητας της διαφήμισης σας στη Google από το 1 έως το 10 που μπορείτε να δείτε μέσα από το λογαριασμό σας στο Adwords.

To Adwords Quality Score υπολογίζει το πόσο περίπου θα στοιχίσει το κόστος ανά κλικ και καθορίζεται από το πόσο σχετικές είναι οι διαφημίσεις σας με την ιστοσελίδα σας και τις σελίδες προορισμού της ιστοσελίδας σας.

Όσο πιο σχετικές είναι οι διαφημίσεις σας με την σελίδα προορισμού σας, τόσο υψηλότερα είναι και τα Quality Scores που θα λαμβάνετε.

Ad Rank και Google Adwords Quality Score

 Στον καθορισμό του κόστους ανά κλικ (cpc) βασικό ρόλο παίζει το Ad Rank και το Adwords Quality Score τα οποία καθορίζουν και τη θέση προβολής της διαφήμισης σας στο Google Adwords.
Το Ad Rank είναι στην ουσία ένας αλγόριθμος των πληρωμένων διαφημίσεων ή τα πληρωμένα αποτελέσματα στη Google, που είναι ανάλογος με το PageRank για τα οργανικά αποτελέσματα αναζητήσεων.

Πως υπολογίζεται το Ad Rank;

Το Ad Rank υπολογίζεται από την παρακάτω σχέση:

Ad Rank = Το CPC bid * (Quality Score[80% βαρύτητα] + Ad Extensions[20% βαρύτητα])

  • Το CPC είναι το κόστος ανά κλικ που είστε διατεθειμένοι να πληρώσετε
  • Το Quality score είναι ένα μέτρο ποιότητας που αυτόματα υπολογίζεται με βάση το Keyword CTR, την σχετικότητα των διαφημίσεων και της ποιότητας της σελίδας προορισμού
  • Τα Ad extensions (επεκτάσεις διαφημίσεων τώρα θα πρέπει να χρησιμοποιούνται υποχρεωτικά σε όλες τις διαφημίσεις της Google

Για να σας δώσω ένα παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι υπάρχουν τρεις διαφημιζόμενοι: ο Α, ο B και ο Γ.

Το CPC του Α είναι 2€, το δε Quality Score είναι 10

Το CPC του Β είναι 3€, το δε Quality Score είναι 6

Το CPC του Γ είναι 4€, το δε Quality Score είναι 4

Τα αποτελέσματα του AD Ranks

  • Α = 20
  • Β = 18
  • Γ = 16

Οπότε ο Α που έχει χαμηλότερο bid και έχει υψηλότερο σκορ στο Quality Score της Google θα καταλάβει την πρώτη θέση στα διαφημιστικά αποτελέσματα της Google.

Tο ζητούμενο τώρα είναι πόσο θα πληρώσει ανά κλικ ο A για την πρώτη θέση που έχει καταλάβει;

Η απάντηση είναι παρακάτω:

Το CPC του Α = (Ad Rank από τον B/ Quality Score από τον Α) + 0.1€

ή

A CPC = (18/10) + 0.1€ = 1.81€

παρομοίως το CPC του B υπολογίζεται ως εξής = (16/6)+0.1€ = 2.76€

Το κόστος που θα πληρώσει ο Γ για το CPC έχει να κάνει με το Ad rank του Δ και ούτε καθεξής.

Η επόμενη ερώτηση λοιπόν τώρα είναι πως να χαμηλώσετε το CPC σας;

Πως να χαμηλώσετε το CPC βελτιώνοντας το Quality Score;

Το μυστικό στο να αυξήσετε το Adwords Quality Score είναι η σχετικότητα.

Η σχετικότητα της διαφήμισης σας με τις λέξεις κλειδιά που έχετε επιλέξει να εμφανίζεται και τη σελίδα προορισμού στην ιστοσελίδα σας.

Βέβαια δεν είναι μόνο η σχετικότητα που μετράει, μετράνε και άλλα πράγματα όπως η ποιότητα της σελίδας προορισμού και το ποσοστό των κλικ που έχετε εισπράξει ή το CTR (click through rate).

Όσο πιο ποιοτική είναι η σελίδα προορισμού με κείμενα και φωτογραφίες και ξεκάθαρα call to actions, ταχύτητα φόρτωσης και καθαρό design τόσο καλύτερο θα είναι και το Quality Score.

Συνοψίζοντας, θα σας πρότεινα να κάνετε τρία πράγματα:

  • Να φτιάξετε μια διαφήμιση που θα εμπεριέχει τις λέξεις κλειδιά και θα οδηγεί σε μια σχετική σελίδα προορισμού
  • Να κάνετε όσο το δυνατόν το κείμενο της διαφήμισης ελκυστικό για να συλλέξετε όσο το δυνατόν περισσότερα κλικ και
  • Να δημιουργήσετε μια ποιοτική και πλούσια σε σχετικές λέξεις κλειδιά και περιεχόμενο σελίδα προορισμού με την διαφήμιση που έχετε δημιουργήσει.

Σχετικά με την σελίδα προορισμού και πως να δημιουργήσετε μια σελίδα προορισμού που να ξεχωρίζει, μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στο μοναδικό άρθρο μου:

Η ανατομία μιας τέλειας βελτιστοποιημένης σελίδας προορισμού

Τα παραπάνω τρία βήματα δεν είναι πολύ δύσκολα για να γίνουν, όμως αποτελεί το καθένα τους ξεχωριστό τεράστιο κεφάλαιο που θα σας προσδώσει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στα Adwords και θα σας μειώσει δραστικά το κόστος ανά κλικ.

Η εταιρεία μας, εξειδικεύεται εκτός από την κατασκευή ιστοσελίδων και την προώθηση ιστοσελίδων και στο digital marketing, στην πληρωμένη διαφήμιση και στην δημιουργία ολοκληρωμένων διαφημιστικών καμπάνιων στο Google Adwords.

Για περισσότερες, πληροφορίες, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή να ζητήσετε μια προσφορά.

Δείτε περισσότερα για το Google Adwords και το Quality Score:

Ζητήστε μια προσφορά σήμερα για κατασκευή ιστοσελίδας ή προώθηση ιστοσελίδας

ZHTHSTE PROSFORA DIGITAL MARKETING-1

Αν είστε πριν την κατασκευή ή την ανακατασκευή της ιστοσελίδας σας, πριν κάνετε οτιδήποτε ζητήστε μια προσφορά για κατασκευή site ή κατασκευή eshop.

Ζητήστε προσφορά κατασκευής  ή προώθησης ιστοσελίδας

Δωρεάν Μαθήματα SEO Αξίας 129€

seo-google

Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα εντελώς δωρεάν! Αυξήστε την επισκεψιμότητα και τις πωλήσεις της ιστοσελίδας σας κατακόρυφα ακολουθώντας μικρά βήματα βελτιστοποίησης.

seo-web-design

Σχολιάστε