ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Κατεβάστε τον οδηγό Κρύπτο για αρχάριους

Πως να αυξήσετε τα backlinks της ιστοσελίδας σας

ΑΥΞΗΣΤΕ ΤΑ BACKLINKS -SITE GREECE-1

Πως να αυξήσετε τα backlinks της ιστοσελίδας σας

Τα backlinks είναι ακόμα και σήμερα ίσως το σημαντικότερο πράγμα για να ανεβείτε στις μηχανές αναζήτησης και να αυξήσετε σημαντικά την οργανική επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα σας

Ο μέσος επιχειρηματίας στο ίντερνετ συνήθως επενδύει από έναν έως τρεις μήνες για να δημιουργήσει την πρώτη του ιστοσελίδα ή ηλεκτρονικό κατάστημα στο ίντερνετ. Πάνω σε αυτό έχει ποντάρει πολλά πράγματα γιατί έχει καταλάβει ότι όλες οι αγορές και οι πωλήσεις θα γίνονται μέσω ίντερνετ.

Μετά όμως από μερικούς μήνες ανάπτυξης της ιστοσελίδας ή του ηλεκτρονικού καταστήματος, μετά από τη δημιουργία ενός τέλειου γραφιστικού περιβάλλοντος, μοναδικών τιμών, προϊόντων σε προσφορά, καθώς και μιας αξιοσημείωτης καμπάνιας στα Google Adwords φαίνεται πως οι μηχανές αναζήτησης δεν συγκινούνται καθόλου.

Άμα σας θυμίζει κάτι αυτή η κατάσταση, τότε θα πρέπει να διαβάσετε παρακάτω για να δείτε τι συμβαίνει.

Τι λείπει από την ιστοσελίδα μου και δεν βγαίνει πουθενά στις μηχανές αναζήτησης;

Σχεδόν καθημερινά δέχομαι τηλεφωνήματα από επιχειρηματίες του ίντερνετ με πολύ μεγάλες ιστοσελίδες και ηλεκτρονικά καταστήματα που μου εξηγούν ότι ενώ έχουν κάνει τα πάντα, έχουν εξαντλήσει το SEO σε όλες τους τις μορφές και ενώ πλέον δεν υπάρχει κάτι άλλο να κάνουν, η ιστοσελίδα τους δεν φαίνεται πουθενά στις μηχανές αναζήτησης.

Η υπόθεση μοιάζει λίγο βέβαια με το δάνειο της Eurobank. Όλοι το ξέρουν – ότι δεν θα το πάρετε, κανείς δεν μιλάει.

Το πρόβλημα ότι νομίζω ότι έχω κάνει τα πάντα και ακόμα δεν βγαίνω στην πρώτη σελίδα της Google είναι γιατί απλώς νομίζετε ότι έχετε κάνει τα πάντα. Η αλήθεια όμως είναι ότι ή δεν έχετε κάνει ακόμα τίποτα ή έχετε κάνει τα λάθος πράγματα.

Στις περισσότερες των περιπτώσεων η μεγαλύτερη απογοήτευση προέρχεται όταν όντως έχετε κάνει πάρα πολλά πράγματα για να αυξήσετε τις θέσεις σας στις μηχανές αναζήτησης εκτός από ένα: Να δημιουργήσετε backlinks.

Οι μηχανές αναζήτησης ταξινομούν τα sites ανάλογα με τα backlink τους

Οι μηχανές αναζήτησης, ακόμα και σήμερα, παρά τις συνεχείς εξαγγελίες τους για την υποβάθμιση των spam links, για την εισαγωγή των no follow links και για την επισειώμενη τιμωρία σε περίπτωση που δημιουργήσετε backlinks με μη φυσικό τρόπο, λειτουργούν με βάση τα backlinks που δείχνουν προς την ιστοσελίδα σας.

Ανάλογα με τον όγκο, το είδος και την ποιότητα των εισερχόμενων backlinks που έχετε στην ιστοσελίδα σας, ανάλογα θα σας θεωρήσουν άμα η ιστοσελίδα σας είναι περί οπής ή είναι για το γάμο του Καραγκιόζη.

Επειδή η Google έχει αποσύρει την ανανέωση και τη λειτουργία του PageRank, δεν σημαίνει ότι έχει πάψει να ασχολείται με την δημοτικότητα και την σημαντικότητα της ιστοσελίδας σας.

Για την ακρίβεια το PageRank έχει άτυπα αντικατασταθεί με το Domain Authority που το έχει εισάγει η Moz.com.

