ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Κατεβάστε τον οδηγό Κρύπτο για αρχάριους

Η ιστοσελίδας μου εξαφανίστηκε από την Google, γιατί;

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ GOOGLE

Η ιστοσελίδας μου εξαφανίστηκε από την Google, γιατί;

Συμβαίνει και στα καλύτερα τα σπίτια και θα συνεχίσει να συμβαίνει. Άμα η ιστοσελίδα σας φαίνεται σαν να έχει εξαφανιστεί από τα αποτελέσματα αναζήτησης της Google, τότε θα πρέπει αρχικά να μην πανικοβληθείτε και μετά να βρείτε τι φταίει.

Πριν κάνετε οτιδήποτε, θα πρέπει να δείτε άμα πραγματικά υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το site σας και κάποιες συγκεκριμένες λέξεις κλειδιά και σε κάποιες σελίδες προορισμού ή αν όντως έχει γίνει deindexing σε όλο το site σας.

Παρακάτω σας δίνω τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσετε:

1 Ελέγξτε αν η ιστοσελίδα σας έχει αποταξινομηθεί από τη Google

Κάθε μηχανή αναζήτησης λειτουργεί διαφορετικά, που σημαίνει ότι μπορεί το site σας να έχει γίνει deindexed από τη Google αλλά να υπάρχει στο Bing ή στηYahoo.

Για να δείτε αν η ιστοσελίδας σας έχει αφαιρεθεί, θα πρέπει να κάνετε μια αναζήτηση με το site:tositesas στο πεδίο αναζήτησης της Google. Σε περίπτωση που δεν εμφανίζεται το site σας τότε, έχει όντως γίνει deindexed και θα πρέπει να βρείτε τι φταίει.

Για να ξεκινήσετε τι διαδικασία ελέγχου, διαβάστε παρακάτω.

2 Ελέγξτε για ποιες λέξεις κλειδιά δεν εμφανίζετε το site σας

Μπορεί απλώς και μόνο να έχετε πέσει για μερικές λέξεις κλειδιά και έτσι δεν υπάρχει γενικότερο πρόβλημα. Μπορείτε να κάνετε έναν έλεγχο για όλες τις λέξεις κλειδιά που στοχεύετε με το αξιόπιστο πρόγραμμα Ranktracker.

Άμα δείτε ότι υπάρχει κάποιο γενικότερο πρόβλημα με όλες τις λέξεις κλειδιά ή δεν βλέπετε το site σας να εμφανίζετε πουθενά τότε θα πρέπει να προχωρήσετε στο τρίτο βήμα.

3 Ελέγξτε για κάποια ποινή ή μήνυμα στο Google Search Console

Συνδεθείτε στο Google Search Console και ψάξτε να βρείτε άμα έχετε κάποιο μήνυμα από τη Google ή άμα υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο crawling της ιστοσελίδας σας. Τα προβλήματα στο crawling μπορεί να προκύψουν ανά πάσα στιγμή και μπορεί να οφείλονται σε δικά σας σφάλματα ή σε σφάλματα του server.

Πάντα το hosting και ο server παίζουν καθοριστικό ρόλο στην κατάταξη της ιστοσελίδας σας στις μηχανές αναζήτησης και θα πρέπει να έχετε υπόψιν ότι τα φθηνά hosting είναι ικανά να καταστρέψουν την κατάταξη σας στη Google εν μία νυκτί.

Άμα όντως υπάρχουν κάποια μηνύματα για σφάλματα στο Google Search Console, διαβάστε τα και κοιτάξτε να διορθώσετε τα λάθη. Κατόπιν επανυποβάλλετε το site σας για ταξινόμηση στη Google.

Τέλος θα πρέπει να εξετάσετε αν από λάθος έχετε προσθέσει τη σελίδα που έχει εξαφανιστεί από τα αποτελέσματα της Google στο  Remove URLs. Αν το μήνυμα σε αυτό είναι “No URL removal requests” τότε δεν έχετε κάποιο θέμα.

Αν το πρόβλημα είναι πιο σοβαρό, μάλλον τότε θα πρέπει να εξετάσετε τις παρακάτω παραμέτρους.

4 Ελέγξτε το robots.txt αρχείο

Υπάρχει πιθανότητα να συμβαίνουν δύο πράγματα, ή το robots.txt αρχείο να μπλοκάρει τις μηχανές αναζήτησης ή μερικές σελίδες ή να δημιουργεί κάποιο σφάλμα. Άμα υπάρχει πρόβλημα στο αρχείο robots.txt και το διορθώσετε, τότε η ιστοσελίδα σας θα επανέρθει.

Σε περίπτωση που δεν φταίει το robots.txt και έχετε ιστοσελίδα σε WordPress, θα πρέπει να ελέγξετε το αρχείο .htaccess.

Επίσης θα πρέπει να τσεκάρετε άμα μόνοι σας έχετε κάνει deindexed το site σας κατά λάθος η άμα το hosting έχει κάνει το site σας deindexed για κάποιο λόγο.

