ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Κατεβάστε τον οδηγό Κρύπτο για αρχάριους

Για ποιο λόγο να επιλέξετε εμάς για την κατασκευή της ιστοσελίδας σας;

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

Για ποιο λόγο να επιλέξετε εμάς για την κατασκευή της ιστοσελίδας σας;

Μάθετε πως να  μειώσετε το κόστος κατασκευής χωρίς να μειώσετε το SEO σας!

Άμα δεν παινέσεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει, όμως θα πρέπει και κάποια στιγμή αντικειμενικά να προβάλουμε τα σημεία που το ParaMarketing Web Design είναι καλύτερο από άλλες εταιρείες κατασκευής ιστοσελίδων, μικρές και μεγάλες ή ανεξάρτητα δημιουργικά γραφεία Web Design.

Άμα είστε στην διαδικασία κατασκευής μιας ιστοσελίδας ή κατασκευής ενός eshop, τότε θα πρέπει να διαβάσετε το παρακάτω άρθρο.

Γιατί δεν κάνουμε μόνο προώθηση ιστοσελίδων

Πάρα πολλοί πιστεύουν ότι η προώθηση της ιστοσελίδας τους στις μηχανές αναζήτησης είναι ξεχωριστό κεφάλαιο τελείως αποκομμένο από την κατασκευή της ιστοσελίδας που το θεωρούν ως το αισθητικό κομμάτι.

Δυστυχώς μετά την πετυχημένη ή την αποτυχημένη κατασκευή της ιστοσελίδας τους καταλαβαίνουν ότι θα έπρεπε να είχαν ξεκινήσει από την αρχή έχοντας ως στόχο να βγούνε στις πρώτες σελίδες της Google και όχι να φτιάξουν μια απλή ιστοσελίδα για να καταλάβουν μετά ότι δεν έχουν καμία ελπίδα να τους βλέπει ο κόσμος λόγω ανταγωνισμού.

Κάθε χρόνο ο ανταγωνισμός αυξάνεται και φέτος ακόμα και το τελευταίο μαγαζί που δεν είχε eshop ή ιστοσελίδα κατάλαβε ότι το μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεων έρχεται από το ίντερνετ είτε αυτό λέγεται facebook -που δεν έρχεται από κει- είτε λέγεται Google, είτε λέγεται skroutz.

Οι ηλεκτρονικές αγορές και τα νέα ηλεκτρονικά καταστήματα φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια και φυσικό είναι να φουντώνει ο ανταγωνισμός και το ενδιαφέρον όλων για τις πωλήσεις και τις αγορές μέσω ίντερνετ.

Στο μέλλον το κόστος κατασκευής ιστοσελίδων πρόκειται να αυξηθεί κατά πολύ γιατί οι πελάτες γίνονται όλο και πιο απαιτητικοί και ζητάνε όπως είναι φυσικό περισσότερα από το να έχετε απλώς και μόνο ένα παραδοσιακό eshop.

Τώρα όλο και περισσότεροι ζητάνε και web apps, mobile apps, έξυπνα bots που να σας βοηθάνε στις αγορές σας, αγορές με ένα κλικ, αγορές μέσω κινητού τηλεφώνου, και διάφορες άλλες έξυπνες εφαρμογές οι οποίες ανεβάζουν το κόστος κατασκευής και φιλοξενίας της ιστοσελίδας σας, αλλά σας κάνουν να ξεχωρίσετε από τον ανταγωνισμό από το να είστε ένα απλό eshop της σειράς.

Ο λόγος που ξεκινάμε το SEO και την προώθηση της ιστοσελίδας σας από την κατασκευή της είναι διπλός:

 • Το SEO ξεκινάει από την ίδια την κατασκευή ιστοσελίδων ειδικά το SEO εντός σελίδας και
 • Για να ρίξουμε αισθητά το κόστος του SEO, συνδυάζοντας τη λογική του 2 σε 1 και του έξυπνου σχεδιασμού (smart design)

Γιατί να προτιμήσετε την εταιρεία μας για την επόμενη ιστοσελίδα σας;

 • Γιατί είμαστε από τις μόνες εταιρείες στο χώρο με εμπειρία από το 2000 στην κατασκευή ιστοσελίδων.
 • Γιατί όλα αυτά τα χρόνια έχουμε κατασκευάσει και υλοποιήσει περισσότερα από 500 sites, portals, eshops και blogs θεματικού ενδιαφέροντος.
 • Γιατί είμαστε ίσως η μόνη εταιρεία κατασκευής ιστοσελίδων που είναι επικεντρωμένη στο SEO και την λειτουργικότητα της ιστοσελίδας σας.
 • Γιατί είμαστε από τις λίγες εταιρείες κατασκευής ιστοσελίδων που έχουμε τα πάντα σε βίντεο και σε οδηγούς στο ίντερνετ για να μάθετε μόνοι σας να διαχειρίζεστε την ιστοσελίδα σας και το ηλεκτρονικό σας κατάστημα.

