ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Κατεβάστε τον οδηγό Κρύπτο για αρχάριους

SEO για αρχάριους: 10 μικρές συμβουλές για να βγείτε στη google

SEO-ARXARIOUS-SYMVOULES-1

SEO για αρχάριους: 10 μικρές συμβουλές για να βγείτε στη google

Πως να κάνετε τα πρώτα σας βήματα στο SEO αποφεύγοντας τα λάθη και τις παγίδες

Έχετε φτιάξει τη νέα σας ιστοσελίδα ή ηλεκτρονικό κατάστημα και έχετε ξεκινήσει να ασχολείστε με το SEO και την προώθηση ιστοσελίδων;

Άμα δεν ξέρετε από που να ξεκινήσετε μια και οι πληροφορίες σχετικά με το SEO και τι πρέπει να κάνετε είναι άφθονες και εντελώς δωρεάν στο διαδίκτυο και αισθάνεστε λίγο μπερδεμένοι, θα πρέπει να διαβάσετε τις παρακάτω 10 χρυσές συμβουλές.

Θα σας γλιτώσουν πολύ κόπο και πολύ χρόνο και θα σας βοηθήσουν να χτίσετε γερά θεμέλια και την περαιτέρω ανάπτυξη της ιστοσελίδας σας.

Οι παρακάτω 10 συμβουλές δεν έχουν τοποθετηθεί τυχαία σε αυτό το άρθρο, αν και δεν καλύπτουν όλο το φάσμα των ερωτήσεων και των γνώσεων που χρειάζεται κάποιος αρχάριος στο SEO για να ξεκινήσει σήμερα.

Όμως είναι κατά τη γνώμη μου οι 10 πιο βασικές συμβουλές που χρειάζεστε για να μπορέσετε να αρχίσετε να βλέπετε αποτελέσματα στην κατάταξη των μηχανών αναζήτησης και να πάρετε σωστή κατεύθυνση.

1 Γράψτε σωστά κείμενα για το site σας

Η βάση του SEO και της προώθησης των ιστοσελίδων είναι το ίδιο σας το site. Άμα η ιστοσελίδα σας δεν έχει το απαραίτητο περιεχόμενο και τις λέξεις κλειδιά για τις οποίες θέλετε να ανεβείτε στη Google, τότε είναι δύσκολο να γίνει οτιδήποτε σωστό.

Τα κείμενα θα πρέπει να υπάρχουν σε κάθε σελίδα που θέλετε να ανέβει στις μηχανές αναζήτησης και θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 300 λέξεις από χρήσιμο περιεχόμενο που αναζητά ο χρήστης του ίντερνετ αυτή τη στιγμή.

Συνήθως το λάθος που κάνει κάποιος αρχάριος στο SEO είναι να αφήσει το site του στην τύχη του χωρίς να προβεί σε βελτιώσεις και προσθήκες κειμένων, εικόνων και περιεχομένου.

Οι δικαιολογίες που βρίσκει είναι του τύπου οι άλλοι δεν έχουν κείμενα και όμως βγαίνουν στην πρώτη σελίδα ή θα το δώσω σε μια ξαδέρφη που έχει σπουδάσει φιλόλογος για να τα γράψει. Στην ουσία όμως όλες οι δικαιολογίες παρουσιάζονται για να αποφύγει κάποιος την όποια ενασχόληση του με την επιμέλεια των κειμένων και του περιεχομένου.

Οπότε, ανασκουμπωθείτε και ξεκινήστε να προσθέτετε όσο πιο χρήσιμο και μοναδικό περιεχόμενο μπορείτε και αποφύγετε τις αντιγραφές, γιατί τα site με διπλό περιεχόμενο δεν έχουν καμία τύχη στις μηχανές αναζήτησης.

2 Χρησιμοποιήστε λατινικά permalinks και αποφύγετε τα Ελληνικά

Τα λατινικά permalinks ή λατινικά URLs είναι ισοδύναμα με τα ελληνικά permalinks ή ελληνικά URLs και η Google τα αναγνωρίζει και τα ταξινομεί εξίσου και τα 2.

