ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Κατεβάστε τον οδηγό Κρύπτο για αρχάριους

7 Συνήθειες που σας ρίχνουν στις μηχανές αναζήτησης

ΚΑΚΙΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ- SEO

7 Συνήθειες που σας ρίχνουν στις μηχανές αναζήτησης

Πως να ξεφύγετε σήμερα από όλες τις συνήθειες που σας παρασέρνουν σε έναν κάθετο έλικα

Δεν αρκεί μόνο να κάνετε αυτά που χρειάζεται για να ανεβείτε στις μηχανές αναζήτησης. Θα πρέπει από την άλλη πλευρά να αποφύγετε και όλα αυτά τα πράγματα που σας ρίχνουν στις μηχανές αναζήτησης και που μειώνουν δραματικά την οργανική επισκεψιμότητα.

Επειδή η αθώα εποχή του SEO πέρασε και εκτός από θετικό SEO που σας ανεβάζει στις μηχανές υπάρχει και το αρνητικό SEO, θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στο τι κάνουμε στον τομέα της βελτιστοποίησης της ιστοσελίδας μας για να μην βρεθούμε προ εκπλήξεως.

Ποιες λοιπόν είναι οι επτά συνήθειες που σκοτώνουν την ιστοσελίδα μας από τις μηχανές αναζήτησης;

Διαβάστε προσεκτικά παρακάτω.

Εκμεταλλευτείτε την σταθερή σωρευτική δύναμη τις συνήθειας

Μετά τις 7 συνήθειες που σας ανεβάζουν στις μηχανές αναζήτησης ήρθε η ώρα να ασχοληθούμε με τις κακές αλλά καθημερινές συνήθειες που δυστυχώς σας ρίχνουν στις μηχανές αναζήτησης, μειώνουν την ορατότητα της ιστοσελίδας σας και σας αφήνουν εκτεθειμένους στον ανταγωνισμό.

1- Δεν παρακολουθείτε κάθε εβδομάδα την ορατότητα της ιστοσελίδας σας

Το SEO είναι κάτι μετρήσιμο το οποίο θα πρέπει να το μετράμε με κάποιον τρόπο. Μέχρι στιγμής ο καλύτερος τρόπος μέτρησης του SEO είναι η συνολική ορατότητα τις ιστοσελίδας μας με βάση όμως τις σωστές λέξεις κλειδιά.

Το καλύτερο εργαλείο μέτρησης της ορατότητας της ιστοσελίδας μας είναι το ahrefs.

Το λέω αυτό με σιγουριά αφού πρώτα έχω δοκιμάσει αρκετά, μην πω σχεδόν όλα τα εργαλεία SEO που υπάρχουν στο ίντερνετ που υπόσχονται αύξηση της επισκεψιμότητας, βελτίωση των οργανικών αναζητήσεων έως 400% και διάφορα άλλα πράγματα που τα βλέπω με μισό μάτι.

Θα πρέπει να ελέγχουμε την ορατότητα της ιστοσελίδας μας κάθε εβδομάδα και να κάνουμε ανάλυση ανταγωνισμού με βάση τους 5 σημαντικότερους ανταγωνιστές μας στην αγορά μας.

Προσοχή όμως, δεν θα πρέπει να υπερβάλετε και να ελέγχετε την ιστοσελίδα σας κάθε μέρα ή ανά τρεις ώρες γιατί δεν θα καταφέρετε τίποτα, αντίθετα θα χάνετε άσκοπα τον χρόνο σας.

Όποιες αλλαγές ή βελτιώσεις κάνετε στην ιστοσελίδας σας χρειάζονται μερικές μέρες για να ταξινομηθούν στις μηχανές αναζήτησης και ο χρόνος της μίας εβδομάδας είναι ο ελάχιστος χρόνος που απαιτείται για να δείτε τις αλλαγές αυτές να παίρνουν σάρκα και οστά και να επηρεάζουν την κατάταξη της ιστοσελίδας σας στις μηχανές αναζήτησης.

2- Έχετε επιλέξει τις λάθος λέξεις κλειδιά

Η επιλογή και στόχευση στις μηχανές αναζήτησης με τις λάθος λέξεις κλειδιά μπορεί να αποβεί μοιραία για το μέλλον της ηλεκτρονικής σας επιχείρησης.

Οι σωστές λέξεις κλειδιά είναι αυτές που φέρνουν τα λεφτά στην ιστοσελίδα σας και κάνουν χρηματοποίηση, ενώ οι λάθος λέξεις κλειδιά είναι αυτές που δεν κάνουν καμία πώληση και έχουν μηδενικό ποσοστό μετατροπής.

