ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Κατεβάστε τον οδηγό Κρύπτο για αρχάριους

Θέλετε web traffic ή SEO;

Θέλετε web traffic ή SEO;

Η μάχη στο ίντερνετ παίζεται στο ποιο site θα προσελκύσει τον περισσότερο κόσμο ή στο λεγόμενο web traffic. Πάρα πολλοί πιστεύουν ότι αυτό που χρειάζονται για να πετύχουν περισσότερο traffic για την ιστοσελίδα τους ή το e-shop τους είναι η Google ή γενικά οι μηχανές αναζήτησης, τη στιγμή που σε πάρα πολλά sites η οργανική κίνηση ή η κίνηση από την Google αποτελεί μόνο το 25% της συνολικής κίνησης που λαμβάνει μια ιστοσελίδα.

Με τις τελευταίες αμφιλεγόμενες εξελίξεις του αλγορίθμου της Google, πάρα πολλοί έχουν γίνει σκεπτικιστές σχετικά με την έννοια SEO και Traffic. Άμα προσθέσουμε και την μεγάλη αποτυχία των πληρωμένων αναζητήσεων να οδηγήσουν στο κατώφλι της βιωσιμότητας το site ή το e-shop σας, τότε καταλαβαίνουμε όλοι ότι το θέμα web traffic είναι μεγίστης σημασίας για κάθε επιχειρηματία και για κάθε site.

Για όλους τους παραπάνω λόγους όλοι οι κάτοχοι ιστοσελίδων πρέπει να οδηγούνται με βάση τις στατιστικές και τις αναλύσεις και να πιστέψουν στο τι λένε οι αριθμοί.

Πόσο traffic μου έφερε τελικά το SEO;

google-traffic

Σύμφωνα με τις στατιστικές του τελευταίου εξαμήνου, Αύγουστος 2013 έως Φεβρουάριος 2014 περίπου η κίνηση στο blog μου ήταν ως εξής:

42,4% Refferal (links, baklinks, facebook, twitter, forum. email marketing και άλλα site)

30,8% Απευθείας hit στην διεύθυνση.

25,7%  SEO, Google, Bing, Yahoo και λοιπές μηχανές αναζήτησης.

1% Περίπου RSS. Άμα δεν το ξέρετε δεν πειράζει.

Οι νέοι επισκέπτες κυριάρχησαν από τους παλιούς καταλαμβάνοντας το 67,2% ενώ οι παλιοί επισκέπτες έπιασαν το 32,8% της πίτας.

Όπως βλέπουμε το μεγαλύτερο μέρος του traffic στο blog μου έρχεται από τα social media και τα baklinks (links, baklinks, facebook, twitter, forum. email marketing και άλλα site), ενώ τρίτη πηγή επισκεψιμότητας είναι οι μηχανές αναζήτησης και το SEO γενικότερα.

Αν και η τάση του SEO παρουσίασε μια αύξηση, αυτό οφείλεται στην πληρωμένη διαφήμιση στη Google στο Google Adwords για τα πληρωμένα οργανικά αποτελέσματα της Google, όπου μετά από 10 ημέρες και 50 ευρώ χαμένα δεν μου έφερε κανένα απολύτως αποτέλεσμα. Καμία δηλαδή εγγραφή στη λίστα, καμία πώληση, σαν να πέρασε και να μην ακούμπησε.

Το συμπέρασμα είναι ότι η Google περιλαμβάνει την πληρωμένη διαφήμιση που είναι referral traffic ως οργανικά αποτελέσματα και ως SEO traffic!

Για να μπορείτε να δείτε και σεις τα στατιστικά της κίνησης στην ιστοσελίδα σας, θα πρέπει να έχετε έναν λογαριασμό Google Analytics, και τα πρόσθετα Google Analytics του Yoast για WordPress και Google Analytics Dashboard για το WordPress blog ή e-shop σας.