Με τη μόνη διαφορά ότι τα λατινικά permalinks έχουν καλύτερη τύχη στις μηχανές αναζήτησης γιατί οι σελίδες που έχουν λατινικά permalinks δεν παρουσιάζουν πρόβλημα στην κωδικοποίηση των χαρακτήρων όταν κάνουμε κοινοποιήσεις στα social media και όταν αποκτάμε backlinks από ξενόγλωσσα sites ή ιστοσελίδες του εξωτερικού.

3 Μην ασχολείστε μόνο με το Facebook

Το Facebook είναι ένα καλό εργαλείο για ξεχαρμάνιασμα για κάποιον αρχάριο χρήστη του ίντερνετ αλλά είναι μια παγίδα για κάποιον που έχει φτιάξει μια ιστοσελίδα, είναι αρχάριος στο SEO και θέλει να κάνει την ιστοσελίδα του να αποκτήσει κοινό και επισκεψιμότητα.

Αυτό συμβαίνει λόγω του κορεσμού των σελίδων και των δημοσιεύσεων που υπάρχει σήμερα στο Facebook. Το Facebook ως επαγγελματικό εργαλείο προώθησης φθίνει και αρχίζει να εγκαταλείπεται από μεγάλες επιχειρήσεις και από επαγγελματίες του SEO, όπως και από μένα.

Η ίδια η Tesla και ο Elon Musk διέγραψε την σελίδα της Tesla στο Facebook για να αποδείξει πρώτον ότι δεν τη χρειάζεται και δεύτερον γιατί είναι φύρα, έχει μηδενική ή αρνητική απόδοση στον χρόνο και τα χρήματα που επενδύετε σε αυτήν.

Μπορείτε να δείτε περισσότερα στο άρθρο Γιατί η διαφήμιση στο Facebook και στη Google έγινε από επιχειρηματικό εργαλείο χόμπι;

4 Κάντε ένα δωδεκάμηνο πλάνο για το SEO

Όταν μιλάμε για SEO και Google, ο μέσος αρχάριος στο SEO νομίζει ότι όλα γίνονται αυτόματα. Ότι θα κάνεις ένα site με το τάδε αντικείμενο τη Δευτέρα, την Τρίτη η Google θα σε έχει πάει αν όχι στην πρώτη θέση, τουλάχιστον στην πρώτη πεντάδα και τότε θα αρχίσεις να παίρνεις παραγγελίες σωρηδόν, να χτυπάει το τηλέφωνο και όλοι να ζητάνε τα προϊόντα σου.

Από τη NASA θα έρχονται ειδικοί για να σου κάνουν παραγγελίες εκατομμυρίων και με λίγα λόγια όλος ο πλανήτης θα περιστρέφεται γύρω από το site σου με κομμένη την ανάσα.

Άμα το πιστεύετε αυτό, σίγουρα έχετε ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές και άμα συνεχίσετε να το πιστεύετε, μάλλον θα ξαναψηφίσετε ΣΥΡΙΖΑ.

Η αλήθεια απέχει παρασάγγας, γιατί στην αρχή κανένα site δεν έχει οργανική κατάταξη. Ξεκινάει με μηδέν οργανική επισκεψιμότητα και απαιτούνται μήνες σκληρής εργασίας στην προώθηση και στο SEO για να αρχίσει να κερδίζει θέσεις.

Επειδή το SEO δεν είναι Google Adwords, και δεν έχει καμία σχέση με την διαφήμιση, απαιτούνται από 3 έως 12 μήνες συνεχιζόμενης προσπάθειας για να δείτε τα πρώτα απτά αποτελέσματα και να αυξήσετε την οργανική σας κατάταξη.

Σχεδιάστε ένα δωδεκάμηνο πλάνο στο SEO όπου θα βάλετε κάποιες καθημερινές δραστηριότητες όπως μελέτη, δημιουργία περιεχομένου, δημιουργία backlinks.

