ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Παθητικά Εισοδήματα Στα Κρύπτο

Spamming, trolling & keyword stuffing

spamming-spammers

Spamming, trolling & keyword stuffing

Γεια σας φίλοι μου, αυτό το άρθρο είναι αφιερωμένο στην μοντέρνα μορφή του hacking, το spamming, trolling και το keyword stuffing για να να αναφερθούμε πιο εξειδικευμένα σε μια μορφή spamming.

Όσοι από εσάς έχετε ιστοσελίδα ενεργή στο ίντερνετ πάνω από μερικούς μήνες, σίγουρα θα έχετε εντοπίσει κάποια άσχημα φαινόμενα spamming, στα σχόλια ή στο email σας.

Σίγουρα πολλοί από σας θα έχετε παραξενευτεί για το ποια είναι η πηγή όλων αυτών των άχρηστων email και άχρηστων σχολίων που συσσωρεύεται καθημερινά.

Άμα θέλετε να μάθετε για το τι είναι το spamming, από που προέρχεται και πως μπορείτε εσείς να προστατέψετε την ιστοσελίδα σας, θα πρέπει να διαβάσετε το παρακάτω εκπληκτικό αλλά διαφωτιστικό άρθρο.

Τα είδη του spamming

Email spamming

Το 1995 σύμφωνα με στοιχεία της Symantec Corporation, της γνωστής εταιρείας Antivirus λογισμικού, το 80% των email ήτανε spamming. Άχρηστα δηλαδή email και αδέσποτα που έρχονταν σωρηδόν κάθε μέρα στο mailbox μας.
Σύμφωνα με έρευνα της ίδιας της εταιρείας Symantec, το 2014 αυτός ο όγκος του spam mail μειώθηκε στο 66% του συνολικού όγκου των email.
Πολλές φορές στο παρελθόν, πάρα πολλοί υιοί μεταδόθηκαν αστραπιαία μέσω email και εγκατέστησαν πολλά προγράμματα άλωσης των κωδικών των υπολογιστών. Έτσι μετέτρεπαν τον υπολογιστή σας σε ζόμπι και μέσω απομακρυσμένης διαχείρισης μπορούσαν να στέλνουν από αυτόν και άλλα spam mails και να μολύνουν ένα πολύ μεγάλο δίκτυο υπολογιστών.
Σήμερα υπάρχουν πάρα πολλά κακόβουλα προγράμματα που μαζεύουν email ( email address harvesting) για να τα χρησιμοποιήσουν αργότερα ή και να τα πουλήσουν.
Σε πολλές ιστοσελίδες υπάρχουν hackers που πουλάνε σε τρίτους υποψήφιους spammers στη μαύρη αγορά λίστες με εκατομμύρια email.

Instant messaging

Τα live chat και τα λεγόμενα instant messaging systems έχουνε πέσει πολλές φορές θύματα spam αλλά και trolling. Για να δείτε τι είναι τα Τρολς και ποια συμπεριφορά στο ίντερνετ θεωρείται trolling, μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω στο άρθρο.

Τα τρολς συνήθως παρενοχλούν και εκφοβίζουν του άλλους χρήστες του ίντερνετ.

Forum Spam

Το Forum spam είναι η δημιουργία άρθρων, απαντήσεων και ψηφιακών υπογραφών στα φόρουμς με σκοπό το spamming. O στόχος των spammers στα φόρουμ είναι να προσελκύσουν επισκέπτες στα δικά τους site ή ακόμα και να εξαπατήσουν τον επισκέπτη.

Επίσης πολλές φορές παρατηρείτε forum spam για την δημιουργία backlinks με σκοπό την χάλκευση του PageRank και των αποτελεσμάτων αναζήτησης της Google.

Mobile phone Spam

To Mobile phone spam έχει να κάνει με την αποστολή ανεπίκλητων μηνυμάτων από συνδρομητικές υπηρεσίες στις οποίες δεν έχει γραφτεί ποτέ ο ιδιοκτήτης του κινητού τηλεφώνου.

