ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Κατεβάστε τον οδηγό Κρύπτο για αρχάριους

Η οδύσσεια ενός E-shop

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ESHOP ΑΘΗΝΑ

Η οδύσσεια ενός E-shop

Η κατασκευή του δικού σας e-shop είναι μια πολύ καλή λύση για να δημιουργήσετε τη δική σας επιχείρηση με πολύ χαμηλό κόστος. Βέβαια πολλές φορές τα πράγματα μπορεί να μην πάρουν την τροπή που έχουμε προγραμματίσει, αλλά στο τέλος νικάει η επιμονή και η υπομονή ειδικά όταν έχουμε συγκεκριμένους στόχους.

Κατηγορίες E-shop

Κουμπί Paypal – eshop

Υπάρχουν πάρα πολλά είδη e-shop και κατηγορίες. Η πιο απλή τους μορφή είναι να κατασκευάσουμε ένα site και να προσθέσουμε ένα κουμπί paypal για να πουλήσουμε ένα προϊόν ή υπηρεσία στο ίντερνετ. Η συγκεκριμένη εφαρμογή προσφέρει και ένα πολύ ελαφρύ shopping cart ή καλάθι αγορών!

Woo-commerce eshop

Η νέα εφαρμογή για e-shop από την εταιρεία Woo, ονομάζεται Woo-commerce και είναι πλήρως συμβατή με συγκεκριμένα θέματα WordPress. Προσοχή γιατί δεν είναι όλα τα θέματα WordPress φτιαγμένα για ηλεκτρονικό εμπόριο και δεν είναι όλα συμβατά με την εφαρμογή Woo-commerce.

Αυτό που πρέπει να προσέξετε στο e-shop σας είναι να έχετε κάνει ελληνική εγκατάσταση WordPress και να έχετε και την ελληνική μετάφραση του Woo-commerce.

Ebay eshop

Το πασίγνωστο ebay, η μεγαλύτερη αγορά δημοπρασιών και ηλεκτρονικού εμπορίου παγκοσμίως είναι μια καλή λύση για να ολοκληρώσετε το e-shop σας. Όταν λέω ολοκληρώσετε εννοώ να έχετε ήδη e-shop και να συμμετάσχετε με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας και εκεί.

Το κόστος συμμετοχής στο ebay είναι δωρεάν, ενώ η λυπητερή έρχεται μετά όταν πρέπει να καταβάλλεται το 10% επί των πωλήσεων ως προμήθεια στο ebay.

Το μυστικό της επιτυχίας στο ίντερνετ είναι να βρίσκεστε παντού και να μην χάνετε την ευκαιρία να προβάλλετε τα μοναδικά προϊόντα σας και στο ebay καθώς και σε άλλα κοινόχρηστα e-shop στο ίντερνετ όπως το shopify.

Facebook eshop

Πως να βγάλετε λεφτά από το Facebook; Μα με ένα e-shop φυσικά. Ένα e-shop στο facebook μπορεί να εκτινάξει τις πωλήσεις στα ύψη και να αυξήσει τα κέρδη σας. Υπάρχουν πάρα πολλές εφαρμογές για facebook commerce και πολλές από αυτές μπορούν να συνδεθούν με το WordPress e-shop σας.

Δείτε μερικές πλατφόρμες για e-shop εδώ:

Shopify

Η συνεργατική πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου όπου έχει όντως υψηλή επισκεψιμότητα.

Magento

Η εμπορική έκδοση του magento e-shop.

JamJar

Μία από τις φρέσκες ελληνικές πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου για τα χειροποίητα προϊόντα.

Etsy

Μια από τις μεγαλύτερους χώρους συνάντησης αγοραστών και κατασκευαστών προϊόντων στον πλανήτη.

Easysocialshop

Τελικά το facebook commerce ζει και βασιλεύει!

Υπάρχουν αμέτρητες άλλες πλατφόρμες και προγράμματα για ηλεκτρονικό εμπόριο. Η βάση όμως παραμένει το δικό σας ιδιόκτητο e-shop σε WordPress πάντα.

