ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Παθητικά Εισοδήματα Στα Κρύπτο

Πως να διορθώσετε τα broken links στο site σας με το XENU

BROKEN LINKS XENU-

Πως να διορθώσετε τα broken links στο site σας με το XENU

Μάθετε πως να ανεβείτε στις μηχανές αναζήτησης απλώς και μόνο αφαιρώντας τα νεκρά links από την ιστοσελίδα σας

Οι ιστοσελίδες δεν είναι τίποτε άλλο από ζωντανούς οργανισμούς που αυξάνονται και πληθύνονται και κάποια στιγμή όπως και οι άνθρωποι πεθαίνουν. Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουμε ότι όλες οι ιστοσελίδες δεν παραμένουν στατικές, αλλά συνεχώς αλλάζουν.

Νέες σελίδες και urls προστίθενται καθημερινά ενώ άλλες αφαιρούνται ή απενεργοποιούνται. Επίσης, πάρα πολλές ιστοσελίδες, τα domains τους δηλαδή  λήγουν και δεν ανανεώνονται ποτέ ή συγχωνεύονται όπως το squidoo με το hubpages.

Αποτέλεσμα αυτών των αλλαγών είναι η δημιουργία χιλιάδων άχρηστων backlinks τα οποία είναι νεκρά και δεν οδηγούν πουθενά. Αυτά τα links λέγονται και broken links.

Για να μάθετε για τις καταστροφικές συνέπειες των broken links απλώς διαβάστε παρακάτω. Θα εκπλαγείτε με το τι μπορείτε να πάθετε άμα ξεχάσετε να τα διορθώσετε.

Τα broken links προκαλούν αρνητικό SEO

Οι αράχνες των μηχανών αναζήτησης για να ανακαλύψουν νέο περιεχόμενο και νέα άρθρα και σελίδες, διατρέχουν τα links που τις συνδέουν, έτσι ταξινομούν τις νέες σελίδες και τα νέα site.

Άμα θα θέλατε δηλαδή να ταξινομήσετε γρήγορα το νέο σας site θα πρέπει να δημιουργήσετε backlinks από άλλες ιστοσελίδες καθώς και από διάφορα social media που να δείχνουν πίσω στην σελίδα που θέλετε να ταξινομήσετε ή στο site που θα θέλατε να συμπεριλάβει η Google στον δείκτη της.

Όταν υπάρχει ένα broken link που δεν δείχνει πουθενά ή παραπέμπει σε μια σελίδα 404 τότε υπάρχει πρόβλημα.

Τα bots και οι αράχνες των μηχανών αναζήτησης κόβονται και δεν μπορούν να συνεχίσουν απρόσκοπτα το έργο τους.

Αν και η ίδια η σελίδα 404 ταξινομείται από τη Google, δεν είναι όμορφο και για τον χρήστη να μην βρίσκει αυτό που ψάχνει μέσα στο site σας.

Κατά συνέπεια, οι μηχανές αναζήτησης άρχισαν να τιμωρούν τις ιστοσελίδες που έχουν πολλά σπασμένα links που δεν οδηγούν πουθενά.

Θεωρούν ότι τα broken links είναι δείγματα εγκατάλειψης της ιστοσελίδας από τον ιδιοκτήτη και δείγμα ότι η ιστοσελίδα αυτή δεν είναι ποιοτική και έτσι λαμβάνει χαμηλότερη αξιολόγηση (Domain Authority).

Υπάρχουν δύο κατηγορίες broken links:

  • τα εσωτερικά broken links
  • και τα εξωτερικά broken links

Εσωτερικά broken links

Τα εσωτερικά νεκρά links δεν είναι άλλα από αυτά που έχετε δημιουργήσει διασυνδέοντας τα άρθρα ή τις σελίδες από την ιστοσελίδα σας μεταξύ τους και στη συνέχεια, διαγράψατε κάποιες σελίδες ή αλλάξατε το url, τη διεύθυνση τους με αποτέλεσμα τα εσωτερικά links να δείχνουν σε σελίδες που δεν υπάρχουν.

Αυτό είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα γιατί άμα διορθώσετε ή διαγράψετε κάποιες εσωτερικές σελίδες, θα δείτε ότι πέρα από το να χάσετε κάποιες κεκτημένες θέσεις στις μηχανές αναζήτησης, θα δημιουργήσετε πολλά error requests που θα καταλήγουν στην 404 σελίδα.

Το χειρότερο όλων είναι να έχετε τη σελίδα 404 ως την πιο δημοφιλή σελίδα από το site σας.

Οι αλλαγές των url μπορεί να μοιάζουν αναπόφευκτες όταν έχουμε να κάνουμε με κάποιο eshop που δεν έχει σταθερά προϊόντα και έχει εποχιακά είδη ή είδη που τελειώνουν.

