ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Κατεβάστε τον οδηγό Κρύπτο για αρχάριους

ΒΓΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΗ GOOGLE

ΒΓΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΗ GOOGLE

H Google σήμερα έχει αλλάξει τον παγκόσμιο χάρτη της οικονομίας και τους κανόνες του παιχνιδιού στο ίντερνετ μια για πάντα.

Αν έχετε φτιάξει μια ιστοσελίδα και θα θέλατε να κάνετε τις πρώτες σας πωλήσεις ή να πάρετε τις πρώτες σας παραγγελίες, θα πρέπει φυσικά να βγείτε στις πρώτες θέσεις της Google με κάποιες από τις βασικές λέξεις κλειδιά ή φράσεις κλειδιά που χρησιμοποιούν οι πελάτες σας για να βρουν την υπηρεσία σας ή το προϊόν σας στο ίντερνετ.

Με τους τρεις πρώτους να μοιράζονται το 70% των συνολικών επισκέψεων από τις μηχανές αναζήτησης, όλοι οι υπόλοιπες θέσεις στις μηχανές αναζήτησης μοιράζονται το 30% των συνολικών οργανικών αναζητήσεων σε φθίνουσα πορεία.

Για να ευημερήσετε δηλαδή στο ίντερνετ θα πρέπει να είστε στο top 3 των αναζητήσεων στη Google, ή τουλάχιστον για αρχή στο top 10.

Η ερώτηση τώρα που θα πρέπει να κάνετε είναι πόσο εύκολο και εφικτό είναι αυτό.

Πόσο εύκολο είναι να βγει ένα καινούριο site στην πρώτη θέση της Google;


Οι μηχανές αναζήτησης όπως η Google όταν πρωτοξεκίνησε είχε σχετικά όχι τόσο μεγάλο βαθμό δυσκολίας στο να ξεκινήσει κάποιος να δουλεύει πάνω στη βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας του για να βγει στην πρώτη σελίδα της και μετά να χτυπήσει και κάποιες πρώτες θέσεις στα οργανικά αποτελέσματα αναζήτησης.

Στην πορεία όμως των 20 ετών που διαμεσολάβησαν από το παρθενικό ξεκίνημα της Google μέχρι σήμερα, ο αλγόριθμος της Google είχε πέσει θύμα χειραγώγησης, spam, και άλλων Black Hat SEO ενεργειών και έτσι η ίδια η Google άρχισε να λαμβάνει τα μέτρα της.

Κάθε εβδομάδα η Google λανσάρει κάποιες βελτιώσεις στον ήδη υπάρχον αλγόριθμο της για να τον κάνει πιο ανεπηρέαστο στην χειραγώγηση με αθέμιτα μέσα. Έτσι φτάσαμε σήμερα 20 χρόνια μετά να είναι ο αλγόριθμος αναζήτησης της Google εξαιρετικά ανθεκτικός, δύσκολα χειραγωγημένος και φυσικά οι αλλαγές στις οργανικές αναζητήσεις να πάνε εξαιρετικά αργά.

Σήμερα είναι δυσκολότερο από ποτέ να βγει μια νέα ιστοσελίδα στις πρώτες θέσεις της Google κυρίως για τους παρακάτω λόγους:

Πολύ μεγαλύτερος ανταγωνισμός

Όλο και περισσότερα νέα site βγαίνουν στον αέρα από όλη την Ελλάδα και από όλον τον κόσμο που διαθέτουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους ηλεκτρονικά. Το ηλεκτρονικό εμπόριο στην Ελλάδα αναπτύσσεται με ένα σταθερό ποσοστό 20% ανά έτος και δεν γνωρίζει τις διακυμάνσεις της παραδοσιακής αγοράς.

Τα ηλεκτρονικά καταστήματα ξεπετάγονται σήμερα σαν τα μανιτάρια και είναι ήδη δύσκολο να διατηρήσει κανείς τις ήδη υπάρχουσες θέσεις που έχεις στις μηχανές αναζήτησης.

Όλο και μεγαλύτερος αριθμός ιστοσελίδων κάνει κάθε μήνα SEO

Το μηνιαίο SEO είναι απολύτως αναγκαίο σήμερα. Θα πρέπει κάθε μήνα να κάνετε κάτι για την ιστοσελίδα σας αλλιώς θα δείτε τις οργανικές αναζητήσεις σας να συρρικνώνονται και οι πωλήσεις σας να μειώνονται.

Όταν οι κορυφαίες ιστοσελίδες στο ίντερνετ κάνουν κάθε μήνα νέα backlinks, νέες κοινοποιήσεις στα social media και ανανεώνουν το περιεχόμενο της ιστοσελίδας τους εσείς μάλλον θα πρέπει να τους ακολουθήσετε για να τους φτάσετε και να κάνετε περισσότερα για να τους ξεπεράσετε.

Αν σήμερα δεν κάνετε τίποτα στο SEO και νομίζετε ότι θα σας έρθει η επιφώτιση των μηχανών αναζήτησης από μόνη της, τότε είστε βαθιά νυχτωμένοι.

