ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Παθητικά Εισοδήματα Στα Κρύπτο

7 Επιχειρηματικές Ιδέες Για Site

idees-gia-site

7 Επιχειρηματικές Ιδέες Για Site

Συχνά πυκνά πολλοί φίλοι με ρωτάνε για διάφορες ιδέες που έχουν για το πως να φτιάξουν το δικό τους site και αν έχει ελπίδες να πετύχει στο ίντερνετ. Έχω ακούσει διάφορες ιδέες μέχρι στιγμής, άλλες καλές και άλλες καταδικασμένες να πεθάνουν εν τη γενέσει τους.

Προχτές, βλέποντας το κύκνειο ματς ποδοσφαίρου της Εθνικής στη Βραζιλία απέναντι στην Κόστα Ρίκα, ένας φίλος που ασχολείται με το ηλεκτρονικό στοίχημα με είπε την ιδέα του για ένα portal αγροτικών προϊόντων. Έκανε μια μικρή έρευνα αγοράς στην περιοχή της Ελασσόνας από όπου και κατάγεται και ανακάλυψε ότι κανένας αγρότης δεν είχε σελίδα στο ίντερνετ.

Όλοι τους οι αγρότες είχαν προβλήματα διάθεσης των προϊόντων τους και κανένας δεν σκέφτηκε να γίνει επιχειρηματίας, παρά να είναι αγρότης.

Η ιδέα του ηλεκτρονικού καταστήματος με προϊόντα τρίτων δεν με συγκινεί ιδιαίτερα για πολλούς λόγους. Όμως αποτέλεσε η συζήτηση αυτή έναυσμα για να σας προτείνω 7 ιδέες για επιχειρηματικό site στο internet με το οποίο μπορείτε πραγματικά να βγάλετε λεφτά από το σπίτι σας.

Άμα σας συγκινούσε πάντα η ιδέα το να αποκτήσετε τη δική σας επιχείρηση και να κατακτήσετε τις διεθνής αγορές, τότε μια πολύ καλή λύση είναι να διαβάσετε το παρακάτω άρθρο και να προχωρήσετε με το πρώτο σας επιχειρηματικό site σε WordPress.

Φτιάξτε το δικό σας προϊόν και πουλήστε το από το δικό σας eshop

Η πιο ευνοημένη κατηγορία e-shop λόγω ανάπτυξης του ίντερνετ είναι η κατηγορία παραγωγών κάποιο προϊόντος, κατά προτίμηση αγροτικού, γιατί όντως μπορούν να ξεφορτωθούν επιτέλους τους μεσάζοντες από την αγορά τους, ή να τους βρουν ευκολότερα άμα τους θέλουν!

Τα αγροτικά προϊόντα όπως οι μαρμελάδες, κρασιά, τσίπουρα, αρωματικά φυτά, υπερτροφές και άλλα ευνοούνται πολύ με το ηλεκτρονικό εμπόριο. Μπορεί κάποιος να αγοράσει τα πάντα από το ίντερνετ και να τα παραλάβει στην πόρτα του ανά πάσα ώρα και στιγμή σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η ελληνική ύπαιθρος με την ιδιαίτερη ποικιλομορφία και το πλήθος των μικρών παραγωγών μπορεί να συντηρήσει χιλιάδες μικρά e-shop με πολλά μοναδικής ποιότητας προϊόντα σπιτικά και μη.

Το Ελληνικό μικροκλίμα και οι συνθήκες βγάζουν τα καλύτερα προϊόντα από άποψης γεύσης. Μερικά από αυτά είναι το καλύτερο ροδάκινο, το καλύτερο κρασί, φέτα, μοσχαρίσιο κρέας, κατσικίσιο γάλα και άλλα. Μπορεί να μην έχουμε τη μέγιστη παραγωγή όπως άλλες χώρες, όμως έχουμε τη μέγιστη ποιότητα και σε αυτό μπορείτε να το καταλάβετε άμα πάτε μια βόλτα στο χωριό σας.

Το e-shop μπορεί να γίνει σε WordPress με το πρόσθετο Woocommerce και να δεχθεί ηλεκτρονικές πληρωμές και παραπάνω από μία γλώσσες.

Η ύπαρξη του δικού σας προϊόντος είναι ο παράγοντας της επιτυχίας στο ίντερνετ και το ηλεκτρονικό εμπόριο και μπορεί να συνδυαστεί με το personal branding πάρα πολύ όμορφα.

Blogging Network

Η μεγαλύτερη ζήτηση για υπηρεσίες SEO σήμερα οδηγεί πολύ κόσμο στο να εφεύρει πολλές μεθόδους για να αποκτήσει traffic στο ίντερνετ και να μαζέψει καινούριους επισκέπτες.