Δείτε περισσότερα στο: 7 Μυστικά επιτυχίας στο ηλεκτρονικό εμπόριο

Χαμένος στη μετάφραση του e-shop

Κάποια προβλήματα στη μετάφραση του woo-commerce οδήγησαν στην χρήση ελληνικής εγκατάστασης WordPress για το ελληνικό ηλεκτρονικό κατάστημα και τη χρήση του πρόσθετου Q-translate που χρειάζεται κάποιες ειδικές ρυθμίσεις, όπως και οι ρυθμίσεις γλώσσας της μετάφρασης του Woo-commerce.

Οι άλλες μεταφράσεις δεν λειτουργούν όπως το WPTB language και το WPML το οποίο είναι και πληρωμένο εργαλείο για το WordPress. Όμως το πρόσθετο Q-translate λειτουργεί άψογα εφόσον:

 1. Έχετε εξαρχής ελληνική εγκατάσταση του WordPress.
 2. Έχετε ελληνική μετάφραση του Woo-commerce. Μπορείτε να κατεβάσετε την ελληνική μετάφραση του WordPress με το σωστό όνομα εδώ: Woo-commerce Greek
 3. Έχετε ρυθμίσει το q-translate στην επιλογή Advanced Settings:
URL Modification Mode

Να τραβάει την ελληνική έκδοση της γλώσσας του WordPress που έχετε ήδη δηλώσει στο αρχείο wp-config.

Για να μην χάνετε πολύτιμες πληροφορίες γραφτείτε στη λίστα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και κατεβάστε δωρεάν τον οδηγό Λεφτά στο ίντερνετ αξίας 89€!

Το e-shop είναι ηλεκτρονική επιχείρηση

To e-shop είναι επιχείρηση και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται ως επιχείρηση. Κάθε άλλος τρόπος αντιμετώπισης του e-shop σας  θα σας οδηγήσει σε πιθανή αποτυχία. Φαντάζομαι δεν θα θέλατε να αποτύχει το e-shop σας όπως το 80% των e-shop.

To e-shop είναι επιχείρηση και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται ως επιχείρηση

Το φιλί του θανάτου για μια ιστοσελίδα είναι να έχει ελάχιστη ή και καθόλου επισκεψιμότητα. Τότε πλέον είναι αργά και είναι καταδικασμένη να σβήσει. Είτε θα την παρατήσει ο ιδιοκτήτης της είτε θα είναι ασύμφορη η λειτουργία της.

Έχω ήδη site. Χρειάζομαι e-shop;

e-shop

Άμα έχετε κάποιο είδος το οποίο μπορεί να πωληθεί από το ίντερνετ, τότε η προσθήκη ενός e-shop στο site σας είναι η κατάλληλη λύση. Μην σας ανησυχούν οι τεχνικές λεπτομέρειες.

Ένα καλό και αξιόπιστο e-shop σε μια εταιρεία μπορεί να σας κοστίσει από 1.500 έως 4.500 ευρώ, αλλά επειδή δεν έχετε λεφτά για πέταμα, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στις απίστευτες προσφορές μου για κατασκευή e-shop ή να με πάρετε ένα τηλέφωνο στο 6972.364.387!

Σύμφωνα με μια τελευταία έρευνα που διεξήχθη από το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου ή Eltrun του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα Eshops 2013-2014, o τζίρος των ηλεκτρονικών αγορών B2C, από επιχείρηση προς καταναλωτή, στην Ελλάδα για το 2013 εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 3,5 δις ευρώ έναντι των 2,9 δις ευρώ την περασμένη χρονιά, σημειώνοντας αύξηση κατά 20,69%. Βέβαια μόνο το 60% των on-line αγοραστών κατευθύνεται σε Ελληνικά sites. Γεγονός που σημαίνει ότι το 40% ή ένα άλλο 2,5 δις ευρώ κατευθύνεται σε ιστοσελίδες του εξωτερικού.