Το SEO σε μηνιαία βάση γίνεται κυρίως για να ανεβάσετε τις οργανικές σας θέσεις στις μηχανές αναζήτησης κάθε μήνα ή και για να διατηρήσετε τις ήδη υπάρχουσες. Το μηνιαίο SEO δηλαδή είναι είτε αναπτυξιακό, είτε διατήρησης των αποτελεσμάτων σας.

Η Google γίνεται όλο και πιο πολύπλοκη

Πριν μερικά χρόνια υπήρχε μόνο η Google ως μηχανή αναζήτησης. Στη συνέχεια προστέθηκε το Youtube, το mobile SEO, το local SEO, το Google for business και εκτός από έναν αλγόριθμο η Google σε κάθε σας αναζήτηση, τρέχει διάφορους άλλους αλγόριθμους αναζήτησης παράλληλα, που σχετίζονται κυρίως με ποια συσκευή μπαίνετε στο ίντερνετ (smartphone, pc, tablet), με την γεωγραφική σας θέση και πολλά άλλα.

Το ίδιο πολύπλοκος και πιο εξεζητημένος γίνεται και ο αλγόριθμος της Google. Οι ξένοι ειδικοί στο SEO χρησιμοποιούν τον όρο ότι γίνεται όλο και πιο σοφιστικέ. Έτσι σήμερα ο αλγόριθμος αναζήτησης της Google έχει φτάσει να έχει περισσότερους από 200 παράγοντες με 50 υποπαράγοντες έκαστος.

Το ίδιο πιο σοφιστικέ και εκλεπτυσμένο γίνεται και το SEO παράλληλα. Θα πρέπει να εφαρμόσετε μια στρατηγική συνολικού SEO, social media, content marketing, backlinking, email marketing και digital marketing για να ανεβείτε στη Google και όχι να κάνετε 3 κοινοποιήσεις στο Facebook και 5 backlinks.

Τελικά μπορεί κάποια ιστοσελίδα να βγει στις πρώτες θέσεις της Google;

Η εταιρεία μας σας παρέχει λύσεις για να βγείτε στην πρώτη σελίδα της Google

SEO-PROTOI-STI-GOOGLE

Η εταιρεία μας που ασχολείται από την κατασκευή ιστοσελίδων και το SEO από το 2000, σας παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις προώθησης της ιστοσελίδας σας ακόμα και στις πρώτες θέσεις της Google.

Δεν είναι εφικτό για όλες τις ιστοσελίδες να βγουν στην πρώτη σελίδα της Google, όμως η δική σας μπορεί να έχει τα φόντα και ίσως να χρειάζεται λίγη ακόμη ώθηση από τα χέρια ενός ειδικού και πεπειραμένου επαγγελματία στο SEO.

Αν ακόμα η ιστοσελίδα σας δεν έχει τα φόντα και τις προϋποθέσεις για να βγει στην πρώτη σελίδα της Google όπως είναι στημένη σήμερα, πάλι υπάρχει ελπίδα για εσάς. Μπορείτε να ζητήσετε μια προσφορά ανακατασκευής της ιστοσελίδας σας με βάση τις αρχές του SEO και της βελτιστοποίησης των μηχανών αναζήτησης.

Έτσι θα αποκτήσετε μια SEO friendly ιστοσελίδα απαλλαγμένη από τα τεχνικά προβλήματα στο SEO και που είναι εύκολα προσβάσιμη στα bots και στις αράχνες των μηχανών αναζήτησης.

Γενικά μιλώντας, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποια εταιρεία SEO που να κάνει επαγγελματική εργασία στη βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας σας.

Έχουμε βγάλει στις πρώτες θέσεις της Google πολλά sites μέχρι σήμερα

Η εταιρεία μας, με πολυετή πείρα και έμπειρους τεχνικούς έχει βγάλει μέχρι σήμερα πάρα πολλά site στις πρώτες θέσεις της Google και τα έχει διατηρήσει για χρόνια στις πρώτες θέσεις.

Αυτό αποδεικνύει ότι χρησιμοποιούμε σωστές και ορθές πρακτικές βελτιστοποίησης ιστοσελίδων που βασίζονται στην προσωπική εργασία και στην δημιουργία ποιοτικών backlinks με το χέρι και όχι σε ψεύτικες και προσωρινών μεθόδων που δεν έχουν διάρκεια.

Το SEO είναι από μόνο τους ένας μαραθώνιος και ένα επάγγελμα εντάσεων εργασίας.

Ποια η διαφορά του να κάνω το SEO μόνος μου με το να πάω σε μια εταιρεία SEO;

Κάποιοι βέβαια θα προτιμήσουν να κάνουν τα πάντα μόνοι τους είτε επειδή έχουν πάρα πολύ ελεύθερο χρόνο είτε γιατί δεν έχουν τον προϋπολογισμό για να επενδύσουν στο SEO της ιστοσελίδας τους.

Όμως όπως και σε κάθε δουλειά είναι διαφορετικό το χέρι του επαγγελματία με το χέρι του ερασιτέχνη.

