ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Κατεβάστε τον οδηγό Κρύπτο για αρχάριους

Το link μου δεν έχει ταξινομηθεί στη Google, γιατί;

LINK-TAXINOMISI-GOOGLE-1

Το link μου δεν έχει ταξινομηθεί στη Google, γιατί;

Για την κατάταξη μιας ιστοσελίδας στις μηχανές αναζήτησης, σημαντικό ρόλο κατέχουν τα backlinks που δείχνουν προς αυτήν. Τα backlinks της ιστοσελίδας σας όσο και αν προσπαθεί να τα υποβαθμίσει η Google ως παράγοντα κατάταξης προσμετράνε από 70% έως 90% στην κατάταξη του site σας στις μηχανές αναζήτησης.

Όμως για να μπορέσει ένα backlink (link ή σύνδεσμος στα ελληνικά) να προσμετρηθεί στη Google, θα πρέπει να έχει ταξινομηθεί πρώτα.

Η ταξινόμηση είναι το δεύτερο στάδιο λειτουργίας μιας μηχανής αναζήτησης μετά την ανίχνευση των backlinks και πριν την κατάταξη. Η διαδικασία του indexing των backlinks και είναι άκρως σημαντική και υπάρχουν ανάλογα επαγγελματικά εργαλεία για να την επιτελέσουν σωστά.

Για ποιους λόγους δεν ταξινομείται ένα backlink στις μηχανές αναζήτησης;

Οι ακριβείς λόγοι τις μη ταξινόμησης στις μηχανές αναζήτησης, δεν είναι εμφανείς πάντα, αλλά οι συνηθέστεροι είναι οι παρακάτω:

  • Διπλό περιεχόμενο
  • Πάρα πολλά εξερχόμενα backlinks από την σελίδα
  • Το domain name έχει χαρακτηριστεί από την Google σαν spam
  • Πάρα πολλά HTTP errors στο ταξινομημένο site όπως 404 και 500
  • Έχει πέσει το hosting

Διπλό περιεχόμενο

Το διπλότυπο περιεχόμενο ή διπλό περιεχόμενο έχει να κάνει όταν ένα μεγάλο κομμάτι της ιστοσελίδας σας ή ακόμα και ολόκληρη η ιστοσελίδα σας είναι αντιγραφή ή διπλότυπη.

Αυτό αντιβαίνει στην βασική φιλοσοφία των μηχανών αναζήτησης και της Google που είναι:

Η ανίχνευση και η ταξινόμηση μοναδικού περιεχομένου που υπάρχει στον παγκόσμιο ιστό.

Φαντάζομαι, καταλαβαίνετε ότι τα site αντιγραφές ή το διπλό περιεχόμενο αποταξινομείτε (deindexing) από τις μηχανές αναζήτησης.

Άμα διαπιστώσετε κάτι τέτοιο, ότι έχετε διπλό περιεχόμενο στο site σας ή ότι έχετε σελίδες και άρθρα που είναι αντιγραμμένα από αλλού ή αναδημοσιεύσεις, τότε θα πρέπει να φροντίσετε να τα αντικαταστήσετε χωρίς να αλλάξετε urls με νέες σελίδες με μοναδικό περιεχόμενο.

Πάρα πολλά εξερχόμενα backlinks από την σελίδα

Όταν η σελίδα σας έχει πάνω από 100 εξερχόμενα backlinks τότε σηματοδοτεί ότι κάτι δεν πάει καλά, εκτός και άμα το site σας είναι η Wikipedia, που φαίνεται να έχει ανοσία σε αυτό το κριτήριο spam ή κριτήριο ποιότητας της Google.

Τα πολλά εξερχόμενα backlinks από μια σελίδα δείχνουν την εικόνα ότι η σελίδα έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά για link farming και δεν εξυπηρετεί κάποιο άλλο σκοπό. Το link farming είναι η δημιουργία σελίδων με μοναδικό σκοπό τα backlinks από αυτές.

Το domain name έχει χαρακτηριστεί από την Google σαν spam

Άμα το domain name σας ή και ο server ή η IP από τον server έχει χαρακτηριστεί από τη Google ως spam, τότε θα αρχίσει να αποταξινομείτε και να πέφτει η κατάταξη του στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google.

Άμα σας έχει συμβεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει ή να αλλάξετε server και IP ή να αλλάξετε domain name.

Πάρα πολλά HTTP errors στο ταξινομημένο site όπως 404 και 500

Τα πολλά server errors, αλλά και τα 404 errors ίσως να οδηγήσουν σε αποταξινόμηση του περιεχομένου της ιστοσελίδας σας. Όμως αυτό δεν είναι σίγουρο, γιατί η σελίδα που έχει 404 error, αποταξινομείτε μόνο και όχι όλο το site.

Που σημαίνει ότι άμα δεν έχει πειράξει κάτι στις σελίδες σας όπως τους μόνιμους συνδέσμους (permalinks ή URLs), τότε δεν θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα.

Έχει πέσει το hosting

Άμα πέσει το hosting ή άμα έχει λήξει το domain name σας και δεν το έχετε ανανεώσει, τότε σιγά σιγά θα αρχίσει η ιστοσελίδα σας να πάψει να εμφανίζεται στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google.

Φροντίστε να ανανεώσετε έγκαιρα το hosting σας ή να αλλάξετε hosting άμα το ήδη υπάρχον hosting που έχετε είναι πολύ αργό ή έχει υψηλό downtime, πέφτει συνέχεια δηλαδή.

Η αργή φόρτωση μιας ιστοσελίδας είναι πρόβλημα για την κατάταξη και μετά από ένα σημείο και για την ταξινόμηση.

Πως να ταξινομήσετε άμεσα τα backlinks σας

Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι για να ταξινομήσετε τα backlinks που μόλις έχετε δημιουργήσει και να τα δυναμώσετε για να δώσουν ένα ισχυρό σήμα κατάταξης στη Google.

Ο καλύτερος όμως αλλά και ο ισχυρότερος τρόπος είναι να δημιουργήσετε backlinks και social media signals (tweets, google plus, facebook likes, pins) που να δείχνουν στα backlinks.

Αυτά τα backlinks ονομάζονται tier2 backlinks ή backlinks δευτέρου επιπέδου.

Στη συνέχεια θα πρέπει να δημιουργήσετε backlinks τρίτου επιπέδου και ούτε καθεξής. Οι συνδυασμοί είναι άπειροι και το SEO δεν σταματάει ποτέ.

Άμα έχετε κάποιο πρόβλημα με την ταξινόμηση των backlinks σας, τότε μπορείτε να απευθυνθείτε στους ειδικούς του SEO και να ζητήσετε μια προσφορά από την εταιρεία μας.

Δείτε περισσότερα για τα money keywords:

Ζητήστε μια προσφορά σήμερα για κατασκευή ή προώθηση ιστοσελίδας

ZHTHSTE PROSFORA DIGITAL MARKETING-1

Αν είστε πριν την κατασκευή ή την ανακατασκευή της ιστοσελίδας σας, πριν κάνετε οτιδήποτε ζητήστε μια προσφορά για κατασκευή site ή κατασκευή eshop ή προώθησης ιστοσελίδας.

Ζητήστε προσφορά κατασκευής  ή προώθησης ιστοσελίδας

Δωρεάν Μαθήματα SEO Αξίας 129€

seo-google

Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό βίντεο μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα.

seo-web-design

Σχολιάστε