Δεν κάνουν όλα τα προϊόντα για e-shop όμως τα πλεονεκτήματά του είναι τεράστια. Ορίστε μερικά:

 1. Κατακτήστε καινούριες αγορές εντός και εκτός Ελλάδας.
 2. Το ηλεκτρονικό εμπόριο το 2013 παρουσίασε αύξηση 20% την στιγμή που η χώρα διέρχεται για έβδομη χρονιά σε ύφεση.
 3. Η συνολική αγορά λοιπόν του Ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ελλάδα εκτιμάται ότι ανέρχεται στα 6 δις σήμερα υπολογίζοντας μόνο την αγοραστική δύναμη της εγχώριας αγοράς και αφήνοντας τελείως την αγορά του εξωτερικού η οποία είναι τεράστια.
 4. Λαμβάνοντας υπόψη την κλιμάκωση του τζίρου των ηλεκτρονικών αγορών της εξαετίας 2008-2013, τότε η αγορά του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ελλάδα παρουσιάζει μια θεαματική αύξηση της τάξης του 600%.
 5. Προσθέστε ένα επιπλέον κανάλι διανομής στο ήδη υπάρχον ή στα ήδη υπάρχοντα.
 6. Αν είστε παραγωγός, τότε μπορείτε να πετύχετε κάθετε ολοκλήρωση με το δικό σας brand, παρακάμπτοντας τους μεσάζοντες και τους εμπόρους.

 

Η αγορά του ηλεκτρονικού εμπορίου αναπτύσσεται, εσείς θα μείνετε απέξω;

Όλα συνηγορούν ότι το ηλεκτρονικό εμπόριο θα συνεχίσει να αναπτύσσεται και τα επόμενα χρόνια. Ως εκ τούτου, το Ηλεκτρονικό Εμπόριο κερδίζει ολοένα και περισσότερο το έντονο ενδιαφέρον των επιχειρήσεων. Οι προκλήσεις, όμως, του ηλεκτρονικού εμπορίου με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά, όχι μόνο οι αρχάριοι, αλλά κυρίως οι έμπειροι έμποροι, ολοένα και πληθαίνουν.

Πιστεύω ότι εάν δεν είστε ακόμα ένας από αυτούς ήρθε η ώρα να γίνεται και αν είστε ένας έμπειρος και καταξιωμένος έμπορος με πολλά χρόνια στο ηλεκτρονικό επιχειρείν ήρθε η ώρα να πάτε στο επόμενο βήμα.

 

E-shop και SEO

Το SEO είναι πολύ σημαντικό για το e-shop σας. Στην περίπτωση που δεν έχετε WordPress e-shop, απλώς λυπάμαι αλλά τα πράγματα είναι λίγο δύσκολα για σας. Τα παραδοσιακά e-shop στερούνται μερικώς δυνατών σημείων στο SEO. Αυτά είναι:

Έλλειψη blog

Κακή αρχιτεκτονική

Έλλειψη RSS Feed

Έλλειψη XML Sitemap

Έλλειψη σωστών εφαρμογών και ρυθμίσεων SEO γενικά.

 

Πλεονεκτήματα SEO του WordPress e-shop

e-shop

Στην περίπτωση που έχουμε e-shop σε Woo-commerce έχουμε τα παρακάτω πλεονεκτήματα έναντι των άλλων e-shops τα οποία μας εξασφαλίζουν μια θέση στον ήλιο ή μια θέση στην Google.

Αυτά είναι:

 1. Blog με σωστή ρύθμιση RSS Feed
 2. Ολοκλήρωση με τα social media και το facebook
 3. Σωστές εφαρμογές SEO όπως το WordPress SEO του Yoast.
 4. Ξεχωριστό SEO για κάθε κατηγορία, κάθε προϊόν, κάθε φωτογραφία, κάθε σελίδα και κάθε άρθρο στο blog σας.

Εάν έχετε ήδη eshop και δεν είστε ικανοποιημένοι από την απόδοση του, μπορείτε να ζητήσετε μια προσφορά για την προώθηση του στις μηχανές αναζήτησης.