Δεν θέλω να πω και άλλα γιατί πολλοί έχουν συνηθίσει στο να παρέχουμε μόνο δωρεάν συμβουλές και εκπαιδευτικά βίντεο χωρίς ποτέ να ζητάμε κάτι ή να έχουμε ανταπόδοση.

Μάλιστα επειδή κάποιοι δεν κατάλαβαν ότι δεν είμαστε φιλανθρωπικό ίδρυμα, μου έχουν ζητήσει να τους φτιάξω βίντεο με το πως να φτιάξουν το δικό τους e-shop με τα ακριβή βήματα για να το φτιάξουν αυτοί για τους υποψήφιους πελάτες τους!

Καλό ανέκδοτο, αλλά δυστυχώς αληθινό!

Γενικά όμως θα πρέπει να ενηλικιωθούμε και να καταλάβουμε ότι δεν υπάρχει δωρεάν παιδεία και ότι αυτός που εργάζεται θα πρέπει να αμείβεται κιόλας.

Άμα το κατανοήσετε αυτό και είστε έτοιμοι να φτιάξετε την πρώτη σας επαγγελματική ιστοσελίδα και να κατακτήσετε νέες αγορές, τότε μάλλον θα σας ενδιέφερε και το κόστος κατασκευής.

Για αυτό διαβάστε παρακάτω.

Πόσο κοστίζει σήμερα ένα eshop ή μια επαγγελματική ιστοσελίδα;

Το κόστος κατασκευής μιας ιστοσελίδας είναι σχετικό και οι τιμές κατασκευής μια ποιοτικής ιστοσελίδας ξεκινάνε από 500 ευρώ και μπορούν να ξεπεράσουν τα 10.000 ευρώ.

Το κόστος διακυμαίνεται ανάλογα με τις απαιτήσεις του πελάτη και με τις ανάγκες που έχει. Είναι γεγονός όμως ότι όλα τα site δεν είναι ίδια και δεν γίνεται να είναι ίδια.

Κάποια είναι καλύτερα, μεγαλύτερα, έχουν πιο έξυπνο σχεδιασμό, περισσότερα γραφικά ή καλύτερες εφαρμογές και είναι και πιο φιλικά για το χρήστη.

Θα πρέπει όμως να έχετε κατά νου σας ένα βασικό πράγμα, ότι η ιστοσελίδα σας είναι μια ηλεκτρονική επιχείρηση και έτσι θα πρέπει να αντιμετωπίζετε. Δεν θα πρέπει να θεωρήσετε ότι η ιστοσελίδα σας είναι κάτι λιγότερο γιατί άμα δεν πιστέψετε και δεν επενδύσετε σε αυτήν σεβαστά χρήματα και αξιόλογο χρόνο, δεν θα έχετε τα αποτελέσματα που θέλατε και έτσι θα απογοητευθείτε.

Θεωρήστε ότι δημιουργείτε μια ηλεκτρονική επιχείρηση. Πόσα χρήματα χρειάζονται για να δημιουργήσετε έσοδα 1.000ευρώ το μήνα;

Τα σενάρια ότι θα φτιάξετε ένα site με 1.000 ευρώ και θα κάνετε πωλήσεις 150.000 ευρώ είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας, αν και έχει συμβεί σε πελάτη μου το 2003 που δεν υπήρχε ανταγωνισμός και κανείς δεν ψώνιζε από το ίντερνετ.

Θα πρέπει να προσγειωθούμε λίγο στην πραγματικότητα και να δούμε αντικειμενικά πόσο κοστίζει μια ιστοσελίδα ή ένα e-shop απαιτήσεων.