Αυτό αποτελεί προσφιλή συνήθεια της Cosmote και των άλλων παρόχων κινητής τηλεφωνίας. Το να στέλνουν δηλαδή μηνύματα από πενταψήφιους αριθμούς με σκοπό να σε ψειρίσουν την κάρτα. Πέρυσι που ήμουν φαντάρος δεν ήτανε λίγες οι φορές που μου έφαγε την κάρτα η Cosmote με αδέσποτα ροζ μηνύματα, παρά την φραγή που είχα βάλει πάνω από 3 φορές! Προσοχή!

Social spam

To social spam έχει να κάνει με το trolling στα social media και την δημιουργία ψεύτικων λογαριασμών ή λογαριασμών με κλεμμένα στοιχεία.

Ο στόχος των trolls είναι να παραπλανήσουν, να δημιουργήσουν κίνηση προς ένα site και να παρενοχλήσουν γενικά τους χρήστες του ίντερνετ.

Πολλοί λογαριασμοί στο Facebook γίνονται στόχοι hackers με σκοπό να υποκλαπούν τα username και passwords για την αποστολή κακόβουλων μηνυμάτων. Ακόμα και ο λογαριασμός της Lady Gaga είχε πέσει θύμα hackers με σκοπό το spam!

 

Spam targeting search engines (spamdexing)

Το Spamdexing προέρχεται από τις λέξεις spamming και indexing και αναφέρεται στην προσπάθεια εξαπάτησης των αποτελεσμάτων του βασικού δείκτη (Index) της Google.

Το spamdexing χωρίζετε στις παρακάτω κατηγορίες:

  • Web spamming
  • affiliates sites
  • doorway pages
  • content syndication rss

Μπορείτε να δείτε περισσότερα στο επίσημο blog της Google.

Blog, wiki, and guestbook spamming

Το Blog spam, είναι κυρίως οι επιθέσεις στα σχόλια και σε άλλα πεδία ή φόρμες επικοινωνίας των blog με σκοπό την απόκτηση backlinks με αθέμιτο τρόπο.

YouTube Spamming

Το YouTube καθώς και άλλα μεγάλα βίντεο networks έχουνε δεχθεί και δέχονται πολλές επιθέσεις από spammers. Βίντεο με δημοφιλής ταινίες χρησιμοποιούνται ως μέθοδο ψαρέματος για να στέλνουν τους χρήστες σε πληρωμένες υπηρεσίες μέσα στο ίντερνετ.

Επίσης, δεν είναι λίγες οι φορές που τα σχόλια του YouTube και ειδικά τα σχόλια των βίντεο μου έχουνε πέσει θύμα επίθεσης spammer και τρολς.

 

Από που προέρχεται το spam;

Σύμφωνα με σχετικό άρθρο της Huffington Post οι χώρες προέλευσης του spamming είναι συγκεκριμένες. Τα ποσοστά δεν θεωρούνται και πολύ αξιόπιστα γιατί από άλλες πηγές που βρήκα είναι αρκετά διαφορετικά.

Κατάταξη Χώρα Ποσοστό συνολικού όγκου spam
1  India 9.3
2  Russia 9.0
3  Vietnam 7.9
4  South Korea 6.0
 Indonesia 5.0
6  China 4.7
7  Brazil 4.5
8  United States 3.2

Η Ινδία έχει την πρωτιά στο spamming. Άμα την είχε κατακτήσει ο Μέγας Αλέξανδρος, τώρα ο χάρτης του spamming θα ήτανε διαφορετικός γιατί η Ινδία θα έπαιρνε περισσότερα χαρακτηριστικά από τον δυτικό πολιτισμό.

Οι επιπτώσεις του spamming

Οι επιπτώσεις του spamming είναι πολύ μεγάλες και για την οικονομία, το SEO και το ποιοτικό περιεχόμενο του ίντερνετ.

SEO

Το SEO έχει να κάνει με το να βελτιώσουμε την ιστοσελίδα μας τόσο σε σχετικότητα αλλά και σε ποιότητα περιεχομένου ή σημαντικότητα. Το spamming θεωρείτε τακτική black hat SEO και θα πρέπει να αποφεύγεται δια ροπάλου. Κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν καταφεύγει στο spamming ως λύση απόκτησης backlinks ή αύξησης του traffic.

Οι επιπτώσεις του spamming και του spamdexing στο SEO είναι πολύ μεγάλες. Υπάρχει ολόκληρη βιομηχανία spamdexing και black hat SEO που ακμάζει και είναι και πολύ κερδοφόρα. Δείτε περισσότερα στο άρθρο Black Hat SEO.