5 Αλλάξτε hosting

Άμα το πρόβλημα συνεχιστεί, τότε θα πρέπει να αλλάξετε hosting και εταιρεία hosting.

Ακόμα και σε περίπτωση που επικοινωνήσετε μαζί τους και τους ρωτήσετε για πιθανά προβλήματα στο site σας, κανένας δεν θα παραδεχτεί ότι φταίει το hosting για την εξαφάνιση της ιστοσελίδας σας από τη Google και έτσι θα αγχωθείτε ακόμα περισσότερο και η σύγχυση για το πραγματικό αίτιο του προβλήματος θα παραταθεί.

Άμα βρίσκεστε σε shared hosting, ίσως ένα site που είναι στον ίδιο server με εσάς ίσως να προκαλεί spam ή να έχει μαυριστεί από τις μηχανές αναζήτησης. Μπορεί να έχει μαυριστεί ακόμα και η IP από τον web server.

Καλύτερα είναι λοιπόν να αλλάξετε hosting και να πάτε σε μια εταιρεία πιο αξιόπιστη και να αγοράσετε ένα μεγαλύτερο πακέτο ώστε να είστε σε server με λιγότερα sites ή να αποκτήσετε έναν dedicated server.

6 Google Dance

Σίγουρα οι περισσότεροι από εσάς δεν έχετε ακούσει για το Google Dance, όμως γενικά οι μηχανές αναζήτησης αλλάζουν θέσεις σε ιστοσελίδες για να τις δώσουν τελική κατάταξη ή για να ταξινομήσουν καινούρια site που βγαίνουν στον αέρα και είναι ανταγωνιστικά του δικού σας.

Κατά συνέπεια ίσως να έχετε πέσει θύμα ενός προσωρινού Google Dance και μάλλον θα επανέλθετε στα προηγούμενα αποτελέσματα που είχατε στην κατάταξη εντός 24 ωρών η εντός λίγων ημερών.

Το Google Dance είναι υγιές και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

7 Λάβετε προληπτικά μέτρα

Σε περίπτωση τώρα που δεν συμβαίνει κάτι από όλα τα παραπάνω, έχετε διορθώσει τα πάντα και η ιστοσελίδα μοιάζει εξαφανισμένη από τα αποτελέσματα αναζήτησης, τότε θα πρέπει να λάβετε προληπτικά μέτρα.

Τα δύο προληπτικά μέτρα που μπορείτε να λάβετε είναι:

Εξαφανίστε το διπλό περιεχόμενο

Να ψάξετε για διπλό περιεχόμενο στην ιστοσελίδα σας και να φροντίσετε να το εξαφανίσετε. Θα πρέπει για όσες σελίδες έχουν διπλό περιεχόμενο ή εμφανίζονται ως διπλές να τις κάνετε noindex και να τις κάνετε redirect στην σωστή σελίδα προορισμού.

Δημιουργήστε πιο πολλά backlinks με διαφορετική λέξη κλειδί-anchor text (Κείμενο αγκύρωσης)

Άμα έχετε στο site σας μόνο μια λέξη κλειδί, τότε μάλλον διατρέχετε τον κίνδυνο  υποβάθμισης λόγω υπερβελτιστοποίησης και είστε στα όρια του spam.

Η λύση είναι πολύ απλή, δημιουργήστε μερικά νέα backlinks εσωτερικά και εξωτερικά με διαφορετικές λέξεις κλειδιά, παράγωγα ή παρόμοια με τις λέξεις κλειδιά που σας ενδιαφέρουν.

Σε κάθε περίπτωση μην κάνετε disavow, γιατί σίγουρα θα πέσετε στην κατάταξη. Μετράει περισσότερο το συνολικό link profile παρά μερικά κακά και βλαβερά backlinks που άμα είστε μεγάλο site, σίγουρα θα έχετε και από αυτά.

Δείτε περισσότερα για το SEO και τη Google:

Ζητήστε μια προσφορά σήμερα για κατασκευή ή προώθηση ιστοσελίδας

ZHTHSTE PROSFORA DIGITAL MARKETING-1

Αν είστε πριν την κατασκευή ή την ανακατασκευή της ιστοσελίδας σας, πριν κάνετε οτιδήποτε ζητήστε μια προσφορά για κατασκευή site ή κατασκευή eshop ή προώθησης ιστοσελίδας.

Ζητήστε προσφορά κατασκευής  ή προώθησης ιστοσελίδας

Δωρεάν Μαθήματα SEO Αξίας 129€

seo-google

Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό βίντεο μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα. Είναι πολύ συνετό να αφιερώνετε το 20% του χρόνου και των πόρων σας στην προσωπική σας εκπαίδευση και στην προσωπική σας ανάπτυξη. Γραφτείτε σήμερα στα βίντεο μαθήματα εντελώς δωρεάν!

seo-web-design

 

 

Σχολιάστε