Σύμφωνα με την προσωπική μου εμπειρία τα νούμερα είναι περίπου τα παρακάτω:

 • Φιλοξενία Ιστοσελίδας και domain name: Από 90€ έως 2.500 € το χρόνο για dedicated server
 • Κατασκευή της ιστοσελίδας: Από 500€ έως 4.500 ευρώ για κάθε γλώσσα κατασκευής
 • Συντήρηση και SEO της ιστοσελίδας: Από 400€ έως 2.000€ το μήνα

Η συντήρηση και η λειτουργία της ιστοσελίδας σας είναι πολύ πιο ακριβή από την κατασκευή της γιατί θα απαιτήσει οπωσδήποτε κάποιον τεχνικό ή διαχειριστή για να ανεβάζει περιεχόμενο, προϊόντα, να κάνει διορθώσεις και κοινοποιήσεις στα social media.

Πολλές φορές κρίνεται αναγκαίο να τρέξουμε διάφορες καμπάνιες SEO ή να κάνουμε διάφορες προωθητικές ενέργειες που θα μας βοηθήσουν να αυξήσουμε την επισκεψιμότητα και την πελατειακή μας βάση.

Όλες αυτές οι καμπάνιες χρειάζονται γραφίστα, κειμενογράφο και κάποιον ειδικό στο SEO ή στο ίντερνετ μάρκετινγκ.

Συνήθως η αναλογία κόστους κατασκευής με κόστους προώθησης είναι 1 προς 4. Δηλαδή 25% καταλαμβάνει η κατασκευή της ιστοσελίδας και ο σχεδιασμός της και 75% όλα τα υπόλοιπα.

Δεν είναι φορές που αυτή η αναλογία μπορεί να γίνει και 10% με 90% όταν πρόκειται για ιστοσελίδα με μεγάλο φόρτο δεδομένων και συχνές ανανεώσεις.

Βέβαια τα παραπάνω είναι απλά στατιστικά και θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να συμβουλευτείτε έναν ειδικό και να ζητήσετε μια προσφορά για κατασκευή ιστοσελίδας.

Πριν την κατασκευή της ιστοσελίδας σας κάντε έρευνα αγοράς

Καλό θα ήτανε να ζητήσετε περισσότερες από μια προσφορές από διαφορετικές εταιρείες κατασκευής ιστοσελίδων για να έχετε πλήρη άποψη και για να δείτε με ποια εταιρεία ταιριάζει η εταιρική σας φιλοσοφία με την φιλοσοφία κατασκευής.

Δεν είναι κακό να κάνετε έρευνα αγοράς σε αυτά τα θέματα και να ζητήσετε να μάθετε τις τιμές και να δείτε τι δουλειά κάνει ο καθένας. Θα πρέπει να αφιερώσετε το 25% του συνολικού χρόνου της κατασκευής της ιστοσελίδας σας για να κάνετε την έρευνα σας και για το στάδιο του σχεδιασμού της ιστοσελίδας σας.

Θα πρέπει στην ουσία να έχετε σχεδιάσει στο χαρτί ένα πλάνο για το πως περίπου θα θέλατε να είναι η ιστοσελίδα σας.

Αυτό λέγεται επιστημονικά πλάνο μάρκετινγκ και θα πρέπει να είναι κάθε ενέργεια του επιστημονικά τεκμηριωμένη. Για παράδειγμα η θέση των σελίδων στο μενού σας θα πρέπει να παίζει κάποιο ρόλο.

Τα χρώματα θα πρέπει να παίζουν κάποιο άλλο ρόλο καθώς και οι εφαρμογές που θα χρησιμοποιήσετε. Άσκοπη χρήση εφαρμογών, και άσκοπα πράγματα στον σχεδιασμό της ιστοσελίδας σας σας ρίχνουν στη Google ενώ παράλληλα αυξάνουν δραματικά το κόστος και την κατασκευή.

Μην παραβλέπεται την ύπαρξη αναλυτικού χάρτη για την κατασκευή της ιστοσελίδας σας ειδικά όταν πρόκειται για μεγάλο έργο. Θα γλιτώσετε από πιθανές αστοχίες και λάθη που θα σας εξουθενώσουν οικονομικά και ψυχολογικά.

Άμα θέλω να κάνω ανακατασκευή της ιστοσελίδας μου;

Τίποτα δεν κρατάει για πάντα και όλα έχουν ημερομηνία λήξης σήμερα. Τα αυτοκίνητα παλιώνουν, η τεχνολογία αλλάζει και μια παλιά και απαρχαιωμένη ιστοσελίδα δεν βοηθάει κανέναν ούτε τους πελάτες σας για να βρουν αυτό που θέλουν στο ίντερνετ, αλλά ούτε και την επιχείρηση σας που μάλλον δυσφημίζεται από ένα παλιό site.

