ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Κατεβάστε τον οδηγό Κρύπτο για αρχάριους

Affiliate SEO: Πως να δημιουργήσετε παθητικά εισοδήματα

affiliate-seo-paramarketing

Affiliate SEO: Πως να δημιουργήσετε παθητικά εισοδήματα

Το SEO χωρίζεται σε 2 βασικές κατηγορίες από την άποψη ότι είστε εταιρεία SEO:

  • Το Client SEO και
  • Το Affiliate SEO

Αυτές είναι οι 2 βασικές πηγές εισοδήματος για κάποιο SEO agency τόσο σε παγκόσμιο, αλλά και σε εθνικό επίπεδο.

Από την άποψη τώρα ότι είστε επιχειρηματίας του ίντερνετ, το SEO που θα χρειαστεί να κάνετε έχει και αυτό 2 βασικές κατηγορίες και έχει να κάνει με:

  • Το SEO της δικής σας επιχείρησης όπου έχετε το δικό σας προϊόν ή υπηρεσίας
  • Το SEO ως affiliate μέσω μιας ιστοσελίδας ή επιχείρησης που πουλάει προϊόντα ή υπηρεσίες μέσω σύστασης πελατών σε τρίτα site.

Ο στόχος σας αυτή την στιγμή είναι να δημιουργήσετε μια affiliate ιστοσελίδα που θα πουλάει προϊόντα και υπηρεσίες μέσω ίντερνετ χωρίς να απαιτείτε η δική σας φυσική παρουσία ή φυσική εργασία στην ιστοσελίδα σας.

Άμα είστε στο ξεκίνημα ενός affiliate site, θα πρέπει να μην κάνετε τίποτε πριν διαβάστε παρακάτω.

Τι είναι το Affiliate SEO;

Το affiliate SEO ή affiliate marketing SEO είναι εξ ορισμού το SEO και όλες οι προωθητικές ενέργειες που κάνετε για να βελτιώσετε τις θέσεις σας στις μηχανές αναζήτησης του affiliate site σας.

Ο λόγος που γράφω αυτόν τον πολύ απλό ορισμό είναι γιατί ίσως κάποιοι από εσάς δεν έχουν ιδέα ακόμα με ποιον τρόπο μπορεί μια ιστοσελίδα να βγάλει χρήματα από το ίντερνετ και να μην έχουν ακούσει ποτέ τίποτα για το affiliate marketing γενικότερα.

Έτσι είτε και άμα είστε εντελώς αρχάριος είτε είστε πολύ φθασμένος, ώριμος μαρκετίστας του ίντερνετ, πάλι το άρθρο αυτό θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε τις τεχνικές σας στη δεύτερη περίπτωση και να μπείτε όσο πιο γρήγορα στο νόημα χωρίς να χάσετε τη μπάλα άμα είστε στην πρώτη περίπτωση.

Ο λόγος που έγραψα αυτό το άρθρο είναι γιατί μετά από μια μικρή έρευνα στο ίντερνετ δεν έμεινα αρκετά ικανοποιημένος από τις πηγές που βρήκα σχετικά με το Affiliate SEO γιατί οι περισσότερες ήταν κατά πολύ μεγάλο ποσοστό ελλιπής και δεν ήταν δυνατόν ο μέσος χρήστης του ίντερνετ ή ο μέσος επιχειρηματίας του ίντερνετ που θέλει να ασχοληθεί σοβαρά με το Affiliate marketing SEO να μπορέσει να καταφέρει και πολλά πράγματα με τόσες διάσπαρτες γνώσεις και μισόλογα.

Ούτε παζλ να ήταν, γιατί ακόμα και στην περίπτωση του παζλ έχεις όλα τα κομμάτια εξαρχής.

Πως ξεκινάει κάποιος με το Affiliate SEO;

Πριν προχωρήσετε παρακάτω, μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο κανάλι μου στο YouTube, όπου ανεβάζω κάθε Δευτέρα ένα νέο βίντεο σχετικά με το SEO, την κατασκευή ιστοσελίδων και το ίντερνετ μάρκετινγκ.

Επίσης μπορείτε να γραφτείτε εντελώς δωρεάν στο Newsletter του Paramarketing, όπου στέλνουμε 2 ενημερωτικά email τον μήνα με πάρα πολύ χρήσιμο περιεχόμενο για το SEO, την κατασκευή ιστοσελίδων και το ίντερνετ μάρκετινγκ για να ξεχωρίσετε από τον ανταγωνισμό και να κερδίσετε πολλές θέσεις στις μηχανές αναζήτησης.