Όλη αυτή η βιομηχανία έχει ενεργοποιήσει τα αμυντικά αντανακλαστικά του ίντερνετ και άλλη μια μεγαλύτερη βιομηχανία antispamming και προστασίας των χρηστών, των καταναλωτών και των webmasters είναι και αυτή σε ακμή και άνθιση.

Όπου και να κοιτάξεις στο ίντερνετ υπάρχει πακτωλός παραπληροφόρησης γύρω από την ασφάλεια στο ίντερνετ, τους επικινδύνους hakcers και ιστορίες για αγρίους.

Οικονομικές επιπτώσεις

Οι οικονομικές επιπτώσεις του spamming είνα πολύ σημαντικές. Εκατομμύρια ευρώ ξοδεύονται καθημερινά για την προστασία από το spamming αλλά και για την υλοποίηση του ίδιου του spamming από τις σκοτεινές δυνάμεις του ίντερνετ.

Είναι αξιοσημείωτο ότι το 65% της συνολικής κίνησης στο ίντερνετ είναι bots, πάρα πολλά από αυτά κακόβουλα. Μόνο ο χρόνος και το χρήμα που ξοδεύονται για να καταπολεμήσουμε σήμερα το spam είναι τεράστιος. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Washighton Post, μόνο το 2010 ξοδεύτηκαν 6,5 δις $ για την καταπολέμηση του spam. Άλλοι θέτουν το κόστος της καταπολέμησης του spam στα 20 δις δολάρια ετησίως.

Γενικά μιλώντας, το spam είναι ασύμφορο και για τον spammer αλλά και για τα υποψήφια θύματα του spamming και υπάρχουν πολλοί καλύτεροι τρόποι και τεχνικές για να αυξήσετε τις πωλήσεις σας και τα έσοδα σας από το ίντερνετ.

Περιεχόμενο

Φανταστείτε ένα διαδίκτυο γεμάτο άχρηστο περιεχόμενο. Χιλιάδες ιστοσελίδες να δείχνουν το βρακί της Μενεγάκη και να έχουν διπλό περιεχόμενο ή κλεμμένο περιεχόμενο ή καθόλου περιεχόμενο.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που προκαλεί το spam είναι στη συσσώρευση άχρηστου και χαμηλής τάξης περιεχομένου που στην ουσία είναι σκουπίδι.

Σε αυτό ήρθε να βάλει σειρά η Google με τους κανόνες ποιότητας του περιεχομένου στο ίντερνετ. Και όντως μέχρι σήμερα έχει κάνει πολύ δουλειά.

Εκτός από την Google που αλλάζει συνέχεια τον αλγόριθμό της με βάση την ποιότητα, και άλλα μεγάλα site όπως το facebook έχουν ριχτεί στη μάχη κατά του spamming. Πρόσφατα το Facebook άλλαξε τον αλγόριθμο του για να προστατέψει τους χρήστες από το spamming.

Με βάση τα παραπάνω, ένα πράγμα συμπεραίνουμε ότι η μάχη κατά του spamming δεν έχει κερδηθεί ακόμα.

Πως να προστατέψετε το site σας από το spamming

Ο καλύτερος τρόπος άμα έχετε WordPress site είναι να προσθέσετε μερικά εύχρηστα plugins ασφαλείας που θα σας προστατέψουν από το spamming αλλά και από τους επίδοξους hackers.

Growmap Anti Spambot Plugin

Το Growmap Anti Spambot Plugin, είναι ένα από τα καλύτερα πρόσθετα στο WordPress για την αποφυγή και την φραγή των αδέσποτων σχολίων στα άρθρα και τις σελίδες του blog σας. Μέχρι πριν λίγους μήνες χρησιμοποιούσα το Akismet το οποίο αποδείχτηκε ακατάλληλο γιατί ήτανε διάτρητο και έπρεπε κάθε μέρα να σβήνω δεκάδες άχρηστα σχόλια.

Wordfence Security

Το Wordfence Security είναι ένα πολύ αξιόπιστο πρόσθετο ασφαλείας στο WordPress που θα σας λύσει τα χέρια για να προστατέψετε το site σας από τους hackers και τους spammers.