Μια πολύ καλή ιδέα είναι η δημιουργία ενός blogging network με διαφορετικά sites με ποικίλο περιεχόμενο, διαφορετικά domain names και διαφορετικούς hosting providers τα οποία θα παρέχουν υπηρεσίες backlink και περιεχομένου σε τρίτα sites.

Ο καλύτερος τρόπος για να αναδειχθείτε στη Google και να φτάσετε στην πρώτη σελίδα της είναι να σας προτείνουν διάφορα άλλα authority sites και authority blogs στο ίντερνετ. Όταν λέω να σας προτείνουν εννοώ να σας συστήσουν μέσω ενός συνδέσμου που να δείχνει στο site σας.

Δεδομένου ότι πολλές αγορές στο ίντερνετ είναι πολύ ανταγωνιστικές με τις λέξεις κλειδιά να κοστίζουν ακόμα και 2 ευρώ το κλικ στο AdWords, καταλαβαίνεται πόσο σημαντικό είναι να βγαίνετε πρώτος στη Google. Χιλιάδες επισκέψεις θα παίρνετε από το ίντερνετ και θα κάνετε χιλιάδες ευρώ σε πωλήσεις κάθε μήνα μέσα από την ιστοσελίδα σας.

Με το blogging network στην ουσία παρέχετε υπηρεσίες προώθησης κάποιων ιστοσελίδων κάθε μήνα έναντι αμοιβής. Μπορείτε άμα σας αρέσει το γράψιμο και η δημοσιογραφία γενικά να φτιάξετε μερικά τέτοια blog είτε ενημερωτικά είτε προσωπικά. Πιστεύω ότι ο ικανοποιητικός αριθμός των blog που μπορείτε να έχετε είναι 10 και πάνω για να έχετε ένα αποτελεσματικό δίκτυο στα οποία θα πρέπει να γράφετε τουλάχιστον ένα άρθρο την εβδομάδα 300 λέξεων τουλάχιστον. Θα χρειαστείτε να γράφετε 500 άρθρα το χρόνο, όμως πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο, γιατί με 10 πελάτες το μήνα θα μπορείτε να βγάζετε ένα μηνιάτικο από το σπίτι σας.

Επίσης αυτό το επιχειρηματικό μοντέλο, μπορεί να λειτουργήσει και σε μεγάλη κλίμακα και με περισσότερα από 10 blogs και περισσότερους και από 10 πελάτες. Στην τελική ανάλυση μπορείτε να προσλάβετε και ψηφιακούς βοηθούς για να σας υποστηρίζουν στο έργο σας. Ο virtual assistant είναι της μόδας σήμερα και οι συνθήκες το εύνουν.

Πού μπορείτε να βρείτε τους πρώτους σας πελάτες; Μπορείτε να ξεκινήσετε με το fiverr στον τομέα SEO ή στα backlinks και να προχωρήσετε και σε άλλες παρόμοιες υπηρεσίες.

Υπηρεσίες ανανέωσης site και δημιουργίας περιεχομένου

Πάλι το επιχειρηματικό σας δαιμόνιο άμα θέλετε να βγάλετε λεφτά από το ίντερνετ δεν θα σας εγκαταλείψει ποτέ! Πολλά site στο ίντερνετ κυρίως εταιρικά έχουνε blog το οποίο δεν χρησιμοποιούνε. Η ανανέωση του site για πολλούς επιχειρηματίες μοιάζει με πονοκέφαλο ειδικά αν δεν διαθέτουν τις τεχνικές ικανότητες και το χρόνο για να μπούνε στη διαδικασία της παραγωγής περιεχόμενου και της ανανέωσης.

Μπορείτε να το κάνετε εσείς αυτό αντί για αυτούς. Μπορείτε να ανανεώνετε φωτογραφίες και κείμενα, να ανεβάζετε νέες φωτογραφίες στα e-shop και να γράφετε νέα άρθρα και δημοσιεύσεις τύπου στο blog.

Πάλι μπορείτε να βρείτε υποψήφιους πελάτες στο fiverr, στο Odesk και σε άλλα παρόμοια sites.

Άμα έχετε και κάποιες βασικές γνώσεις προγραμματισμού ακόμα καλύτερα γιατί μπορείτε να προσφέρετε και περισσότερες υπηρεσίες όπως για παράδειγμα, εγκατάσταση και παραμετροποίηση e-shop, εγκατάσταση wordpress και άλλα.

To ίντερνετ είναι γεμάτο κόσμο σήμερα και μπορείτε να προσφέρετε τις υπηρεσίες σας σε όλο τον κόσμο σε μια αγορά μεγαλύτερη του 1 δις που είναι η αγγλόφωνη αγορά του ίντερνετ.

