ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Κατεβάστε τον οδηγό Κρύπτο για αρχάριους

Το καλύτερο εργαλείο SEO για να μετρήσετε την κατάταξη σας στη Google

ERGALEIA SEO METRISIS KATATAKSIS GOOGLE

Το καλύτερο εργαλείο SEO για να μετρήσετε την κατάταξη σας στη Google

Ξεκινώντας με την βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας τους, πάρα πολλοί ξεκινάνε ενθουσιασμένοι και πραγματικά πέφτουν με τα μούτρα στη δουλειά για να την ανεβάσουν στις μηχανές αναζήτησης.

Το θέμα όμως που προκύπτει είναι με ποιο τρόπο θα μετρήσουμε την αποτελεσματικότητα του SEO που έχουμε κάνει;

Γιατί το να κάνουμε SEO για το καλό του SEO χωρίς να ξέρουμε που βαδίζουμε είναι δώρον άδωρον.

Θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να έχουμε ένα εργαλείο μέτρησης της κατάταξης μας στην Google για να δούμε τελικά αν έχει απόδοση η όλη δουλειά που κάναμε είτε μόνοι μας είτε όταν την έχουμε αναθέσει σε κάποιο γραφείο SEO.

Ποιο όμως εργαλείο SEO μετράει σωστά και αντικειμενικά την κατάταξη της ιστοσελίδας μας στις μηχανές αναζήτησης;

Για να γλιτώσετε χρόνο και να δείτε αν όντως κάνατε σωστή δουλειά θα πρέπει να διαβάσετε παρακάτω.

Πως μετράμε την κατάταξη μας στις μηχανές αναζήτησης;

Ξεκινώντας την διαδικασία μέτρησης της κατάταξης της ιστοσελίδας μας στις μηχανές αναζήτησης, θα προσπαθήσω να κρατήσω το λεξιλόγιο που θα χρησιμοποιήσω σε όσο πιο απλό επίπεδο γίνεται, αποφεύγοντας τις πολλές τεχνικές ορολογίες.

Ακόμα και να συναντήσετε κάποιες τεχνικές ορολογίες, μην αγχώνεστε αφού μπορείτε παρακάτω να βρείτε εξηγήσεις αν συνεχίσετε την ανάγνωση του άρθρου.

Αρχικά η συνολική κατάταξη της ιστοσελίδας μας λέγεται ορατότητα της ιστοσελίδας μας στις μηχανές αναζήτησης:

ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ=ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ*ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ ΚΛΕΙΔΙΩΝ

Που σημαίνει ότι άμα η Google και οι μηχανές αναζήτησης εμφανίζουν με 1ο λέξεις κλειδιά την ιστοσελίδα μας σε διάφορες θέσεις από την 1 μέχρι την 100 θέση που συνήθως μετράμε, η ορατότητα μας είναι το γινόμενο του πολλαπλασιασμού των λέξεων κλειδιών επί την κατάταξη αυτών.

Για παράδειγμα άμα η λέξη κλειδί που στοχεύουμε είναι η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ και εμφανιζόμαστε στην πρώτη θέση και στην πρώτη σελίδα της Google τότε προφανώς έχουμε την καλύτερη κατάταξη και έχουμε πετύχει τον στόχο μας.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ_ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ_RANKING

Άμα στη λέξη κλειδί όμως ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ είμαστε την 6η θέση, τότε έχουμε χαμηλότερη συνολική ορατότητα από κάποιον που είναι και για τις δύο λέξεις κλειδιά στην πρώτη θέση.

Ένα πολύ καλό εργαλείο για να μετρήσουμε την ορατότητα της ιστοσελίδας μας είναι το ahrefs που για μένα είναι το καλύτερο αλλά δυστυχώς δεν παρέχεται δωρεάν.

Το ερώτημα τώρα είναι πως μετράμε την κατάταξη μας με αντικειμενικό τρόπο στις μηχανές αναζήτησης;

Το να αναζητάμε μόνοι μας στη Google από τον δικό μας υπολογιστή την ιστοσελίδας μας με τις λέξεις κλειδιά που έχουμε θέσει δεν είναι ο πιο αξιόπιστος τρόπος γιατί η Google κρατάει στο ιστορικό της τα προσωποποιημένα αποτελέσματα αναζήτησης με τη χρήση cookies και έτσι μας εμφανίζει τα αποτελέσματα αναζήτησης προσαρμοσμένα στις δικές μας ανάγκες.

