ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Κατεβάστε τον οδηγό Κρύπτο για αρχάριους

H Google αναδομείται και γίνεται Alphabet

GOOGLE ALPHABET

H Google αναδομείται και γίνεται Alphabet

H Google εφαρμόζει την ίδια στρατηγική που την βοήθησε να κυριαρχήσει στον τομέα του ίντερνετ και σε άλλους κλάδους της οικονομίας

Στη δημιουργία μιας εταιρείας ομπρέλα, ονόματι Alphabet, προχωρά η Google. Φυσικά και δεν έχει καμία σχέση με την Umbrella Corporation της αληλουχίας Resident Evil, αν και μας θυμίζει πολλά από την ίδια και της δραστηριότητες της.

Καθήκοντα CEO της Google αναλαμβάνει πλέον  ο Sundar Pichai, αποδεσμεύοντας έτσι τον Larry Page για να διοικήσει τη νέα εταιρεία.

Γιατί αναδιοργανώθηκε η Google;

Η δυναμική του brand name της εταιρείας είναι τέτοια, όπως και τα διαθέσιμά της αλλά και οι προοπτικές της, που δύσκολα θα μπορούσε να περιοριστεί αυστηρά μέσα στα όρια του Διαδικτύου και της διαχείρισης πληροφοριών.

Ηδη με το πέρασμα των χρόνων οι ιθύνοντες της εταιρείας, η οποία στο ενδιάμεσο εμπλουτίζει διαρκώς το δυναμικό της με νέα αλλά και πιο έμπειρα στελέχη, έχουν επιλέξει στρατηγικές συμμετοχές σε κλάδους της τεχνολογίας και της βιομηχανίας.

Η Google σήμερα κυριαρχεί στη βιομηχανία κατασκευής drones, στη φαρμακευτική βιομηχανία, στη δημιουργία ειδικών προϊόντων, ακόμα και στην αυτοκινητοβιομηχανία με το αυτοκίνητο χωρίς οδηγό!

Με το χαρακτηριστικό, όμως, ότι σχεδόν κανένας απ’ αυτούς τους επιχειρηματικούς κλάδους δεν αποδεικνύεται προσώρας ιδιαίτερα κερδοφόρος. Συνεπώς φαίνεται μάλλον λογικό ότι το επόμενο στοίχημα της διοίκησης της Google ήταν να αναδιοργανωθεί ώστε να αρχίσει να γίνεται κερδοφόρα κάθε νέα της επένδυση.

Η αναδιοργάνωση λοιπόν ξεκινά από την ίδια την επιχειρηματική σύνθεση του ομίλου.

Έτσι γεννήθηκε η Alphabet, ένα νέο εταιρικό σχήμα που θα αναλάβει να διαχειριστεί το σύνολο των συμμετοχών της παλιάς Google, διαχωρίζοντας όμως τις κερδοφόρες επιχειρήσεις του ομίλου από εκείνες στις οποίες προς το παρόν κυριαρχεί η καινοτομία αλλά όχι τα κέρδη.

Ένα είναι το συμπέρασμα ότι η υπέρμετρη φιλοδοξία της Google δεν σταματάει πουθενά και ίδια της επιθυμία είναι να γίνει ένας κολοσσός που να συμμετέχει και να ελέγχει πάρα πολλές νέες καινούριες βιομηχανίες και αγορές!

Τι αλλαγές θα γίνουν στον αλγόριθμο της Google μετά την αναδιοργάνωση

Φυσικά και όλοι αναμένουν κάποιες αλλαγές και στον αλγόριθμο της Google.

Είναι λοιπόν αδύνατο να μην παινέψει το σπίτι της η Google και να ευνοήσει στα αποτελέσματα αναζήτησης όλα αυτά τα νέα brands που έχει δημιουργήσει και δεν είναι λίγα. Γενικά η Google ευνοεί τα brands στα αποτελέσματα αναζήτησης εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Επίσης αναμένουμε μια ενίσχυση του ονόματος και της παρουσίας της Google και των εταιρειών της στο ίντερνετ με ένα σχέδιο branding, προώθησης δηλαδή των νέων φιρμών στο κοινό μέσω Search Engines Marketing.

Με άλλα λόγια από δω και στο εξής όλο και πιο πολύ θα συναντάτε το όνομα Alphabet και των θυγατρικών εταιρειών παντού στο ίντερνετ, social media, οργανικά αποτελέσματα αναζήτησης, εφημερίδες και ηλεκτρονικά περιοδικά, YouTube, κινητές συσκευές, ακόμα και σε χώρους που παραδοσιακά δεν υπήρχε η Google.

Αναμενόμενο όλη αυτή η τάση υπερμεγένθυσης και μεγαλομανίας να προκαλέσει και το αντίθετο αποτέλεσμα και να δημιουργήσει Googloφοβία.

Όμως ουδέν κρυπτόν σήμερα από τη Google!

 

Δείτε περισσότερα για τη Google:

Ζητήστε μια προσφορά σήμερα για κατασκευή ιστοσελίδας

ZHTHSTE PROSFORA DIGITAL MARKETING-1

Αν είστε πριν την κατασκευή ή την ανακατασκευή της ιστοσελίδας σας, πριν κάνετε οτιδήποτε ζητήστε μια προσφορά για κατασκευή site ή κατασκευή eshop.

Ζητήστε προσφορά κατασκευής  ή προώθησης ιστοσελίδας

Δωρεάν Μαθήματα SEO Αξίας 129€

seo-google

Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα εντελώς δωρεάν! Αυξήστε την επισκεψιμότητα και τις πωλήσεις της ιστοσελίδας σας κατακόρυφα ακολουθώντας μικρά βήματα βελτιστοποίησης.

seo-web-design

Σχολιάστε