ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Κατεβάστε τον οδηγό Κρύπτο για αρχάριους

7 Μύθοι για το SEO

SEO-MYTHOI

7 Μύθοι για το SEO

Ακολουθήστε τες και σκοτώστε το site σας από τη Google ή απλώς στην καλύτερη δεν θα πάτε πουθενά. Πως το SEO από εξειδικευμένη επιστήμη έχει μετατραπεί σε αστικό θρύλο, ανάλογο του Λήσταρχου Νταβέλη.

Γεια σας φίλοι μου, εθνική επέτειος σήμερα και σκέφτηκα να ολοκληρώσω αυτό το άρθρο για το SEO και τους μύθους του SEO. Ζούμε σε μια εποχή που παραμυθιαζόμαστε συνεχώς και παράλληλα η παραπληροφόρηση ή η έλλειψη υπεύθυνης πληροφόρησης στο SEO είναι εκπληκτική.

Καθημερινά δεχόμαστε καταιγισμό πληροφοριών από δήθεν ειδικούς και από μη ειδικούς σχετικά με τη Google, την κατασκευή ιστοσελίδων, το Facebook, τις ηλεκτρονικές αγορές και πολλά άλλα θέματα. Μάλιστα οι πιο πολλοί από αυτούς έχουν γνώμη χωρίς να έχουν πραγματικά γνώση.

Επίσης, έχω παρατηρήσει ότι όσο μεγαλύτερη άγνοια έχει κάποιος, τόσο και πιο ισχυρογνώμων είναι ανεξαρτήτως σε ποια επαγγελματική φάση βρίσκεται. Για παράδειγμα είναι επαγγελματίας του SEO, είναι ιδιοκτήτης e-shop ή φοιτητής πληροφορικής.

Ο κάθε ένας σήμερα έχει ήδη μια διαμορφωμένη άποψη για το SEO

Κακά τα ψέματα, όλοι πριν ψάξουν στη Google και πριν με πάρουν τηλέφωνο έχουν ήδη μια διαμορφωμένη άποψη για το τι είναι SEO και πως γίνεται. Πάντως ξέρουν ή υποψιάζονται για την σημαντικότητα του και σκέφτονται πως θα γίνει αναίμακτα να βγούνε στην πρώτη σελίδα της Google ή τουλάχιστον στην πρώτη θέση για σιγουριά.

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι και λίγο αφελής γιατί ερεθίζεται στην άποψη ότι υπάρχει ένα μαγικό τρυκ για να βγει στην πρώτη θέση της Google και θα το κάνει κάποιος ταχυδακτυλουργός.

Αυτή είναι η αίσθηση ότι το SEO έχει μια δόση τζόγου και άμα βγεις στην πρώτη σελίδα της Google είναι σαν να κέρδισες το τζόκερ.

SEO Μύθος 1. Πατάς ένα κουμπί και βγαίνει μια χοντρή

Ας πάμε όμως στον πρώτο μεγάλο μύθο γύρω από το SEO. Πολλοί πελάτες μου νομίζουν ότι το μόνο που χρειάζεται να κάνω είναι να πατήσω ένα κουμπί -συνήθως μαγικό- για να βγούνε στην πρώτη σελίδα της Google. Έτσι τους φαίνεται απίστευτο άμα χρεώσω 400€ για τις υπηρεσίες SEO που παρέχω.

Η αλήθεια είναι ότι άμα ήτανε τόσο εύκολο και τόσο απλό, τότε θα είχα γίνει εκατομμυριούχος μέσα σε μια νύχτα και θα μάζευα 400άρια από όλο τον κόσμο. Δεν θα καθόμουνα να γράφω 300 άρθρα σε αυτό το blog, ούτε να ανεβάζω 166 βίντεο στο YouTube.

