ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Κατεβάστε τον οδηγό Κρύπτο για αρχάριους

Να προτιμήσω λατινικά ή ελληνικά URL -permalink;

LATINIKA-GREEKGLISH URL SEO-1

Να προτιμήσω λατινικά ή ελληνικά URL – permalink;

Μάθετε την αλήθεια τη στιγμή που η παραπληροφόρηση στο SEO σπάει κόκαλα!

Ένα από τα σημαντικότερα και φλέγοντα θέματα στο SEO σήμερα είναι η γλώσσα του url ή των permalink.

Ο λόγος που το permalink είναι πολύ σημαντικό για να βγείτε στην πρώτη σελίδα της Google με την λέξη κλειδί που θέλετε είναι γιατί θα πρέπει σε αυτό να συμπεριλάβετε τη λέξη κλειδί που επιθυμείτε.

Keyword rich urls

Καλό θα ήτανε να υπάρχουν εμπλουτισμένα permalinks με τις λέξεις κλειδιά ή τις φράσεις κλειδιά με αποτέλεσμα να πιάνουμε περισσότερες από μία λέξεις κλειδιά για κάθε άρθρο ή σελίδα της ιστοσελίδας μας.

Αυτή η στρατηγική λέγετε rich keyword urls και εφαρμόζεται σε όλα τα μεγάλα SEO blogs του εξωτερικού όπως το MOZ.

Για παράδειγμα:

https://moz.com/blog/mobile-web-mobile-apps-invest-marketing-whiteboard-friday

Ο λόγος που γίνεται αυτό είναι γιατί το moz έχει εξαντλήσει όλες τις βασικές λέξεις κλειδιά και πλέον στοχεύει στις long tail keywords που αποτελούν το 90% των συνολικών οργανικών αναζητήσεων στις μηχανές αναζήτησης.

Άμα χρησιμοποιήσουμε όμως ελληνικούς χαρακτήρες σε μεγάλες φράσεις κλειδιά θα δούμε ότι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εμφανίζεται ένα τεράστιο μακρινάρι με ακαταλαβίστικους χαρακτήρες.

Αν και πάρα πολλοί ειδικοί στο SEO προτείνουν πάντα να έχουμε τίτλους σελίδας και url κάτω από 70 χαρακτήρες, στην στρατηγική SEO rich keyword urls, φαίνεται αυτή η αρχή να παραβιάζεται με θετικό αποτέλεσμα.

Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι τα πάντα στο SEO βασίζονται σε πειράματα και σε δοκιμές και τίποτα δεν είναι δεδομένο χωρίς να δοκιμαστεί πρώτα στην πράξη.

SEO-PERMALINKS

Αυτό το permalink εκτός από την πολύ άσχημη του εμφάνιση που αποτρέπει τον επισκέπτη να κάνει κλικ και να αυξήσετε την διαδραστικότητα της δημοσίευσης, έχει και πολλά προβλήματα στις μηχανές αναζήτησης.

Πολλοί ελληνικοί χαρακτήρες δεν αναγνωρίζονται από τις μηχανές αναζήτησης ακόμα όπως το τελικό ς και οι χαρακτήρες με τόνους.

Η εμπειρία μου έχει δείξει ότι οι σελίδες με λατινικά permalinks πηγαίνουν καλύτερα στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google σε σύγκριση με τα Ελληνικά permalinks.

Το πρόβλημα με τα Ελληνικά permalinks δεν σταματάει μόνο εδώ, αλλά έχει και άλλα παράξενα πράγματα όπως ότι δεν μπορείτε να δημιουργήσετε backlinks σε ξένα sites γιατί απλώς τα Ελληνικά permalinks δεν είναι SEO friendly και δεν διαβάζονται από όλες τις ιστοσελίδες τους εξωτερικού.

Ένα ελληνικό permalink ως συνέπεια είναι καταδικασμένο να παίρνει λιγότερα backlinks από ιστοσελίδες του εξωτερικού.

ASCII CODE και SEO

Το πρόβλημα της αναγνώρισης των ελληνικών permalink είναι βαθύτερο μια και προέρχεται από ασυμφωνία των χαρακτήρων της λατινικής γλώσσας με τους ελληνικούς χαρακτήρες στον κώδικα ASCII.