0 Επιλέξτε την κατάλληλη αγορά στόχο

Η επιλογή της σωστής αγοράς στόχου ή market niche ή τμήμα της αγοράς που θα εξυπηρετήσετε είναι καθοριστικός παράγοντας για την επιτυχία σας και κατά τη γνώμη μου, κατά πολύ μεγάλο ποσοστό, που δεν μπορώ αυτή τη στιγμή να καθορίσω με σαφήνεια, η επιτυχία της ιστοσελίδας σας εξαρτάται από την αγορά σας.

Γιατί σύμφωνα με τον Στρατηγό Σουν Τσου, υπάρχουν πόλεις που δεν θα πρέπει να πολιορκούνται και υπάρχουν και μάχες που δεν θα πρέπει να δίνονται για τον απλό λόγο ότι οι πιθανότητες επιτυχίας είναι ελάχιστες ή μηδαμινές.

Το ίδιο ισχύει και για το affiliate marketing. Άμα η αγορά σας έχει υπερβολικά μεγάλο ανταγωνισμό, τότε όσο SEO και να κάνετε, δεν θα μπορέσετε να νικήσετε τα θηρία που έχετε για ανταγωνιστές.

Επίσης προσοχή μην μπλέξετε σε έναν ατέρμονο αγώνα SEO ή digital marketing γιατί πολλές φορές το SEO μπορεί να καταντήσει σαν κούρσα εξοπλισμών ή στα αγγλικά nucler war race.

Όπου το ένα μέρος παρατάσσει ένα καινούριο οπλικό σύστημα αξίας μερικών δις, στη συνέχεια το ανταγωνιστικό site παρατάσσει ένα άλλο μεγαλύτερο πυρηνικό σύστημα και φτάνουμε στο σημείο, και τα δύο μέρη να έχουν αναπτύξει ένα τεράστιο πυρηνικό οπλοστάσιο που και επικίνδυνο είναι αλλά και δεν μπορεί να συντηρηθεί.

Προσοχή μην φτάσετε λοιπόν στο σημείο ο προϋπολογισμός σας για το SEO να είναι τεραστίων διαστάσεων και να μην σας αποφέρει τίποτα ουσιαστικό λόγω ανταγωνισμού.

Και για να μην ξεχνιόμαστε, επειδή ο στόχος μας είναι να δημιουργήσετε μια ιστοσελίδα affiliate marketing με στόχο να αποκτήσετε παθητικά εισοδήματα, δηλαδή εισοδήματα τα οποία θα έρχονται σε σας με αυτόματο πιλότο χωρίς να χρειάζεται να εργαστείτε, η επιλογή της σωστής αγοράς στόχου είναι και αυτή πολύ σημαντική για να δημιουργήσετε ένα site παθητικού εισοδήματος που το SEO από μόνο του θα είναι ικανό να σας αποφέρει τα απαραίτητα έσοδα.

Μπορείτε να δείτε περισσότερα βίντεο και άρθρα σχετικά με την ορθή επιλογή της αγοράς σας στόχου:

1 Δημιουργήστε το δικό σας affiliate site σε WordPress

Το πρώτο βήμα που θα πρέπει να κάνετε είναι δημιουργήσετε ένα affiliate site σε WordPress και να πάρετε ένα σωστό domain και ένα ακόμα πιο κατάλληλο hosting.

Περιττό να σας πω ότι στον χώρο του affiliate marketing, σχεδόν το 100% χρησιμοποιεί το WordPress ως πλατφόρμα σχεδιασμού ιστοσελίδων και ως μέσω να βγει στην κορυφή της Google.

Μόνο ένα ελάχιστο ποσοστό χρησιμοποιεί άλλες πλατφόρμες για πιο εξειδικευμένους λόγους.

2 Βρείτε τα κατάλληλα affiliate προϊόντα ή υπηρεσίες από ένα αξιόπιστο affiliate network

Η εύρεση ενός κατάλληλου affiliate network είναι πραγματικά πονοκέφαλος ειδικά άμα είστε στο ξεκίνημα σας. Πάρτε για παράδειγμα την Amazon που συνέχεια μειώνει τις προμήθειες των συνεργατών της.

amazon-affiliate-rates

Δεν είναι η πρώτη φορά που προβαίνει σε αυτήν την πρακτική, ωστόσο ακόμα και με μειωμένες προμήθειες το Amazon Affiliates, παραμένει μια από τις πιο ελκυστικές επιλογές από άποψη ποσοστού μετατροπών και από άποψη αξιοπιστίας στις πληρωμές.