Όμως το SEO όπως το ξέρω εγώ τουλάχιστον είναι πολύπλοκο και θα πρέπει να κάνεις πολλά πράγματα μαζί για να μπορέσεις να νικήσεις τον ανταγωνισμό. Μην ξεχνάτε πως αναφέρομαι στο μακροπρόθεσμο και το διαχρονικό SEO όπου βασίζεσαι στη δημιουργία μοναδικού περιεχομένου και στο να καλύψουμε τις ανάγκες του αγοραστικού μας κοινού.

SEO Μύθος 2. Πληρώνεις και βγαίνεις πρώτος στη Google

Άμα πιστεύετε ότι απλά πληρώνεις στη Google για να βγεις πρώτος τότε είστε γελασμένοι. Η Google έχει χωρίσει τα αποτελέσματα αναζήτησης της σε πληρωμένα και οργανικά. Μπορείτε να δείτε περισσότερα στο βίντεο: Πως Δουλεύει η Google.

Τα πληρωμένα αποτελέσματα εμφανίζονται πάνω, κάτω και δεξιά από τα οργανικά αποτελέσματα με τη μορφή διαφημίσεων. Για να διαφημιστείτε στη Google και να πληρώσετε με το κλικ για μια θέση στα πληρωμένα αποτελέσματα της θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τα Google Adwords.

Δεν τα συνιστώ ιδιαίτερα για δύο λόγους:

  1. Επειδή άμα ασχοληθείτε με τα Google Adwords δεν θα έχετε το χρόνο και τα χρήματα να κάνετε πραγματικό SEO στην ιστοσελίδα σας σχεδόν ποτέ. Έχουν δηλαδή τα Adwords εναλλακτικό κόστος σε χρόνο και χρήμα.

  2. Το κόστος είναι τεράστιο και τα αποτελέσματα τους προσωρινά. Άμα θα βασιζόμουν στα πληρωμένα αποτελέσματα της Google για να μαζέψω κόσμο στο site μου και να βρω πελάτες, θα έπρεπε να πληρώσω 2.500 με 3.000 ευρώ το μήνα, με αμφιλεγόμενα αποτελέσματα. Τόσο κοστίζει η οργανική μου επισκεψιμότητα άμα την πλήρωνα με το κλικ στη Google. Δηλαδή θα χρειαζόμουνα 30.000 το χρόνο κατά ελάχιστο για να λειτουργήσω το site μου.

Ενδιαφέρεστε ακόμα για να πληρώσετε στη Google για να βγείτε στην πρώτη σελίδα;

SEO Μύθος 3. Απλά καταχωρείς ποιες λέξεις θέλεις στη Google και μετά βγαίνεις πρώτος

Η απάντηση μου είναι: Πώς γίνεται αυτό; ΟΕΟ! Άμα το βρείτε με ποιον τρόπο γίνεται, θα ήθελα να το πείτε και σε μένα.

Από κατασκευής του ο αλγόριθμος της Google προσμετρά πάνω από 200 παράγοντες. Είναι λίγο δύσκολο να πιάσει ένα site από την κατασκευή του και τους 200 παράγοντες με μια απλή καταχώριση ειδικά όταν θα πρέπει να συνδυάσει τόσα πράγματα ταυτόχρονα.

SEO Μύθος 4. Αγοράζεις μερικά backlinks για να ανέβει το site σου

Πολύ καλή σκέψη. Αγοράστε μερικά backlinks λοιπόν. Όμως θα πρέπει να ξέρετε ότι η αγορά των backlink είναι black hat SEO και κινδυνεύετε να τιμωρηθείτε από τη Google.

Όλα τα backlinks δεν είναι ίδια και θα πρέπει να προσέξετε από που προέρχονται τα backlinks που αγοράζετε. Είναι σχετικά και ποιοτικά με την ιστοσελίδα σας ή είναι εντελώς άσχετα; Μήπως τα άσχετα backlinks βλάψουν το site σας;

Τα backlinks προσμετρώνται πάρα πολύ από τη Google και όντως το ευκολότερο πράγμα για να ανεβάσεις ένα site στη Google είναι να χτίσεις όσα ποιο πολλά και ποιο ποιοτικά backlinks γίνεται. Όμως από μόνα τους τα backlinks δεν θα σας βοηθήσουν αν δεν έχετε προσθέσει περιεχόμενο στο site σας.