Ποια κανάλια διαφήμισης είναι τα πιο αποτελεσματικά για δημιουργία νέων πελατών

google-seo

Σύμφωνα με μια έρευνα της αμερικάνικης εταιρείας BrightLocal η οποία ερεύνησε 20.000 νοικοκυριά στην Αμερική για να βρει πιο κανάλι διαφήμισης είναι πιο αποτελεσματικό βλέπουμε τα παρακάτω στατιστικά:

 • Από στόμα σε στόμα: 26 %
 • SEO: 19 %
 • Online local directories: 15 %
 • PPC (pay per click): 3 %
 • Διαφήμιση στην τοπική τηλεόραση: 1%
 • Διαφήμιση στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό: 2%
 • Σύνολο Online marketing: 54 %

Τα παραπάνω στατιστικά διαβεβαιώνουν ότι πολλές μικρές επιχειρήσεις με site ή e-shop στο ίντερνετ ζητάνε υπηρεσίες SEO ως την πρώτη στρατηγική δημιουργίας υποψηφίων πελατών (lead), γιατί πιθανώς γνωρίζουν ότι αυτή η τεχνική έχει δουλέψει για άλλους.

Ωστόσο, το SEO δεν είναι το ιδανικότερο μέρος για μια μικρή επιχείρηση που μετακινείτε από την τοπική αγορά που λειτουργούσε από στόμα σε στόμα στην ηλεκτρονική αγορά. Το SEO δεν είναι το προτιμότερο από άποψη χρόνου πολυπλοκότητας και απόδοσης των χρημάτων ή ROI (Return On Investment)

To PPC είναι από τις πιο μη αποδοτικές διαφημίσεις για κάποιον πρωτάρη στο ίντερνετ

Οι επιχειρηματίες και γενικά αυτοί που ξεκινάνε την ιστοσελίδα τους στο ίντερνετ, δεν εμπιστεύονται τον νεωτερισμό και την πολυπλοκότητα του ίντερνετ για αυτούς. Θέλουν κάτι πιο ασφαλές από τα άπατα νερά. Προέρχονται όλοι από μια τοπική αγορά και την τοπική διαφήμιση. Ενώ δεν τους αρέσει πλέον η παραδοσιακή διαφήμιση γιατί δεν αποδίδει, από τηλ άλλη καταλαβαίνουν πως ακριβώς δουλεύει ή συνήθιζε να δουλεύει.

Τα διαφημιστικά γραφεία συνήθως εξωθούν τους πελάτες τους στην εύκολη και απλή λύση του PPC (pay per click, ή κόστος ανά κλικ) της διαφήμισης δηλαδή που παρέχει και η Google. Αυτή είναι παρόμοια με τους τοπικούς διαφημιστικούς καταλόγους. Επιπλέον το 72% των επαγγελματιών στην διαφήμιση μέσω ίντερνετ σχεδιάζει στην Αμερική τουλάχιστον να αυξήσει τον προϋπολογισμό του για διαφήμιση στο ίντερνετ το 2014.

Άλλη αγορά η Ελλάδα, άλλη η Αμερική θα μου πείτε αλλά όταν μιλάμε για traffic καλό είναι να έχουμε συνολική εικόνα της αγοράς.

Το PPC είναι καλό για να ξεκινήσετε, αλλά αποδεικνύεται εξαιρετικά δαπανηρό και αναποτελεσματικό σε βάθος χρόνου, άσχετα με το τι κάνουν οι άλλοι, σαφώς και υπάρχει καλύτερος τρόπος από αυτόν για να βρείτε νέους πελάτες.

Το SEO είναι μόνο για τον έμπειρο χρήστη ή όχι;

Κάθε χρόνο το κόστος απόκτησης νέων πελατών με το PPC ή με διαφημιστικά μέσα αυξάνεται. Το σοφότερο για κάθε site και e-shop είναι να ξεκινήσει να χτίζει από την αρχή την στρατηγική SEO του για μακροπρόθεσμα και διαχρονικά αποτελέσματα.

Η καλύτερη λοιπόν στρατηγική SEO είναι η διαχείριση περιεχομένου. Το 93% των κατόχων ιστοσελίδων σχεδιάζει να χρησιμοποιήσουν την στρατηγική  περιεχομένου για το site τους.

