ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Κατεβάστε τον οδηγό Κρύπτο για αρχάριους

7 Πράγματα που δεν ξέρατε για τη Google

7 Πράγματα που δεν ξέρατε για τη Google

Όλοι σας ξέρετε την μεγαλύτερη εταιρεία στο χώρο της τεχνολογίας και του ίντερνετ παγκοσμίως που είναι η μοναδική για τα κατορθώματα της Google. Όμως σίγουρα δεν ξέρατε για τις άγνωστες πτυχές της Google και μερικά πράγματα που ίσως σας κάνουν εντύπωση, ίσως σας προβληματίσουν και ίσως κάνουν μερικούς από εσάς να αλλάξετε γνώμη για την μεγάλη αυτή εταιρεία που δεν είναι μόνο μηχανή αναζήτησης.

Παρακάτω σας παρουσιάζω 7 πράγματα που δεν ξέρατε για τη Google. Άμα είστε περίεργοι να μάθετε ποια είναι αυτά, διαβάστε παρακάτω:

1. Google world domination

Έχετε σκεφτεί ποτέ να κάνετε μια αναζήτηση με τον εαυτό σας για να δείτε τι θα σας βγάλει η Google; Μπορεί να βρείτε και λαγό!

Στο σχετικό βίντεο της μη κερδοσκοπικής αμερικάνικης οργάνωσης Consumer Watchdog, πληθαίνουν οι φωνές των εναντίον στην πλήρη παρακολούθηση του δημόσιου και του ιδιωτικού βίου από τη Google.

Η αιχμή του δόρατος κατά της Google είναι ότι η Google δεν ξεχνά ποτέ κάποιον από τα αποτελέσματα αναζήτησης καθώς και από τα αρχεία της. Στην Ευρώπη η νομοθεσία επιτρέπει το χρήστη να ζητήσει την διαγραφή του από τη Google. Στην Αμερική αυτό δεν είναι ακόμα δυνατό και έχει προκαλέσει αντιδράσεις.

Γενικά η οργάνωση Consumer Watchdog, μιλάει για ένα παγκόσμιο σχέδιο της εταιρείας Google για παγκόσμια κυριαρχία μέσω της παγκόσμιας παρακολούθησης ανθρώπων και τηλεπικοινωνιών.

Και άμα το σκεφτείτε καλά, αυτό γίνεται σήμερα. Όλα τα σχέδια της Google πάνε προς τα εκεί. Ξεκινώντας με το Google Earth, την εκτόξευση 120 δορυφόρων για παγκόσμιο ασύρματο ίντερνετ ειδικά στις τριτοκοσμικές χώρες και πολλά άλλα.

Τα google analytics, τα android smartphones και όλες οι χρήσιμες δωρεάν εφαρμογές στοχεύουν σε μια παγκόσμια συνωμοσία.

Ωχ ανατρίχιασα που το λέω, θα πρέπει να φοβόμαστε; Δεν ξέρω, όμως θα πρέπει να υπάρχει σεβασμός του απορρήτου και της ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής.

Ουδέν κρυπτόν από τη Google!

Το βίντεο που βλέπεται στην αρχή του άρθρου είναι βασισμένο στην εκπληκτική φράση του Matt Cuts που άφησε εποχή don’t be evil! Η φράση αυτή αποτελεί ένα από το συνθήματα της εταιρείας για την καταπολέμηση του spam.

2. Google sandbox mode

Κάθε νέο site περνάει από μια περίοδος χάριτος της google η οποία μπορεί να διαρκέσει έως και τους πρώτους τρεις μήνες μετά το λανσάρισμα του site.

Σε αυτήν την περίοδο, η Google αφήνει για λίγο χρονικό διάστημα ελεύθερη την διακύμανση της νέας ιστοσελίδας για να μπορέσει να την κατατάξει καλύτερα από άποψη σχετικότητας και ποιότητας. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο όταν η ιστοσελίδα πάρει μερικά κλικ από τα οργανικά αποτελέσματα.

Έτσι θα πρέπει να την εμφανίσει σε διάφορες λέξεις κλειδιά για να συλλέξει περισσότερα στοιχεία μέσω του Google Analytics για την ιστοσελίδα σας. Η ύπαρξη και η σύνδεση της ιστοσελίδας σας με τα Google Analytics είναι εντελώς απαραίτητη για λόγους SEO.

3. Google domination

7-pragmata-google

Στο σχετικό βίντεο google domination σας δείχνω έναν τρόπο για το πως να κυριαρχήσετε στις σελίδες αποτελεσμάτων της Google. Απλός τρόπος αλλά χρειάζεται αρκετή δουλειά.