SEO Μύθος 5. Δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι, σιγά σιγά θα ανέβεις

Αυτή η λαϊκή δοξασία έχει κάποια βάση. Πράγματι τα παλαιότερα sites τα πάνε καλύτερα στο SEO σε σύγκριση με τα νεώτερα sites. Σε αυτό παίζει καταλυτικό ρόλο και η παλαιότητα του domain name.

Στο εξωτερικό υπάρχει μια πολύ μεγάλη αγορά για τα παλαιωμένα domain names τα οποία μεταφέρουν ποιοτικό pagerank. Για όσους ξεχάσατε τι είναι το pagerank, τότε μπορείτε να δείτε περισσότερα: Google PageRank Τι είναι;

Υπάρχει όμως πραγματικά νόημα στο να μην κάνουμε τίποτα αρκεί να περιμένουμε για να ανέβει μόνο του το site μας στη Google;

Μήπως το να κάνουμε συνεχώς πράγματα γύρω από το SEO και να βελτιώνουμε συνεχώς το site μας είναι μάταιο;

Αυτά είναι δύο καίρια ερωτήματα που θα πρέπει να απαντηθούν.

Όχι το SEO, δεν είναι μάταιο άμα γίνει με τον σωστό τρόπο και έχει πολλαπλάσια και μόνιμα αποτελέσματα συγκριτικά με το κόστος του. Για παράδειγμα μια απλή ιστοσελίδα των 500 ευρώ βελτιωμένη σωστά με το SEO της, μπορεί να φέρει πελάτες στα επόμενα χρόνια αξίας 5.000, 10.000 και πολλών άλλων χιλιάδων ευρώ αντίστοιχα.

Το 2002 είχα φτιάξει ένα e-shop που στοίχισε στον πελάτη 800 ευρώ περίπου τότε. Μέσα σε δύο χρόνια του έφερε πωλήσεις αξίας 150.000 ευρώ. Αυτό ήτανε μια από τις πιο πετυχημένες ιστορίες στο SEO και στην καριέρα μου.

Σίγουρα θα ανέβετε αργότερα, αρκεί να έχετε σχεδιάσει σωστά από την αρχή το site σας.

SEO Μύθος 6. Το SEO έχει να κάνει μόνο με ένα πράγμα

Ναι όντως, το SEO έχει να κάνει με ένα μόνο πράγμα. Το να δώσετε στον κόσμο σας αυτό που πραγματικά θέλει και ψάχνει να βρει στο ίντερνετ. Αυτή είναι η βασική φιλοσοφία της λειτουργίας της Google.

Να επιστρέψει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα με βάση τη σχετικότητα και την ποιότητα. Άρα το μόνο που χρειάζεται να κάνετε για να έχετε καλό SEO στο site σας είναι να δημιουργήσετε μια ιστοσελίδα ή ένα ηλεκτρονικό μαγαζί που να είναι όσο το δυνατόν πιο καλό και πιο κοντά σε αυτό που ψάχνει να βρει ο πελάτης.

Βέβαια για να το κάνετε αυτό θα πρέπει να κάνετε χιλιάδες άλλα πράγματα. Σωστές εικόνες, responsive design, όμορφα γραφικά, γρήγορη ταχύτητα φόρτωσης, απλή γλώσσα, βίντεο, εύκολη πλοήγηση, ανανεώσεις, προσφορές, κτλ. Μην ξεχνάτε ότι το SEO ξεκινάει από το Web Design.

SEO Μύθος 7. Άλλο social media και άλλο SEO

Τοχ! Μην πω Ζονγκ! Μην μπερδεύεστε. Σήμερα τα social media είναι ο ευκολότερος τρόπος για να δημιουργήσετε backlinks προς το site σας αλλά και να φέρετε φρέσκους επισκέπτες από το ίντερνετ.