Η ανακατασκευή ή η κατασκευή εκ νέου μιας δυναμικής ιστοσελίδας που θα είναι φιλική προς τις μηχανές αναζήτησης είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική ανάγκη και θα πρέπει να την κάνετε άμεσα.

Προτιμήστε δυναμική ιστοσελίδα και ειδικότερα ιστοσελίδα σε WordPress και αυτό γιατί οι ιστοσελίδες σε WordPress είναι πιο εύκολες στην διαχείριση τους, ανανεώνονται και αναβαθμίζονται πιο γρήγορα και έχουν καλύτερα αποτελέσματα στις μηχανές αναζήτησης.

Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να πάτε σε στατικό site και να σκεφτείτε ότι αφού δεν θα το χρησιμοποιείτε το site σας γιατί δεν προλαβαίνετε, να φτιάξετε μια στατική ιστοσελίδα.

Άμα δεν έχετε χρόνο να ανανεώσετε και να προωθήσετε όπως πρέπει την ιστοσελίδα σας, θα πρέπει να το αναθέσετε αυτό σε κάποιον εξωτερικό συνεργάτη.

Να ξέρετε ότι κανένας δεν θέλει να επισκέπτεται μια στατική ιστοσελίδα που δεν ανανεώνεται ποτέ και που δεν είναι επικαιροποιημένη με τη σημερινή πραγματικότητα.

Επίσης τις ιστοσελίδες που δεν ανανεώνονται τακτικά δεν τις αγαπάνε και οι μηχανές αναζήτησης και δεν τις επισκέπτονται και οι αράχνες τις Google ( Google Spiders) έτσι δεν ταξινομείτε το περιεχόμενο τους και δεν ανεβαίνουν σε κατάταξη συγκριτικά με άλλες δυναμικές ιστοσελίδες.

Πιστεύω να σας βοήθησα να διαλευκάνετε μερικά θέματα γύρω από την κατασκευή ιστοσελίδων και το SEO.

Άμα σας άρεσε το άρθρο μπορείτε να κάνετε like, share, tweet ή Google Plus στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

Δείτε περισσότερα για την κατασκευή ιστοσελίδων:

Ολοκληρωμένες λύσεις Web Design

Προσφέρουμε ολοκληρωμένες λύσεις για τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη του website σας, πάντα με γνώμονα την αποτελεσματική προώθηση των προϊόντων ή των υπηρεσιών σας.

Είτε πρόκειται για το εταιρικό σας website, είτε για κατασκευή ιστοσελίδων ηλεκτρονικού εμπορίου (eshop), ίτε για κατασκευή ιστοσελίδων για ξενοδοχεία, είτε για βελτιστοποίηση υπάρχοντος site, έχουμε την τεχνογνωσία να αναλάβουμε το web design του website σας.

Εμπιστευτείτε μας και επικοινωνήστε μαζί μας για να σας ενημερώσουμε και να σας προσφέρουμε αυτό που πραγματικά χρειάζεστε.

Αν είστε πριν την κατασκευή ή την ανακατασκευή της ιστοσελίδας σας, πριν κάνετε οτιδήποτε ζητήστε μια προσφορά για κατασκευή site ή κατασκευή eshop.

Ζητήστε προσφορά κατασκευής  ή προώθησης ιστοσελίδας

Βγείτε στην Πρώτη Σελίδα των Μηχανών Αναζήτησης

seo-google

Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα εντελώς δωρεάν! Αυξήστε την επισκεψιμότητα και τις πωλήσεις της ιστοσελίδας σας κατακόρυφα ακολουθώντας μικρά βήματα βελτιστοποίησης.

seo-web-design

3 σκέψεις στο “Για ποιο λόγο να επιλέξετε εμάς για την κατασκευή της ιστοσελίδας σας;”

  • Θα πρέπει να κάνεις επιβεβαίωση Μαρία στο πρώτο email και μετά να δεις και το δεύτερο που έχει το link για να κατεβάσεις τον οδηγό SEO σε pdf.
   Πες μου άμα συνάντησες πρόβλημα να στον στείλω ή να σε κατατοπίσω ξανά.

   Απάντηση
 1. Σε όλα τζάμπα δε γίνεται :)) κανεις ενα καλό Γιάννη και βρησκεις το Μπέλα δίνεις δίνεις … Και μετα σου λένε θελω και αλλά… Τους κακοεμαθες καποιους

  Απάντηση

Σχολιάστε