ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Κατεβάστε τον οδηγό Κρύπτο για αρχάριους

Πως να πετύχετε στο δικτυακό μάρκετινγκ στο ίντερνετ

diktyako-marketing-network

Πως να πετύχετε στο δικτυακό μάρκετινγκ στο ίντερνετ

Το δικτυακό μάρκετινγκ και ειδικά στο ίντερνετ είναι ένας τομέας πολύ παρεξηγημένος και υποβαθμισμένος για αυτό και ήθελα να αναφερθώ σε αυτόν σε αυτό το εκπληκτικό άρθρο.

Εξ ορισμού να ξεκαθαρίσουμε ότι άλλο ίντερνετ μάρκετινγκ και άλλο δικτυακό μάρκετινγκ που δεν έχει να κάνει τίποτα με το διαδίκτυο. To ίντερνετ μάρκετινγκ έχει να κάνει με το γενικότερο μάρκετινγκ στο ίντερνετ ενώ το δικτυακό μάρκετινγκ με τον συγκεκριμένο τρόπο διανομής προϊόντων και υπηρεσιών μέσω δικτύου πωλήσεων.

Μετά την εγγραφή μου και το ξεκίνημα μου με την Emgoldex στο ίντερνετ, δέχτηκα αρκετά τηλέφωνα από επαγγελματίες του χώρου γιατί είδανε τα νέα blogs που έφτιαξα, το δικό μου blog για την επιχειρηματική ευκαιρία της Emgoldex, αλλά και του εισηγητή μου σε αυτή Κώστα Κανάρη.

Επίσης δέχτηκα και έναν καταιγισμό προτάσεων και ιδεών από άλλες εταιρείες δικτυακού μάρκετινγκ στα όρια του spam. Θα ήθελα να σας παρακαλέσω να σταματήσετε να στέλνετε ότι σας κατέβει γιατί έχετε παρεξηγήσει τον σκοπό της ιστοσελίδας μου. Τέρμα λοιπόν τα κακής ποιότητας βίντεο που δεν βλέπονται και τα site σε wix.

Έτσι έκανα αρκετά εκτεταμένη έρευνα για το τι υπάρχει στο ίντερνετ από επαγγελματικές ιστοσελίδες για το δικτυακό μάρκετινγκ.

Παρατήρησα λοιπόν ότι υπάρχει μεγάλη έλλειψη καθαρά πραγματικών επαγγελματιών στο ίντερνετ. Κάντε μια απλή αναζήτηση στη Google με την λέξη δικτυακό μάρκετινγκ. Τα αποτελέσματα είναι απογοητευτικά.

Στην πρώτη σελίδα φιγουράρουν ιστοσελίδες από τον blogger! Επιφανειακά άρθρα από κουλτουριάρικες ιστοσελίδες και μισόλογα αραδιασμένα από δω και από κει.

Ας ασχοληθώ μόνο με την πρώτη σελίδα της Google για να μην επεκταθώ παρακάτω με το ξινό θέμα του δικτυακού μάρκετινγκ.

Τα συμπεράσματα είναι τραγικά:

Ο ερασιτεχνισμός σε όλο του το μεγαλείο. Σε αντίθεση με την βιομηχανία του δικτυακού μάρκετινγκ, άμα αναζητήσω στη Google με τη λέξη κλειδί Κατασκευή Ιστοσελίδων, θα μου φέρει χιλιάδες αποτελέσματα σοβαρών εταιρειών με επαγγελματικά site και επαγγελματική και καθαρή άποψη για το θέμα κατασκευή ιστοσελίδων.

Η κατασκευή ιστοσελίδων είναι μια πολύ ανταγωνιστική αγορά που σημαίνει ότι διακινούνται πολλά χρήματα, έτσι μπορούν να συντηρηθούν χιλιάδες εταιρείες και επαγγελματίες σε αυτήν. Για αυτό και μπήκα στην αγορά την κατασκευής ιστοσελίδων και του SEO.