5 Μελετήστε μόνο από αξιόπιστες πηγές SEO σε καθημερινή βάση

Η παραπληροφόρηση στο SEO σήμερα είναι όντως θρυλική με τον ένα ειδικό στο SEO να λέει έτσι, τον άλλον να λέει κοκορέτσι και τη Google να λέει εντελώς άλλα πράγματα.

Το σωστό από το λάθος απέχει ελάχιστα και η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας. Κατά συνέπεια θα πρέπει να βρείτε μόνο τις πιο αξιόπιστες πηγές στο SEO κυρίως από ιστοσελίδες του εξωτερικού και να μελετάτε ειδικά στην αρχή σε καθημερινή βάση έστω και για 15 λεπτά.

Μπορείτε επίσης να πάρετε τον οδηγό SEO και να δείτε τα κλασσικά βίντεο που έχω στο site μου για να σταθείτε γερά στα πόδια σας στην αρχή και να μην πέσετε σε κάποια πλάνη.

6 Αποφύγετε το black hat SEO

Μπορεί να μην την έχετε ακούσει ξανά τη φράση black hat SEOκαι να μην ξέρετε τι σημαίνει. Black hat SEO είναι όλες εκείνες οι τεχνικές που δεν τις επικροτεί η Google όπως αγορά backlinks, προγράμματα που κάνουν black hat SEO, spam με σχόλια σε blogs κτλ.

Το αντίθετο του black hat SEO είναι το white hat SEO και με αυτό θα πρέπει να ξεκινήσετε και να συνεχίσετε. Έτσι θα έχετε πάντα τον έλεγχο της σελίδας σας και δεν θα διατρέχετε ποτέ κάποιο ρίσκο μιας επικείμενης τιμωρίας από τη Google.

7 Αρχίστε να δημιουργείτε τα πρώτα σας backlink με το χέρι

Αν το περιεχόμενο είναι βασιλιάς, τότε η βασίλισσα του παιχνιδιού στο SEO είναι τα backlinks. Θα πρέπει να αρχίσετε να δημιουργείτε backlinks από την πρώτη μέρα που έχετε λανσάρει το site σας για πρώτη φορά.

Πρώτα σε μερικά social media, μετά σε ιστοσελίδες γνωστών και φίλων, σε επαγγελματικούς καταλόγους και γενικά σε όποια site μπορούν να σας δώσουν backlinks.

Η σταθερή και καθημερινή δημιουργία backlinks, όσο αργή και επίπονη και αν είναι ως διαδικασία, θα σας δώσει σαφές προβάδισμα έναντι των ανταγωνιστών σας και σε βάθος χρόνου θα σας φέρει στην πρώτη σελίδα των μηχανών αναζήτησης.

8 Εγγραφείτε σε ένα σωστό SEO Tool όπως το Ahrefs

Το Ahrefs το αναφέρω συχνά πυκνά γιατί είναι ένα από τα πιο πολύτιμα εργαλεία που χρησιμοποιώ για να έχω μια εικόνα, όχι πραγματική αλλά τουλάχιστον κοντά στην πραγματικότητα για τα backlinks που έχει η ιστοσελίδα μου καθώς και τα backlinks των ανταγωνιστών μου.

Το Ahrefs εκτός από σημαντικές πληροφορίες που δίνει για την ιστοσελίδα σας όπως αριθμό backlinks, domain authority και άλλα, έχει και ένα πολύ ενημερωμένο blog σχετικά με το SEO που πιστεύω θα σας βοηθήσει πολύ ειδικά στα πρώτα σας βήματα στο SEO.