Ωστόσο δεν μετράει γενικά στο SEO μόνο πόσα backlinks με τη λέξη κλειδί έχετε εσείς, αλλά πόσα έχουν και οι ανταγωνιστές σας.

Για να δείτε πως θα το μάθετε αυτό, διαβάστε παρακάτω.

Δείτε πόσα backlinks χρειάζεστε για να βγείτε στην πρώτη σελίδα με ανάλυση ανταγωνισμού

AHREFS_BACKLINK_MONITOR-1

Για να δείτε λοιπόν σε τι φάση βρίσκεστε θα πρέπει να ξεκινήσετε με μία ανάλυση ανταγωνισμού με τη βασική λέξη κλειδί που θέλετε. Θα χρειαστούμε οπωσδήποτε ένα εργαλείο ανάλυσης των backlinks.

Υπάρχουν πάρα πολλά ηλεκτρονικά εργαλεία που καταμετράνε και σας αναλύουν τα backlinks σας, τα περισσότερα παρέχονται δωρεάν.

Όμως μετά από χρήση μηνών αρκετών τέτοιων ηλεκτρονικών εργαλείων έχω καταλήξει στο ahrefs.com το οποίο έχει δωρεάν και premium εκδόσεις ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Για να καλύψουμε τις βασικές μας ανάγκες και να αποκτήσουμε μια εικόνα για το τι κάνει ο ανταγωνισμός μας καλύπτει ακόμα η δωρεάν έκδοση.

Θα πρέπει να πάτε λοιπόν και να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στο ahrefs.com. Συνήθως η ahrefs σας προσφέρει μια δεκαπενθήμερη δωρεάν δοκιμαστική πλήρης έκδοση αφού δώσετε την πιστωτική σας κάρτα χωρίς να σας την χρεώσει.

Καλό θα ήταν να το κάνετε αφού μετά μπορείτε να ακυρώσετε την premium συνδρομή σας και να την μετατρέψετε σε μόνιμη δωρεάν συνδρομή με λιγότερες δυνατότητες που όμως καλύπτουν τις πρώτες ανάγκες σας.

Γενικά μιλώντας θα ήθελα να σας επισημάνω ότι δεν υπάρχει δωρεάν παιδεία και ειδικά στο SEO που είναι σήμερα ζωτικής σημασίας για να επιβιώσετε στο ίντερνετ κάθε επένδυση σας προσδίδει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Στην αντίθετη περίπτωση άμα σας αρέσει να παραμείνετε ένας απλός τζαμπατζής θα έχετε και τα αποτελέσματα του τζαμπατζή.

AHREFS_BACKLINK_MONITOR-2

Στην επάνω εικόνα θα δείτε το dashboard από το Ahrefs.com

Στην προκειμένη περίπτωση, κάνω μία ανάλυση για το domain name seo.org.gr για το οποίο βλέπουμε ότι έχει Global Rank 30,269,524, Url Rating 43 και Domain Rating ή Domain Authority 37 που σημαίνει ότι το site δεν είναι και ιδιαίτερα δημοφιλής.

Θα ήθελα να επισημάνω ότι αυτοί οι τρεις πρώτοι δείκτες δεν είναι και τόσο σημαντικοί και δεν έχουν κάποια ιδιαίτερη αξία γενικότερα.

Μπορείτε στην δωρεάν έκδοση να αναλύσετε το προφίλ των backlinks και των λέξεων κλειδιών για 5 ανταγωνιστικά sites εκτός από το δικό σας.

Αυτό θα σας δώσει πολύτιμες πληροφορίες για το τι κάνουν οι ανταγωνιστές σας και έχουν πετύχει καλύτερες θέσεις στη Google από εσάς και να κάνετε και εσείς το ίδιο.

Πως αξιολογείτε το Domain Authority;

Το domain authority αξιολογείται σε μία λογαριθμική κλίμακα από το 0 έως το 100. Έτσι λοιπόν είναι ευκολότερο να ανεβάσετε το σκορ σας από το 20 στο 30 και δυσκολότερο από το 30 έως το 40.

Οι δείκτες όμως που έχουν μεγαλύτερη αξία είναι τα ενεργά backlinks καθώς και τα ενεργά referring domains. Τα ενεργά referring domains είναι τα domain names τα οποία δείχνουν πίσω στην ιστοσελίδα σας με κάποιο backlink.

Όσο περισσότερα referring domains έχουμε, τόσο μεγαλύτερη διασπορά έχουμε από backlinks και τόσο καλύτερα μας αξιολογεί η Google.