Το μηδενικό ποσοστό μετατροπής μπορεί να μην οφείλεται πάντα στις λέξεις κλειδιά, όμως μπορεί να ξεκινάει από αυτό. Για παράδειγμα, μπορεί να οφείλεται σε λάθος κατασκευή της ιστοσελίδας σας, σε κακή αισθητική ή σε λάθος παρουσίαση των προϊόντων.

Ωστόσο αν έχουμε στοχεύσει σε λέξεις κλειδιά τις οποίες δεν χρησιμοποιεί η αγορά μας, δεν θα καταφέρουμε να πιάσουμε σχεδόν ποτέ κάποιον υποψήφιο πελάτη.

Δείτε περισσότερα στο άρθρο: 3 Στόχοι που πρέπει να πετύχετε με τις λέξεις κλειδιά

Θα πρέπει να μην είστε επιπόλαιοι στην έρευνα για τις κατάλληλες λέξεις κλειδιά που θα κάνετε και θα πρέπει και επίσης να έχετε την τεχνική κατάρτιση για να τις τοποθετήσετε σωστά και στρατηγικά μέσα στην ιστοσελίδα σας χωρίς να χαρακτηριστείτε ως spammer από τη Google.

3- Δεν έχετε δημιουργήσει κανένα ποιοτικό backlink με το χέρι

Οι μηχανές αναζήτησης λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους ακόμα και σήμερα τον αριθμό και την ποιότητα των ιστοσελίδων που δείχνουν προς την ιστοσελίδα σας. Μπορεί να καταργήθηκε το PageRank αλλά τα backlinks από ποιοτικές ιστοσελίδες είναι αναγκαία για να βγείτε στην πρώτη σελίδα των μηχανών αναζήτησης και της Google.

Ποια όμως είναι ποιοτικά backlinks;

Ποιοτικά backlinks είναι όλα αυτά τα backlinks που έχουν δημιουργηθεί από ανθρώπινο χέρι και εννοείται ότι δεν είναι spam ή δεν έχουν δημιουργηθεί από ψεύτικα προφίλ.

Θα πρέπει δηλαδή με το χέρι να έχουμε δημιουργήσει μια κάποια διασπορά backlinks σε forums, WEB 2.0 ιστοσελίδες, καταλόγους, WIKIs, και πολλά άλλα sites.

Κάθε site πιάνεται ως ένα backlink από άποψη διασποράς, ασχέτως αν έχουμε δημιουργήσει δύο ή τρία και φυσικά όσο το περισσότερα site τόσο μεγαλύτερη η διασπορά και τόσο η μεγαλύτερη η δημοτικότητα της ιστοσελίδας.

Για να δείτε την δημοτικότητα της ιστοσελίδας σας θα πρέπει να ανατρέξετε στο domain authority. Όσο το υψηλότερο τόσο το καλύτερο.

Η ερώτηση μου είναι πόσα ποιοτικά backlinks έχετε δημιουργήσει με το χέρι τον τελευταίο μήνα;

4- Δεν έχετε φρέσκο περιεχόμενο κάθε εβδομάδα

Το 2009 η Google ανακοίνωσε και το 2010 υλοποίησε την αναβάθμιση cafeine update του αλγορίθμου της που ελέγχει και προσμετρά την φρεσκάδα του περιεχομένου της ιστοσελίδας σας.

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να ανανεώνετε την ιστοσελίδας σας κάθε εβδομάδα με νέο φρέσκο περιεχόμενο για να μπορέσετε να στείλετε ένα μήνυμα ποιότητας στις μηχανές αναζήτησης αλλά και να πιάσετε νέες λέξεις και φράσεις κλειδιά που έχετε παραλείψει μέχρι σήμερα.

Άμα έχετε στατικό site θα πρέπει να σκεφτείτε σοβαρά την προσθήκη ενός blog σε WordPress ενώ καλό θα ήτανε να ξεκινήσετε και την υπηρεσία newsletter σε εβδομαδιαία βάση.

Η κακή συνήθεια του να μην προσθέτω περιεχόμενο ποτέ δεν ωφελεί μακροπρόθεσμα ούτε βραχυπρόθεσμα την ιστοσελίδα σας.

5- Δεν έχετε κάνει καμία κοινοποίηση στα social media με backlink

Βλέπω καθημερινά δεκάδες κοινοποιήσεις στο facebook, twitter και στα άλλα social media οι οποίες δυστυχώς δεν έχουν το backlink που οδηγεί στην πηγή της δημοσίευσης που είναι το site σας.

Με αυτόν τον τρόπο κάνετε κούφιες δημοσιεύσεις οι οποίες δεν ανεβάζουν την ιστοσελίδα σας στις μηχανές αναζήτησης αλλά το facebook, twitter κτλ στο οποίο φορτώνετε με φρέσκο περιεχόμενο!