Τι άλλο να πω όταν καταλαμβάνω το 80% της πρώτης σελίδας της Google, για να μην πάμε στις επόμενες σελίδες παραπίσω. Όπου έχω αποτελέσματα στην δεύτερη στο 50% της σελίδας και στην τρίτη σελίδα. Αυτό λέγεται κυριαρχία στη google και έγινε σε συνδυασμό με το google dance και το google sandbox mode.

4. Google bombs

Στο νούμερο 4 είναι οι λεγόμενες βόμβες της Google. To google bomb είναι η χαλκευμένη προσπάθεια για να καταταγεί μια ιστοσελίδα στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google με λάθος ή και άσχετες λέξεις κλειδιά.

Τον Ιανουάριο του 2007, η Google αναγκάστηκε να διορθώσει τον αλγόριθμο της για να αντιμετωπίσει τέτοιες βόμβες αναζήτησης όταν στη λέξη κλειδί “miserable failure” ( αξιολύπητη αποτυχία) το πρώτο αποτέλεσμα ήταν ο  George W. Bush.

Χιλιάδες τέτοιες βόμβες έχουν παρατηρηθεί από τις αρχές της εφαρμογής του αλγορίθμου της Google και συνέχεια η ίδια η εταιρεία προβαίνει σε διορθώσεις για να προλάβει το κακό να μην φτάσει στα μάτια της δημοσιότητας.

Δείτε περισσότερα στο άρθρο: The 11 Most Infamous Google Bombs In History

Εμένα προσωπικά μου αρέσει η βόμβα με τον Τζακ Νόρρις.

5. Google dance

Στο άρθρο μου τι είναι το Google Dance περιγράφω ακριβώς πως η Google χορεύει τα αποτελέσματα αναζήτησης.

Το Google Dance είναι η περίοδος, όταν η Google αναδομεί την κατάταξή της  και τα αποτελέσματα κυμαίνονται ευρέως έως και  3 με 5 φορές την ημέρα. Το όνομα ” Google Dance ” είχε στο παρελθόν χρησιμοποιηθεί για να περιγράψει την περίοδο κατά την οποία μια σημαντική αναπροσαρμογή του δείκτη της μηχανής αναζήτησης της Google είχε τεθεί σε εφαρμογή. Αυτές οι σημαντικές ενημερώσεις του ευρετηρίου του Google σημειώθηκαν κατά μέσο όρο κάθε 36 ημέρες ή και 10 φορές το χρόνο.

Θα τύχει πολλές φορές να δείτε τα αποτελέσματα της Google να αλλάζουν άρδην και το site σας να αλλάζει θέσεις είτε προς τα επάνω είτε προς τα κάτω. Δεν χρειάζεστε να πανικοβάλλεστε, αυτό συμβαίνει μέχρι να κατασταλάξουν σε κάποια πιο μόνιμη κατάσταση τα αποτελέσματα αναζήτησης.

Αυτό που χρειάζεται να κάνετε είναι να συνεχίσετε να δημιουργείτε περιεχόμενο, backlinks και traffic και καθόλη τη διάρκεια του Google Dance.

6.Google slap

Η σφαλιάρα της Google χωρίζεται σε δύο κατηγορίες, στους χρήστες του Google Adwords και γενικά στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google.

Η σφαλιάρα της Google  -google slap-  είναι όντως τόσο σκληρή και οδυνηρή όσο ακούγεται. Η σφαλιάρα της Google είναι όταν η Google απενεργοποιεί τις λέξεις-κλειδιά σας μέχρι να πληρώσετε μια ποινή με μεγαλύτερο κόστος ανά κλικ εάν χρησιμοποιείτε το Google Adwords, ή να κάνετε κάποιες αλλαγές για να βελτιώσετε την ποιότητα της σελίδας σας ή του blog σας.

Η ποινή στο  κόστος ανά κλικ  σημαίνει ότι αντί να πληρώσετε μόλις 10 σεντς ανά κλικ, μπορεί να αναγκαστείτε να πληρώσετε μεταξύ 1 έως και 25 ευρώ ανά κλικ!

Στα αποτελέσματα αναζήτησης, η σχετική ποινή της Google μπορεί να ξεκινήσει από μερικές μέρες αποκλεισμό της ιστοσελίδα σας από τα αποτελέσματα αναζήτησης της Google μέχρι και τον ολοκληρωτικό αποκλεισμό σας και το πέρασμα στη μαύρη λίστα. (Deindexing and blacklisting.)

