ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Κατεβάστε τον οδηγό Κρύπτο για αρχάριους

Πως να δείτε το νέο σας site χωρίς να αλλάξετε dns

ALLAGI HOST FILE WINDOWS

Πως να δείτε το νέο σας site χωρίς να αλλάξετε dns

Πως μπορείτε να κάνετε προεπισκόπηση της ιστοσελίδας σε νέο server

Είστε μήπως στην φάση της ανακατασκευής της ιστοσελίδας σας και θα θέλατε να τη δείτε πριν τη βγάλετε στον αέρα;

Μεταφέρετε το hosting του site σας από άλλο web hosting provider και θέλετε να δείτε αν το μεταφέρατε σωστά πριν αλλάξετε τους nameservers του domain name σας;

Τότε μπορείτε με μερικές μικρές και λεπτές ρυθμίσεις στο hosts file ή στο αρχείο hosts του υπολογιστή σας και να δείτε πως λειτουργεί η ιστοσελίδα σας μέσα από τους servers που έχετε επιλέξει.

Στην ουσία θα κάνετε τον υπολογιστή σας και μόνο να παρακάμψει προσωρινά τους δηλωμένους DNS servers του website σας και να το αναζητήσει/διαβάσει απευθείας από τον νέο server που το μεταφέρετε.

Δείτε προσεκτικά τα παρακάτω βήματα για να μπορέσετε να κάνετε εύκολα και γρήγορα τις αλλαγές που απαιτούνται στο host file.

Αλλαγή hosts file

Με το αρχείο hosts μπορούμε να αντιστοιχήσουμε διάφορα domains με την IP διεύθυνση που θέλουμε. 

Το αρχείο, ανάλογα με το λειτουργικό σύστημα του Η/Υ σας βρίσκεται:

 • Microsoft Windows: c:\windows\system32\drivers\etc\hosts
 • Linux: /etc/hosts
 • MacOS: /etc/hosts

Αφού γράψετε σε μία γραμμή διεύθυνσης ή στον Web browser ή στον Windows Explorer το παραπάνω path, θα πρέπει να εντοπίσετε το αρχείο hosts.

Ανοίξτε το αρχείο με δεξί κλικ, επιλέγοντας Run as Administrator (Άνοιγμα ως Διαχειριστής), χρησιμοποιώντας το Notepad ή το Wordpad.

Προσωπικά προτιμώ το Notepad++ που είναι και δωρεάν, ως text editor.

Εντοπίστε τη γραμμή:


127.0.0.1 localhost

και από κάτω ακριβώς συμπληρώστε:

Χ.Χ.Χ.Χ   onoma.gr

Χ.Χ.Χ.Χ   www.onoma.gr


Όπου Χ.Χ.Χ.Χ εσείς θα γράψετε την IP διεύθυνση που έχει το domain σας στο πακέτο φιλοξενίας και onoma.gr θα γράψετε το πραγματικό domain name σας

Αποθηκεύετε (Save) το αρχείο, επανεκκινήστε τον Περιηγητή σας (Chrome, Firefox κτλ) και έτσι θα μπορείτε να δείτε άμεσα το site σας από τον υπολογιστή σας.

Άμα πάλι δεν εμφανίζεται, σβήστε τη μνήμη cache

Ενδεχομένως να χρειαστεί να διαγράψετε την προσωρινή μνήμη DNS (dns cache) των Windows σας για να ενεργοποιηθεί η αλλαγή που κάνατε. Για να το κάνετε αυτό:

 1. Πατήστε ταυτόχρονα από το πληκτρολόγιο τα κουμπιά Winkey+R για να εμφανιστεί το παράθυρο Run (Εκτέλεση).
 2. Πληκτρολογήστε cmd και πατήστε ENTER για να μεταφερθείτε στη γραμμή εντολών των Windows.
 3. Πληκτρολογήστε ipconfig /flushdns και πατήστε ENTER.

Αν θέλετε να επαναφέρετε το hosts file (αρχείο hosts) στην προηγούμενη του κατάσταση διαγράφετε την καταχώρηση που εισάγατε πριν.