Είναι προτιμότερο να ξεκινήσετε να τρέχετε παράλληλους τρόπους για να αυξήσετε την κίνησή σας στην ιστοσελίδα σας. Το traffic και η επιτυχία στο ίντερνετ γενικά έχει να κάνει μες το να βρίσκεστε παντού στο ίντερνετ και πάντα.

Αν και παλιότερα SEO σήμαινε δημιουργία συνδέσμων, σήμερα αυτό έχει αντικατασταθεί με την δημιουργία περιεχομένου. Το 92% των επαγγελματιών SEO στην Αμερική το πιστεύει περισσότερο για το 2014.

Εξάλλου ας μην ξεχνάμε ότι η ίδια η Google το έχει τονίσει επανειλημμένως μέσου του εκπροσώπου της Matt Cuts.

Τα Social Media είναι η λύση στο traffic

Τα social media έχουνε αποδειχθεί σωτήρια για κάθε μικρή και μικρομεσαία επιχείρηση που τώρα κάνει τα πρώτα της βήματα στο ίντερνετ. Το 46% των επαγγελματιών στο ίντερνετ τα θεωρεί σημαντικά και κρίσιμα για την επιτυχία του site τους.

Μετά την αναβάθμιση τους από την Google το καλοκαίρι του 2013, σχετικά με τις σελίδες του Facebook, του Google Plus, του Pinterest και του Tumblr, των βίντεο του Youtube και του Vimeo, είναι πολύ σωστό να στοχεύσετε ως την κύρια πηγή του traffic για την σελίδα σας σε αυτά.

Αν και η Google δημόσια ανακοινώνει ότι δεν μπορεί να λάβει τα like και τα tweets ή άλλα κοινωνικά σήματα στον αλγόριθμο της υπόψη λόγω προβλημάτων στο crawling (ανακάλυψη και ευρετηρίαση των αποτελεσμάτων) όμως οι σελίδες στο Facebook  καί άλλες δημοσιεύσεις ή βίντεο μπορούν να ληφθούν υπόψη.

Facebook

Facebook

To facebook είναι μία ανερχόμενη δύναμη στο χώρο των traffic και της δημιουργίας web traffic. Για μένα αποτελεί την νούμερο ένα πηγή traffic και επισκεψιμότητας στο ίντερνετ. η

Η σημαντικότητα του Facebook στην επικοινωνία μας είναι τεράστια γιατί έχει αλλάξει τα δεδομένα της επικοινωνίας στο ίντερνετ και στη ζωή μας γενικά.

Μεγάλο μέρος της επισκεψιμότητας στο facebook προέρχεται από τα Facebook Groups.

Μικρές συμβουλές για κίνηση από το facebook

 • Επιλέξτε 50 με 100 ομάδες στο facebook
 • Επιλέξτε μόνο ανοιχτές ομάδες που σας αφήνουν να δημοσιεύσετε ελεύθερα χωρίς έγκριση από τον διαχειριστή.
 • Προτιμήστε ομάδες με πάνω από χίλια μέλη και που είναι σχετικά ενεργές, έχουν δηλαδή δημοσιεύσεις και από άλλα μέλη.
 • Αποφύγετε ακραίες ομάδες εθνικιστικού ή θρησκευτικού ή πολιτικού περιεχομένου.
 • Κάντε μόνο μια αποστολή τη μέρα σε κάθε ομάδα, μην δίνετε δικαιώματα στον κόσμο.
 • Κάντε like και σε άλλες δημοσιεύσεις και κάντε add σε νέους φίλους.
 • Επίσης δημιουργήστε και τη δική σας ομάδα στο Facebook.
 • Τέλος φροντίστε να δημιουργήσετε 5.000 φίλους για να έχουν οι δημοσιεύσεις σας πιο μεγάλη απήχηση.
 • Παρατηρήστε τα στατιστικά. Μόλις φτάσετε σε ένα πλατό και δείτε ότι υπάρχει κορεσμός σε αυτές τις ομάδες, απλώς βρείτε άλλες 50 ή 100 νέες ομάδες για να συμμετέχετε.

