ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Κατεβάστε τον οδηγό Κρύπτο για αρχάριους

7 Συνήθειες που θα σας ανεβάσουν στις μηχανές αναζήτησης

7 ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΑΝΕΒΑΣΟΥΝ MHXANES ANAZHTHSHS SEO-1

7 Συνήθειες που θα σας ανεβάσουν στις μηχανές αναζήτησης

Γιατί θα πρέπει καθημερινά να κάνετε μικρά πράγματα που θα σας οδηγήσουν αργά και σταθερά σε μεγάλη επιτυχία

Γεια σας φίλοι μου, με το 99% των αναζητήσεων της ελληνικής αγοράς να προέρχεται αποκλειστικά και μόνο από τη Google, το άρθρο που διαβάζετε θα έπρεπε να είχε ονομαστεί: Οι 7 Συνήθειες που θα σας ανεβάσουν στη Google.

Ωστόσο θα ήθελα να δώσω και μια ευρύτερη διάσταση στο θέμα γιατί οι 7 συνήθειες δεν θα σας ανεβάσουν μόνο στη Google, αλλά γενικά θα δείτε την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας σας να απογειώνεται θεαματικά!

Αν μέχρι τώρα είχατε συνηθίσει να είχατε παθητική στάση στο SEO και στο digital marketing, και βλέπατε τα πράγματα ως θεατής και μόνο, ήρθε η ώρα να αντιστρέψετε τους όρους και να πάρετε τα πράγματα στα χέρια σας, τώρα, σήμερα.

Πως; Διαβάστε παρακάτω προσεκτικά τις 7 συνήθειες που θα σας ανεβάσουν εξαιρετικά σε όλες τις μηχανές αναζήτησης.

1 – Γράψτε ένα άρθρο τουλάχιστον την εβδομάδα στο blog σας

an_den_piw_kafe_den_leitourgw

Όταν λέμε συνήθεια, εννοούμε κάτι που το κάνουμε καθημερινά, όπως ο καφές τον οποίο πίνουμε καθημερινά -τουλάχιστον εγώ προσωπικά και φυσικά χωρίς καφές δεν λειτουργώ. Εφόσον λοιπόν δεν λειτουργούμε χωρίς καφέ, πώς είναι δυνατόν να λειτουργήσει η ιστοσελίδας μας χωρίς SEO;

Και επειδή το SEO ξεκινάει από το περιεχόμενο, είναι πολύ σωστό να δημιουργούμε συχνά, πυκνά, μια φορά την εβδομάδα ένα ποιοτικό και σωστό άρθρο για να το δημοσιεύσουμε στο blog μας.

Με το άρθρο μας θα πρέπει να επιτυγχάνουμε κάμποσους στόχους ταυτόχρονα:

 • Να στοχεύουμε σε λέξεις κλειδιά που δεν έχουμε ακόμα καλύψει
 • Να στοχεύουμε σε φράσεις κλειδιά που θα ήτανε αδύνατο να στοχεύαμε με άλλο τρόπο
 • Να εκπαιδεύουμε και να ενημερώνουμε τους πελάτες μας
 • Να τους παρακινούμε να αγοράσουν κάτι από εμάς ή να εγγραφούν στη λίστα μας
 • Να δημιουργήσουμε εσωτερικά links
 • Να κερδίσουμε εξωτερικά backlinks από τις κοινοποιήσεις στα social media
 • Να κατευθύνουμε τον επισκέπτη στο πυλωνικό άρθρο

Και αυτά είναι μόνο λίγα από τα δεκάδες πράγματα που μπορεί να επιτελέσει ένα απλό και αθώο άρθρο στο blog μας.

Γενικά μιλώντας, το digital marketing είναι μια πολυσύνθετη διαδικασία και δεν είναι τρία δύο ένα.

Το ιδανικό μέγεθος του άρθρου θα έπρεπε να είναι 2.000 λέξεις ή και περισσότερες με ελάχιστο όριο τις 300 λέξεις. Θα πρέπει να το συνοδεύσουμε με φωτογραφίες και να έχουμε και μια ευανάγνωστη μορφοποίηση με κεφαλίδες Η1, Η2, παραγράφους και bullet points.

