ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Κατεβάστε τον οδηγό Κρύπτο για αρχάριους

Γιατί το 80% των ιστοσελίδων αποτυγχαίνει;

πετυχημένη ιστοσελίδα

Γιατί το 80% των ιστοσελίδων αποτυχαίνει;

Κάθε μέρα εκατομμύρια νέες ιστοσελίδες και σελίδες στο ίντερνετ προστίθενται στον παγκόσμιο ιστό με ένα ρυθμό που είναι αδύνατον κάποιος να παρακολουθήσει και να αφομοιώσει, και όμως το 80% και άνω αυτών των σελίδων είναι καταδικασμένες από κατασκευής τους να αποτύχουν ή αλλιώς να μείνουν στην αφάνεια.

Ποια ιστοσελίδα θεωρείται αποτυχημένη;

Με άλλα λόγια εξ ορισμού αποτυχημένη ιστοσελίδα είναι αυτή που δεν έχει καθόλου κίνηση στο ίντερνετ και καμία χρησιμότητα. Επομένως δεν αποφέρει κανένα λειτουργικό έσοδο στον ιδιοκτήτη της.

Aποτυχημένη ιστοσελίδα είναι αυτή που δεν έχει καθόλου κίνηση στο ίντερνετ και καμία χρησιμότητα. Επομένως δεν αποφέρει κανένα λειτουργικό έσοδο στον ιδιοκτήτη της.

Το φιλί του θανάτου για μια ιστοσελίδα είναι να έχει ελάχιστη ή και καθόλου επισκεψιμότητα. Τότε πλέον είναι αργά και είναι καταδικασμένη να σβήσει. Είτε θα την παρατήσει ο ιδιοκτήτης της είτε θα είναι ασύμφορη η λειτουργία της.

Γιατί το 80% των πελατών με παίρνει τηλέφωνο αφού έχουνε φτιάξει καινούρια ιστοσελίδα;

Γιατί νόμιζαν ότι είναι απλό, ότι είναι εύκολο, αλλά δεν κατάλαβαν ότι η ιστοσελίδα σήμερα είναι μια ηλεκτρονική επιχείρηση. Το ίντερνετ σήμερα έχει όλα τα κατάλληλα εργαλεία για να πετύχει κάποιος και να βγάλει όχι μόνο πολλά χρήματα από αυτό, αλλά και να έχει οικονομική ανεξαρτησία.

Έφτιαξα την πρώτη μου ιστοσελίδα το 1998, σε HTML σε μία εποχή όπου δεν υπήρχε WordPress, κανένα άλλο γνωστό σύστημα διαχείρισης περιεχομένου, social media και φυσικά facebook. Σε μια εποχή όπου και το να έχεις email ήτανε πολυτέλεια για τα ελληνικά δεδομένα.

Σας λέω τα παραπάνω για να τονίσω ότι έχω δει σελίδες να έρχονται και να παρέρχονται εταιρείες εκατομμυρίων στο ίντερνετ να ανοίγουν και να κλείνουν και εκατομμύρια να ξοδεύονται σε ιστοσελίδες που δεν δούλεψαν ποτέ και που δεν θέλω σήμερα να αναφέρω.

Ποια ιστοσελίδα θεωρείται πετυχημένη;

Μια ιστοσελίδα θεωρείται πετυχημένη όταν πληροί τους παρακάτω τρεις κανόνες:

1. Είναι κερδοφόρα

2. Έχει επισκεψιμότητα

 1. Χρειάζεται ελάχιστη υποστήριξη, part-time για να συνεχίσει να είναι προσοδοφόρα.

Αυτό είναι το μοντέλο της αειφόρας ανάπτυξης στο ίντερνετ και στο ίντερνετ μάρκετινγκ. Εάν έχετε φτιάξει μια ιστοσελίδα ή σκοπεύεται να δημιουργήσετε μία και θέλετε αυτή να δει το κατώφλι της ευμάρειας, τότε θα πρέπει να βρείτε έναν τρόπο αυτή να αποδώσει καρπούς.

Το ίντερνετ είναι όπως και ο επιχειρηματικός στίβος μαραθώνιος και χρειάζεται πολύ κόπο και πολύ χρόνο στην αρχή για να αρχίσει η ιστοσελίδα σας να αποδίδει.