Γράψτε το δικό σας e-book

Αν πάντα θέλατε να γράψετε το δικό σας best seller που να μεταφραστεί σε όλες τις γλώσσες και να διαβαστεί από χιλιάδες άτομα παγκοσμίως, η πιθανότητες να λάμψει το αστέρι σας σήμερα είναι μεγαλύτερες από ποτέ. Γράψτε το πρώτο σας ηλεκτρονικό βιβλίο και δημοσιεύστε το με το amazon kindle ή μόνοι σας από το δικό σας site. Με τιμές που ξεκινάνε και από 7€, το e-book σας μπορεί να γίνει ανάρπαστο και να βγάλετε μια μικρή περιουσία άμα το υποστηρίξετε και το προωθήσετε σωστά στο ίντερνετ.

Αν το γράψετε και στα αγγλικά, έχετε ένα πολύ μεγαλύτερο κοινό να απευθυνθείτε και πολύ περισσότερες επιλογές. Υπάρχουν στο Amazon πολλές ιστορίες επιτυχίας νέων συγγραφέων που πέτυχαν με τα ebook τους να γίνουν γνωστοί και διάσημοι σε μικρή ηλικία. Δείτε περισσότερα: Kindle Success Stories: How Average People Like You Are Earning a Fortune Self-Publishing Kindle Ebooks (Kindle Bible) [Kindle Edition]

Ξεκινήστε το δικό σας Κλαδικό Forum ή κλαδικό blog

Παλιότερα υπήρχαν τα κλαδικά περιοδικά, σήμερα υπάρχουν τα κλαδικά blog ή τα κλαδικά forum. Απλώς πρόκειται για την ίδια φιλοσοφία ντυμένη με άλλο ένδυμα. Θα προτιμούσα κλαδικό blog με forum μαζί.

Ποιο θα είναι το θέμα; Από εσάς εξαρτάται. Μπορείτε και από το forum να βγάλετε λεφτά από το ίντερνετ, αρκεί να είστε καλός σε κάτι και να σας αρέσει η ενασχόληση μαζί του.

Κάντε το χόμπυ σας επάγγελμα. Από την μελισσοκομία μέχρι το αεραθλητισμό, υπάρχει πολύς χώρος για σας για να εξασκήσετε τα ενδιαφέροντα σας και να βρείτε άλλους ανθρώπους που να ενδιαφέρονται και αυτοί για το ίδιο πράγμα με σας.

Η βασική ιδέα είναι να φτιάξετε ένα site σε WordPress και να προσθέσετε και ένα forum σε αυτό για να μπορεί ο καθένας να συμμετέχει και να κάνει την ερώτηση του ή να υποβάλλει την άποψη του για το θέμα σας.

Όσο το περισσότερο καταφέρετε να κεντρίσετε το ενδιαφέρον του κοινού σας για το forum σας, τόσο περισσότερος κόσμος θα συμμετάσχει στη συζήτηση μαζί σας και θα συμπαρασύρει και άλλο κόσμο.

Όσο πιο ποιοτικό forum φτιάξετε τόσο πιο πολύ κόσμο θα ελκύσετε και θα έχετε μεγαλύτερη απήχηση παντού, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στις μηχανές αναζήτησης, σε άλλα forums και σε άλλα sites.

Πώς μπορείτε να χρηματοποιήσετε το forum σας;

Υπάρχουν πολλές επιλογές, ξεκινώντας με τις δωρεές, τους χορηγούς για διαφημίσεις, το adsense και τέλος προωθώντας τις δικές σας υπηρεσίες ή προϊόντα. Το Forum είναι ένα καλό site για να συμμετάσχει στο blogging network που προαναφέραμε.

Προσέξτε ωστόσο να κρατήσετε τα επίπεδα spam όσο το δυνατόν χαμηλότερα γίνεται. Το spam μπορεί να διαλύσει το forum σας.

Φτιάξτε ένα site με κριτικές προϊόντων

Τα καλά και πετυχημένα site με συγκριτικά τιμών και κριτικές προϊόντων μαζί σπανίζουν, ενώ υπάρχει πληθωρισμός από άχρηστα site που δεν παρέχουν μια πραγματική υπηρεσία και προϊόν.

Οι κριτικές προϊόντων είναι ένα θέμα που πάντα θα απασχολεί τον κόσμο και πάντα θα έχει πολλές μηνιαίες αναζητήσεις το μήνα στη Google. Το γνωρίζω γιατί πολύς κόσμος ψάχνει πριν αγοράσει κάτι περισσότερες πληροφορίες για αυτό που σκέφτεται να αγοράσει. Τον προηγούμενο μήνα αγόρασα το πρώτο μου Smartphone, το Galaxy S4 από το skroutz.

