ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Κατεβάστε τον οδηγό Κρύπτο για αρχάριους

Google PageRank Τι είναι;

pagerank

PageRank Google Τι είναι;

Για όσοι είστε πιο νέοι στο ίντερνετ και στο SEO, σίγουρα δεν θα έχετε ασχοληθεί ακόμα με το θέμα PageRank και για συντομία  PR. Μπορεί να έχετε ακούσει για αυτό και να το έχετε προσπεράσει, όμως είναι πολύ σημαντικό το PageRank για την κατάταξη του site σας στην Google και αποτελεί τη ραχοκοκαλιά του αλγορίθμου της Google.

Για τον υπολογισμό και προσδιορισμό του Pagerank, η Google χρησιμοποιεί ένα πολύπλοκο αλγόριθμο με εκατομμύρια μεταβλητές και όρους και ο υπολογισμός του γίνετε με αδιάβλητο αυτοματοποιημένο τρόπο.

 

Τι είναι το PageRank;

Κύρια λογική της όμως στην αξιολόγηση του PageRank είναι τα bakclinks ή τα links. Τα links ή τα backlinks που έχει ένα site προερχόμενα από ένα άλλο site, blog ή social media. Μετράνε και τα backlinks από το Facebook, YouTube, το Twitter και το Google Plus.

Συνεπώς οι διασυνδέσεις των ιστοσελίδων και εσωτερικά και εξωτερικά λαμβάνοντα θετικά υπόψη, διότι όσο πιο πολλά links έχει ένα site από ένα άλλο, καθώς και η σπουδαιότητά τους, θεωρούνται πολλές θετικές ψήφοι, άρα η ιστοσελίδα χαρακτηρίζεται σημαντική και σπουδαία.

Εάν δηλαδή ο ψήφοι προς την ιστοσελίδα προέρχονται από σημαντικές ιστοσελίδες μεγάλης σπουδαιότητας, η αξία η οποία προσδίδετε είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Η κλίμακα διαβάθμισης του Pagerank είναι από το 0 έως το 10 (PR0 – PR10). Όσο μεγαλύτερο Pagerank προσλαμβάνει μια ιστοσελίδα, τόσο υψηλότερη θέση έχει στην κατάταξη στα αποτελέσματα αναζήτησης ή Search Engine Result Pages (SERP).

 

PageRank σημαντικά στοιχεία:

 • Είναι ένας από τους διακόσιους παράγοντες κατάταξης του αλγορίθμου της Google

 • Βασίζεται πάνω στην ποιότητα, παρά στην ποσότητα των εισερχόμενων φυσικών συνδέσμων

 • Κάθε σελίδα μέσα στο site έχει δικό της ξεχωριστό PageRank
 • Η κατάταξη ρει!  -Τα Πάντα Ρει-

 • Εκατοντάδες από σημεία κατάταξης, με πάνω από 450 αλλαγές στο 2013 μόνο.

Πως να αυξήσετε το PageRank;

Η αγοροπωλησία συνδέσμων για να αυξήσουμε το PageRank είναι ενάντια στους κανονισμούς της Google. Είναι πολύ σημαντικό να το θυμόμαστε. Επίσης είναι πολύ σημαντικό να μείνουμε μακριά από τις ανταλλαγές συνδέσμων γιατί και αυτό τιμωρείται από την Google.

Οι καλύτεροι τρόποι για να αυξήσετε το PageRank είναι:

 • Δημιουργήστε επικό περιεχόμενο
 • Συμμετέχετε ενεργά σε σχετικές φυσικές και ηλεκτρονικές κοινότητες όπως τα facebook groups
 • Βρείτε φυσικούς τρόπους δημιουργίας backlinks, όπως σχόλια σε blogs, social media κτλ.

 

Οι κατατάξεις στο PageRank και γενικά στην κατάταξη, έχουν τζόγο!

Συνήθως η Google έκανε 4 ενημερώσεις στο ίδιο έτος για το PageRank, με τη διαφορά ότι το 2013 έκανε μόνο 2, δημιουργώντας την υποψία ότι το PageRank πάει προς κατάργηση. Ακόμη για το 2014 – 12 Απριλίου- δεν έχει γίνει κάποια ενημέρωση του PageRank.

Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά πότε θα γίνει η επόμενη ανανέωση του PR από την Google, όπως και κανείς δεν ξέρει άμα θα συνεχίσει η Google να υποστηρίζει το PageRank.

PageRank Πηγές

Ζητήστε μια προσφορά σήμερα για το SEO της ιστοσελίδας σας

ZHTHSTE PROSFORA DIGITAL MARKETING-1

Αν είστε πριν την κατασκευή ή την ανακατασκευή της ιστοσελίδας σας, πριν κάνετε οτιδήποτε ζητήστε μια προσφορά για κατασκευή site ή κατασκευή eshop με το Genesis Theme Framework.

Ζητήστε προσφορά κατασκευής  ή προώθησης ιστοσελίδας

Δωρεάν Μαθήματα SEO Αξίας 129€

seo-google

Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό βίντεο μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα. Είναι πολύ συνετό να αφιερώνετε το 20% του χρόνου και των πόρων σας στην προσωπική σας εκπαίδευση και στην προσωπική σας ανάπτυξη. Γραφτείτε σήμερα στα βίντεο μαθήματα εντελώς δωρεάν!

seo-web-design

Δείτε περισσότερα για το SEO:

 

2 σκέψεις στο “Google PageRank Τι είναι;”

 1. Εξαιρετική η δουλειά σου. Όταν λες Επικό Περιεχόμενο, αρκεί να δει κάποιος το τι έχεις ανεβάσει και καταλαβαίνει. Ελάχιστοι δίνουν τόσο απλά και ξεκάθαρα όλο το know how. Τώρα αν κάποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό είναι ένα άλλο θέμα. Thumbs Up!

  Απάντηση

Σχολιάστε