Όμως η διαχείριση των χαμένων urls, τα 301 redirections και γενικά τα σπασμένα links είναι πολύ σημαντικό θέμα στο SEO.

Εξωτερικά broken links

Τα εξωτερικά broken links χωρίζονται σε δύο κατηγορίες:

  • Εισερχόμενα broken links και
  • Εξερχόμενα broken links

Τα εισερχόμενα broken links είναι τα backlinks που έχετε κερδίσει από τρίτα sites, φόρουμς και μέσα κοινωνικής δικτύωσης που όμως παραπέμπουν σε σελίδες που δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή μέσα στο site σας.

Τα δε εξερχόμενα broken links είναι backlinks που δείχνουν από την ιστοσελίδα σας σε άλλα sites τα οποία ή έπαψαν να λειτουργούν ή διέγραψαν τις σελίδες με τις οποίες συνδεόσασταν.

Και τα δύο γεγονότα είναι εξίσου σοβαρά και προκαλούν και τα δύο εξίσου σημαντικό αρνητικό SEO (negative SEO). Δηλαδή για κάθε σπασμένο link που έχετε προς άλλο site χάνετε κάποιους πόντους από τις μηχανές αναζήτησης.

Αυτό είναι πολύ κακό ειδικά άμα έχετε συνηθίσει να κάνετε επιθετική πολιτική στο SEO δημιουργώντας συνεχώς νέα backlink επιθετικά χωρίς ποτέ να βρείτε τον χρόνο να αλλάξετε τα παλιά που έχουν καταργηθεί ή δεν λειτουργούν.

Πως θα εντοπίσετε και πως θα αλλάξετε ή διαγράψετε τα broken links με το xenu

XENU

 

Το Xenu είναι ένα πολύ χρήσιμο δωρεάν προγραμματάκι για να εντοπίσετε όλα τα εσωτερικά και εξωτερικά σπασμένα link στην ιστοσελίδα σας. Ελπίζω να μην αλλάξει το url του μέχρι να το κατεβάσετε! Εδώ γελάμε.

Σε έναν γρήγορο και πρόχειρο έλεγχο που έκανα με το Xenu, στις 28 Νοεμβρίου εντόπισα μόνο 2882 broken links στο site μου, paramarketing.gr!

XENU

Θα πρέπει να σημειώσω ότι το Xenu δεν είναι και πολύ αξιόπιστο πρόγραμμα γιατί στην ουσία κάνει crawling όλη την ιστοσελίδα σας σαν να ήτανε spider από μηχανή αναζήτησης με 30 threads ταυτόχρονα.

Πολλές φορές το crawling διακόπτεται ή δεν ολοκληρώνεται επιτυχώς ή δεν πιάνει όλα τα σπασμένα links. Θα πρέπει λοιπόν να επιμείνετε και να αποθηκεύσετε μερικά αρχεία αποτελεσμάτων και να αρχίσετε να δουλεύετε με το πληρέστερο και ακριβέστερο από αυτά.

Θα πρέπει στη συνέχεια να διορθώσετε όσα περισσότερα broken links μπορείτε και να ξαναεπαναλάβετε τη διαδικασία εξεύρεσης των μην ενεργών συνδέσμων ξανά και ξανά μέχρι να φτάσετε στο απόλυτο μηδέν, άμα γίνεται.

Η διαδικασία αυτή της εξεύρεσης των broken links είναι πολύ χρονοβόρα ειδικά άμα το site σας αποτελείται από χιλιάδες σελίδες και κάθε σελίδα έχει δεκάδες links.

Για το δικό μου site των 500 σελίδων και εκατοντάδων χιλιάδων link χρειάστηκε περίπου μισή ώρα χρόνος με διακοπές για να βγάλει το xenu ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα.

Βρείτε κρυμμένα backlinks και κακόβουλο λογισμικό στο site σας

XENU

Το θετικό με το xenu είναι ότι εντοπίζει ακόμα και κακόβουλα τοποθετημένα links μέσα στο site σας ακόμα και σε επίπεδο hosting, που ίσως τα έχει τοποθετήσει εκεί κάποιος spammer, hacker ή ακόμη και η ίδια εταιρεία hosting (!) εδώ γελάμε πάλι και που δυστυχώς είναι ενεργά και κλέβουν page rank από εσάς!

Το καλό μου εργαλείο xenu εντόπισε κάποιον κρυφό κώδικα που κατά λάθος παλιότερα με ένα επιπόλαιο copy paste τοποθέτησα άθελα μου σε ένα άρθρο στο site μου.

Αυτή η τεχνική είναι παρόμοια με το code injection που επιχειρούν πολλά κακόβουλα λογισμικά να κάνουν στην ιστοσελίδα σας.

Το code injection έχει να κάνει με το backlink injetion που είναι κάτι παρόμοιο με το MySQL injection των κλασσικών hacker.