Καλό θα ήταν να κοινοποιήσετε όλες τις σελίδες, τα άρθρα και τα προϊόντα από την ιστοσελίδα σας στα πιο δημοφιλή social media και να προτρέπετε τον κόσμο να επισκεφτεί την ιστοσελίδα σας για να δει περισσότερα.

Η κοινοποίηση ενός link στα social media έχει διπλό σκοπό να πάρει πολύτιμα backlinks από social media sites αλλά και να κερδίσει το site σας αξιόπιστα social media signals.

6- Έχετε εμπιστευτεί το SEO σας στα τυφλά σε κάποιο μεγάλο γραφείο

Και φυσικά δεν ασχολείστε ποτέ με το τι γίνεται. Κάθε μήνα σας στέλνουν μια αναφορά για το SEO την οποία δεν κοιτάτε ποτέ και αισιοδοξείτε μάταια μπας και ανεβείτε στην πρώτη σελίδα της Google.

Με άλλα λόγια έχετε γίνει ένας αιμοδότης και τίποτε άλλο. Δεν θέλω να πω κακές κουβέντες για κάποιους συναδέλφους ή για όσους όντως κάνουν σωστά τη δουλειά τους στο SEO, αλλά η εμπειρία μου έχει διδάξει ότι δεν γίνεται να είστε θεατής και να μην ασχολείστε κι εσείς ενεργά για να ανεβάσετε την ιστοσελίδα σας.

Θα πρέπει κάθε μήνα να παρακολουθείτε όλους αυτούς τους ζωτικούς δείκτες και όλα τα ζωτικά σημεία της ιστοσελίδας σας και να μην αφήνετε κανέναν να λειτουργεί ανεξέλεγκτα.

Θα πρέπει να κάνετε και σεις κάτι έστω και σε μικρές δόσεις για να έχετε αποτελέσματα και για να μπορέσετε να κρατήσετε τα ήδη υπάρχοντα αποτελέσματα στις μηχανές αναζήτησης.

7- Δεν κάνετε τίποτα απολύτως

Η τελευταία κακιά συνήθεια στο SEO αλλά και στο digital marketing είναι να μην κάνετε εντελώς τίποτα.

Απλώς φτιάξατε μια ιστοσελίδα και την αφήσατε μόνη της να ανέβει στις μηχανές αναζήτησης ίσως από άγνοια, από αμέλεια ή επειδή έτσι σας είπαν ότι γίνεται πάντα.

Το κακό είναι ότι μέχρι τώρα δεν έχει γίνει τίποτα και η ιστοσελίδα σας απλώς υπάρχει για να υπάρχει.

Η αδράνεια και το να μην κάνετε απολύτως τίποτα δεν βοηθά κανέναν. Θα πρέπει να κόψετε αυτήν την κακιά συνήθεια στο SEO του να μην κάνεις τίποτα και να αναλάβετε ενεργό δράση και ανάμιξη στην βελτίωση και την προώθηση της ιστοσελίδας σας, αρχικά αποκτώντας περισσότερες γνώσεις γύρω από το SEO και το μάρκετινγκ στο ίντερνετ.

Έστω και ένα ποιοτικό backlink να φτιάχνετε για την ιστοσελίδα σας την ημέρα, σε έναν χρόνο θα έχετε δημιουργήσει 365 ποιοτικά backlinks που θα δείχνουν προς το site σας!

Εμπρός λοιπόν ξεκινήσετε σήμερα κιόλας και μην αφήνετε την κακή συνήθεια της αδράνειας να οδηγήσει στην αποτυχία την ιστοσελίδα σας ή το ηλεκτρονικό σας κατάστημα!

Δείτε περισσότερα για τις ορθές πρακτικές στο SEO:

Ζητήστε μια προσφορά σήμερα για κατασκευή ιστοσελίδας ή προώθηση ιστοσελίδας

ZHTHSTE PROSFORA DIGITAL MARKETING-1

Αν είστε πριν την κατασκευή ή την ανακατασκευή της ιστοσελίδας σας, πριν κάνετε οτιδήποτε ζητήστε μια προσφορά για κατασκευή site ή κατασκευή eshop.

Ζητήστε προσφορά κατασκευής  ή προώθησης ιστοσελίδας

Δωρεάν Μαθήματα SEO Αξίας 129€

seo-google

Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα εντελώς δωρεάν! Αυξήστε την επισκεψιμότητα και τις πωλήσεις της ιστοσελίδας σας κατακόρυφα ακολουθώντας μικρά βήματα βελτιστοποίησης.

seo-web-design

Σχολιάστε