Με άλλα λόγια μας τα εμφανίζει αλλοιωμένα και είναι αρκετά δύσκολο να καταλάβουμε σε ποια θέση και σε ποια σελίδα των μηχανών αναζήτησης βρίσκεται το site μας.

Το να κάνουμε ανώνυμη περιήγηση με τον ίδιο web browser ή να αποσυνδεθούμε από τον λογαριασμό μας στη Google είναι ανώφελο γιατί και ο web browser που χρησιμοποιούμε κάθε φορά κρατάει και αυτός cookies αλλά και η γεωγραφική μας θέση επηρεάζουν τα τοπικά αποτελέσματα αναζήτησης.

Ο σωστότερος τρόπος για να δούμε την κατάταξη μας στις μηχανές αναζήτησης είναι να χρησιμοποιήσουμε κάποιο εργαλείο SEO που θα μπορέσει να μετρήσει μεσοσταθμικά την κατάταξη μας στη Google.

Όταν λέω μεσοσταθμικά εννοώ κατά μέσο όρο γιατί τα αποτελέσματα αναζήτησης των μηχανών αναζήτησης δεν παραμένουν σταθερά αλλά αλλάζουν κάθε μέρα άρδην.

Άμα παρατηρήσετε, οι θέσεις της ιστοσελίδας στις μηχανές αναζήτησης μεταβάλλονται συνεχώς γιατί:

 • καινούρια site εμφανίζονται με τις ίδιες λέξεις κλειδιά
 • χάνετε ή κερδίζετε backlinks
 • προσθέτετε ή αφαιρείτε περιεχόμενο
 • και αλλάζει ο αλγόριθμος κατάταξης της Google

Για να δείτε ποια εργαλεία SEO υπάρχουν θα πρέπει να διαβάσετε παρακάτω.

Ποια εργαλεία SEO υπάρχουν;

Έχω κάνει αρκετή έρευνα σε αυτό το κομμάτι εδώ και πολλά χρόνια. Και η αλήθεια είναι ότι έχω ξοδέψει πάρα πολύ χρόνο και χρήματα σε δοκιμές εργαλείων και προγραμμάτων που δεν δουλεύουν ή δεν δουλεύουν σωστά.

Μερικά όμως που τα βρίσκω σωστά είναι τα παρακάτω εργαλεία, άλλα πληρωμένα και άλλα και με δωρεάν εκδόσεις:

Αν με ρωτήσετε αν τα έχω δοκιμάσει όλα τα παραπάνω η απάντηση είναι ναι, τα έχω δοκιμάσει αυτά και πολλά άλλα μέχρι στιγμής που δεν θα ήθελα να τα αναφέρω γιατί δεν προλαβαίνουμε να ασχοληθούμε με τους πάντες και τα πάντα.

Άλλωστε ο στόχος αυτού του άρθρου είναι για να σας γλιτώσει χρόνο και χρήματα και όχι να σας ανοίξει δουλειές που δεν οδηγούν πουθενά.

Προσωπικά δεν προτιμώ τα παραπάνω online εργαλεία SEO για να μετρήσω την κατάταξη μιας ιστοσελίδας, αλλά ένα μικρό προγραμματάκι SEO που αν και φαίνεται αστείο έχει αποδειχθεί ότι κάνει δουλειά και είναι και πολύ αξιόπιστο!

Σε καμία περίπτωση όμως δεν λέω ότι και τα παραπάνω εργαλεία δεν κάνουν δουλειά, απλώς εχθρός του καλού είναι για μένα το καλύτερο.

Ποιο είναι αυτό το προγραμματάκι;

Μα φυσικά διαβάστε παρακάτω.

Ποιο είναι το καλύτερο εργαλείο SEO και γιατί;

Το εργαλείο SEO που προτιμώ λέγεται cuterank και προσφέρεται σε δύο εκδόσεις, σε δωρεάν και σε premium έναντι ενός μικρού τιμήματος.