Σύμφωνα με το έγκυρο site Inside Tech World, η Amazon πετσόκοψε για άλλη μια φορά τις προμήθειες προς τους συνεργάτες της στις 21 Απριλίου εν μέσω κοροναϊού.

Ωστόσο με το ποσοστό μετατροπής επισκεπτών σε πελάτες στο 20%, το μεγαλύτερο της αγοράς και την πιθανότητα να αγοράσει ο μέσος επισκέπτης δεκάδες άλλα προϊόντα εκτός από το δικό σας με μια μόνο επισκέπτη, καθιστάνε ακόμα και τώρα την Amazon τη νούμερο ένα επιλογή στο affiliate marketing.

Πέρα από την Amazon, υπάρχουν δεκάδες άλλες εταιρείες που αναζητάνε συνεργάτες στο affiliate marketing όπως:

Και ο κατάλογος δεν σταματάει εδώ. Βρείτε κάποιο δίκτυο συνεργατών που σας καλύπτει και χτίστε μια καλή σχέση μαζί του.

3 Στοχεύστε από σχεδιασμού σε δεκάδες φράσεις κλειδιά

Επειδή το SEO ξεκινάει και αυτό από το web design, θα πρέπει να σχεδιάσετε έτσι την ιστοσελίδα σας για να βγαίνει στις πρώτες θέσεις της Google για δεκάδες φράσεις κλειδιά ή long tail keywords.

Πριν προχωρήσετε παρακάτω, θα πρέπει να αντιληφθείτε ότι πολλές πολύ δυνατές λέξεις κλειδιά είναι λίγο δύσκολο να τις πιάσετε από την αρχή με την ιστοσελίδα σας και έτσι θα χρειαστείτε περισσότερο χρόνο ή καλύτερα περισσότερες επιλογές σε λέξεις κλειδιά.

Οι φράσεις κλειδιά είναι μάλλον η πιο σωστή στρατηγική για μια ιστοσελίδα που ξεκινάει σήμερα στο affiliate marketing και θέλει να κερδίσει θέσεις στην πρώτη σελίδα της Google.

Για να βρείτε τέτοιου είδους φράσεις κλειδιά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την μέθοδο Google Alphabet.

Είμαι σίγουρος ότι δεν θα ξεμείνετε ποτέ από φράσεις κλειδιά και από θέματα για την ιστοσελίδα σας.

4 Δημιουργήστε καλύτερο ή διαφορετικό περιεχόμενο από τους ανταγωνιστές σας

Το διαφορετικό περιεχόμενο είναι καλύτερο από το καλύτερο περιεχόμενο.

Ειδικά για τις περιπτώσεις όπου οι ανταγωνιστές σας έχουν επενδύσει πολλά χρήματα για την δημιουργία περιεχομένου με βίντεο, ινφογραφικά, επαγγελματίες κειμενογράφους, μοναδικές εικόνες και πολλά άλλα τέτοια καλούδια, θα σας πέσει λίγο βαρύ στην αρχή να ξεχωρίσετε από τον ανταγωνισμό.

Σας μένει όμως η ευκαιρία να δημιουργήσετε περιεχόμενο διαφορετικό από τους άλλους και να κάνετε την ιστοσελίδα σας κάτι εναλλακτικό και όχι την κοινή πεπατημένη που υπάρχει στον κλάδο σας.

Η διαφοροποίηση σας από τον ανταγωνισμό τόσο σε επίπεδο branding, personal branding αλλά και περιεχομένου και ιδεών είναι αυτό που θα σας δώσει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και θα σας κάνει οι υποψήφιοι πελάτες σας να σας θυμούνται και να επιστρέφουν πίσω στην ιστοσελίδα σας για να μάθουν περισσότερα για το αντικείμενο σας.

5 Χρηματοποιήστε με διαφημίσεις από την Ezoic

Τα παθητικά εισοδήματα προϋποθέτουν ότι εκτός από χρηματοποίηση μέσω affiliate προγραμμάτων, θα τρέχετε και διαφημίσεις στην ιστοσελίδα σας.

Το καλύτερο δίκτυο διαφημίσεων στην Ελλάδα που τρέχει διαφημίσεις μέσω του Google AdSende είναι η Ezoic.

Μπορείτε να κάνετε δωρεάν εγγραφή τώρα.

Η Ezoic είναι μια πλατφόρμα που κάνει μεγιστοποίηση διαφημιστικών εσόδων του AdSense μέσω της χρήσης τεχνητής νοημοσύνης. Σε πελάτες που έχουν διαφημιστικά και ενημερωτικά sites, η αύξηση των εσόδων ήταν από 60% έως και 1200% σε πολλές περιπτώσεις.

