ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Κατεβάστε τον οδηγό Κρύπτο για αρχάριους

12 site που μπορείτε να φτιάξετε με το WordPress

wordpress-sites

12 site που μπορείτε να φτιάξετε με το WordPress

Κάνοντας πάλι την εντατική μου έρευνα στο χώρο του Web Design με WordPress την προηγούμενη εβδομάδα ανακάλυψα ένα πολύ καλό Podcast από έναν αμερικάνο Web Developer: 12 TYPES OF SITES BUILT WITH WORDPRESS ή στα Ελληνικά 12 sites που μπορείτε να φτιάξετε με το WordPress.

Ο λόγος που με παρακίνησε για να γράψω το συγκεκριμένο άρθρο ήτανε για να διασκεδάσω τις εντυπώσεις ότι το WordPress είναι μόνο blog και άμα θέλουμε να κάνουμε site θα πρέπει να καταφεύγουμε σε ακριβά custom designs και σε δύσκολες εγκαταστάσεις CMS όπως το joomla, Drupal και όλα τα άλλα CMS που δεν οδηγούν πουθενά.

Το podcast του συνάδελφου Αμερικανού είναι εκπληκτικό και μου ανοίγει τα μάτια για να δω όλο και περισσότερες δυνατότητες για να φτιάξω ένα site ειδικού τύπου σε WordPress. Παρόλο που πολλές εφαρμογές και πρόσθετα που προτείνει σήμερα έχουν εγκαταλειφθεί, άλλα νέα πρόσθετα ήρθανε στο προσκήνιο για να επεκτείνουν τις δυνατότητες του WordPress.

Ποια ήδη site μπορώ να φτιάξω με WordPress;

 • Squeeze Pages
 • Membership Site
 • Review Site
 • Video Blog
 • Portfolio
 • Forum
 • e-Commerce Store
 • Wiki
 • Social Network
 • Business Directory
 • Job Board
 • Daily Deal Site

Squeeze Pages

Τα Squeeze pages είναι η αγγλική ονομασία των σελίδων πωλήσεων ή των σελίδων εγγραφής σε κάποια υπηρεσία email neswletter με σκοπό την δημιουργία ή συλλογή email υποψήφιων πελατών (prospects ή leads). Αν και μπορείτε να φτιάξετε σελίδες πωλήσεων με τα περισσότερα WordPress premium Themes όπως αυτά της Solostream που περιλαμβάνουν επιλογές για landing pages, μερικά θέματα WordPress είναι ποιο εξειδικευμένα στα Squeeze Pages.

Μερικά από τέτοια WordPress Themes είναι τα παρακάτω:

OptimizePress

Membership Site

Τα site μελών με σκοπό την παροχή κάποιας υπηρεσίας συνεχώς αυξάνονται. Πολλές εφαρμογές, WordPress plugins και themes έχουν δημιουργηθεί για αυτό το σκοπό:

Review Site

Ο πιο απλός τρόπος να φτιάξετε ένα site αξιολογήσεων είναι να επιλέξετε ένα ανάλογο πρόσθετο.

Αν επιδιώκετε να βρείτε κάτι σε θέμα, τότε ίσως να σας αρέσει το Swagger.

Video Blog

Πολλές εταιρείες έχουνε βγάλει πληρωμένα Video Blog Themes. Σίγουρα θα βρείτε πολλά στο WordPress.org. Προσωπικά σας προτείνω το WP Clear Video της Solostream.

Portfolio Blog

Τα portfolio blogs είναι πολύ δημοφιλή ανάμεσα στα φωτογραφικά sites, τα sites με γάμους και βάπτιση, ακόμα και τα ειδησεογραφικά sites. Ένα εύχρηστο και SEO Portfolio blog theme είναι το WP Clear Photo, και φυσικά είμαι προκατειλημμένος με τη Solostream!

Forum

Σε forum, πιστεύω ότι το bbPress θα μονωπωλήσει το ενδιαφέρον σας γιατί είναι μικρό, ευέλικτο και μπορεί να προστεθεί σε οποιοδήποτε premium theme.

υπάρχουν και άλλα πιο πολύπλοκα forums για WordPress, αλλά θεωρώ ότι το πιο απλό είναι το καλύτερο.

e-Commerce Store

Μετά από ενδελεχή έρευνα και αφού το θέμα wordpress και e-commerce με παίδεψε πολύ κατέληξα πως το καλύτερο plugin είναι το Woocommerce. Δείτε περισσότερα στο άρθρο: WordPress E-shop Χαμένοι στην Μετάφραση

Wiki

Το WikiPedia είναι από τα μεγαλύτερα ελεύθερα Wiki sites. Μπορείτε όμως να φτιάξετε και το δικό σας κάθετο ή οριζόντιο wiki με το premium πρόσθετο WordPress-Wiki.

