ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Κατεβάστε τον οδηγό Κρύπτο για αρχάριους

Website optimization: Τι είναι και πως γίνεται;

WEBSITE-OPTIMIZATION-TI-EINAI-POS-GINETAI-1

Website optimization: Τι είναι και πως γίνεται;

Μάθετε τι είναι στα αλήθεια το website optimization και πως μπορείτε να αυξήσετε τη δυναμική της ιστοσελίδας σας με αυτό

Το website optimization έχει να κάνει με την συνολική βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας σας. Είναι η διαδικασία σε ελεγχόμενο πειραματικό περιβάλλον της βελτίωσης της ιστοσελίδας σας καθώς και των σελίδων προορισμού της ιστοσελίδας σας ώστε να επιτύχει τους επιχειρηματικούς σας στόχους.

Η βελτιστοποίηση ιστοσελίδων που γίνεται χωρίς κάποιον προκαθορισμένο στόχο είναι εκ των πραγμάτων καταδικασμένη και δεν πρέπει να γίνεται για το καλό της βελτιστοποίησης και μόνο.

Τι περιλαμβάνει το Website Optimization

Για να βελτιωθεί η οικονομική ή επιχειρηματική απόδοση μιας ιστοσελίδας χρησιμοποιούνται από τους επαγγελματίες μαρκετίστες στον χώρο μας διάφορα εργαλεία όπως A/B testing για να πειραματιστούμε με δύο διαφορετικές εκδοχές της ιστοσελίδας μας ή των σελίδων προορισμού με στόχο την άυξηση των μετατροπών.

Εκτός από την αύξηση των μετατροπών κάποιοι άλλοι ποιοτικοί ή ποσοτικοί στόχοι που επιτυγχάνονται με την χρήση A/B τεστ είναι:

  • αύξηση των οργανικών αποτελεσμάτων στις μηχανές αναζήτησης,
  • αύξηση πωλήσεων,
  • μείωση χρόνου εξυπηρέτησης,
  • αύξηση τηλεφωνικών παραγγελιών,
  • αύξηση αγορών ανά πελάτη,
  • μείωση χρόνου φόρτωσης ιστοσελίδας.

Διαφορές Website Optimization με το Search Engine Optimization

Ο όρος Website Optimization ή αλλιώς Βελτιστοποίηση Ιστοσελίδας στα ελληνικά συγχέεται λανθασμένα μερικές φορές με τον όρο Search Engine Optimization ή SEO.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το SEO δεν είναι άλλο από την βελτιστοποίηση ιστοσελίδων για τις μηχανές αναζήτησης και όπως καταλαβαίνετε, το Search Engine Optimization είναι παρακλάδι του Website Optimization και κάθε σωστή εκστρατεία Website Optimization θα πρέπει να εμπεριέχει και στοιχεία από το Search Engine Optimization.

Πολλές φορές βέβαια δεν μπορεί κάποιος να διαχωρίσει τη διαφορά του ενός με το άλλο αφού σήμερα το μάρκετινγκ είναι σχεδόν συνηφασμένο με το SEO και το SEO έχει πάρα πολλά στοιχεία από το Website Optimization ειδικά όταν πρόκειται για την εντός σελίδα βελτιστοποίηση.

Θα λέγαμε καλύτερα πως το Website Optimization ταυτίζεται με το on page optimization ή το SEO on page ενώ η δεν περιέχει την έννοια της εκτός σελίδας βελτιστοποίηση ή off page SEO.

Πως γίνεται το Website Optimization

Η βασική φιλοσοφία του Website Optimization είναι η χρήση ενός test server για την δημιουργία παραλλαγών από το αρχικό μας site.

Στη συνέχεια, λανσάρουμε ή παράλληλα ή διαδοχικά τις διαφορετικές μας εκδόσεις της ιστοσελίδας μας ή των σελίδων προορισμού που έχουμε δημιουργήσει και παρακολουθούμε ποια έχει καλύτερη απόδοση σχετικά με τους στόχους που έχουμε θέσει.

Όπως έχουμε αναφέρει παραπάνω οι στόχοι μας θα πρέπει να είναι μετρήσιμοι και συνήθως είναι οικονομικοί, ποσοτικοί ή ποιοτικοί.

Αφού συλλέξουμε επαρκή στοιχεία και κλικ για να καταλήξουμε σε ασφαλή συμπεράσματα, μετά μπορούμε να καταλήξουμε σε ποια έκδοση από την παραλλαγή ή τις παραλλαγές μας θα καταλήξουμε.

Το Website Optimization είναι μια πρακτική που πάρα πολλά μεγάλα site χρησιμοποιούν συνέχεια για να βελτιώσουν τα αποτελέσματα τους, να ανέβουν στη Google και να αυξήσουν τις πωλήσεις τους είτε με live εκδόσεις είτε με beta εκδόσεις.

Πολλές φορές τυγχαίνει και εμείς οι ίδιοι να χρησιμοποιούμε τέτοιες εκδόσεις χωρίς να το ξέρουμε και άθελα μας να γινόμαστε μέρος της διαδικασίας.

Το Website Optimization σαν διαδικασία μπορεί να φαντάζει απλή και ίσως μερικά πράγματα να μπορούν να τα κάνουν λίγο πολύ όλοι μας χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις σχετικά με προγραμματισμό, κώδικα ή SEO αλλά για να πάμε στα βαθιά του θέματος και για να έχουμε σωστά αποτελέσματα, θα πρέπει να αναθέσουμε το Website Optimization σε κάποιον επαγγελματία του χώρου.

Δείτε περισσότερα για το website optimization:

Ζητήστε τώρα προσφορά για SEO και προώθηση ιστοσελίδων

ZITISTE-PROSFORA-SEO-3

Σας ενδιαφέρει να ανεβείτε στην πρώτη θέση της Google;

Ζητήστε τώρα προσφορά προώθησης

Δωρεάν Μαθήματα SEO Αξίας 129€

seo-google

Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό βίντεο μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα. Είναι πολύ συνετό να αφιερώνετε το 20% του χρόνου και των πόρων σας στην προσωπική σας εκπαίδευση και στην προσωπική σας ανάπτυξη. Γραφτείτε σήμερα στα βίντεο μαθήματα εντελώς δωρεάν!

seo-web-design

Δείτε περισσότερα για το πως λειτουργεί το SEO:

 

Σχολιάστε