 

Trolling

Σύμφωνα με την wikipedia,  sτη γλώσσα του ίντερνετ η λέξη τρολ ή τρολλ (troll) περιγράφει κάποιον χρήστη του Ίντερνετ με πονηρά προκλητικές, σκόπιμα ανόητες ή επιτηδευμένα εκτός θέματος θέσεις και απόψεις σε μία online ανοιχτή κοινότητα, όπως ένα φόρουμ συζήτησης, mailing list, chat room ή blog, με πρωταρχική πρόθεση να προκαλέσει και να ερεθίσει άλλους χρήστες ή με κάθε τρόπο να επιφέρει διαταραχή σε μια διαδικτυακή συζήτηση για οποιοδήποτε θέμα και να πετύχει μια αλυσίδα αντιδράσεων από άλλους χρήστες.

Δεν ξέρω πόσοι από εσάς έχετε δεχτεί επίθεση από τρολς ή γενικά κακόβουλη ή κακόγουστη επίθεση με σχόλια και μηνύματα στο facebook, στο YouTube και σε όλα τα άλλα social media.

Σε εμένα έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν. Τρολ θεωρούνται και οι πέφτουλες του δικτυακού μάρκετινγκ στο ίντερνετ και στο Facebook, η σεξουαλική παρενόχληση και όλες οι μορφές επιθετικής συμπεριφοράς.

Ο μόνος τρόπος να αποφύγετε τα trols είναι να τα διαγράψετε και να κάνετε και φραγή ή μπλοκάρισμα στο προφίλ τους. Επίσης πάρα πολλά social media έχουνε σήμερα και την επιλογή αναφοράς τους για ακύρωση του λογαριασμού τους.

Κάθε επιθετική συμπεριφορά στο ίντερνετ θα πρέπει να καταδικάζεται και να ξεκόβεται από την πρώτη στιγμή. Δεν θα πρέπει ποτέ να επιτρέπετε σε κανέναν να διαταράξει την προσωπική σας ζωή από το ίντερνετ.

SEO και Keyword Stuffing

Keyword-stuffing

Το keyword stuffing είναι μια black hat SEO στρατηγική που καταδικάζετε και τιμωρείτε από την Google. Στην ουσία το παραγέμισμα με λέξεις κλειδιά με τεχνητό τρόπο μέσα στα κείμενα μιας ιστοσελίδας θεωρείτε keyword stuffing.

Το keyword stuffing έχει ως απώτερο στόχο της αύξηση της πυκνότητας των λέξεων κλειδιών, την προσθήκη άσχετων με το θέμα λέξεων κλειδιών και την δημιουργία τεχνητής εντός σελίδας βελτιστοποίησης.

Οι λέξεις κλειδιά μπορούν να τοποθετηθούν σε υπέρμετρο βαθμό στο meta description, στα meta keyword tags, διπλές και τριπλές φορές και μπορούν ακόμα να αποκρυφθούν ή να μην βγάζουν νόημα

Η ορθή πρακτική και το σωστό είναι ναι μεν να τοποθετήσετε στρατηγικά τις λέξεις κλειδιά στην ιστοσελίδα σας, αλλά να αποφύγετε καταστάσεις υπερβελτιστοποίησης (overoptimization). Καλό είναι το SEO αλλά μέχρι ενός βαθμού.

Μάθετε περισσότερα:

Ζητήστε μια προσφορά σήμερα για κατασκευή ιστοσελίδας

ZHTHSTE PROSFORA DIGITAL MARKETING-1

Αν είστε πριν την κατασκευή ή την ανακατασκευή της ιστοσελίδας σας, πριν κάνετε οτιδήποτε ζητήστε μια προσφορά για κατασκευή site ή κατασκευή eshop με το Genesis Theme Framework.

Ζητήστε προσφορά κατασκευής  ή προώθησης ιστοσελίδας

Δωρεάν Μαθήματα SEO Αξίας 129€

seo-google

Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό βίντεο μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα. Είναι πολύ συνετό να αφιερώνετε το 20% του χρόνου και των πόρων σας στην προσωπική σας εκπαίδευση και στην προσωπική σας ανάπτυξη. Γραφτείτε σήμερα στα βίντεο μαθήματα εντελώς δωρεάν!

seo-web-design

 

Σχολιάστε