Οι μηχανές αναζήτησης διψάνε -ανθρωπομορφική έκφραση- για νέο περιεχόμενο και αναζητάνε τις ιστοσελίδες ή τα ηλεκτρονικά καταστήματα που έχουν νέο και μοναδικό περιεχόμενο για να τα κατατάξουν ως ποιοτικά.

2 – Μαζέψτε κόσμο στο newsletter σας

Και τώρα θα μιλήσουμε για το newsletter και τη λίστα σας, τη λίστα υποψήφιων πελατών ή της λίστα των ήδη υπαρχόντων πελατών που τους στέλνετε ενημερωτικά newsletter κάθε εβδομάδα.

Συνήθως στέλνουμε το άρθρο που γράψαμε στο blog μας στη λίστα μας και για αυτό άλλωστε το γράφουμε γιατί θα πρέπει να το στείλουμε στη λίστα με τον κόσμο μας.

Άμα δεν έχετε ήδη μια λίστα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τότε θα πρέπει να προσθέσετε μια άμεσα και να επικεντρωθείτε στο να μαζέψετε κόσμο σε αυτήν είτε με προωθητικές ενέργειες είτε με διαγωνισμούς και προσφορές, εκπτωτικά κουπόνια, δωρεάν οδηγούς, βιβλία κτλ.

Ο λόγος που μαζεύουμε κόσμο στο newsletter μας είναι για να αντλήσουμε πελάτες οι οποίοι πιθανών μπήκανε στο site μας και έφυγαν χωρίς να πάρουν κάτι από εμάς.

Θα πρέπει να στέλνετε ένα newsletter την εβδομάδα που θα παραπέμπει στο site σας και κατά προτίμηση θα το στέλνετε κάθε Δευτέρα ή Τρίτη.

Αν η υπηρεσία σας είναι τουριστική ή έχει να κάνει με διασκέδαση, τότε θα μπορούσατε να στέλνετε το email κάθε Πέμπτη ή Παρασκευή.

3 – Γυρίστε ένα προωθητικό βίντεο

Η δημιουργία ενός προωθητικού βίντεο που φυσικά θα εμπεριέχει και εσάς μέσα είναι άκρως απαραίτητη για να ανεβείτε περισσότερο στις μηχανές αναζήτησης.

Με τη χρήση του βίντεο θα μπορέσετε να πετύχετε πάλι πάρα πολλούς στόχους:

 • Θα αποκτήσετε backlinks από δεκάδες Social Media Video Channels
 • Θα κερδίσετε το κοινό που δεν μπορεί να διαβάσει, αλλά μπορεί να δει βίντεο
 • Θα αποκτήσετε personal branding
 • Θα γίνετε γνωστός εσείς και το προϊόν ή η υπηρεσία σας

Το προωθητικό βίντεο θα πρέπει να το ανεβάσετε σε όλα τα social media που έχουν βίντεο όπως, YouTube, Vimeo, Dailymotion καθώς και στην ιστοσελίδα σας.

Θα πρέπει να έχετε συμπεριλάβει και την απομαγνητοφώνηση του βίντεο γιατί οι μηχανές αναζήτησης λαμβάνουν υπόψη το περιεχόμενο του βίντεο καλύτερα όταν υπάρχει και η απομαγνητοφώνηση.

4 – Δημιουργήστε πυλωνικό περιεχόμενο

Ξέρω ότι σας σκοτώνω, αλλά το πυλωνικό περιεχόμενο είναι η ακρογωνιαία λίθος για να θεμελιώσετε την ιστοσελίδα σας στις μηχανές αναζήτησης και θα πρέπει να σας γίνει συνήθεια όχι κάθε εβδομάδα, αλλά μία φορά τουλάχιστον το χρόνο να δημιουργείτε κλασσικό πυλωνικό περιεχόμενο.

Τα υπόλοιπα άρθρα που έχετε γράψει μέσα στο site σας είναι τα δευτερεύοντα άρθρα και έχουν ως στόχο να αναδείξουν το πυλωνικό σας περιεχόμενο.

Ακόμα και ηλεκτρονικό κατάστημα να είστε, χρειάζεστε το άρθρο πυλώνας που να δίνει ουσιαστικές συμβουλές αγοράς για το προϊόν σας και θα πρέπει να είναι του τύπου:

 • Πως να βρείτε το κατάλληλο μέγεθος στα ρούχα
 • Πως να αγοράσετε τη σωστή ηλεκτρική συσκευή
 • Πως να βρείτε φθηνή mercedes diesel

Και οι συνδυασμοί είναι άπειροι.