Μήπως τελικά δεν συμβαίνει το ίδιο με την αγορά του δικτυακού μάρκετινγκ και δεν υπάρχουν λεφτά σε αυτό;

Τελικά υπάρχουν επαγγελματίες του δικτυακού μάρκετινγκ στο ίντερνετ;

Και αν υπάρχουν, που βρίσκονται; Δεν είναι δυνατόν κάποιος να βγάζει χιλιάδες ευρώ το μήνα, να είναι πετυχημένος και να μην έχει μια επαγγελματική ιστοσελίδα με την ιστορία επιτυχίας του στο ίντερνετ.

Μετά το ξανασκέφτηκα και θεώρησα ότι δεν υπάρχει δημοκρατία στο ίντερνετ και στη Google. Άρα μια πιθανότητα είναι να υπάρχουν πετυχημένοι στο δικτυακό μάρκετινγκ, να έχουν επαγγελματικές ιστοσελίδες στο ίντερνετ αλλά να μην τους εμφανίζει η Google στην πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων της.

Μάλλον δεν θα ξέρουν από SEO και έτσι είναι χαντακωμένοι κάπου στην πέμπτη με έβδομη σελίδα των αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης!

Κρίμα, μακάρι όλοι αυτοί να είχαν οι κρυφοί και πετυχημένοι επαγγελματίες του δικτυακού μάρκετινγκ να είχαν ανακαλύψει λίγο νωρίτερα τα δωρεάν μαθήματα SEO! Ίσως να είχανε βγει στην πρώτη σελίδα της Google.

Όμως για να τα ανακαλύψουν θα πρέπει πρώτα να τα σκεφτούν ότι υπάρχουν και ότι τα χρειάζονται.

Μπορεί τα φαινόμενα να απατούν όμως και ίσως να μην είναι η κατάλληλη λέξη κλειδί το δικτυακό μάρκετινγκ. Έτσι αποφάσισα να κάνω μια νέα αναζήτηση με τη λέξη κλειδί network marketing.

Τι το ήθελα, σαν να άλλαξα πλευρό στο πάτωμα. Πάλι το πρώτο αποτέλεσμα στη Google είναι ένα site σε blogger! Θρίαμβος!

Για να κάνω πάλι μια αναλογία σκέψης για όλους εσάς που δεν μπορείτε να καταλάβετε τι σημαίνει να έχει ένας επαγγελματίας ιστοσελίδας σε blogger, θα σας δώσω ένα παράδειγμα από την πραγματική ζωή.

Φανταστείτε να θέλατε να ανοίξετε ένα μαγαζί. Επειδή δεν είστε σίγουροι για την επιτυχία σας, επιλέγετε να ανοίξετε ένα μαγαζί χωρίς ενοίκιο. Αυτό ακριβώς είναι το blogger, είναι δωρεάν και δεν έχει κόστος κατασκευής και φιλοξενίας.

Όχι ότι καλύτερο για να πείσετε κάποιον ότι είστε επαγγελματίας στη δουλειά σας.

Και ενώ αυτή η ξινίλα για το δικτυακό μάρκετινγκ συνεχίζεται ατέρμονα, έπεσα πάνω σε μερικά sites επαγγελματιών του δικτυακού μάρκετινγκ.

Τι δεν μου άρεσε στις υποτιθέμενες επαγγελματικές ιστοσελίδες του network marketing

Δεν θέλω να κάνω κριτική, αλλά θα κάνω μερικές παρατηρήσεις, μάλλον ερωτήσεις.

1. Σε τι χρησιμεύει η εκτενής αναφορά στα Δικαιώματα Αναπαραγωγής με την άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο ;

Ειδικά σε επιφανή σημείο της ιστοσελίδας που επηρεάζει και το SEO, μάλλον αρνητικά.

2. Το personal branding που βρίσκεται μέσα στο site;

Χάθηκε να βάλετε μια προσωπική φωτογραφία στην πρώτη σελίδα; Το είδα σε ένα ή δυο από όλες τις ιστοσελίδες που διερεύνησα, και ήτανε πάνω από 20.

