ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Παθητικά Εισοδήματα Στα Κρύπτο

Τι είναι το blog;

wordpress-blog

Τι είναι το blog;

Τα blogs ξεκίνησαν σαν απλά προσωπικά ημερολόγια, έχουν όμως μετεξελιχθεί στην καταγραφή και δημοσίευση όλων των σκέψεων, απόψεων, και ιδεών ενός ατόμου.

Τι είναι ένα blog

Η λέξη blog προέρχεται από σύντμηση της έκφρασης web log. Τα blogs ξεκίνησαν σαν απλά προσωπικά ημερολόγια, έχουν όμως μετεξελιχθεί στην καταγραφή και δημοσίευση όλων των σκέψεων, απόψεων, και ιδεών ενός ατόμου. Η θεματολογία τους μπορεί να είναι εστιασμένη σε ένα συγκεκριμένο θέμα ενδιαφέροντος ή πολύ γενική.

Τι περιλαμβάνουν τα blog;

Συχνά περιλαμβάνουν γεγονότα ή αναφορές που ενισχύουν ή συμπληρώνουν τις προσωπικές απόψεις που εκφράζονται. Τα blogs είναι δομημένα με τη μορφή άρθρων που εμφανίζονται με απόλυτη χρονολογική σειρά, με πρώτο το πιο πρόσφατο. Παράλληλα δίνουν την ευκαιρία σε κάποιον να ανατρέξει σε παλαιότερα άρθρα μέσα από μια χρονική ή εννοιολογική κατηγοριοποίηση.

Από τι αποτελούνται τα blogs;

Τα περισσότερα blogs αποτελούνται από άρθρα με κείμενο, εικόνες και συνδέσμους (links) προς άλλες ιστοσελίδες ή blogs, ενώ αρκετά περιέχουν ακόμη πιο πλούσια μέσα, όπως είναι video ή ηχητικά αρχεία. Τα περισσότερα blogs επιτρέπουν στους αναγνώστες τους να σχολιάζουν τα άρθρα. Αυτά τα blogs χωρίζονται σε nofollow και σε dofollow, ανάλογα με το είδος των links που δίνουν στον σχολιαστή.
Οι διάλογοι που αναπτύσσονται σε αυτά τα σχόλια είναι η δύναμη που κρύβεται πίσω από την ανάπτυξη των blogs σε παγκόσμιο επίπεδο.

Τα blogs στην εποχή του WEB 2.0

Η πρακτική του blogging, εντάσσεται μέσα στα πλαίσια αυτού που στη γλώσσα του ίντερνετ έχει επικρατήσει να ονομάζεται γενικά web 2.0 ή social web.
 Νέα συστήματα που έχουν ως πυρήνα τους μεγάλες ομάδες από απλούς χρήστες, υπηρεσίες φιλοξενίας ψηφιακού περιεχομένου και interfaces που προσφέρουν τις υπηρεσίες αυτές χωρίς να απαιτούν καμία ιδιαίτερη τεχνογνωσία από πλευράς των χρηστών τους και κανενός είδους άμεση χρηματική επιβάρυνση έρχονται σιγά σιγά στο προσκήνιο και καταλαμβάνουν ένα τεράστιο κομμάτι της on-line δραστηριότητας.
Τα blogs, τα wikis, τα social bookmarking και networking sites, αποτελούν τους πυλώνες ενός φαινομένου όπου όχι μόνο οι ειδικοί σε θέματα υπολογιστών αλλά ο απλός πλέον κόσμος, ο πολίτης, κάνοντας χρήση των νέων μέσων μετατρέπεται σιγά-σιγά από παθητικός ακροατής, τηλεθεατής και αναγνώστης, από παθητικός καταναλωτής δηλαδή, σε ενεργητικό παραγωγό, χρήστη και δημιουργό περιεχομένου.