Καλή επιτυχία!

Κατεβάστε τον οδηγό SEO Πρώτη Σελίδα εντελώς δωρεάν σήμερα!

Τον προηγούμενο μήνα μόνο 1943 επισκέψεις έγιναν από το facebook στο site μου. Το Facebook αποτελεί τη νούμερο ένα πηγή traffic στο ίντερνετ για μένα για όλο το 2014.

Κάντε με φίλο σας στο facebook!

Twitter

twitter

Το twitter αν και υποβαθμίστηκε από την Google το καλοκαίρι του 2013 μια και δεν κατάφεραν να φτάσουν σε συμφωνία οι δύο εταιρείες. Ο αλγόριθμος της Google έχει αποκλείσει το twitter, όμως μόνο του έχει πάρα πολύ μεγάλη κίνηση μια και είναι το νούμερο ένα στην κατηγορία του microblogging.

Πολλοί δεν έχουν πάρει στα σοβαρά ακόμα το twitter, μια και η διαφήμιση στο twitter είναι ακόμα για την χώρα μας στα σπάργανα. Όμως κάποιοι που εκμεταλλεύτηκαν τις τάσεις έχουνε καταφέρει να αποκτήσουν 70.000 και 100.000 followers! Ένα tweet τους μπορεί να φέρει 700 και 1000 μοναδικούς επισκέπτες σε όποια ιστοσελίδα επιλέξουν!

Το μυστικό της επιτυχίας στο ίντερνετ είναι να γίνετε ένας μάγος του traffic και κουνώντας το μαγικό σας ραβδί να μετακινείτε τον κόσμο από δω και από κει!

Μην παραβλέπετε το twitter ως πηγή traffic στο site σας! Το twitter μου έφερε τον προηγούμενο μήνα 34 επισκέπτες στην ιστοσελίδα μου από του περίπου 1.300 followers που έχω. Είναι ένα ποσοστό της τάξης του 2.6 τοις χιλοίς, αλλά για αρχή καλό είναι!

Ένα πολύτιμο εργαλείο για να αυξήσετε το κοινό σας στο twitter είναι το Justunfollow και το Unfollowers.

Ακολουθήσετε με στο twitter !

Pinterest

pinterest

To pinterest είναι ένα νέο είδος social media που υπόσχεται να σας μαγέψει ειδικά άμα είστε γυναίκα και λάτρης των e-shop!

Μπορείτε να δημιουργήσετε τα δικά σας boards στο pinterest και να αποκτήσετε τις δικές σας συλλογές αντικειμένων, ρούχων ή κοσμημάτων!

Το Pinterest αποτελεί την ανερχόμενη δύναμη στα social media και μια νέα πηγή traffic!

Ακολουθήστε με στο Pinterest!

Google Plus

google-plus

Το Google Plus είναι ένα ξεχωριστό νέο κεφάλαιο από μόνο του για τον χώρο του traffic και των social media. Αν και τον προηγούμενο μήνα με έφερε μόνο 29 επισκέπτες, ξέρω ότι στο μέλλον θα μου φέρει χιλιάδες γιατί είναι ένα ασύμμετρο social media. Μπορούν δηλαδή να με έχουν στους κύκλους τους πάνω από 5.οοο άτομα που είναι το όριο του Facebook.

Με 600 μόνο ακόμα φίλους στο Google Plus, θα έλεγα ότι είναι ένα καλό ποσοστό για αρχή.

Κάντε με φίλο σας στο Google Plus.

Youtube

youtube

Το Youtube έχει κερδίσει τις καρδιές όλων μας γιατί μπορούμε να βλέπουμε τις αγαπημένες μας ταινίες και βίντεο κλιπ. Ποιος από σας όμως γνωρίζει για το βίντεο μάρκετινγκ και έχει ανεβάσει ένα δικό του βίντεο στο Youtube;

Τον προηγούμενο μήνα 101 άτομα μπήκαν στο site μου από το Youtube κατατάσσοντάς το δεύτερη πηγή traffic από τα social media μετά το facebook!