Με το Cuterank μπορείτε να μετρήσετε την κατάταξη σας στις μηχανές αναζήτησης άμεσα καθώς και να κάνετε και διάφορα άλλα πράγματα όπως:

 • Να δείτε το ιστορικό της κατάταξης για την ιστοσελίδα που επιθυμείτε σε όλες τις γνωστές μηχανές αναζήτησης
 • Να παρακολουθήσετε την ιστοσελίδα ή τις ιστοσελίδες που θέλετε για πολλές λέξεις κλειδιά ταυτόχρονα
 • Να δημιουργήσετε αναφορές σε excel ή σε άλλη μορφή για να κρατήσετε ιστορικό στον υπολογιστή σας.

Θα έλεγα ότι σίγουρα θα πρέπει να το δοκιμάσετε για να σχηματίσετε και εσείς άποψη για αυτό. Όπως επίσης μπορείτε να αφήσετε το σχόλιο σας και τη γνώμη σας για ποια εργαλεία SEO προτιμάτε και γιατί.

Καλό θα ήταν να αφήσετε μόνο επώνυμα σχόλια και όχι ανώνυμα γιατί η παραφιλολογία στο SEO δεν έχει τέλος.

Ως τελική άποψη θα ήθελα να πω ότι δεν σημαίνει ότι το cuterank είναι πανάκεια και θα σας ανεβάσει από μόνο στις μηχανές αναζήτησης.

Θα σας δώσει όμως ένα καλό και αξιόπιστο μέτρο σύγκρισης για να μπορέσετε να δείτε άμα οι κόποι σας έχουν αποδώσει καρπούς ή όχι.

Θυμηθείτε ότι όπως υπάρχει το θετικό SEO υπάρχει και το αρνητικό SEO που αντί να σας ανεβάσει στις μηχανές αναζήτησης μπορεί να σας ρίξει.

Προσοχή λοιπόν και καλή επιτυχία!

Δείτε περισσότερα για τα εργαλεία SEO:

Ζητήστε μια προσφορά σήμερα για κατασκευή ιστοσελίδας ή προώθηση ιστοσελίδας

ZHTHSTE PROSFORA DIGITAL MARKETING-1

Αν είστε πριν την κατασκευή ή την ανακατασκευή της ιστοσελίδας σας, πριν κάνετε οτιδήποτε ζητήστε μια προσφορά για κατασκευή site ή κατασκευή eshop.

Ζητήστε προσφορά κατασκευής  ή προώθησης ιστοσελίδας

Δωρεάν Μαθήματα SEO Αξίας 129€

seo-google

Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα εντελώς δωρεάν! Αυξήστε την επισκεψιμότητα και τις πωλήσεις της ιστοσελίδας σας κατακόρυφα ακολουθώντας μικρά βήματα βελτιστοποίησης.

seo-web-design

2 σκέψεις στο “Το καλύτερο εργαλείο SEO για να μετρήσετε την κατάταξη σας στη Google”

 1. Γιαννη καλησπέρα. Παρα πολυ ενημερωμενο το blog σου.Σ ευχαριστουμε πολυ.
  Ηθελα να σε ρωτησω για το CuteRank.
  Βλεπώ οτι η τελευταια εκδοση CuteRank 3.5.7 ειναι από January 16th, 2013
  Ειναι οντως current Seo tool και για το 2018 κατα την γνωμη σου ? Και εαν οχι υπαρχει καποιο εναλλακτικο ?

  Απάντηση
  • Μάλλον αναξιόπιστο εργαλείο. Το ποιο αξιόπιστο μέχρι στιγμής που έχει κάθε εβδομάδα update γιατί ακολουθεί τον αλγόριθμο της Google και των άλλων μηχανών αναζήτησης είναι το SEO POWERSUITE και συγκεκριμένα το Ranktracker.

   Αν και τσιμπάει λίγο ως επένδυση, αξίζει τα λεφτά του ειδικά στην ετήσια συνδρομή και έχει και προσφορές μέσα στον χρόνο. Όμως έχει σχεδόν 100% αξιοπιστία και πολλές δυνατότητες.

   Απάντηση

Σχολιάστε