Επειδή όμως το θέμα των τεχνητά φυτευμένων backlink τόσο σε επίπεδο hosting αλλά και σε επίπεδο κώδικα της ιστοσελίδας είναι πολύ τεχνικό θέμα που ίσως οι περισσότεροι από εσάς δεν μπορείτε να παρακολουθήσετε, θα ήθελα να μείνουμε στα βασικά για να μην χάσουμε το νόημα αυτού του άρθρου.

Το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι έχω ξοδέψει πάνω από 5 ημέρες με περισσότερο από 40 εργατοώρες για να αφαιρέσω και να διορθώσω όλα αυτά τα broken links χωρίς ακόμα να έχω τελειώσει ούτε το μισό της δουλειάς που πρέπει να γίνει στο SEO της ιστοσελίδας μου!

Δηλαδή χρειάζομαι ακόμα μια εβδομάδα σκληρής και επίπονης εργασίας, διαπερνώντας κάθε link με το χέρι και αλλάζοντας το για να είμαι σίγουρος ότι όντως δεν υπάρχει πρόβλημα.

Πήρα το μάθημα μου και επειδή δεν θα ήθελα να βρεθείτε στην ίδια δεινή θέση και εσείς, καλό είναι να διαβάσετε τα συμπεράσματα της διαδικασίας διόρθωσης των broken links.

Τι έμαθα μετά την διόρθωση των broken link

Τα συμπεράσματα που εξήγαγα μετά την όλη διόρθωση είναι πολλά και ανάμεικτα. Ένα όμως κατάλαβα ότι άμα δεν πάθεις δεν θα μάθεις. Δεν γίνεται δηλαδή να είσαι άψητος στο SEO και να νομίζεις ότι ξέρεις.

Αφού φας τα μούτρα σου, τότε θα πρέπει να αποφασίσεις συνειδητά να κάνεις όλες τις αλλαγές που χρειάζεται να κάνεις για να φτάσεις στην κορυφή των μηχανών αναζήτησης.

Όμως αυτό που κατάλαβα ήτανε να περιορίσω τα backlinks τόσο εσωτερικά όσο και τα εξωτερικά στα τελείως απαραίτητα.

Στην αρχή θεώρησα ότι θα πρέπει να ακολουθήσω το παράδειγμα της Wikipedia με το θέμα της εσωτερικής και εξωτερικής διασύνδεσης, παραθέτοντας πηγές και παραπομπές, εσωτερικά call to action, συνδέσμους προς το επικό περιεχόμενο της ιστοσελίδας μου κτλ.

Μετά κατάλαβα ότι τα μισά site με τα οποία συνδεόμουν σε αυτά τα 3 χρόνια κλείσανε ή αλλάξανε ιδιοκτήτες γιατί ήτανε εμπορικές επιχειρήσεις και όχι στατικές σελίδες στο ίντερνετ.

Ακόμα και τα σχόλια που έχω ελεύθερα είχανε γεμίσει με τυχοδιωκτικά backlinks από ιστοσελίδες της μιας βραδιάς που δεν κρατήσανε και δεν άντεξαν τον ανταγωνισμό.

Έτσι σταμάτησα να είμαι η Wikipedia που σίγουρα έχει χιλιάδες broken links, έχει όμως και άλλους τόσους διορθωτές και άλλα εκατομμύρια backlinks να δείχνουν προς αυτήν τα οποία ισοφαρίζουν τη ζημιά κατά πολύ.

Σκέφτηκα λοιπόν να είμαι φειδωλός προς τη δημιουργία νέων εξερχόμενων backlink από το site μου, αλλά και με τα εσωτερικά backlink.

Επίσης αποφάσισα να περιορίσω τα άρθρα που γράφω σε ένα την εβδομάδα γιατί όσο πιο πολλά άρθρα έγραφα, πέρα από το γεγονός ότι χαμήλωνε η ποιότητα των άρθρων, είχα και πολύ περισσότερα άχρηστα links ή links που θα αχρηστεύονταν μετά.

Προτιμώ λοιπόν την ποιότητα έναντι της ποσότητας περιεχομένου και άρθρων.

Τέλος αποφάσισα να ασχοληθώ μόνο με την ανανέωση και συντήρηση του ενός οδηγού από τους τρεις που είχα δημιουργήσει στο παρελθόν. Δεν γίνεται από άποψη χρόνου να συνεχίσω να ανανεώνω τους άλλους δυο ειδικά τώρα που είμαι στην διόρθωση και τη δημοσίευση της δεύτερης έκδοσης του οδηγού SEO για το 2016.

Επειδή ο οδηγός από μόνος του είναι 40 σελίδες περίπου και δίνεται δωρεάν καταλαβαίνετε ότι έχω να επιμεληθώ τεράστιο φόρτο εργασίας.