Τα social media είναι μια καλή στρατηγική για να ανεβείτε στη Google.

H SEO Πρώτη Σελίδα Social Media στρατηγική έχει να κάνει με το πως μπορεί κάποιος μέσω των κοινωνικών μέσων να ανέρθει στις πρώτες γραμμές των αποτελεσμάτων της google.

Φαίνεται ότι κάθε μέρα οι υφιστάμενες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης γίνονται όλο και μεγαλύτερες και νέες αναφύονται σαν φυτά σε όλο τον κόσμο. Αυτή η δημοτικότητα οδηγείται από την φύση του λεγόμενου ιού των social media. Μπορείτε να προσκαλέσετε τους φίλους σας, και προτού να το ξέρετε, όλος ο κόσμος να είναι συνδεδεμένος.

Σήμερα τα αποτελέσματα του facebook καθώς και πολλών άλλων πολλών social media ταξινομούνται από τη Google. Επίσης, τα σημαντικότερα social media και ειδικά το Facebook συμμετέχουν στον αλγόριθμο της Google.

Προσωπικά δεν θα μπορούσα σήμερα να διαχωρίσω το ρόλο των social media από την κατάταξη της ιστοσελίδα σας στη Google. Θα πρέπει να καταρρίψετε αυτό τον μύθο ότι το Facebook και τα social media είναι ανταγωνιστικά της Google και να εκτεθείτε σε αυτά προσκαλώντας φίλους και γνωστούς να γίνουν και αυτοί μέλη σε όλα τα γνωστά social media. Δείτε περισσότερα στο εκπληκτικό άρθρο: Πως να ανεβείτε στη Google κάνοντας φίλους στο Facebook.

Τελικά τι θα πρέπει να κάνω για να μάθω περισσότερα για το SEO;

Η λύση είναι πάρα πολύ απλή και ξεκινάει με την εκπαίδευση και την κατανόηση πρώτα των βασικότερων εννοιών στο SEO. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα κατεβάζοντας τον οδηγό SEO Google Πρώτη Σελίδα και βλέποντας τα βίντεο και τα podcasts.

Για οποιαδήποτε απορία, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο 6972.364.387. θα χαρώ να σας ακούσω!

Ξέχασα κάτι;

Σίγουρα, απλά τώρα δεν θα προλάβω να το καλύψω γιατί θα πρέπει να πάω στην παρέλαση όπου θα έχει πάρα πολύ κόσμο. Όμως για μένα η γνώμη σας μετράει πάρα πολύ και θα ήθελα να την ακούσω.

Θα ήθελα να αφήσετε ένα μήνυμα κάτω στα σχόλια και να καλέσετε τους φίλους σας να δούνε αυτό το post κάνοντας το like και share στο facebook ή όπου αλλού θέλετε. Σας ευχαριστώ πολύ!

Δείτε περισσότερα για το SEO και του μύθους γύρω από αυτό:

Ζητήστε μια προσφορά σήμερα για κατασκευή ιστοσελίδας

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ-ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

Αν είστε πριν την κατασκευή ή την ανακατασκευή της ιστοσελίδας σας, πριν κάνετε οτιδήποτε ζητήστε μια προσφορά για κατασκευή site ή κατασκευή eshop με το Genesis Theme Framework.

Ζητήστε προσφορά κατασκευής  ή προώθησης ιστοσελίδας

Δωρεάν Μαθήματα SEO Αξίας 129€

seo-google

Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό βίντεο μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα. Είναι πολύ συνετό να αφιερώνετε το 20% του χρόνου και των πόρων σας στην προσωπική σας εκπαίδευση και στην προσωπική σας ανάπτυξη. Γραφτείτε σήμερα στα βίντεο μαθήματα εντελώς δωρεάν!

seo-web-design

 

Σχολιάστε