Να φτιάξω site, blog ή e-shop;

Τα blogs είναι διάλογος ανάμεσα σε ανθρώπους. Υπάρχουν πάνω από 200 εκατομμύρια blogs παγκοσμίως και συνεχώς προστίθενται περισσότερα. Με τόσους διαλόγους να διεξάγονται παράλληλα, το πιο πιθανό είναι κάποιοι από αυτούς να αφορούν την εταιρεία, τα προϊόντα, τις υπηρεσίες σου. Οι πελάτες σας μιλούν μεταξύ τους χωρίς γεωγραφικούς ή άλλους φραγμούς.

Δε θα ήθελες να είσαι μέρος αυτού του παγκόσμιου διαλόγου; Το blogging σου δίνει αυτή τη δυνατότητα.

 

Εάν δεν έχετε καθόλου ιστοσελίδα, τότε πρέπει να φτιάξετε μια ιστοσελίδα. Το WordPress blog είναι ιστοσελίδα, εταιρικό site, blog και ηλεκτρονικό κατάστημα μαζί.

Είναι τρία σε ένα! Σαν το Vidal Sasoon!

Πως να φτιάξω το δικό μου blog;

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να φτιάξετε το δικό σας blog γρήγορα και εύκολα. Υπάρχουν πάρα πολλά blog τα οποία παρέχονται δωρεάν στο ίντερνετ. Μερικά από αυτά είναι:

 1. Blogger
 2. Tumblr

Προσωπικά θα σας προτείνω μόνο έναν τρόπο, γιατί όλα τα παραπάνω και τα δωρεάν blogs είναι μόνο για να κερδίζετε backlinks στη σελίδα σας και για κανέναν άλλο λόγο.

Φτιάξτε το δικό σας blog στο WordPress. Άμα έχετε ήδη ιστοσελίδα ή e-shop, απλώς δημιουργείστε μια εγκατάσταση του WordPress σε subdomain του τύπου blog.domain.gr

Πλεονεκτήματα του δικού σας Blog

Τα πλεονεκτήματα του δικού σας Blog είναι πάρα πολλά:

 1. Πρόσβαση σε νέες αγορές. Θα έχετε πρόσβαση σε μία ανερχόμενη ηλεκτρονική αγορά εκατομμυρίων πελατών με απεριόριστες δυνατότητες. Σίγουρα θα μπορέσετε να βρείτε πελάτες εκτός των γεωγραφικών ορίων της περιοχής σας που ποτέ δεν θα μπορούσατε να αποκτήσετε με άλλο τρόπο.
 2. Πρώτη σελίδα Google. Θα μπορείτε να βγαίνετε στην πρώτη σελίδα της Google με στοχευμένες λέξεις κλειδιά και θα έχετε έτσι στοχευμένη επισκεψιμότητα και πελάτες που ψάχνουν να σας βρουν στο ίντερνετ.
 3. Φθηνή και απεριόριστη διαφήμιση. Θα έχετε φθηνή και ποιοτική διαφήμιση και προβολή της επιχείρησης ή του προϊόντος σας για μεγάλο χρονικό διάστημα.
 4. Βγάλτε χρήματα μέσω ενός E-shop. Τέλος θα μπορείτε να βγάλετε χρήματα συνδυάζοντας ένα e-shop ή πουλώντας μια υπηρεσία ή ένα προϊόν ηλεκτρονικά. Η τεχνολογία του e-shop πλέον είναι πολύ απλή
 5. Νέο κανάλι διανομής. Μια και θα προσθέσετε ένα ηλεκτρονικό κανάλι στο ήδη υπάρχον φυσικό. Το ηλεκτρονικό κανάλι είναι ενεργό 24 ώρες το 24ωρο σε αντίθεση με το κατάστημα ή την επιχείρησή σας που έχει φυσικά όρια όπως και σεις.
 6. Προσωπική προβολή. Με ένα blog έχετε τη δυνατότητα προσωπικής προβολής. Ένα αποτελεσματικό blog στο Internet βοηθά να φέρει την ευαισθητοποίηση για την μοναδική προσφορά της επιχείρησής σας (Unique Selling Proposition), την μοναδική πρόταση πώλησης σας και οδηγεί τον πελάτη σε κίνηση και τις πωλήσεις σε άνοδο.
 7.  Επικοινωνία με τον κόσμο. Ένα αναδραστικό blog σας δίνει ένα νέο παράθυρο επικοινωνίας με τον κόσμο και το κοινό σας μέσω του ίντερνετ, των κοινωνικών μέσων, του facebook κτλ.