Έτσι θα πρέπει κάλλιστα να αντικαταστήσετε τους Ελληνικούς με τους Αγγλικούς χαρακτήρες στο URL.

ου, ού, α, β, γ, δ, ε, ζ, η, θ, ι, κ, λ, μ, ν, ξ, ο, π, ρ, σ, τ, υ, φ,
χ, ψ, ω, ά, έ, ή, ί, ό, ύ, ώ, Ου, Ού, Α, Β, Γ, Δ, Ε, Ζ, Η, Θ, Ι, Κ, Λ,
Μ, Ν, Ξ, Ο, Π, Ρ, Σ, Τ, Υ, Φ, Χ, Ψ, Ω, Ά, Έ, Ή, Ί, Ό, Ύ, Ώ, ς, ϊ, ΐ

ou, ou, a, b, g, d, e, z, i, th, i, k, l, m, n, ks, o, p, r, s, t, i, f,
x, ps, o, a, e, i, i, o, i, o, ou, ou, a, b, g, d, e, z, i, th, i, k, l,
m, n, ks, o, p, r, s, t, i, f, x, ps, o, a, e, i, i, o, i, o, s, i, i

Και επειδή δεν θα λυθεί ποτέ το πρόβλημα του ASCII code ποτέ γιατί δεν πρόκειται να γίνουν διορθώσεις στα σύμβολα και στη γλώσσα μηχανής ποτέ, θα πρέπει να φροντίσουμε να έχουμε φιλικά urls στα λατινικά από την αρχή της κατασκευής της ιστοσελίδας μας.

Λύσεις που δεν συστήνω στην μετατροπή Ελληνικών σε Λατινικών URL

Δεν συστήνω τη χρήση αυτοματοποιημένων plugin.

Το plugin greeklish permalink για το CMS WordPress, μετατρέπει αυτόματα τους Ελληνικούς χαρακτήρες σε ένα άρθρο η μια σελίδα σε Λατινικούς (Greeklish).

Προσωπικά δεν το συστήνω και θα πρέπει να αλλάζετε κάθε φορά τα permalinks με το χεράκι σας.

Αυτός είναι και ο λόγος που σχεδόν τα περισσότερα site που λειτουργούν με αυτόματο περιεχόμενο, που τραβάνε περιεχόμενο μέσω RSS FEEDS αλλά και άλλων black hat SEO δεν λειτουργούν γιατί σχεδόν πάντα έχουν λάθος δομή των permalinks.

Δεν συστήνω τη λύση των Url shorteners

Υπάρχουν πολλά προγράμματα και ιστοσελίδες που υποστηρίζουν τα url shorteners:

  • goo.gl
  • bit.ly
  • is.gd
  • gg.gg
  • v.gd

Το goo.gl είναι της ίδιας της Google και σας βοηθάει να αποφύγετε τις μακριές διευθύνσεις και τους μακριούς μόνιμους συνδέσμους. Ειδικά για δημοσιεύσεις στα social media όπως το twitter που έχουν όριο τους 140 χαρακτήρες είναι ένα θέμα τα τεράστια σε έκταση URL.

Τα URL shorteners δεν είναι κατά τη δική μου άποψη καθαρά από άποψη μεταφοράς pagerank στο site σας. Πιστεύω ότι θα πρέπει να τα αποφεύγετε.

Ζητήστε μια προσφορά σήμερα για κατασκευή ιστοσελίδας

ZHTHSTE PROSFORA DIGITAL MARKETING-1

Αν είστε πριν την κατασκευή ή την ανακατασκευή της ιστοσελίδας σας, πριν κάνετε οτιδήποτε ζητήστε μια προσφορά για κατασκευή site ή κατασκευή eshop.

Ζητήστε προσφορά κατασκευής  ή προώθησης ιστοσελίδας

Δωρεάν Μαθήματα SEO Αξίας 129€

seo-google

Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα εντελώς δωρεάν! Αυξήστε την επισκεψιμότητα και τις πωλήσεις της ιστοσελίδας σας κατακόρυφα ακολουθώντας μικρά βήματα βελτιστοποίησης.

seo-web-design

Δείτε περισσότερα για τα μυστικά του SEO:

Σχολιάστε