To Youtube έχει δική του μηχανή αναζήτησης για βίντεο που υποστηρίζεται από την Google και είναι ένα εργαλείο για κάθε επιχείρηση που θέλει να προβληθεί αποτελεσματικά στο ίντερνετ.

Επίσης χρησιμοποιώντας σωστά τις λέξεις κλειδιά και την περιγραφή για να προσθέσετε το δικό σας link προς το site σας μπορείτε να κατευθύνεται τον επισκέπτη προς τη σελίδα σας.

Γραφτείτε στο κανάλι μου στο Youtube!

Vimeo

vimeo

Το αντίστοιχο βιντεοκάναλο στο ίντερνετ με το Youtube είναι και το Vimeo, το οποίο δεν έχει και τόσο πολύ κόσμο όσο το Youtube, αλλά είναι πολύ καλό για να έχετε μια δεύτερη επιλογή και για να κρατήσετε αντίγραφα ασφαλείας από το Youtube.

To vimeo είναι ένα πολύ ποιοτικό κανάλι βίντεο και έχει πολύ καλή πιστότητα στο βίντεο. Επίσης, εμφανίζεται και στα αποτελέσματα της Google, άρα έχετε και μια άλλη νέα πηγή επισκεψιμότητας για το site σας.

Αν και τον προηγούμενο μήνα μου έφερε μόνο 10 επισκέψεις, φαντάζομαι ότι τα νούμερα θα αυξηθούν στο κοντινό μέλλον, όταν θα προσθέσω και άλλα βίντεο!

Γραφτείτε στο κανάλι μου στο Vimeo!

Tumblr

tumblr

To Tumblr είναι ένα κοινόχρηστο blog, όπως ο blogger το οποίο κατά παράδοξο τρόπο εμφανίζεται στα οργανικά αποτελέσματα αναζήτησης της Google. Είναι ένα πολύ απλό και χρήσιμο εργαλείο για 2 λόγους. Για να δημιουργήσει κάποιος backlinks και για να αποκτήσετε ένα κανάλι νέου traffic από τα αποτελέσματα της Google.

Μένει μόνο να το ανακαλύψετε!

Ακολουθήστε με στο Tumblr!

Η έκπληξη StumbleUpon!

stumbleupon

Απλά δοκιμάστε το! Δεν έχω καταλάβει ακόμα την χρησιμότητά του. Το θέμα είναι ότι μπορείς να περάσεις τον χρόνο σου ευχάριστα με αυτό και να δεις καινούρια site που σου προτείνει σύμφωνα με τα ενδιαφέροντά σου.

Αυτή η αναμόχλευση ανθρώπων και ιστοσελίδων είναι δημιουργική ειδικά όταν κάνεις brainstorming και βαριέσαι να ψάξεις στην Google. Τον προηγούμενο μήνα μου έφερε 24 επισκέπτες στο blog μου!

Πολύ εύκολα χρησιμοποιώντας τη μπάρα εργαλείων AddThis στον Firexox μπορείτε να κοινοποιήσετε τη σελίδα σας, τα προϊόντα σας στο e-shop ή τις νέες σας δημοσιεύσεις με αστραπιαία ταχύτητα σε περισσότερα από 100 μέσα δικτύωσης όπως το Stumble Upon!

Βρείτε με στο StumbleUpon!

 Οι μεγάλοι χαμένοι των social media

LinkedIn

Πολύ αργό στη σύναψη σχέσεων. Δες τον Καραμανλή να κοιμάται.

Κάντε με φίλο στο LinkedIn

Myspace

Πολύ εξειδικευμένο εκτός και άμα ζεις στο Hollywood.

 

Blogger

Είπαμε να σοβαρευτούμε. Δεν πιστεύω να νομίζετε ότι κάτι κάνετε με το blogger.

 

Typepad

Δες το blogger.

Δείτε το blog μου στο Typepad.

Squidoo

Καλά τι μ@λ@κια είναι αυτή;

Hubpages

Το ίδιο με το Squidoo

Δείτε τις σελίδες μου στο hubpages.

Joomla

Τι λέγαμε για το SEO; Οεο! Ελπίζω να μην έχετε site σε joomla.