Πριν το αγοράσω, ξόδεψα αρκετό χρόνο για να μελετήσω τι να αγοράσω. Όχι να αποφασίσω, αλλά να μελετήσω. Έψαξα αρκετά στο ίντερνετ για να επιλέξω ποιο από τα δυο λειτουργικά θα είναι καλύτερο από άποψη SEO για Smartphones, τα Windows Mobile ή το Android της Google;

Πιστεύω ότι καταλάβατε γιατί κατέληξα στο Android της Google. Ωστόσο, η απόφαση μου δεν ήταν εύκολη λόγω έλλειψης της σωστής πληροφόρησης. Δεν υπήρχαν site που να μου εξηγούν για ποιο λόγο θα πρέπει να πάρω το Android από την οπτική του SEO και της λειτουργικότητας κάθε λογισμικού στον τελικό χρήστη. Για αυτό έγραψα και το άρθρο Mobile SEO ακριβώς μετά την αγορά του Smarthphone για να ενημερώσω τον μέσο κάτοχο ιστοσελίδας για το τι πρέπει να ξέρει πριν αγοράσει smartphone.

Αφού ρώτησα αρκετά άτομα που είχανε ήδη smartphones και αφού έκανα μεγάλη ερεύνα αγορά στο Facebook, στη Google και σε μεγάλα ηλεκτρονικά καταστήματα όπως το Πλαίσιο, το E-shop και άλλα, κατάφερα να αποφασίσω σωστά.

Η σωστή πληροφορία στο ίντερνετ είναι ανεκτίμητη, ενώ η παραπληροφόρηση μπορεί να είναι τεράστια. Οι αληθινές εμπειρίες χρηστών που μπορούν να γίνουν κριτικές προϊόντων είναι ο καλύτερος τρόπος για να ενημερώσετε τους υποψήφιους αγοραστές για το τι θα αγοράσουν στο ίντερνετ. Εκμεταλλευτείτε το σωστά και δεν θα χάσετε!

Ξεκινήστε μια επιχείρηση affiliate marketing

Πολλά ακούγονται για το affiliate marketing όπως και για το network marketing. Και εδώ η παραπληροφόρηση σπάει κόκαλα. Είναι σχεδόν πολύ δύσκολο να βρεις σήμερα μια αξιόλογη πρόταση για να βγάλεις χρήματα στο ίντερνετ με σωστό και επαγγελματικό τρόπο.

Πετώντας και φιλτράροντας το 97% της σαβούρας που βρίσκει κανείς με διάφορα θέματα για παράνομες πυραμίδες, για άχρηστα προϊόντα και ανύπαρκτες η τραγικές υπηρεσίες, μπορεί να καταλήξει σε κάποια επιχειρηματική πρόταση που έχει κάποιο βάθος.

Το Affiliate marketing είναι η χρήση μια ιστοσελίδας που πουλάει προϊόντα ή υπηρεσίες από άλλες ιστοσελίδες που ονομάζονται affiliates ή συνεργάτες για να την βοηθήσει να προωθήσει τα προϊόντα της.

Διαφορετικά λέγεται και online marketing ή internet marketing ή performance marketing. To performance marketing είναι μια μέθοδος μάρκετινγκ όπου άλλες συνεργαζόμενες ιστοσελίδες πουλάνε ηλεκτρονικά τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που παρέχεις.

Μπορείτε να δείτε περισσότερα για το affiliate marketing στο άρθρο: Super Affiliate Marketing 202

Εκτός από αυτή την πρόταση για να ξεκινήσει κάποιος με το affiliate marketing και τα ελληνικά δεδομένα, υπάρχουν και άλλες που μπορώ να προτείνω σε κάποιον, όπως:

 

Δείτε περισσότερα για Επιχειρηματικές Ιδέες Για Site στο ίντερνετ:

  • 10 Sites Where You Can Earn Some Extra Cash While You Are a Student
  • Website Ideas
  • 5 Best Online Business Ideas for 2014

 

Ζητήστε μια προσφορά σήμερα για κατασκευή ιστοσελίδας

ZHTHSTE PROSFORA DIGITAL MARKETING-1

Αν είστε πριν την κατασκευή ή την ανακατασκευή της ιστοσελίδας σας, πριν κάνετε οτιδήποτε ζητήστε μια προσφορά για κατασκευή site ή κατασκευή eshop με το Genesis Theme Framework.

Ζητήστε προσφορά κατασκευής  ή προώθησης ιστοσελίδας

Δωρεάν Μαθήματα SEO Αξίας 129€

seo-google

Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό βίντεο μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα. Είναι πολύ συνετό να αφιερώνετε το 20% του χρόνου και των πόρων σας στην προσωπική σας εκπαίδευση και στην προσωπική σας ανάπτυξη. Γραφτείτε σήμερα στα βίντεο μαθήματα εντελώς δωρεάν!

seo-web-design

 

1 σκέψη στο “7 Επιχειρηματικές Ιδέες Για Site”

Σχολιάστε