Το ότι η ιστοσελίδα στο παράδειγμα έχει 4.950 backlinks ενεργά από τα 8.060 στο σύνολο σημαίνει ότι κάποια backlinks που δημιουργήθηκαν στο παρελθόν έχουνε τώρα χαθεί που είναι πράγματι πολύ λογικό. Κάποια sites που μας έδιναν backlink ίσως να έπεσαν, άλλα να άλλαξαν περιεχόμενο ή απλώς να άλλαξαν ιδιοκτήτες.

Γενικά θα πρέπει να έχουμε στο νου μας ότι όπως δημιουργούνται κάποια backlinks, κάποια άλλα με κάποιο τρόπο χάνονται και αυτό είναι μια συνεχής διαδικασία που δεν μπορούμε να τη σταματήσουμε.

Το ίδιο ισχύει και για τα referring domains όπου είναι απόλυτα φυσιολογικό όπως και να δημιουργούνται νέοι σύνδεσμοι από νέα domain names και νέα sites, να χάνονται από μερικά άλλα.

Διατηρήστε θετικό ισοζύγιο αυξανόμενων backlinks

Κατά συνέπεια θα πρέπει πάντα να διατηρούμε θετικό ισοζύγιο backlink αλλά και νέων referring domains.

Ο χρυσός κανόνας των backlinks είναι να δημιουργούμε ή να διατηρούμε αυξανόμενο αριθμό νέων backlink προς την ιστοσελίδα μας κάθε μήνα σε σύγκριση με αυτά που χάνουμε.

Αν είναι εφικτό τα νέα backlink να είναι από ποιοτικές ιστοσελίδες και σχετικές με την αγορά στόχο μας τόσο το καλύτερο. Αν όμως δεν είναι τόσο ποιοτικά τα site με τα οποία συνδεόμαστε δεν σημαίνει ότι έχει έρθει η συντέλεια του κόσμου, απλά δεν θα έχουμε τόσο πολύ καλά αποτελέσματα από τα προσδοκώμενα.

Γενικά μιλώντας και πάλι είναι προτιμότερο να έχουμε 1.000 άχρηστα backlinks από το να μην έχουμε καθόλου backlinks και είναι ακόμα προτιμότερο να έχουμε 100 ποιοτικά backlinks από το να έχουμε 1.000 άχρηστα.

Anchors cloud και οι λέξεις κλειδιά των backlinks

AHREFS_BACKLINK_MONITOR-4

Οι λέξεις κλειδιά με τις οποίες συνδέονται τα άλλα sites με το δικό μας είναι και οι πραγματικές λέξεις κλειδιά στην ουσία. Είναι οι λέξεις κλειδιά με τις οποίες θα μας κατατάξουν οι μηχανές αναζήτησης και με τις οποίες θα φαινόμαστε στις σελίδες αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης (Search Engines Results Pages).

Καλή είναι η θεωρία αλλά η πραγματικότητα είναι αυτή.

Το 85% των αποτελεσμάτων στο SEO προέρχεται από το εκτός σελίδας SEO που είναι κατά κύριο λόγο τα backlinks ενώ το υπόλοιπο 15% προέρχεται από το περιεχόμενο και το τεχνικό SEO.

Ο ρόλος του περιεχομένου είναι να πυροδοτήσει τη διαδικασία δημιουργίας συνδέσμων, αφού άλλες ιστοσελίδες θα προτιμήσουν να μας αναφέρουν με backlink γιατί έχουμε ξεχωριστό, καταπληκτικό, αστείο ή μοναδικό περιεχόμενο.

Αν αυτό δεν συμβεί θα πρέπει να βρούμε μόνοι με άλλους τρόπους να δημιουργήσουμε ποιοτικούς συνδέσμους από όσο το δυνατόν περισσότερα και ποιοτικότερα sites.

Όμως η σωστή μεθοδολογία στο SEO είναι να δημιουργήσετε σελίδες με τις λέξεις κλειδιά που στοχεύετε και μετά να δημιουργήσετε backlinks με αυτές τις λέξεις κλειδιά σε όσο το δυνατόν περισσότερα και σχετικότερα sites με το δικό σας.

5 Συμβουλές για να αυξήσετε τα backlinks σας εκθετικά

1 Γράψτε ένα άρθρο για το site σας την ημέρα με κλασσικό χρήσιμο περιεχόμενο

Το blogging παράγει εκτός από νέο περιεχόμενο, αναγνώστες και κοινό νέα backlinks τη στιγμή που θα κάνετε διαμοιρασμό αυτού του περιεχομένου στα social media και σε άλλα τρίτα sites.