Όχι δεν θα ασχοληθώ με Joomla.

Druppal

Απ’ το κακό στο χειρότερο, ξεκινώντας από το Joomla που ήταν το κακό.

Ούτε με druppal.

Digg

Καλό για να κάνει ping στην Google. Απλά δεν υπάρχει άνθρωπος να κάνει pong!

Reddit

Πολύ μοναξιά!

Ελάτε να γίνουμε πολλοί!

Vkontake

Ρώσικα ξέρετε;

Κάντε με φίλο στο Vkontakte να μάθουμε μαζί!

Traffic και Email Marketing;

marketing

Αν και το email marketing είναι μία πολύ παλιά τεχνική προσέλκυσης νέων πελατών. Η παράβλεψη της αποτελεί μέγα αμάρτημα στον χώρο του ίντερνετ. Το email marketing έχει την μεγαλύτερη απόδοση συγκριτικά με τα άλλα μέσα διαφήμισης στο ίντερνετ και είναι μια μεγάλη πηγή επισκεψιμότητας ή web traffic.

Με μερικές συντηρητικές εκτιμήσεις η απόδοση του email marketing μπορεί να φτάσει και στα 44 ευρώ ανά ευρώ που επενδύετε στο email marketing σύμφωνα με την εταιρεία Ιcontact. Το email marketing από μόνο του απλοποιεί όλες τις άλλες δραστηριότητες για δημιουργία traffic γιατί επαναφέρει τον επισκέπτη πίσω στην ιστοσελίδας σας για να τον κάνει πελάτη, αφού έχει αποκτηθεί το email του μέσω PPC, SEO, facebook ή Youtube.

Τα λεφτά είναι στη λίστα

Οι πιο πετυχημένοι επιχειρηματίες στο ίντερνετ είναι αυτοί που έχουν την μεγαλύτερη λίστα με υποψηφίους πελάτες ή με πιστούς πελάτες που έχουν αγοράσει και επιθυμούνε να ΞΑΝΑ-αγοράσουν από αυτούς. Στατιστικά στο μάρκετινγκ το 80% των αγορών επιτυγχάνεται στην 7η με την 12 επαφή ή έκθεση με τον πελάτη της πρότασης σας.
Εάν κάποιος επισκέπτεται τη σελίδα σας και δεν κρατάτε το email του για να συνεχίσετε την επαφή μαζί του, τότε χάνεται το 80% των εν δυνάμει πωλήσεων και των εν δυνάμει πελατών σας. Έτσι μόνο με τη δημιουργία μιας υποτυπώδους λίστας και ηλεκτρονικών μηνυμάτων αυξάνεται το τζίρο της επιχείρησής σας κατά 400%!

Η τεχνολογία email marketing σήμερα και οι υπηρεσίες που παρέχονται είναι κατά βάση φθηνές. Θα με ρωτήσετε γιατί δεν το κάνουν τότε όλοι; Αυτό είναι μια άλλη ερώτηση. Προσωπικά συστήνω την εταιρεία AWEBER που χρησιμοποιώ για το email marketing.

Συμπεράσματα για συζήτηση

Είναι πολύ εύκολο για κάθε νέο e-shop ή site να χαθεί στον απέραντο κόσμο του ίντερνετ λόγω έλλειψης εμπειρίας.

 • Συνήθως οι περισσότεροι ξεκινάνε με λάθος τρόπο στο ίντερνετ. Επίσης κάνουν τις λάθος ερωτήσεις.
 • Η ερώτηση δεν πρέπει να είναι πως θα βγω πρώτος στην Google, αλλά πως θα αποκτήσω απεριόριστο δωρεάν traffic στην ιστοσελίδα μου.
 • Τα δεδομένα των ερευνών δείχνουν ότι η αποτελεσματικότερη στρατηγική traffic σήμερα είναι τα social media και συγκεκριμένα το facebook, twitter, google plus, pinterest, Youtube και Vimeo.
 • Το πιο σωστό είναι να βρίσκεστε παντού στο ίντερνετ και να χρησιμοποιήσετε όλες τις στρατηγικές παράλληλα και όχι επάλληλα.
 • Η δημιουργία blog περιεχομένου είναι η νούμερο ένα στρατηγική SEO σήμερα.
 • Τα στατιστικά στο ίντερνετ μετριούνται με τις χιλιάδες. Μην παρασέρνεστε με τις εκατοντάδες που είχαμε παλιότερα.
 • Το περιεχόμενο δημιουργεί traffic και η λίστα email λεφτά.
 • Tο θέμα web traffic είναι μεγίστης σημασίας για κάθε επιχειρηματία και για κάθε site. Μάθετε να γίνεται ένας μάγος του traffic.