Και φυσικά δεν χρειάζεται να κάνετε σχεδόν τίποτε, γιατί τα διαφημιστικά έσοδα είναι πραγματικά παθητικά έσοδα.

Τι δεν δουλεύει στο Affiliate SEO

Και για να μην πέσουμε με τα μούτρα στη δράση κάνοντας το ένα λάθος πίσω από το άλλο, καλό είναι να επισημάνουμε μερικά ουσιώδη πράγματα που θα σας βοηθήσουν στο ξεκίνημα σας στο Affiliate SEO.

1 Μην στοχεύετε στα featured snippets, δεν φέρνουν κόσμο και πωλήσεις

Είναι αυτή τη στιγμή ένα ακόμη SEO trend που θα ξεφουσκώσει τα λεγόμενα featured snippets, που δυστυχώς δεν φέρνουν κανένα αποτέλεσμα, αντίθετα με την χρήση των featured snippets, θα δείτε μαζική πτώση στην οργανική επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας σας.

Αυτό συμβαίνει γιατί αντί κάποιος να μπει στην ιστοσελίδα σας για να βρει αυτό που ψάχνει, θα το διαβάσει στα featured snippets της Google. Θα βιώσετε ένα χαμηλό CTR ( click through rate ) και θα αρχίσετε να χάνετε επισκεψιμότητα και έσοδα.

2 Μην επιλέγετε αγορές που ήδη έχουν κορεστεί

Όπως σας είπα και προηγουμένως, το να επιλέξετε μια αγορά ή έναν κλάδο που είναι ήδη κορεσμένος είναι ότι χειρότερο μπορείτε να κάνετε, γιατί δεν θα βγάλετε λεφτά από το ίντερνετ.

Τουλάχιστον δεν θα βγάλετε τα λεφτά που μπορείτε να βγάλετε σε αγορές και market niches που είναι παρθένες ή αναπτυσσόμενες και δεν έχουν σημάδια κόπωσης ή κορεσμού.

Άμα κάνετε μια μικρή αναζήτηση στη Google στα trends με τις αγορές που σας ενδιαφέρουν ή τις λέξεις κλειδιά που σας ενδιαφέρουν, τότε θα ανακαλύψετε σε ποια φάση βρίσκεται η αγορά στόχος που επιθυμείτε να μπείτε.

GOOGLE-TRENDS-SEO-1

Μια μικρή έρευνα στο Google Trends με την λέξη κλειδί SEO, μας δείχνει ότι η παγκόσμια τάση το τελευταίο έτος είναι αυξητική με την μεγαλύτερη ζήτηση να προέρχεται από τις αγορές του Λάος και του Βιετνάμ.

Μήπως να ανοίξετε μια ιστοσελίδα για το SEO στο Βιετνάμ;

3 Το τεχνικό SEO από μόνο του δεν θα σας οδηγήσει στην πρώτη θέση της Google

Πάρα πολλές ιστοσελίδες μιλάνε για το τεχνικό SEO, τα σούπερ μαγικά πρόσθετα όπως το Yoast SEO, Rank Math, την πυκνότητα των λέξεων κλειδιών και άλλων τεχνικών εργαλείων στο SEO, που πιστέψτε με δεν θα καταφέρουν από μόνα τους να κόψουν προς τα πάνω.

Τα εργαλεία του SEO όπως και το τεχνικό SEO, δεν θα σας βοηθήσουν να κερδίσετε την πρώτη θέση της Google γιατί είναι απλώς σαν το ποδήλατο. Όσο καλό και άμα είναι το ποδήλατο σας, άμα δεν είστε ικανός αναβάτης και αθλητής δεν θα κερδίσετε το Tour De France!

Μετράει περισσότερο η ποιότητα της ιστοσελίδας σας και το περιεχόμενο σας και κατά πόσο αυτό μπορεί να φανεί χρήσιμο στον τελικό χρήστη. Άμα δεν είναι χρήσιμο καθόλου το περιεχόμενο σας, δεν έχετε καμία τύχη στο SEO αλλά και στο affiliate marketing.

4 Το να μην κάνετε τίποτα στο SEO

Ένα ακόμα κοινό λάθος είναι να μην κάνετε απολύτως τίποτα στο SEO, στην παραγωγή περιεχομένου και απλώς και μόνο να περιμένετε η ιστοσελίδα σας να παλιώσει στη Google.