Το φρέσκο περιεχόμενο είναι αυτό που αναζητάνε οι μηχανές αναζήτησης για να ταξινομήσουν και οι χρήστες του ίντερνετ για να καταναλώσουν. Ειδικά άμα αυτοί ταυτίζονται με τους υποψήφιους πελάτες σας, τότε έχετε πετύχει τον καλύτερο συνδυασμό χρήσιμου περιεχομένου και χρηματοποίησης.

2 Αναζητήστε backlinks στον κοινωνικό σας περίγυρο

Στις συναναστροφές σας έξω, ή στην διασκέδαση σας με την πρώτη ευκαιρία ρίξτε το δόλωμα ειδικά άμα έχετε κάποιο πρόγραμμα ανταλλαγής συνδέσμων.

Θα εκπλαγείτε άμα μάθετε πόσοι άνθρωποι έχουν το δικό τους blog ή site και πόσοι θα ενδιαφερθούν για να ανταλλάξουν συνδέσμους με εσάς.

Επίσης κάποιοι θα το κάνουν εντελώς αφιλοκερδώς ή επειδή σας έχουν υποχρέωση. Δεν θα το μάθετε όμως ποτέ ποιο θα το κάνουν πρόθυμα άμα δεν τους το ζητήσετε πρώτα. Θέλει και λίγο τόλμη το SEO.

Σε περίπτωση που είστε επιχείρηση, σίγουρα θα έχετε πελάτες και προμηθευτές που δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα να συνδεθούν μαζί μας είτε μονομερώς είτε αμοιβαία.

Το θετικό σε αυτήν την περίπτωση είναι ότι οι ιστοσελίδες των πελατών και των προμηθευτών σας πιθανόν να είναι σχετικά με το δικό σας και έτσι θα πετύχετε να αποκτήσετε ποιοτικούς και σχετικούς συνδέσμους προς το site σας.

3 Αποκτήστε backlinks από τα sites που έχουν οι ανταγωνιστές σας

Δεν πρέπει να θεωρήσετε ανταγωνιστή κάποιον με την στενή έννοια, για παράδειγμα το απέναντι μαγαζί ή eshop που έχει αντίστοιχα είδη με εσάς.

Θα πρέπει να θεωρήσετε ανταγωνιστή στο ίντερνετ την ιστοσελίδα εκείνη που είναι ψηλότερα στις μηχανές αναζήτησης με τις ίδιες λέξεις κλειδιά από την δική σας.

Με αυτήν την έννοια ανταγωνιστής σας είναι ακόμα και η Wikipedia ή το Facebook. Αυτό είναι αλήθεια, αλλά επειδή δεν μας παίρνει να τους ανταγωνιστούμε, θα πρέπει να βρείτε άλλα sites που σας ανταγωνίζονται για τις ίδιες λέξεις κλειδιά, να αναλύσετε τα backlinks τους με το ahrefs και μετά να πάρετε και σεις συνδέσμους από αυτά τα sites.

4 Σχολιάστε σε κλαδικά blogs και forums

Το blog commenting δημιουργεί άπειρους συνδέσμους. Και δεν έχει περιορισμό χώρου και χρόνου. Eίναι ταχύτατος και εύκολος τρόπος δημιουργίας συνδέσμων, αφού μπορώ να δημιουργήσω πάνω από 1 σύνδεσμο σε κάθε blog και μπορώ να δημιουργώ 20 με 50 backlinks τη μέρα με λίγη δουλειά.

Αποκτάτε φήμη και γίνεστε γνωστοί σε άλλους bloggers και επιχειρηματίες στο ίντερνετ. Έτσι δημιουργείτε και την προσωπική σας εικόνα.

Το blog commenting είναι φυσικός τρόπος χτισίματος συνδέσμων και προσμετράτε καλύτερα στην Google.

Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με τα forums που σας αφορούν και εκτός από τα πολύτιμα backlinks θα γίνεται και γνωστός στην αγορά σας. Δώστε βαρύτητα στα σχόλια σας, προσφέρετε νέες γνώσεις ή πείτε κάτι που θα βοηθήσει το κοινό σας. Μη γράφετε μπούρδες και μην κάνετε spam.

5 Δημιουργείστε όσο το δυνατόν περισσότερα προφίλ σε social media sites

Με αυτό δεν εννοώ να δημιουργήσετε όσο το δυνατόν περισσότερα ψεύτικα facebook profiles για να κάνετε share and like, αλλά να δημιουργήσετε νέα και πραγματικά προφίλ σε δεκάδες social media sites.