Άμα κάνετε το SEO της ιστοσελίδας σας μόνοι σας, θα φαίνεται ότι το κάνατε εσείς! Η διαφορά του επαγγελματία με τον ερασιτέχνη είναι λεπτή και η πείρα αποκτάτε με δεκάδες ώρες εργασίας.

Πόσος χρόνος απαιτείται συνήθως για να βγείτε στην πρώτη θέση της Google;

Το ερώτημα τώρα είναι πόσο χρόνο χρειάζεται για μια σελίδα για να βγει στην πρώτη σελίδα της Google και μετά στην πρώτη θέση της Google.

Άμα η ιστοσελίδα σας είναι εντελώς καινούρια, θα χρειαστεί κάμποσος χρόνος για να ταξινομηθεί και να ευρετηριαστεί από την Google και τις άλλες μεγάλες μηχανές αναζήτησης.

Αυτός ο χρόνος είναι συνήθως από έναν έως 6 μήνες και είναι δυνατό πολλές φορές να χρειαστεί λιγότερος ή και περισσότερος χρόνος. Αυτό εξαρτάται από το ύψος του ανταγωνισμού στην αγορά σας και πόσο έντονη είναι η εργασία σας για να ανεβείτε στις μηχανές αναζήτησης.

Όσο πιο έντονη είναι η εργασία σας στην δημιουργία περιεχομένου, δημιουργία ποιοτικών backlinks και όσο πιο πολύ καιρό εργαστείτε σε αυτήν την κατεύθυνση, τόσο πιο γρήγορα θα φτάσετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Στο παρελθόν έχουμε επιτύχει να φτάσουμε στην πρώτη σελίδα της Google και σε ενάμιση μήνα από την αρχή της εκστρατείας SEO για κάποιες ιδιαίτερα ανταγωνιστικές λέξεις κλειδιά. Άλλες φορές πάλι χρειάστηκε να εργαστούμε συνέχεια για οχτώ μήνες για να βγούμε σε κάποιες καλές θέσεις της πρώτης σελίδας στην Google.

Όσος χρόνος όμως και αν απαιτείτε και σε όποια αγορά και αν ανήκετε, δεν έχει καμία σημασία, μπορείτε να ζητήσετε μια προσφορά για υπηρεσίες SEO σήμερα και να δείτε απτά αποτελέσματα μέσα σε μερικούς μήνες.

Πόσο πρέπει να ξοδέψω για υπηρεσίες SEO το μήνα;

Τέλος θα ήθελα να αναφερθώ στο πόσο θα πρέπει να ξοδέψει κάποιος για υπηρεσίες SEO κάθε μήνα.

Τονίζω ότι θα πρέπει να έχετε κάποιον μηνιαίο προϋπολογισμό για SEO όπως έχετε και μηνιαίο προϋπολογισμό για διαφήμιση ή digital marketing. Προσωπικά έχω κόψει κάθε μορφής διαφήμιση στο ίντερνετ, αφού ξόδεψα τουλάχιστον 3.000 ευρώ άσκοπα για διαφήμιση στο Facebook και αρκετά χρήματα σε άλλες μορφές διαφήμισης στο ίντερνετ όπως το Google Ads.

Τώρα αξιοποιώ αυτόν τον διαφημιστικό μπάτζετ καλύτερα επενδύοντας στο SEO για την ιστοσελίδα μου που έχει μακροπρόθεσμα αποτελέσματα και καλύτερα αποτελέσματα συγκριτικά με οποιοδήποτε είδος διαφήμισης στο ίντερνετ.

Γενικά πάλι θα πρέπει να υπολογίσετε ένα μηνιαίο κονδύλιο για το SEO και για τις υπηρεσίες SEO που θα επιλέξετε. Ένα ενδεικτικό κόστος για υπηρεσίες SEO είναι από 100 ευρώ το μήνα μέχρι τα μερικά χιλιάδες ευρώ, ανάλογα με το μέγεθος της επιχείρησης σας, τις λέξεις κλειδιά που στοχεύετε και τις αγορές σας, ελληνική αγορά, διεθνείς αγορές κτλ.

Το SEO έχει σήμερα την καλύτερη σχέση απόδοσης για τα λεφτά σας από οποιοδήποτε άλλο διαφημιστικό μέσο και το κυριότερο, έχει μακροπρόθεσμα αποτελέσματα και όχι προσωρινά.

Δείτε περισσότερα για το πως να βγείτε πρώτοι στη Google:

1 σκέψη στο “ΒΓΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΗ GOOGLE”

  1. Ναι καλα νεα εχετε κιριε κουνγκλ δν ειναι τρεχον τ σχολιο μ αλλα οστοσο μιας κ μ ρωτιξατε ν σς πω τα εξης οτι ξεμιαλιζετε; τωρα ειναι φτωχια τ παραπανισια μ τρεχον ειναι γιατι κιριε εισται δηναμη ιντερνασιοναλ κ βεβαιος τ παρεο μας ν εισται υπαρχον ευχαριστου με!! τ σεβη μ

    Απάντηση

Σχολιάστε