Συμβουλές για να κατασκευάσετε μια κερδοφόρα ιστοσελίδα

 1. Πρέπει να αφιερώσετε το 25% του χρόνου σας στον σχεδιασμό της ιστοσελίδας σας. Εάν έχετε ήδη ιστοσελίδα καλό θα ήταν να σκεφτείτε έναν ανασχεδιασμό.
 2. Συμβουλευτείτε τους ειδικούς στην κατασκευή ιστοσελίδων -υπάρχουν χιλιάδες ειδικοί στο χώρο, όπως και γιατροί- οι οποίοι έχουνε μεγαλύτερη εμπειρία, ρωτήστε για να μάθετε, μην προσπαθείτε να ανακαλύψετε τον τροχό.
 3. Τεστάρετε το επιχειρηματικό σας μοντέλο, ή το concept της σελίδας σας. Ένα λάθος concept, μια λάθος ιδέα και θα τινάξετε όλο το έργο στον αέρα. Κάθε ιστοσελίδα είναι μοναδική και θα πρέπει να δοκιμάσετε πολλά πράγματα αν δουλεύουν πριν τα βγάλετε στη φόρα!
 4. Να έχετε κάποιο προϋπολογισμό ο οποίος να καλύπτει όλα τα στάδια της δημιουργίας μιας κερδοφόρας ιστοσελίδας. Αυτές είναι:

Α. Επιλογή Θέματος -Μικροτμήματος Αγοράς και Παραμετροποίηση της ιστοσελίδας σας

Β. Δημιουργία Περιεχομένου για την ιστοσελίδα σας

Γ. Δημιουργία Επισκεψιμότητας και όχι απλώς SEO

Δ. Χρηματοποίηση (βγάλτε χρήματα από την ιστοσελίδα σας)

Ε. Βελτιστοποίηση και Αυτοματοποίηση

Αν δεν ολοκληρώσετε το έργο και κάθε στάδιο σωστά, τότε συγχαρητήρια! Μόλις δημιουργήσατε μια ακόμα αποτυχημένη ιστοσελίδα!

Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που το 80% των πελατών με παίρνουν τηλέφωνο αφού έχουν δημιουργήσει μια άπατη ιστοσελίδα και έχουν σκαλώσει σε κάποιο από τα 5 παραπάνω βήματα, ή μάλλον έχουν πλήρη άγνοια από αυτά.

 1. Μην τα παρατάτε με την πρώτη δυσκολία! Το ίντερνετ είναι μαραθώνιος και θα πρέπει να συνεχίσετε να προσπαθείτε μέχρι να πετύχετε! Δεν έχετε δικαιολογία να αφήσετε τα όνειρά σας και την επιθυμία σας για νίκη να σβήσουν!

Όπως ένα μικρό παιδί κάνει άπειρες προσπάθειες για να περπατήσει και στην πορεία όσες φορές και αν πέσει δεν τα παρατάει ποτέ, έτσι κι εσείς θα πρέπει μέχρι να πετύχετε στο ίντερνετ να συνεχίσετε να προσπαθείτε! Αν χρειάζεστε το μυστικό της επιτυχίας ή τη μυστική συνταγή θα σας απογοητεύσω! Δεν υπάρχει!

Και αυτό γιατί απλώς εσείς είστε το μυστικό!

Εργαλεία που χρησιμοποιώ για να κατασκευάσω πετυχημένες ιστοσελίδες

internet-marketing-1

Εργαλεία Επιτυχίας στο Ίντερνετ

Χρήσιμα εργαλεία που θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε για να πετύχετε στην ηλεκτρονική σας επιχείρηση, να βγείτε πρώτοι στις μηχανές αναζήτησης και εν τέλει να βγάλετε λεφτά από το Ίντερνετ.

Ονόματα Χώρου – Domain Names

Εταιρείες προς αποφυγήν:

 • Godaddy
 • Blueshost
 • Hostgator

Μην ακούτε τις δήθεν καλές κριτικές των μεταπωλητών, οι παραπάνω Αμερικάνικες εταιρείες hosting απευθύνονται αποκλειστικά στην Αμερικάνικη αγορά και μόνο.

TopHost

Για καταχώριση ελληνικών ονομάτων, εμπιστευτείτε το TopHost.