Ζητήστε τώρα προσφορά για SEO και προώθηση ιστοσελίδων

ZITISTE-PROSFORA-SEO-3

Ζητήστε προσφορά για το site σας από εμάς, είμαι ο Γιάννης ο Διβράμης και θα μιλήσουμε στο επόμενο άρθρο για το SEO. Γεια σας!

Δωρεάν Μαθήματα SEO Αξίας 129€

seo-google

Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό βίντεο μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα. Είναι πολύ συνετό να αφιερώνετε το 20% του χρόνου και των πόρων σας στην προσωπική σας εκπαίδευση και στην προσωπική σας ανάπτυξη. Γραφτείτε σήμερα στα βίντεο μαθήματα εντελώς δωρεάν!

registration-button

Traffic Vs SEO Πηγές:

3 σκέψεις στο “Θέλετε web traffic ή SEO;”

 1. Καλημέρα Γιάννη,

  Πολύ καλό το άρθρο σου. Μια ερώτηση που θέλω να κάνω είναι η εξής:
  Το Stumbleupon το γνωρίζω και είναι μια πολύ καλή πηγή traffic, αλλά είναι κατάλληλο για ελληνική σελίδα;
  Επειδή έχει αρκετούς χρήστες από ΗΠΑ κτλ. Είναι κατάλληλο αν έχεις blog/site στα αγγλικά, αλλά για ελληνικό blog/site? Εδώ τίθεται το ερώτημα.
  ΥΣ: Το Stumbleupon είναι ένα networking site εκτός από social bookmarking.
  Αναμένω την απάντηση σου!
  Φιλικά,

  Πάνος

  Απάντηση
  • Πολύ καλή ερώτηση Πάνο, το stumbleupon έχει πολλές γλώσσες και έχει για κάθε δημοσίευση επιλογής γλώσσας για την αγορά στόχο που απευθύνεσαι. Οπότε κάνει και για ελληνικά sites, blogs και e-shops.
   Η κάθε γλώσσα είναι και ξεχωριστό target market, άλλη αγορά στόχο δηλαδή με άλλες ανάγκες, άλλες λέξεις κλειδιά και άλλο seo, οπότε δεν μπορείς να απευθυνθείς στην ελληνική αγορά με αγγλικό blog αν εννοείς αυτό.
   Όμως από άποψη baklinking, μπορείς σε διεθνής ή λατινικές λέξεις κλειδιά να κάνεις σχόλια ή δημοσιεύσεις σε ξένα site για να παίρνεις τη διασπορά, την σχετικότητα και τα πολύτιμα backlinks με τη λέξη κλειδί.

   Όμως, φαντάσου κάποιον που πατάει σε ένα backlink με μια διεθνή λέξη κλειδί όπως το web design για παράδειγμα και να βγαίνει ένα site στα αραβικά, ινδικά, κινέζικα!

   Ελπίζω να σε κάλυψα και σε ευχαριστώ πολύ φίλε Πάνο για το σχόλιο σου.

   Απάντηση
   • Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου Γιάννη! Την έκανα την ερώτηση εννοώντας ότι αν υπάρχουν έλληνες χρήστες του Stumbleupon ώστε να έλξεις traffic & από εκεί.
    Αλλά είναι κατανοητό με την γλώσσα & το keyword γιατί θα πάρεις ένα καλό backlink από ένα well established site.

    Απάντηση

Σχολιάστε