Έτσι επειδή δεν γίνεται διαφορετικά, θα πρέπει να ασχοληθώ μόνο με το SEO και την κατασκευή ιστοσελίδων που βγαίνουν στην πρώτη σελίδα της Google και να αφήσω όλα τα άλλα.

Τελειώνοντας θα ήθελα να σας δώσω μερικές συμβουλές για το πως θα πρέπει να συνδέεστε με άλλα site και τι να προσέχετε όταν αλλάζετε ή σβήνετε σελίδες από το site σας.

3 Συμβουλές για να μην δημιουργήσετε broken link 

Θα πρέπει να μην σβήνετε παλιές σελίδες ή προϊόντα που έχουν λήξει από την ιστοσελίδα σας

Προσπαθήστε να τα κρατήσετε μεταθέτοντας τα σε άλλες κατηγορίες διατηρώντας ωστόσο το links τους (url) για μην χάσετε τις θέσεις από τις μηχανές αναζήτησης και για να μην δημιουργήσετε και νέα broken links που θα θέλουν διόρθωση.

Θα πρέπει να περιορίσετε τα εξερχόμενα backlink από τη σελίδα σας

Παλιότερα οι ειδικοί στο SEO οριοθετούσαν των αριθμό 100 ως τον αριθμό των εξερχόμενων links που θα πρέπει το να έχουν ως μέγιστο κάθε σελίδα από το site σας.

Άμα το site σας έχει 100 σελίδες και πολλαπλασιάσετε αυτόν τον αριθμό με το 100, θα έχετε δημιουργήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα 10.000 εξερχόμενα backlinks. Μετά από ένα χρόνο κάποια από αυτά τα bakclinks δεν θα ισχύουν. Θα πρέπει λοιπόν να τα διορθώσετε για να αποφύγετε το αρνητικό SEO που θα έχουν αυτά τα τοξικά backlinks στην ιστοσελίδα σας.

Άμα έχετε το κουράγιο, κάντε το, όμως καλό θα ήταν να συνδέεστε μόνο με ιστοσελίδες που είναι περί οπής και έχουν σχεδιαστεί για να μείνουν, έχουν δηλαδή κλασικό περιεχόμενο.

Δεν λέω να πάτε στο αντίθετο άκρο και να μην δημιουργείτε κανένα εξερχόμενο σύνδεσμο, αλλά να υπολογίσετε ότι κάποια μέρα ίσως θα χρειαστεί να επιστρέψετε σε αυτό το άρθρο ή σελίδα για να διορθώσετε το σύνδεσμο αυτό.

Δημιουργήστε κλασικό περιεχόμενο

Έτσι δεν θα χρειαστεί να αλλάξετε το περιεχόμενο των σελίδων σας συχνά και δεν θα αναγκαστείτε να το διαγράψετε ή να διορθώσετε τα broken links. Το κλασικό περιεχόμενο αποτελείτε από το άρθρο πυλώνα και κάποια δευτερεύοντα άλλα άρθρα που δείχνουν σε αυτό.

Αυτά για σήμερα, συγγνώμη που ίσως να απογοητεύω πολλούς από εσάς με τα άρθρα μου αλλά μου αρέσει η αλήθεια και την προτιμώ από το spamming και το trolling που πολλοί πιστεύουν ότι με αυτά θα με κάνουν κακό επειδή τους γκρεμίζω τον ψεύτικο κόσμο τους.

Δείτε περισσότερα για το SEO:

Ζητήστε μια προσφορά σήμερα για κατασκευή ιστοσελίδας

ZHTHSTE PROSFORA DIGITAL MARKETING-1

Αν είστε πριν την κατασκευή ή την ανακατασκευή της ιστοσελίδας σας, πριν κάνετε οτιδήποτε ζητήστε μια προσφορά για κατασκευή site ή κατασκευή eshop.

Ζητήστε προσφορά κατασκευής  ή προώθησης ιστοσελίδας

Δωρεάν Μαθήματα SEO Αξίας 129€

seo-google

Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα εντελώς δωρεάν! Αυξήστε την επισκεψιμότητα και τις πωλήσεις της ιστοσελίδας σας κατακόρυφα ακολουθώντας μικρά βήματα βελτιστοποίησης.

seo-web-design

3 σκέψεις στο “Πως να διορθώσετε τα broken links στο site σας με το XENU”

  1. Καλησπέρα Γιάννη , το κατεβασα το χενου , όλα οκ μου βρήκε μερικά μπρόκεν λινκς αν συμπλήρωσε τα στοιχεια του fttp και τους κωδικούς που ζητάει λύνεται το πρόβλημα αυτόματα? Η υπάρχει κάποιος άλλος τροπος να τα φιξαρω ?

    Απάντηση

Σχολιάστε