Φιλοξενία Ιστοσελίδων – Web Hosting

TopHost

Στόχος  στην TopHost είναι να παρέχει στους πελάτες μας την καλύτερη δυνατή εμπειρία Web hosting. Η TopHost έχει ορίσει υψηλά standards για τις υπηρεσίες hosting και αυτό φαίνεται καθημερινά στην καθημερινή τριβή με τους πελάτες και τους συνεργάτες της.
Προσωπικά ασχολούμαι επαγγελματικά με την κατασκευή ιστοσελίδων από το 2000 με τη δική μου εταιρεία. Έχω αλλάξει και δοκιμάσει πάνω από 20 servers και web hosting providers ανά την Υφήλιο, ξεκινώντας από το San Fransisco μέχρι την Μύκονο και έχω συνεργαστεί με όλους τους ISP, Otenet, Cyta, Wind, Vodafone, Hol, Forthnet και πολλές άλλες εταιρείες που έχουν εξαφανιστεί σε μια νύχτα.
Σκέφτηκα σοφό να εκθειάσω την επιλογή μου με την TopHost και το hosting σε WordPress που παρέχει ως το καλύτερο για την ελληνική και γιατί όχι της ξένη αγορά για τους παρακάτω λόγους:
 • 12 ωρη τηλεφωνική τεχνική υποστήριξη και με chat τις υπόλοιπες ώρες
 • Υψηλά καταρτισμένη προσωπικό ασφαλείας με πολύ γρήγορη εξυπηρέτηση
 • Υποδειγματική ασφάλεια στους servers
 • Ποτέ δεν παρουσιάστηκε το παραμικρό πρόβλημα με το WordPress και τα WordPress plugins σε αντίθεση με άλλα hosting και
 • Ταχύτητα και SEO

Κατασκευή Ιστοσελίδων

WordPress

Το απόλυτο σύστημα διαχείρισης περιεχομένου με απίστευτες δυνατότητες, επεκτασιμότητα και ελληνικό μενού. Μάθετε WordPress σε 24 ώρες με τη νέα μου επαναστατική μέθοδο.

ParaMarketing Blog Design

Φτιάξτε το δικό σας site, blog ή e-shop. Εμπιστευτείτε τους ειδικούς με 13 χρόνια εμπειρία στο χώρο.

FileZilla

Δωρεάν Εφαρμογή FTP. Ίσως η καλύτερη στο χώρο.

ergaleia-epityxias-sto-internet

WordPress

Solostream Themes

Τα πιο δημιουργικά και ολοκληρωμένα θέματα στο WordPress φτιαγμένα από ανθρώπους με μεγάλη εμπειρία στο χώρο. Όλα βελτιστοποιημένα για SEO Google Πρώτη Σελίδα. Καταπληκτικό απέριττο design και όμορφα χρώματα.

 

Email Μάρκετινγκ

Aweber

Το απόλυτο εργαλείο ηλεκτρονικού μάρκετινγκ. Αν το περιεχόμενο είναι ο βασιλιάς, τα λεφτά είναι στη λίστα. Χτίστε τη λίστα σας γρήγορα και πολλαπλασιάστε τα έσοδά σας.

Social Media

Digg Digg

Ένα χρήσιμο εργαλείο κοινωνικής δικτύωσης για WordPress με το περίφημο πλεούμενο εργαλείο.

Alternative Digg

Εναλλακτική μπάρα κοινωνικής δικτύωσης που εμφανίζεται και στην κεντρική σελίδα της ιστοσελίδας σας.

Add This Firefox

Το καλύτερο εργαλείο-πρόσθετο για τον Firefox για να διαμοιράζετε το περιεχόμενό σας γρήγορα και εύκολα σε περισσότερα από 350 κοινωνικά δίκτυα.

SEO – Βελτιστοποίηση Μηχανών Αναζήτησης

WordPress SEO by Yoast

Ένα από τα καλύτερα εργαλεία SEO στο ίντερνετ και συγκεκριμένα στο WordPress.

SEO Quake

Ένα πρόσθετο για το Firefox που σας δίνει τη δυνατότητα να ελέγξετε χιλιάδες παραμέτρους SEO για την σελίδα σας καθώς και για την σελίδα των ανταγωνιστών σας.

Alexa Toolbar

Ένα πολύ χρήσιμο πρόσθετο για το Google Chrome ή για το Firefox που θα σας βοηθήσει να δείτε την κατάταξη σας από άποψη επισκεψιμότητας στο ίντερνετ ανάμεσα σε 25 περίπου ιστοσελίδες.