E-shop και ασφάλεια

Η ασφάλεια των συναλλαγών στο ίντερνετ είναι το A και το Ω. Ευτυχώς σήμερα για την ασφάλεια των συναλλαγών χρησιμοποιούμε το Paypal όπου γίνονται και όλες οι απαραίτητες πληρωμές με κάρτα.

Η paypal έχει ιδιόκτητους servers με τους οποίους διασφαλίζει την ακεραιότητα όλων των συναλλαγών. Εσείς δεν έχετε καμία ανάμειξη με την εκκαθάριση και την ολοκλήρωση των συναλλαγών. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ανοίξετε ένα λογαριασμό στο paypal.

Σχετικά με την ασφάλεια στο e-shop σας αυτή εξαρτάται από την ασφάλεια που έχετε στο WordPress, και πιστέψτε με τα sites σε WordPress είναι από τα πιο ασφαλή παγκοσμίως.

Μερικές εφαρμογές ή πρόσθετα που μπορούν να θωρακίσουν περισσότερο το WordPress σας είναι οι παρακάτω:

Stealth Login Page

Ένα πρόσθετο που εισάγει και ένα πλέον τετραψήφιο Pin εκτός του username και password στη σελίδα εγγραφής στο WordPress. Οι περισσότερες επιθέσεις ασφαλείας είναι αυτοματοποιημένες και ομαδοποιημένες στο ίντερνετ και κανένας hacker δεν σκέφτεται ότι θα έχετε pin στην σελίδα σας.

WP Security Audit Log

Αυτό το πρόσθετο για WordPress σας βοηθάει να δείτε τι αλλαγές γίνονται μέσα στην ιστοσελίδα σας και από ποιον. Σε περίπτωση που έχετε μια διάρρηξη ασφαλείας θα μπορέσετε να δείτε από ποιον προήρθε και ποια αρχεία άλλαξε. Θα μπορέσετε να επαναφέρετε το e-shop σας στην προηγούμενη φάση του και να διαγράψετε τα κακόβουλα αρχεία.

Ακισμέτ

Το δημοφιλές Ακισμέτ αποτελεί την καλύτερη πιθανόν προστασία κατά των ανεπιθύμητων σχολίων τύπου spam. Λειτουργεί αυτόματα χωρίς να χρειάζεται να κάνετε εσείς κάτι και κρατάει καθαρό το e-shop σας.

Country Code Failed Login

Αυτό το καταπληκτικό πρόσθετο για το WordPress ασφαλίζει το e-shop σας από κάθε κακόβουλη επίθεση εκτός χώρας. Το 99% των κακόβουλων επιθέσεων είναι από το εξωτερικό και από υπανάπτυκτες χώρες όπως Ουκρανία και Τατζικιστάν. Σε κάθε λάθος προσπάθεια εισόδου στο κέντρο διαχείρισης στο e-shop σας από τρίτη χώρα, αποκλείονται για 72 ώρες όλες οι IP από αυτήν την χώρα.

Ο σημαντικότερος κίνδυνος ασφάλειας για το e-shop σας δεν είναι το hacking από αγνώστους, αλλά το κοινωνικό hacking και οι κοινόχρηστοι ή δημόσιοι υπολογιστές.

Ζητήστε μια προσφορά σήμερα για κατασκευή ιστοσελίδας

ZHTHSTE PROSFORA DIGITAL MARKETING-1

Αν είστε πριν την κατασκευή ή την ανακατασκευή της ιστοσελίδας σας, πριν κάνετε οτιδήποτε ζητήστε μια προσφορά για κατασκευή site ή κατασκευή eshop με το Genesis Theme Framework.

Ζητήστε προσφορά κατασκευής  ή προώθησης ιστοσελίδας

Δωρεάν Μαθήματα SEO Αξίας 129€

seo-google

Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό βίντεο μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα. Είναι πολύ συνετό να αφιερώνετε το 20% του χρόνου και των πόρων σας στην προσωπική σας εκπαίδευση και στην προσωπική σας ανάπτυξη. Γραφτείτε σήμερα στα βίντεο μαθήματα εντελώς δωρεάν!

registration-button

2 σκέψεις στο “Η οδύσσεια ενός E-shop”

Σχολιάστε