Social Network

Ποιος είπε ότι το Facebook είναι το μοναδικό social media; Κάθε μέρα μεγάλες κοινότητες χρηστών συνασπίζονται στα νέα social media που δημιουργούνται. Μετατρέψτε το WordPress σε social media site ή σε community με το πρόσθετο BuddyPress.

Καλό θα ήταν να βρείτε και ανάλογα θέματα που να ταιριάζουν καλά με το BuddyPress.

Business Directory

Υπάρχουν δύο επιλογές αν θέλετε να κάνετε μια ιστοσελίδα Business Directory. Μπορείτε να αγοράσετε ένα premium wordpress plugin ή ένα πακέτο θεμάτων από την Templatic. Η εμπειρία δείχνει να προτιμήσετε ένα θέμα παρά ένα plugin.

Αν πάλι θέλετε να κουμπώσετε σε ένα άλλο θέμα το Business Directory, επιλέξτε το Business Directory Plugin.

Job Board

Πάλι οι επιλογές είναι ή ένα πληρωμένο θέμα σε job board ή ένα plugins όπως το Job Manager Plugin. Αν θέλετε μεγαλύτερη παραμετροποίηση, επιλέξτε το θέμα Job Board από την Templatic.

Daily Deal Site

Πρώτη φορά που είχα ακούσει για τις ομαδικές αγορές ήτανε το 2001, που γενικά η ιδέα των ομαδικών αγορών ήτανε ξενέρωμα και το ecommerce στην Ελλάδα σχεδόν ανύπαρκτο! Η εταιρεία όμως που προωθούσε την custom εφαρμογή της ομαδικών αγορών ήτανε η Ahead RM και ομολογώ πως τότε έχασα πάρα πολύ χρόνο μαζί τους πάνω στην απειρία μου, όπως και με πολλά άλλα πράγματα που κάνει ένας άπειρος προγραμματιστής ή επιχειρηματίας του ίντερνετ.

Δεν θέλω να κακολογήσω την εταιρεία, η οποία αποδείχθηκε πολύ σοβαρή με πολύ καλές υποδομές και ευγενικούς υπαλλήλους και διευθυντές, αλλά οι λύσει που παρέχει το WordPress είναι πολύ καλύτερες και οικονομικότερες από τις custom.

Άμα θέλετε να γίνετε ή επόμενη GroupOn του ίντερνετ μπορείτε πολύ απλά:

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τις συνεργατικές ή κοινωνικές αγορές: Top 5 Group Buying Sites for Daily Deals and Online Coupons

Και τώρα μια έκτακτη είδηση!

H Automattic ζητάει Happiness Engineer

Αν σας αρέσει το WordPress, η εταιρεία που διαχειρίζεται το WordPress.com, η Automattic προσφέρει μια θέση εργασίας ως Hapiness Engineer! Τα καθήκοντα σας; Να παρέχεται βοήθεια σε ανθρώπους να χρησιμοποιήσουν τα προϊόντα του WordPress.com και WordPress.org, το jetpack, Gravatar και άλλα.

Μοιάζει με ονειρική δουλειά ειδικά αν το WordPress είναι το πάθος σας και θέλετε να προσφέρετε τις τεχνικές σας γνώσεις και το ταλέντο σας. Αν θέλετε αυτή την δουλειά και μιλάτε απταίστως αγγλικά, κάντε αίτηση σήμερα!

Ξέχασα κάτι;

Επικοινωνήστε μαζί μου για να μου πείτε ποιο θέμα θέλετε να καλύψουμε στα επόμενα άρθρα και στα βίντεο στο ParaMarketing Blog μου!

 Πηγές:

Ζητήστε τώρα προσφορά για SEO και προώθηση ιστοσελίδων

ZITISTE-PROSFORA-SEO-3

Σας ενδιαφέρει να ανεβείτε στην πρώτη θέση της Google;

Ζητήστε τώρα προσφορά προώθησης

Δωρεάν Μαθήματα SEO Αξίας 129€

seo-google

Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό βίντεο μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα. Είναι πολύ συνετό να αφιερώνετε το 20% του χρόνου και των πόρων σας στην προσωπική σας εκπαίδευση και στην προσωπική σας ανάπτυξη. Γραφτείτε σήμερα στα βίντεο μαθήματα εντελώς δωρεάν!

seo-web-design

 

 

 

Δείτε περισσότερα για το SEO και το WordPress:

Σχολιάστε