3. Που βρίσκεται η φόρμα εγγραφής στην email list;

Απίστευτο και όμως ελληνικό. Ούτε ένας δεν έχει κάποια πραγματική υπηρεσία email marketing, κανένα free βιβλίο, κανένα οδηγό ή βίντεο σε αντάλλαγμα το email. Είναι το λεγόμενο δόλωμα για να δημιουργήσετε τη λίστα σας.

4. Γιατί κάποιος να επισκεφτεί το site σας;

Θα κερδίσει κάτι;

Δώστε έναν καλό λόγο για να επισκεφτεί κάποιος την ιστοσελίδα σας. Ο κόσμος δεν είναι χαζός, αφελής ή αργόσχολος. Δεν έχει χρόνο να ασχολείται με πράγματα χαμηλής αξίας και ειδικά να επισκεφτούν ένα site χωρίς περιεχόμενο.

Δεν κάνω τον παντογνώστη, και θεωρώ τον εαυτό μου ένα μέσο άνθρωπο, αλλά από όλες τις ιστοσελίδες που επισκέφτηκα στη Google για το δικτυακό μάρκετινγκ, καμία δεν μου προσέφερε κάτι. Μια ιδέα που δεν ήξερα ή κάτι που θα ήθελα να μάθω. Έλεος.

Γράψτε και κανένα άρθρο της προκοπής ρε παιδιά.

Σε αντίθεση με τα αντίστοιχα site του εξωτερικού και των Αμερικανών ομολόγων τους που βρίσκεις τόνους από πολύτιμο και απίστευτο περιεχόμενο σε βίντεο και σε γνώσεις. Τα αντίστοιχα ελληνικά site και blogs είναι κωμικοτραγικά.

Ελπίζω να μην σας απογοήτευσα και άλλο. Η στάθμη των ιστοσελίδων των επαγγελματιών του network marketing στην Ελλάδα χρειάζετε άμεσα μέτρα γιατί αποτελεί δυσφήμιση όλου του κλάδου και λειτουργεί αποτρεπτικά για κάθε νέο επιχειρηματία που θέλει να ενταχθεί στο χώρο.

Τα 10 καλύτερα network marketing blogs της Αμερικής -και παγκοσμίως

1. Rob Fore

Πλούσιο σε περιεχόμενο και ειδικά στο SEO και στην συλλογή υποψηφίων για την επιχείρηση σας (mlm leads). Ο Rob Fore κατάφερε να βγάζει μυθικά ποσά από το δικτυακό μάρκετινγκ στο ίντερνετ.

2. David Wood

O νεαρός ιδρυτής του Empower Network που μετά την μεγάλη του αποτυχία με την Amway κατάφερε και έχτισε μια ηλεκτρονική επιχείρηση εκατομμυρίων, το Empower Network. Πέρασα και γω ένα φεγγάρι στο Empower Network χωρίς να δω κάποιο συγκεκριμένο αποτέλεσμα.

Όμως στο προσωπικό του blog θα βρείτε ότι χρειάζεστε για να πετύχετε στο network marketing μέσω ίντερνετ!

3. elliott kosmicki

Στο προσωπικό blog του Elliot Kosmicki θα βρείτε τον οδηγό WordPress SEO 2014! Σας φαίνεται παράξενο να υπάρχει οδηγός SEO σε ένα network marketing blog;

Καθόλου παράξενο για έναν επαγγελματία του χώρου.

4. Ray Higdon

Ο Ray Higdon είναι μοναδικός και μανιακός με την δημιουργία mlm leads, υποψηφίων δηλαδή για να κάνουν τη δική τους επιχείρηση δικτυακού μάρκετινγκ. Ο ίδιος έχει πετύχει σε πάρα πολλές επιχειρήσεις δικτυακού μάρκετινγκ και έχει ακολουθήσει το ηλεκτρονικό σύστημα μάρκετινγκ της MLSP ( My Lead System Pro). Στο οποίο είχα γραφτεί και γω ένα φεγγάρι χωρίς πάλι να καταλάβω τι γίνεται.