Το μέγεθος του άρθρου πυλώνας θα πρέπει να είναι μεγαλύτερο των 2.000 λέξεων και θα πρέπει να αποτελεί σταθμό για την κατηγορία σας ή την αγορά στόχο σας. Θα κάνει τους επισκέπτες σας αλλά και όσους το διαβάζουν να καταλάβουν ότι είστε σοβαρός παίκτης στην αγορά σας και ήρθατε για να μείνετε.

5 – Δημιουργήστε καθημερινά τουλάχιστον ένα ποιοτικό backlink

Ας πάμε πάλι πίσω στην καθημερινή συνήθεια του καφέ. Καφέ σήμερα ήπιατε; Ωραία, backlink για την ιστοσελίδα σας κάνατε;

Έτσι ακριβώς πάει. Ένα backlink την ημέρα, την αναδουλειά την κάνει πέρα.

Δείτε περισσότερα για τη δημιουργία backlink στα άρθρα:

Η καθημερινή σας ενασχόληση με το χτίσιμο ποιοτικών backlink είναι αναπόφευκτη τη στιγμή που επιθυμείτε να κυριαρχήσετε στις μηχανές αναζήτησης και να βγείτε πιο πάνω από τους ανταγωνιστές σας.

Καλό θα ήτανε να μπορείτε να ελέγξετε αλλά και να διαχειριστείτε τα backlink που αποκτάτε και χάνετε κάθε μήνα μέσω της υπηρεσιών για backlink monitoring που προσφέρουν ιστοσελίδες όπως το ahrefs και το majesticseo.

Μας ενδιαφέρει πάντα το ισοζύγιο των backlinks να είναι κάθε μήνα θετικό. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να κοιτάμε μόνο τα backlinks ως ποσοτικό κριτήριο και μόνο αλλά και ως ποιοτικό κριτήριο για την άνοδο της ιστοσελίδας μας στις μηχανές αναζήτησης.

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που ενώ εμείς έχουμε περισσότερα backlink σε αριθμό από όλους τους ανταγωνιστές μας για την ίδια λέξη κλειδί, να είμαστε δε δεινότερη θέση στις σελίδες αποτελεσμάτων αναζήτησης.

Ακόμα και να συμβαίνει αυτό μην το βάζετε κάτω γιατί η επιμονή και η υπομονή σας θα αποδώσει καρπούς εις το διηνεκές.

Μην ξεχνάτε ότι με το να δημιουργείτε ένα backlink την ημέρα σε ένα μήνα θα έχετε δημιουργήσει 30 ενώ σε ένα χρόνο 365!

6 – Καλλιεργήστε τα social media

Ένα φεγγάρι που ήμουνα μεσίτης ακινήτων στη Remax, έπρεπε να επιλέξω μια περιοχή της πόλης και να την καλλιεργήσω σε εισαγωγικά.

Όχι δεν βγαίναμε στο κέντρο της πόλης ντυμένοι κηπουροί με τσουγκράνα και φτυάρι, η καλλιέργεια περιοχής είχε να κάνει με το χτίσιμο σχέσεων και την ανεύρεση πιθανών πελατών.

Το ίδιο πράγμα θα πρέπει να κάνετε στα social media. Δεν αρκεί μόνο να κάνετε πολλούς φίλους ή πολλές δημοσιεύσεις, που θα πρέπει να κάνετε κάθε μέρα, αλλά να δημιουργήσετε σχέσεις με τους υποψήφιους πελάτες σας και να δημιουργήσετε ένα κοινό, μια δεξαμενή με κόσμο που τους ενδιαφέρει η αγορά σας.

Η εμπειρία μου έχει δείξει ότι οι απρόσωποι λογαριασμοί δεν ακολουθούνται και τόσο. Καλό θα ήτανε να κάνετε προσωπικούς λογαριασμούς και εταιρικές σελίδες στο Facebook, Google Plus, LinkedIn, Xing κτλ.

Αναγκαστικά χρειάζεστε τον προσωπικό λογαριασμό για να ξέρει ο άλλος με ποιον μιλάει και τη σελίδα σας στο Facebook για να κάνετε γνωστή τη φίρμα σας.

