ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Παθητικά Εισοδήματα Στα Κρύπτο

Η Google δημοσίευσε οδηγίες για τους bloggers που δοκιμάζουν προϊόντα

google-freebies-guidelines-bloggers-1

Η Google δημοσίευσε οδηγίες για τους bloggers που δοκιμάζουν προϊόντα

Η Google σε μια μικρή σχεδόν λακωνική δημοσίευση της στο blog της Webmaster Central αποφάσισε να δώσει τρεις οδηγίες σε όλους τους bloggers που δημοσιεύσουν κριτικές για προϊόντα που τους δίνουν οι εταιρείες δωρεάν.

Αυτή είναι κοινή πρακτική σε πολλές μεγάλες εταιρείες προϊόντων τεχνολογίας, αυτοκινήτων και διάφορων άλλων ειδών που δίνουν τα νέα τους προϊόντα -freebies- για να δοκιμαστούν από έμπειρους στο είδος τους test bloggers.

Για να βάλει μια σειρά και σε αυτόν τον κλάδο που πλήττεται από το spam, η Google έδωσε στη δημοσιότητα τρεις κατευθυντήριες οδηγίες που επηρεάζουν το SEO.

1 Χρησιμοποιήστε nofollow link προς την διαφημιζόμενη εταιρεία

Σύμφωνα με τη Google, η εξαγορά του test blogger για να τοποθετήσει link προς την εταιρεία αντίκειται στους κανόνες ποιότητας της ίδιας της Google σχετικά με τα αγορασμένα links. Όπως καταλαβαίνετε, απαγορεύεται να αγοράζουμε backlinks με σκοπό να χειραγωγήσουμε το PageRank.

Το να δίνουμε freebies σε αντάλλαγμα μιας κριτικής και ενός backlink προς την εταιρεία που έχει βγάλει το προϊόν θεωρείτε παράνομο!

Όμως η Google θεωρεί ότι αν χρησιμοποιήσετε την ετικέτα nofollow, τότε είστε δικαιολογημένοι και παίρνετε το συγχωροχάρτι από την ίδια τη Google επίσημα.

Που θα πρέπει να βάλω το nofollow link υποχρεωτικά;

Μα σε όλα τα backlinks προς τη διαφημιζόμενη εταιρεία, σε eshop με το προϊόν, στο προφίλ της εταιρείας ή στο mobile app της στο App Store κτλ.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η Google προσμετρά κανονικά με μειωμένη ωστόσο βαρύτητα και τα nofollow links.

2 Γνωστοποιήστε την σχέση σας με την διαφημιζόμενη εταιρεία

Οι χρήστες της ιστοσελίδας σας θέλουν να ξέρουν αν βλέπουν χορηγούμενο περιεχόμενο. Επίσης, σε μερικές χώρες υπάρχουν νόμοι οι οποίοι απαιτούν την γνωστοποίηση της σχέσης σας με τον διαφημιζόμενο.

Η δε γνωστοποίηση ότι το link σας είναι affiliate link ή ότι διαφημίζετε το συγκεκριμένο προϊόν για κάποια εταιρεία θα πρέπει να γίνεται σύμφωνα πάλι με τη Google στην αρχή του άρθρο ή του βίντεο σας.

Προσοχή και δω λοιπόν.

3 Δημιουργήστε μοναδικό, τέλειο περιεχόμενο

Τα πιο πετυχημένα blogs σύμφωνα πάλι με τη Google είναι αυτά που προσφέρουν στους επισκέπτες τους μοναδικό περιεχόμενο και έναν καλό λόγο για να επιστρέψουν.

Το καλύτερο θα ήταν να εστιαστείτε στο να προσφέρετε μοναδικό περιεχόμενο και να μην κάνετε μόνο ένα απλό copy paste, να γράψετε την προσωπική σας άποψη, ειδικά άμα έχετε τεχνικές γνώσεις οι οποίες βοηθάνε τον τελικό χρήστη να αξιολογήσει το προϊόν και να πάρει αποφάσεις αγοράς.

Το περιεχόμενο και εδώ έχει την πρωτοκαθεδρία αφού και η ίδια η Google επιβεβαιώνει ότι το περιεχόμενο είναι βασιλιάς.

Δείτε περισσότερα για τη Google και το SEO:

Ζητήστε μια προσφορά σήμερα για κατασκευή ιστοσελίδας ή προώθηση ιστοσελίδας

ZHTHSTE PROSFORA DIGITAL MARKETING-1

Αν είστε πριν την κατασκευή ή την ανακατασκευή της ιστοσελίδας σας, πριν κάνετε οτιδήποτε ζητήστε μια προσφορά για κατασκευή site ή κατασκευή eshop.

Ζητήστε προσφορά κατασκευής  ή προώθησης ιστοσελίδας

Δωρεάν Μαθήματα SEO Αξίας 129€

seo-google

Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα εντελώς δωρεάν! Αυξήστε την επισκεψιμότητα και τις πωλήσεις της ιστοσελίδας σας κατακόρυφα ακολουθώντας μικρά βήματα βελτιστοποίησης.

seo-web-design

 

Σχολιάστε