Η τεμπελιά και η έλλειψη εβδομαδιαίας ενασχόλησης με την ιστοσελίδα σας ειδικά στην αρχή, είναι δείγμα ότι η ιστοσελίδα σας θα πατώσει και θα χάσετε ότι έχετε κάνει μέχρι στιγμής, άμα έχετε κάνει ήδη και κάτι.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι στο SEO μετράει η συνέπεια και επειδή το SEO είναι μαραθώνιος, θα πρέπει κάθε εβδομάδα να κάνετε και κάτι. Να προσθέτετε ένα νέο άρθρο, να δημιουργείτε ένα νέο βίντεο, να φτιάχνετε ένα backlink.

Κάτι θα πρέπει να κάνετε και καλό θα ήταν να ακολουθήσετε ένα ετήσιο πλάνο για το SEO σας για να έχετε αποτελέσματα μακροπρόθεσμα. Χωρίστε το έτος σε 52 εβδομάδες και οργανώστε τον χρόνο σας ώστε κάθε εβδομάδα να κάνετε και κάτι που να είναι επαρκές για να κουνηθεί η ιστοσελίδα σας στις σελίδες αποτελεσμάτων της Google.

Το 96% των ιστοσελίδων στο ίντερνετ δεν έχουν καθόλου επισκεψιμότητα, γιατί απλώς και μόνο δημιουργήθηκαν και εγκαταλείφθηκαν από τους ιδιοκτήτες τους. Μην κάνετε και σεις το ίδιο στην δική σας ιστοσελίδα.

5 To φτωχό ή outsourced περιεχόμενο απλώς θα σας πατώσει στη Google

Τέλος, το φτωχό ή outsourced περιεχόμενο ή διπλό περιεχόμενο ή άχρηστο περιεχόμενο θα σας πατώσει στις μηχανές αναζήτησης, θα βαλτώσει το User Experience, την εμπειρία του χρήστη την οποία σταθμίζει κατά πολύ η Google για να σας ανεβάσει ή κατεβάσει θέσεις.

Και η εμπειρία του χρήστη εξαρτάται κυρίως από το: Περιεχόμενο.

Φροντίστε την αρχή να γράψετε μερικά άρθρα και συμβουλές από μόνοι σας πριν εκπαιδεύσετε ή αποτανθείτε σε κειμενογράφους ή copywriters.

Ειδικά στην περίπτωση που χρησιμοποιήσετε κάποια υπηρεσία copywriting από το ίντερνετ, μην πιστέψετε λέξη σε αυτά που θα σας υποσχεθούν στην αρχή.

Ένας καλός κειμενογράφος μπορεί να κοστίσει έως και 100€ ανά χίλιες λέξεις και μην νομίζεται ότι θα βρείτε έναν κειμενογράφο που να ξέρει το αντικείμενο σας τόσο καλά όσο εσείς.

Υπηρεσίες κειμενογράφων όπως το Iwritter, Fiverr, Upwork και άλλες δεν κάνουν ούτε για την εμποροπανύγηρη Φαλάνης, μια και εκεί θα βρείτε καλύτερους κειμενογράφους!

Πως το ξέρω; Τι να σας πω, κάτι άκουσε το αυτί μου να λένε τα αλάνια του SEO για αυτό. Η αλήθεια είναι ότι έχω δοκιμάσει όλες σχεδόν τις υπηρεσίες κειμενογράφων στο ίντερνετ εις μάτην.

Κατέληξα στο να μην γίνει ποτέ η δουλειά μου και στο να εκπαιδεύσω με πολύ κόπο και χρόνο τους δικούς μου copywritters.

Αυτά τα λίγα και βασικά για σήμερα φίλοι μου, άμα ξέχασα κάτι μπορείτε να αφήσετε το σχόλιο σας ή να επικοινωνήσετε μαζί μου.

Μην ξεχάσετε να γραφτείτε στο κανάλι μου στο YouTube, όπου ανεβάζω κάθε Δευτέρα ένα νέο βίντεο σχετικά με το SEO, την κατασκευή ιστοσελίδων και το ίντερνετ μάρκετινγκ.

Ζητήστε τώρα προσφορά για SEO και προώθηση ιστοσελίδων

ZITISTE-PROSFORA-SEO-3

Σας ενδιαφέρει να ανεβείτε στην πρώτη θέση της Google;

Ζητήστε τώρα προσφορά προώθησης

Δωρεάν Μαθήματα SEO Αξίας 129€

seo-google

Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό βίντεο μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα. Είναι πολύ συνετό να αφιερώνετε το 20% του χρόνου και των πόρων σας στην προσωπική σας εκπαίδευση και στην προσωπική σας ανάπτυξη. Γραφτείτε σήμερα στα βίντεο μαθήματα εντελώς δωρεάν!

seo-web-design

Δείτε περισσότερα για τα κρύπτο:

Σχολιάστε