ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Κατεβάστε τον οδηγό Κρύπτο για αρχάριους

Τα σχόλια στο site σας ανεβάζουν στη Google

SXOLIA SITE ANEBAZOYN STH GOOGLE

Τα σχόλια στο site σας ανεβάζουν στη Google

Γιατί τη στιγμή που οι μεγάλες εταιρείες κλείνουν τα σχόλια στις ιστοσελίδες του, τα μικρά blog με δεκάδες σχόλια βγαίνουν πρώτα στην Google

Και ενώ όλοι αναζητάνε περισσότερους πελάτες που σημαίνει περισσότερη κίνηση στο site τους, κάποιοι προσπαθούν να μειώσουν τη διαδραστικότητα τους με την αγορά και το κοινό τους. Για αυτό θα σας δείξω μερικούς τρόπους για να ανεβάσετε την ιστοσελίδα σας στη Google περισσότερο ακόμα και όταν δεν μπορείτε να δημιουργήσετε φρέσκο και νέο περιεχόμενο.

Πως μπορείτε να το κάνετε αυτό; Διαβάστε παρακάτω και εκμεταλλευτείτε στο έπακρο τις δυνατότητες των σχολίων για να σας ανεβάσουν στη Google.

Τα σχόλια είναι φρέσκο περιεχόμενο για τις μηχανές αναζήτησης

Το ότι κάποιος έγραψε ένα σχόλιο στο blog ή στο site μας δεν θα πρέπει να μας προβληματίζει αρνητικά. Μπορεί να ήτανε το σχόλιο αρνητικό αλλά θα πρέπει να καταλάβουμε ότι η ιστοσελίδα μας είναι μια συζήτηση με τον κόσμο. Ποιον κόσμο; Τον δικό σας κόσμο, την αγορά στόχο σας, τους υποψήφιους πελάτες σας που με κόπο προσπαθείτε να βρείτε.

Το σχόλιο είτε είναι μικρό ή μεγάλο λαμβάνεται από τη Google ως ενημέρωση της ιστοσελίδας σας και έτσι στέλνει τις αράχνες τις για να ανακαλύψει και να ευρετηριάσει στον δείκτη της το νέο περιεχόμενο. Όσο πιο πολλές ανανεώσεις έχουμε στην ιστοσελίδα μας τόσο καλύτερα θα τα πάμε και στις μηχανές αναζήτησης, τουλάχιστον θεωρητικά.

Τα σχόλια ταξινομούνται από τις μηχανές αναζήτησης

Αυτό μπορούμε να το καταλάβουμε άμα γράψουμε μαι φράση σε ένα σχόλιο σε μια ιστοσελίδα για παράδειγμα: Πως να φτιάξω ένα membership site σε wordpress;

Και μετά να αναζητήσω αυτή τη φράση στη Google. θα δω ότι θα μου εμφανίσει στα αποτελέσματα αναζήτησης τη σελίδα ή το άρθρο που έχω αφήσει αυτό το σχόλιο.

Τα σχόλια και οι παρατηρήσεις αυξάνουν εκθετικά τις λέξεις κλειδιά, τις φράσεις κλειδιά και τα long tail keywords και μας δίνουν συνδυασμούς λέξεων και φράσεων κλειδιών που ίσως να μην τις είχαμε σκεφτεί ποτέ μας.

Από τις μηχανές αναζήτησης ταξινομούνται και τα σχόλια στα social media όπως το Google Plus, Facebook και YouTube.

Αντί για σχόλια μπορείτε να γράψετε ή να δεχτείτε κριτικές ή ερωτήσεις ή δημοσιεύσεις στο forum

Δεν είναι μόνο τα σχόλια ή οι παρατηρήσεις. Σε ένα eshop θα μπορούσε κάποιος να δεχτεί κριτικές για τα προϊόντα του και να έχει η κριτική την ίδια δύναμη με τα σχόλια. Το ίδιο γίνεται με τα φόρουμς, τις κοινότητες χρηστών και τα κοινωνικά μέσα όπως το facebook και το twitter και όλα τα άλλα.

Μια καλή ιδέα θα ήτανε να προσθέσετε μια κοινότητα χρηστών στην ιστοσελίδα σας μέσω του bbpress και του buddypress άμα έχετε WordPress site.

Δείτε περισσσότερα: Πως να χτίσετε μια κοινότητα χρηστών γύρω από το site σας

Ανοιχτά σχόλια και spam

Δυστυχώς το black hat SEO και οι επίδοξοι spammers θα μας φορτώσουν με σχόλια το όμορφο blog μας σε βαθμό κακουργήματος. Το ίντερνετ δεν είναι τόσο αθώο όσο νομίζουμε και ο λόγος που οι spammers μας γεμίζουν με άχρηστα σχόλια είναι γιατί με αυτόν τον τρόπο αποκτάνε backlink από την ιστοσελίδα μας.

Η αξία αυτού του backlink είναι άχρηστη αλλά όταν αυτό γίνεται αυτόματα μέσω ειδικού λογισμικού και κατά χιλιάδες καταλαβαίνετε ότι έχει κάποιο μεγάλο αντίκρυσμα στη Google και στις μηχανές αναζήτησης.

Εύκολα όμως μπορείτε να καταπολεμήσετε το spam μέσω ενός πρόσθετου CAPTCHA που λέγεται Better WordPress reCAPTCHA. Αυτό το πρόσθετο θα εμφανίσει ένα πεδίο με λατινικούς χαρακτήρες κάτω από το πεδίο υποβολής των σχολίων που δεν μπορέσουν να διαβάσουν και να αποκωδικοποιήσουν τα spam bots.

Ποτέ μην αφήνετε ανοιχτά τα σχόλια γιατί το spam θα εκφυλίσει την ιστοσελίδα σας και θα σας ρίξει στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης.

Δείτε περισσότερα για τη δύναμη των σχολίων στο SEO:

Ζητήστε μια προσφορά σήμερα για κατασκευή ιστοσελίδας

ZHTHSTE PROSFORA DIGITAL MARKETING-1

Αν είστε πριν την κατασκευή ή την ανακατασκευή της ιστοσελίδας σας, πριν κάνετε οτιδήποτε ζητήστε μια προσφορά για κατασκευή site ή κατασκευή eshop με το Genesis Theme Framework.

Ζητήστε προσφορά κατασκευής  ή προώθησης ιστοσελίδας

Δωρεάν Μαθήματα SEO Αξίας 129€

seo-google

Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό βίντεο μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα. Είναι πολύ συνετό να αφιερώνετε το 20% του χρόνου και των πόρων σας στην προσωπική σας εκπαίδευση και στην προσωπική σας ανάπτυξη. Γραφτείτε σήμερα στα βίντεο μαθήματα εντελώς δωρεάν!

seo-web-design

4 σκέψεις στο “Τα σχόλια στο site σας ανεβάζουν στη Google”

  1. Hi there, I am pleasantly surprised I found your site, I really found you by mistake while I was browsing Google for bifocal sunglasses (lol). Anyways I am here now and would just like to say thanks a lot for a tremendous post and an all round exciting blog (I also love the theme/design). I don’t have time to go through it all at the minute but I have saved the page and have added in your RSS feeds. When I have time I will be back to read more. Please do keep up the stellar posts.

    Απάντηση

Σχολιάστε