5. Lori Willis

H τρελή ιστορία της Lori Willis μας δείχνει πως κατάφερε να πετύχει στο ίντερνετ και στο δικτυακό μάρκετινγκ ξεπερνώντας όλα τα εμπόδια και τους φόβους της. Δείτε το blog της είναι και αυτό φτιαγμένο σε WordPress.

6. Bill Pescosolido

O κύριος που μοιάζει λίγο με τον Κότζακ μας υποδέχεται στο blog του και μας δίνει δωρεάν μαθήματα καλλιέργειας υποψηφίων, ηγεσίας και σκληρής δουλειάς.

7. Ash Cambell

O Ash Cambell, σας δείχνει τον τρόπο με το γεμάτο βίντεο και περιεχόμενο WordPress Blog του να πετύχετε μοιράζοντας τον χρόνο σας στον ύπνο, τη δικτύωση, τη μάθηση και τα ταξίδια.

8. Jonathan Budd

O γοητευτικός Jonathan Budd, έχει δημιουργήσει το δικό του σύστημα επιτυχίας στο δικτυακό μάρκετινγκ και στο affiliate marketing, το λεγόμενο Futuristic Marketing.

9. Matt Lloyds

O Matt σε ηλικία μόνο 27 ετών κατάφερε και βρήκε τη λύση για να βγάλει λεφτά αποκλειστικά από το ίντερνετ με το δικτυακό μάρκετινγκ. Επισκεφτείτε το blog του για να δείτε πως.

10. Jon Mroz

O Jon σας μιλάει για την επιτυχία στο ίντερνετ με τη δική σας επιχείρηση και συγκεκριμένη για το πως να δημιουργήσετε δικό σας marketing funnel ή κανάλι πωλήσεων.

Ποια είναι τα κοινά κλειδιά της επιτυχίας των παραπάνω επιχειρηματιών στο ίντερνετ;

Στο βιβλίο NLP η καλύτερη συμβουλή που έχω διαβάσει είναι να βρεις έναν πετυχημένο και απλώς να αντιγράψεις όλα αυτά που τον έκαναν πετυχημένο. Έτσι για να μην σας αναφέρω ξερά κάποιες στείρες συμβουλές για να πετύχετε στο δικτυακό μάρκετινγκ στο ίντερνετ, θα σας δώσω τα κοινά κλειδιά της επιτυχίας των δέκα παραπάνω ανθρώπων στο ίντερνετ.

1. Φτιάξτε το δικό σας blog προσωπικής προβολής στο ίντερνετ σε WordPress

Δεν είναι τυχαίο που και οι δέκα από τους πολύ μεγάλους επιχειρηματίες του δικτυακού μάρκετινγκ στο ίντερνετ έχουνε δημιουργήσει το blog τους σε WordPress. Κανένας από αυτούς δεν χρησιμοποιεί blogger, joomla, weebly ή κάποια custom εφαρμογή.

2. Αγοράστε ένα domain name στο όνομα σας

Αποκτήστε ένα domain name στο όνομα σας, γιατί το σημαντικότερο brand είστε εσείς και όχι η εταιρεία σας. Χτίστε το site σας γύρω από το όνομα σας και καλλιεργήστε το προφίλ σας. Μάθετε περισσότερα για το Personal Branding στα άρθρα:

3. Γεμίστε το blog σας με πολύτιμο περιεχόμενο

Το περιεχόμενο είναι βασιλιάς και θα πρέπει να το δημιουργήσετε γράφοντας άρθρα και παράγοντας βίντεο καθημερινά. Με το περιεχόμενο θα ελκύσετε επισκέπτες και θα χτίσετε τη λίστα σας.