Τι είναι το copywriting?

Το copywriting είναι η παραγωγή περιεχομένου για κάθε πετυχημένο site με τη σωστή χρήση της γλώσσας του μάρκετινγκ και την αρμονική στρατηγική τοποθέτηση των λέξεων κλειδιών.

Διαφέρει δε πολύ από τα άλλα είδη γραφής, όπως η δημοσιογραφική ή η λογοτεχνική γραφή. Αποτελεί ξεχωριστό είδος που βασίζεται στην δημιουργία συνδέσμων με λέξεις κλειδιά τόσο εσωτερικών όσο και εξωτερικών. Επίσης έχει μια συγκεκριμένη δομή και χρησιμοποιεί διάφορες κλήσεις σε ενέργειες τον αναγνώστη και επισκέπτη της ιστοσελίδας στο να αναλάβει δράση και από παθητικός δέκτης της ενημέρωσης να γίνει ενεργός.

Έχω ήδη ιστοσελίδα, μπορώ να φτιάξω και blog;

Μια πολύ καλή στρατηγική επικοινωνίας με τον κόσμο είναι η προσθήκη στο υπάρχον site ή e-shop ενός blog σε WordPress. Αυτό γίνεται για 2 βασικούς λόγους:

 1. Για λόγους επικοινωνίας και αμεσότητας με τον κόσμο, σύμφωνα με τις επιταγές του Cluetrain Manifesto και
 2. Για λόγους SEO. Στο άρθρο μου SEO Πρώτη Σελίδα: Blogging αναφέρομαι εκτενώς σε αυτό το θέμα. Απλά θα το ξαναπώ: Η νούμερο ένα επιλογή για SEO και για να βγείτε στην πρώτη θέση της Google είναι το blogging. Με το blogging μπορείτε να δημιουργήσετε backlinks, να προωθήσετε την ιστοσελίδα και τα προϊόντα σας στις μηχανές αναζήτησης και να επικοινωνήσετε με τον κόσμο.

Τα blog και ειδικά όσα είναι χτισμένα σε WordPress παρέχουν μακροχρόνια πλεονεκτήματα SEO.  Μόλις αποκτήσει το blog σας κάποιο κύρος, κάποιο Google PR δηλαδή, τότε μπορείτε να το χρησιμοποιείτε για να διαφημίζετε και να προωθείτε κάθε καινούριο ιστολόγιο που φτιάχνετε, δικό σας ή τρίτων. Έχετε λοιπόν πολλαπλά οφέλη με την προσθήκη ενός blog στην ιστοσελίδα σας.

Ζητήστε μια προσφορά σήμερα για κατασκευή ιστοσελίδας

ZHTHSTE PROSFORA DIGITAL MARKETING-1

Αν είστε πριν την κατασκευή ή την ανακατασκευή της ιστοσελίδας σας, πριν κάνετε οτιδήποτε ζητήστε μια προσφορά για κατασκευή site ή κατασκευή eshop με το Genesis Theme Framework.

Ζητήστε προσφορά κατασκευής  ή προώθησης ιστοσελίδας

Δωρεάν Μαθήματα SEO Αξίας 129€

seo-google

Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό βίντεο μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα. Είναι πολύ συνετό να αφιερώνετε το 20% του χρόνου και των πόρων σας στην προσωπική σας εκπαίδευση και στην προσωπική σας ανάπτυξη. Γραφτείτε σήμερα στα βίντεο μαθήματα εντελώς δωρεάν!

registration-button

 

Σχολιάστε