Η καθημερινή δημοσίευση στα social media είναι απαραίτητη ως σήμα κατάταξης για τις μηχανές αλλά και για το χτίσιμο σχέσεων.

Δείτε περισσότερα για τα social media:

Τέλος, η έβδομη συνήθεια η οποία είναι και κατά τη γνώμη μου και η σημαντικότερη για να ευδοκιμήσετε στο ίντερνετ και να αρχίσει το αστέρι σας να λάμπει.

Ποια είναι αυτή; Δείτε παρακάτω.

7 – Μελετήστε καθημερινά για το SEO και το digital marketing

Καλή είναι η καθημερινή ενασχόληση σας με το SEO και το ψηφιακό μάρκετινγκ αλλά θα πρέπει να ακονίζετε και το πριόνι σας σύμφωνα με τον Stephen Covey.

Στο βιβλίο του Οι επτά συνήθειες των εξαιρετικά αποτελεσματικών ανθρώπων ο Αμερικανός συγγραφέας μας δίνει έναν ανάλογο μπούσουλα όπως και σε αυτό εδώ το άρθρο για να πετύχουμε στη ζωή μας.

Έτσι θα πρέπει και εσείς να βάλετε έναν στόχο για να πετύχετε στο digital marketing μακροπρόθεσμα. Θα πρέπει να ανανεώνεστε και να ξεκουράζεστε καθημερινά αλλά και να επιμορφώνεστε για να μην μένετε στάσιμοι.

Το επίπεδο των πρακτικών και εφαρμοσμένων γνώσεων σας είναι ανάλογο με τα έσοδα σας από το ίντερνετ. Γεγονός που σημαίνει ότι για να αυξήσετε τα έσοδα σας από το ίντερνετ θα πρέπει να αυξήσετε τις γνώσεις για αυτό και την αγορά σας όσο το δυνατόν περισσότερο.

Καλό θα είναι να μελετάτε καθημερινά έστω και λίγο, να βλέπετε βίντεο και να παρακολουθείτε τις εξελίξεις του SEO και την νέας τεχνολογίας.

Δεν θα πρέπει να μένετε αποκομμένοι από την πρόοδο και φυσικά θα πρέπει πάντα να προσαρμόζεστε στα νέα τεχνολογικά προϊόντα.

Με άλλα λόγια θα πρέπει να χρησιμοποιείτε το android κινητό σας καθημερινά, να μπαίνετε με wifi στο ίντερνετ, να βγάζετε selfies και φυσικά να κάνετε αναβάθμιση τους υπολογιστές σας στα καινούρια Windows.

Οτιδήποτε νέο βγαίνει θα πρέπει να το γνωρίζετε και να το αφομοιώνετε και να το κάνετε εν τέλει εργαλείο δουλειάς που θα σας προσδώσει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που χρειάζεστε.

Θεωρώ ότι άμα δεν έχετε κατανοήσει πως λειτουργούν οι ηλεκτρονικές επιχειρήσεις, το ίντερνετ, τα κινητά και όλα αυτά τα νέα καλούδια, τότε είναι σχεδόν ακατόρθωτο να καταφέρετε έστω και να πάρετε μια ηλεκτρονική παραγγελία.

Αυτά για σήμερα φίλοι μου, θεωρώ πως σας έδωσα λίγο φως στο θέμα που ψάχνετε. Καλή σας επιτυχία!

Δείτε περισσότερα για το SEO:

Ζητήστε μια προσφορά σήμερα για κατασκευή ιστοσελίδας ή προώθηση ιστοσελίδας

ZHTHSTE PROSFORA DIGITAL MARKETING-1

Αν είστε πριν την κατασκευή ή την ανακατασκευή της ιστοσελίδας σας, πριν κάνετε οτιδήποτε ζητήστε μια προσφορά για κατασκευή site ή κατασκευή eshop.

Ζητήστε προσφορά κατασκευής  ή προώθησης ιστοσελίδας

Δωρεάν Μαθήματα SEO Αξίας 129€

seo-google

Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα εντελώς δωρεάν! Αυξήστε την επισκεψιμότητα και τις πωλήσεις της ιστοσελίδας σας κατακόρυφα ακολουθώντας μικρά βήματα βελτιστοποίησης.

seo-web-design

4 σκέψεις στο “7 Συνήθειες που θα σας ανεβάσουν στις μηχανές αναζήτησης”

Σχολιάστε