Συνήθως η ποινή της Google επιβάλεται σε κάποιες ιστοσελίδες για παραβίαση των κανονισμών ποιότητας και spamming της Google. Με άλλα λόγια επιβάλεται σε όσα site ακολουθούν black hat seo τακτικές και προσπαθούν να χειραγωγήσουν τα αποτελέσματα αναζήτησης της Google.

Η ανάρρωση μετά από το χτύπημα της Google λέγεται και content curation και είναι μια αργή βασανιστική διαδικασία, όπου θα πρέπει να αφαιρέσετε όλους εκείνους τους κακόβουλους συνδέσμους και το κακό περιεχόμενο που προκάλεσε τη μήνη της Google!

Μετά από αίτημα σας για επανεξέταση μπορεί αυτό να συμβεί άμεσα, μπορεί όμως να μη γίνει και ποτέ!

7.Google self driving car

Τελικά η Google μπαίνει και στην αυτοκινητοβιομηχανία με μια κίνηση ματ!

Η Google μόλις παρουσίασε το πρώτο της αυτοκίνητο. Το πρώτο όχημα δικής της σχεδίασης και παραγωγής. Θα μπορούσε να το περιγράψει κανείς και ως το πρώτο κυριολεκτικό αυτοκίνητο, αφού το βασικό του χαρακτηριστικό είναι ότι κινείται και κυκλοφορεί μόνο του. Χωρίς οδηγό.

Το όνομα αυτού: Self-Driving Car (μτφ: το αυτοκίνητο που οδηγείται μόνο του – ας το πούμε όχημα αυτόματης οδήγησης). Εμφανισιακά μοιάζει με χαρακτήρα της Pixar και η ταχύτητά του ανταγωνίζεται στα ίσια τα slow motion ριπλέι, αλλά όλα αυτά έχουν μικρή σημασία, αφού (για δεύτερη φορά): κινείται ΧΩΡΙΣ ΟΔΗΓΟ.

Το αυτοκίνητο της Google φιλοδοξεί να δώσει απαντήσεις και πρακτικές λύσεις σε όλα αυτά τα ζητήματα. Στο παρελθόν είχαν επιχειρήσει ανάλογα projects και η Toyota και η Lexus, με δοκιμές σε αυτοκίνητα που είχαν υποστεί μετατροπές στο σύστημα διεύθυνσης κι ελέγχου, αλλά η Google τις πρόλαβε.

Ο ψηφιακός κολοσσός, μάλιστα, είναι τόσο ικανοποιημένος με το καινούριο του δημιούργημά, που προχώρησε στην εκτίμηση ότι χάρη σ’ αυτό, τα δυστυχήματα με αυτοκίνητα θα μειωθούν κατά 90%.

Πολύ φιλόδοξο έργο, για να δούμε αν θα τα καταφέρει, εμπρός λοιπόν καλό μου αυτοκίνητο!

Αν σας άρεσε το άρθρο, μην ξεχάσετε να αφήσετε το σχόλιο σας ή να το κοινοποιήσετε στο facebook, επίσης μην ξεχάσετε να ψηφίσετε στο online poll του ParaMarketing Blog γιατί η γνώμη σας μετράει!

Ζητήστε μια προσφορά σήμερα για κατασκευή ιστοσελίδας

ZHTHSTE PROSFORA DIGITAL MARKETING-1

Αν είστε πριν την κατασκευή ή την ανακατασκευή της ιστοσελίδας σας, πριν κάνετε οτιδήποτε ζητήστε μια προσφορά για κατασκευή site ή κατασκευή eshop με το Genesis Theme Framework.

Ζητήστε προσφορά κατασκευής  ή προώθησης ιστοσελίδας

Δωρεάν Μαθήματα SEO Αξίας 129€

seo-google

Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό βίντεο μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα. Είναι πολύ συνετό να αφιερώνετε το 20% του χρόνου και των πόρων σας στην προσωπική σας εκπαίδευση και στην προσωπική σας ανάπτυξη. Γραφτείτε σήμερα στα βίντεο μαθήματα εντελώς δωρεάν!

seo-web-design

Δείτε περισσότερα:

 

2 σκέψεις στο “7 Πράγματα που δεν ξέρατε για τη Google”

    • Μπορείς να γραφτείς στο βίντεο μάθημα SEO Google Πρώτη Σελίδα Βάνα εντελώς δωρεάν για να μάθεις περισσότερα για το πως λειτουργεί η Google και να παίρνεις τις ενημερώσεις από το site μου στο email σου. Η γνώση είναι δύναμη, ειδικά η εφαρμοσμένη γνώση.

      Απάντηση

Σχολιάστε