 

Βίντεο Μάρκετινγκ

Youtube Channel

Το απόλυτο κανάλι για βίντεο μάρκετινγκ

Vimeo Channel

Οπωσδήποτε το κανάλι back up για τα βίντεο σας σε περίπτωση που κλείσει το youtube, ή σας κλείσει το youtube

 

Ηλεκτρονικές Συναλλαγές

Paypal 

Ίσως το καλύτερο εργαλείο συναλλαγών στο ίντερνετ με δυνατότητα έκδοσης ηλεκτρονικού τιμολογίου και διαχείρισης όλων των λογαριασμών σας αξιόπιστα και γρήγορα. Το paypal είναι τράπεζα με έδρα το Λουξεμβούργο και υποστηρίζει εκκαθάριση συναλλαγών και με πιστωτική κάρτα, χωρίς δηλαδή ο πελάτης σας να έχει λογαριασμό paypal. Αρκεί να έχει πιστωτική, χρεωστική ή προπληρωμένη κάρτα.

 

Γραφικά και Βίντεο

Jing

Το απόλυτο δωρεάν εργαλείο για βίντεο και φωτογραφίες στην οθόνη σας.

Camtasia Studio

Το απόλυτο πληρωμένο premium εργαλείο για βίντεο και φωτογραφίες στην οθόνη σας. Αποτελεί την πληρωμένη έκδοση του Jing. Μπορείτε να καταγράψετε τις παρουσιάσεις σας και να δημιουργήσετε επαγγελματικά βίντεο για το blog σας. Απαραίτητο για κάθε μαρκετίστα και για κάθε ελληνική επιχείρηση με έδρα το σπίτι.

Affiliate Marketing – Συνεργατικό Μάρκετινγκ

Clickbank

Η νούμερο ένα ψηφιακή πλατφόρμα συνεργατικού μάρκετινγκ παγκοσμίως. Αγοράστε και πουλήστε οτιδήποτε στην μεγαλύτερη ηλεκτρονική αγορά συνεργατικού μάρκετινγκ.

 

Υπηρεσίες Ίντερνετ

Cyta

Η αξιόπιστη κυπριακή εταιρεία τηλεπικοινωνιών με συνδέσεις ίντερνετ από 16€ το μήνα. Ένας πολύ καλός συνεργάτης  και οικονομικός.

Χρηματοποίηση – Monetization

Woocommerce shop plugin

Το καλύτερο πρόσθετο για ηλεκτρονικό κατάστημα στην αγορά σήμερα για το WordPress.

Πώς να φτιάξετε το δικό σας e-shop

Ένα καταπληκτικό άρθρο σχετικά με το πως να δημιουργήσετε το δικό σας e-shop σε WordPress. Η τεχνολογία και το ηλεκτρονικό εμπόριο σήμερα είναι κάτι εύκολο και απλό. Μπορείτε μόνοι σας σήμερα να φτιάξετε το δικό σας e-shop γρήγορα και εύκολα.

Ζητήστε μια προσφορά σήμερα για κατασκευή ιστοσελίδας

ZHTHSTE PROSFORA DIGITAL MARKETING-1

Αν είστε πριν την κατασκευή ή την ανακατασκευή της ιστοσελίδας σας, πριν κάνετε οτιδήποτε ζητήστε μια προσφορά για κατασκευή site ή κατασκευή eshop με το Genesis Theme Framework.

Ζητήστε προσφορά κατασκευής  ή προώθησης ιστοσελίδας

Δωρεάν Μαθήματα SEO Αξίας 129€

seo-google

Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό βίντεο μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα. Είναι πολύ συνετό να αφιερώνετε το 20% του χρόνου και των πόρων σας στην προσωπική σας εκπαίδευση και στην προσωπική σας ανάπτυξη. Γραφτείτε σήμερα στα βίντεο μαθήματα εντελώς δωρεάν!

registration-button

2 σκέψεις στο “Γιατί το 80% των ιστοσελίδων αποτυγχαίνει;”

 1. Φοβερό άρθρο Γιάννη (είπαμε σπίτι χωρίς Γιάννη προκοπή δεν κάνει) και μου αρέσει πολύ αυτό: … έτσι κι εσείς θα πρέπει μέχρι να πετύχετε στο ίντερνετ να συνεχίσετε να προσπαθείτε! Αν χρειάζεστε το μυστικό της επιτυχίας ή τη μυστική συνταγή θα σας απογοητεύσω! Δεν υπάρχει! ….

  Απάντηση

Σχολιάστε