Μέσω αυτών των προφίλ θα κοινοποιήσετε το περιεχόμενο από το δικό σας site και θα δημιουργήσετε ποιοτικά backlinks.

Φροντίστε να βρείτε όσο το δυνατόν περισσότερα νέα social media sites καθώς και να έχετε ποιοτικό περιεχόμενο να διαμοιράσετε.

Μην ντρέπεστε να εκτεθείτε. Κάθε μέρα δημιουργούνται νέα social media sites ενώ δεκάδες άλλα αναστέλλουν την λειτουργία τους ή μεταμορφώνονται σε κάτι άλλο.

Δείτε περισσότερα για τα backlinks

Ζητήστε μια προσφορά σήμερα για προώθηση ιστοσελίδας

ZHTHSTE PROSFORA DIGITAL MARKETING-1

Ζητήστε προσφορά προώθησης ιστοσελίδας

Δωρεάν Μαθήματα SEO Αξίας 129€

seo-google

Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα εντελώς δωρεάν! Αυξήστε την επισκεψιμότητα και τις πωλήσεις της ιστοσελίδας σας κατακόρυφα ακολουθώντας μικρά βήματα βελτιστοποίησης.

seo-web-design

8 σκέψεις στο “Πως να αυξήσετε τα backlinks της ιστοσελίδας σας”

 1. Καλησπέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με τα backlinks. Χρησιμοποιούμε το seo για να έρθουν οι υποψήφιοι πελάτες στην ιστοσελίδα μας και να αγοράσουν από εμάς. Γιατί να <> λοιπόν τον πελάτη με τη χρήση των backlinks και να τον στείλουμε σε site κάποιου άλλου;

  Απάντηση
 2. Καλησπέρα να ρωτήσω κάτι, στο Google search console μου λεει ότι έχω στο Domain μου 20 backlinks,που ειναι και το σωστο νουμερο,μετρώντας και τα add-on domains μου που ειναι γυρω στα 8. Σε όλες τις άλλες υπηρεσίες που βρήκα στο διαδύκτιο όπως του neil patel κτλπ, σε καμια μα καμια (δοκιμασα 5-6) δεν μου δειχνει οτι έχω backlink από add-on domain μου.ουτε απο ενα. Διαβασα ομως οτι τα μετρανε κανονικα τα backlinks απο add-domains. Τι συμβαινει αρα?

  Απάντηση
  • Καλημέρα Αργύρη, σωστή η παρατήρηση σου.

   Το Google Search Console είναι αυτό που δείχνει τα σωστά referring domains, δηλαδή τα domains που δείχνουν προς την σελίδα σου. Στην περίπτωση των add-on domains, δεν περνάει όλο το link juice και όλα τα referring domain αυτών στη Google αλλά ένα ποσοστό μόνο, περίπου στο 50%.

   Που σημαίνει ότι άμα αγοράσω ένα domain που έχει 10 backlinks και το κάνω redirect σε κάποιο άλλο μόνο τα 5 θα φαίνονται εν τέλει.

   Οι άλλες υπηρεσίες όπως ahrefs, semrush, majestic έχουν δικό τους crawler και bot που βρίσκει τα referring domains και δεν τραβάνε δεδομένα από τη Google. Τα περισσότερα δεν είναι τόσο ακριβή και έτσι έχεις ελλειπή στοιχεία γιατί δουλεύουν στο 80% με 90% της ακρίβειας. Κάποια backlinks δεν τα ανακαλύπτουν ποτέ.

   Απάντηση
 3. Πραγματικά πολύ χρήσιμο άρθρο !
  Είναι όπως τα λες Γιάννη … Αν θες να φαίνεσαι … Αν θες να υπάρχεις … πρέπει να αφιερώσεις χρόνο στη δημιουργία backlinks

  Απάντηση
 4. Χρήσιμο, εκτενές και κατανοητό άρθρο για τα backlinks ώστε να καταλάβουμε τι μετράει από πλευράς SEO για να εμφανιστεί ένα site ψηλά στα αποτελέσματα αναζήτησης. Το Google φαίνεται ότι αναθεωρεί συνέχεια τις μεθόδους κατηγοριοποίησης των sites αλλά τα ποιοτικά backlinks παραμένουν σταθερή αξία για να ανέβεις ψηλά. Ευχαριστώ Γιάννη για τις χρήσιμες πληροφορίες… Με εκτίμηση,

  Απάντηση

Σχολιάστε