Προβλήματα με δικαιώματα αλλαγών σε αρχείο του system 32

 Η προστασία των αρχείων των Windows δεν επιτρέπει την αλλαγή του αρχείου host πάντοτε.

Καταρχήν, πρέπει να είστε συνδεδεμένοι με λογαριασμό διαχειριστή.

Μετά, θα πρέπει να πάτε στον φάκελο όπου βρίσκετε το αρχείο host και να κάνετε τα παρακάτω βήματα για να αλλάξετε τα δικαιώματα των αρχείων.

 1. Δεξί κλικ και πηγαίνετε στις “Ιδιότητες“.
 2. Στην καρτέλα “Ασφάλεια” πατήστε το κουμπί “Για προχωρημένους”.
 3. Στο νέο παράθυρο, πηγαίνετε στην καρτέλα “Ιδιοκτήτης” και πατήστε το κουμπί “Επεξεργασία”.
 4. Επιλέξτε το όνομα του λογαριασμού χρήστη σου και πατήστε ΟΚ. Πατήστε ΟΚ σε όλα τα παράθυρα έως ότου επιστρέψετε στο παράθυρο των ιδιοτήτων. Πατήστε και εκεί ΟΚ ώστε να κλείσει.
 5. Ανοίξτε ξανά τις ιδιότητες και επαναλάβατε το δεύτερο βήμα.
 6. Στην πρώτη καρτέλα, επιλέξτε το κουμπί “Αλλαγή δικαιωμάτων” (“Change permissions” είναι στην αγγλική έκδοση) και στο νέο παράθυρο κάντε διπλό κλικ στο όνομα του λογαριασμού χρήστη που έχετε. Όχι στο Administrators/<ΟΝΟΜΑ> αλλά στο Users/<ΟΝΟΜΑ>, όπου ΟΝΟΜΑ το όνομα του λογαριασμού χρήστη.
 7. Στα check boxes επιλέξτε όλα της πρώτης στήλης (“Αποδοχή”). Πατήστε ΟΚ σε όλα τα παράθυρα. Πλέον, το αρχείο έχει δικαιώματα Full Control από τον δικό σας χρήστη. Επαναλάβατε τα βήματα για όλα τα αρχεία ή για αυτά μόνο που θέλατε να διαχειριστείτε.

Πηγές:

Ζητήστε μια προσφορά σήμερα για κατασκευή ιστοσελίδας

ZHTHSTE PROSFORA DIGITAL MARKETING-1

Αν είστε πριν την κατασκευή ή την ανακατασκευή της ιστοσελίδας σας, πριν κάνετε οτιδήποτε ζητήστε μια προσφορά για κατασκευή site ή κατασκευή eshop με το Genesis Theme Framework.

Ζητήστε προσφορά κατασκευής  ή προώθησης ιστοσελίδας

Δωρεάν Μαθήματα SEO Αξίας 129€

seo-google

Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό βίντεο μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα. Είναι πολύ συνετό να αφιερώνετε το 20% του χρόνου και των πόρων σας στην προσωπική σας εκπαίδευση και στην προσωπική σας ανάπτυξη. Γραφτείτε σήμερα στα βίντεο μαθήματα εντελώς δωρεάν!

seo-web-design

Δείτε περισσότερα για το SEO και τη Google στο Paramarketing Blog:

1 σκέψη στο “Πως να δείτε το νέο σας site χωρίς να αλλάξετε dns”

 1. Άψογο το άρθρο σου και εποικοδομητικό όπως πάντα. Μας βοηθάει πάρα πολύ. Εάν μπορείς κάποια μέρα να ασχοληθείς και να μας πεις πως γίνεται το άρθρο μας, να φαίνονται δικά μας και να μπορούμε να απομακρύνουμε τον κίνδυνο, ώστε αυτοί που τα αντιγράφουν να βγαίνουν πιο πάνω από εμάς, ενώ το άρθρο το έχουμε γράψει εμείς.

  Απάντηση

Σχολιάστε