4. Δημιουργήστε τη λίστα υποψηφίων σας

Το περιεχόμενο είναι βασιλιάς, αλλά τα λεφτά είναι στη λίστα σας. Μπορεί σήμερα μετά από ένα χρόνο σκληρής δουλειάς στο ParaMarketing Blog να έχω πάνω από 1.000 άτομα στη λίστα μου και να βγάζω μερικά χρήματα το μήνα, όμως μετά από μερικά χρόνια φανταστείτε τι θα γίνει όταν θα έχω μια λίστα με 10.000 άτομα ή και 50.000 άτομα!

Δεσμευτείτε να χτίσετε τη λίστα σας από την ημέρα 1 της δημιουργίας του blog σας. Επιλέξτε την καλύτερη εταιρεία email marketing, την Aweber.

5. Καταχωρίστε το προφίλ σας σε όλα τα social media

Και οι δέκα πετυχημένοι δικτυωτές που σας παρουσίασα παραπάνω έχουνε ένα κοινό σημείο. Βρίσκονται παντού. Σε όλα τα social media. Δεν χρειάζεται να γίνετε ένας μεγιστάνας των social media, αν και δεν θα παθαίνατε κάτι άμα γινόσασταν.

6. Πείτε την ιστορία επιτυχίας σας

Ποια είναι η ιστορία επιτυχίας σας; Άμα δεν είστε ακόμα πετυχημένος πως να σας ακολουθήσουν οι άνθρωποι; Δουλέψτε σκληρά μέχρι να πετύχετε για να έχετε κάτι να πείτε. Μην αφήνετε τίποτα στην τύχη.

7. Προβάλετε σε κάθε περίπτωση τον εαυτό σας και όχι της εταιρεία σας, και τα προϊόντα

Καλή η αλόη βέρα, αλλά βρίσκεται παντού, το ίδιο και ο καφές με το γανόδερμα και όλα τα άλλα επαναστατικά προϊόντα που δεν θα μπορείτε να ζήσετε χωρίς αυτά.

Δεν υπάρχει όμως δωρεάν παιδεία και δεν γίνεται να συνεχίσετε την τζάμπα διαφήμιση στο ίντερνετ για όσες εταιρείες εκπροσωπείτε. Οι υποψήφιο θα συνεργαστούν μαζί σας αποκλειστικά για αυτό που είστε εσείς και όχι για τα προϊόντα που έχετε. Το μοναδικό στην υπόθεση είστε εσείς και όχι το προϊόν σας.

Μόλις θα το καταλάβετε αυτό, τότε θα δείτε και πραγματικά επιτυχία στο ίντερνετ.

Επιτυχία στο δικτυακό μάρκετινγκ στο ίντερνετ- Πηγές:

Ένας ηγέτης που δεν διαβάζει και δεν αναπτύσσεται είναι επικίνδυνος. Κάθε φορά μελετάμε όλο και περισσότερο για γίνουμε καλύτεροι.

Ζητήστε μια προσφορά σήμερα για κατασκευή ιστοσελίδας

ZHTHSTE PROSFORA DIGITAL MARKETING-1

Αν είστε πριν την κατασκευή ή την ανακατασκευή της ιστοσελίδας σας, πριν κάνετε οτιδήποτε ζητήστε μια προσφορά για κατασκευή site ή κατασκευή eshop με το Genesis Theme Framework.

Ζητήστε προσφορά κατασκευής  ή προώθησης ιστοσελίδας

Δωρεάν Μαθήματα SEO Αξίας 129€

seo-google

Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό βίντεο μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα. Είναι πολύ συνετό να αφιερώνετε το 20% του χρόνου και των πόρων σας στην προσωπική σας εκπαίδευση και στην προσωπική σας ανάπτυξη. Γραφτείτε σήμερα στα βίντεο μαθήματα εντελώς δωρεάν!

seo-web-design

 

1 σκέψη στο “Πως να πετύχετε στο δικτυακό μάρκετινγκ στο ίντερνετ”

Σχολιάστε