9 Μετρήστε την κατάταξη με το Ranktracker

To Ranktracker είναι ένα πρόγραμμα μέτρησης της κατάταξης της ιστοσελίδας σας με βάση τις λέξεις κλειδιά. Το Ranktracker είναι επί πληρωμή όμως είναι το μόνο αξιόπιστο εργαλείο μέτρησης της κατάταξης της ιστοσελίδας σας και των ανταγωνιστικών ιστοσελίδων προς εσάς για πολλές λέξεις κλειδιά ταυτόχρονα.

Είναι σίγουρο ότι θα σας γλιτώσει πάρα πολύ χρόνο και ότι θα σας βοηθήσει να μετρήσετε την πρόοδο σας κάθε μήνα.

10 Βρείτε τα backlinks των ανταγωνιστών σας

Το να βρείτε τα backlinks των ανταγωνιστών σας είναι σήμερα πολύ εύκολη υπόθεση. Το πιο σωστό εργαλείο για να βρείτε από που έχουν backlinks οι κυριότεροι ανταγωνιστές σας είναι το Ahrefs.

Αν και συνδρομητικό εργαλείο και λίγο αλμυρούτσικο στο κόστος, είναι όντως πολύτιμο και αξίζει τα λεφτά του.

Η επόμενη ερώτηση τώρα είναι, αφού τα βρήκαμε τα backlinks των ανταγωνιστών μας, τι να τα κάνουμε;

Η απάντηση είναι απλή, αντιγράψτε τα για να κερδίσετε τις θέσεις των ανταγωνιστών σας. Δείτε ποια από τα backlinks που έχουν κερδίσει μπορούν να αντιγραφούν η να κερδηθούν ή να αποκτηθούν με κάποιον τρόπο και ξεκινήστε.

11 Στοχεύστε στις σωστές λέξεις κλειδιά

Σας είπα για 10 συμβουλές και τελικά πρόσθεσα και μια ενδέκατη. Αν και τελευταία, είναι εξίσου σημαντική.

Πριν κάνουμε οτιδήποτε, πριν ξεκινήσουμε την κατασκευή της ιστοσελίδας μας θα πρέπει ήδη να ξέρουμε ποιες είναι οι βασικές λέξεις κλειδιά που θα φέρουν τα λεφτά και τους πελάτες στο site μας, αυτές οι λέξεις κλειδιά λέγονται money keywords.

Άμα δεν τις γνωρίζετε και έχετε φτιάξει ήδη ιστοσελίδα, τότε θα πρέπει να κάνετε διορθώσεις με βάση τις λέξεις κλειδιά που σας ενδιαφέρουν. Άμα δεν έχετε φτιάξει ήδη το site σας, θα πρέπει να το κατασκευάσετε με βάση τις λέξεις κλειδιά ώστε να μπορέσετε να βγείτε στην πρώτη σελίδα της Google με αυτές.

Πιστεύω να σας βοήθησα για να ξεκινήσετε ως αρχάριος στο SEO και σας εύχομαι καλή επιτυχία!

Δείτε περισσότερα για το SEO για αρχαρίους:

Ζητήστε μια προσφορά σήμερα για κατασκευή ή προώθηση ιστοσελίδας

ZHTHSTE PROSFORA DIGITAL MARKETING-1

Αν είστε πριν την κατασκευή ή την ανακατασκευή της ιστοσελίδας σας, πριν κάνετε οτιδήποτε ζητήστε μια προσφορά για κατασκευή site ή κατασκευή eshop ή προώθησης ιστοσελίδας.

Ζητήστε προσφορά κατασκευής  ή προώθησης ιστοσελίδας

Δωρεάν Μαθήματα SEO Αξίας 129€

seo-google

Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό βίντεο μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα. Είναι πολύ συνετό να αφιερώνετε το 20% του χρόνου και των πόρων σας στην προσωπική σας εκπαίδευση και στην προσωπική σας ανάπτυξη. Γραφτείτε σήμερα στα βίντεο μαθήματα εντελώς δωρεάν!

seo-web-design

 

1 σκέψη στο “SEO για αρχάριους: 10 μικρές συμβουλές για να βγείτε στη google”

Σχολιάστε