ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Κατεβάστε τον οδηγό Κρύπτο για αρχάριους

Το blogging ως η νούμερο ένα στρατηγική SEO

Το blogging ως η νούμερο ένα στρατηγική SEO

Σίγουρα όσοι είστε παλιότεροι στο SEO και στο ίντερνετ θα έχετε προλάβει την εκπληκτική άνοδο του blogging το 2005 και μετά με όλο και περισσότερο κόσμο να μπαίνει μέσα στο χώρο του blogging και να δημιουργεί το νέο του blog.

Η άνοδος των bloggers και των blogs συμβάδισε με την άνοδο του WordPress από το 2003 που ξεκίνησε το λανάρισμα του μέχρι σήμερα που έχει γίνει η πιο δημοφιλής πλατφόρμα δημοσίευσης όλων των bloggers παγκοσμίως.

Το Blogging σύμφωνα με το έγκυρο authority site mashable το είναι ένας διαδραστικός τρόπος δημοσίευσης περιεχομένου στο ίντερνετ.

Η ονομασία blog προέρχεται από τη συντόμευση των λέξεων web log και σημαίνει ημερολόγιο στο ίντερνετ. Αν έχετε δει τη σειρά star trek, ο Captain Picarde κάθε μέρα προσθέτει στο ημερολόγιο του πλοίου τα απομνημονεύματά του και τα σημαντικότερα γεγονότα.

Στην σημερινή εποχή πολύ πετυχημένοι bloggers θα ήταν ο Κολοκοτρώνης και ο Μακρυγιάννης γιατί και οι δύο οπλαρχηγοί διατηρούσαν ημερολόγιο με τα λίγα γράμματα που έμαθαν σε προχωρημένη ηλικία.

Το blogging ως επάγγελμα

Τα πρώτα blogs παρουσιάστηκαν στην Αμερική τα τέλη της δεκαετίας του 1990 και από τότε έχουνε γίνει πολύ επαγγελματικά. Οι επαγγελματίες bloggers όπως ο Pat Flynn, Leslie Samuel, Rob Fore και Yaro Starek, παρέχουν μέσα από τα blogs τους υπηρεσίες σε μια τεράστια αγορά εκατομμυρίων και έχουν εισοδήματα από 500.000€ το χρόνο αποκλειστικά από το blogging και τα προϊόντα τους.

Πώς φτάσαν τόσο ψηλά μερικοί bloggers; Πως γιγαντώθηκαν τόσο μερικά blogs;

Σε αυτό το άρθρο θα απαντήσουμε στο μυστικό που κρύβεται πίσω από το blogging και αυτό είναι η παραγωγή περιεχομένου και το SEO.

To blogging είναι η νούμερο ένα στρατηγική SEO παγκοσμίως για να φέρετε όλο και περισσότερο κόσμο στο site σας και να βγείτε στην πρώτη σελίδα της Google.

Έχω παρακολουθήσει τα προγράμματα των παραπάνω κορυφαίων bloggers και έχω πάρει πάρα πολλές ιδέες από τα blog τους και τα έχω εφαρμόσει στο δικό μου blog κατά καιρούς.

Σε αντίθεση με άλλα επαγγέλματα στο ίντερνετ, όπως οι youtubers και άλλα νέα επαγγέλματα το blogging θεωρείτε σήμερα από πολλούς μαι σεβαστή και αξιολάτρευτη δραστηριότητα που μπορεί να σε βοηθήσει να βγάλεις πολλά λεφτά, να κάνεις η δική σου επιχείρηση με έδρα το σπίτι και να οργανώσεις τη ζωή σου σύμφωνα με τα δικά σου ωράρια και κανόνες.

Τα οφέλη του blogging

Τα οφέλη και τα πλεονεκτήματα του blogging είναι διαχρονικά και μακροπρόθεσμα.

 1. Με το blogging αποκτάτε εφόδια ζωής γιατί μαθαίνεται να αξιοποιείτε όλες τις νέες τεχνολογίες για να επιτύχετε κάποιο σκοπό.
 2. Βγαίνετε στην πρώτη σελίδα της google με τη δημιουργία περιεχομένου.
 3. Δημιουργία μια κοινότητα στο ίντερνετ γύρω από την αγορά σας και συνομιλείτε με τον κόσμο και όσους έχουνε κοινά ενδιαφέροντα επιδιώξεις και σκοπούς.
 4. Γίνεστε γνωστοί με το personal branding
 5. Διευρύνεται τη λίστα email marketing
 6. Αποκτάτε νέους πελάτες και αποκτάτε εισόδημα μέσω ίντερνετ ή
 7. ενισχύετε το εισόδημα σας, το SEO σας εάν έχετε ήδη ένα site, ένα e-shop ή οτιδήποτε άλλο στο ίντερνετ.

 

 Blogging και SEO

Το SEO είναι να βελτιώσεις το site σου για να βγαίνει στην πρώτη σελίδα της Google. Το SEO χωρίζεται σε on page SEO και off page SEO. Το on page SEO έχει να κάνει με το τι κάνεις εντός του site σου για να βγεις στην πρώτη σελίδα της Google, ενώ το off page SEO έχει να κάνει με το τι κάνεις εκτός του site σου.

Η καλύτερη στρατηγική on page SEO είναι το blogging. Αντίστοιχα η καλύτερη στρατηγική off page SEO εν έτη 2014 είναι η δημιουργία backlinks προς το site σου. Η google αν και έχει αναπτύξει και βελτιώσει έναν πολυπαραγοντικό αλγόριθμο με πάνω από 200 παράγοντες SEO, βασίζει τον κορμό της κατάταξης των sites στα αποτελέσματα αναζήτησης ακόμα των αριθμό και την ποιότητα των backlinks προς το site σας. Η φιλοσοφία τους είναι απλή: Όσα πιο πολλά backlinks έχει ένα site, τόσο πιο σημαντικό και ποιοτικό είναι.

Όμως δεν υπάρχει κανένα νόημα να δημιουργήσεις links σε ένα blog που δεν έχει τίποτα μέσα του. Γι αυτό θα πρέπει να δημιουργήσετε πρώτα κάποιο περιεχόμενο με το blogging, να γράψετε δηλαδή κάποια άρθρα σχετικά με το αντικείμενό σας ή την αγορά στόχο σας. Στη συνέχεια η δημιουργία backlinks γίνεται με φυσικό ή με τεχνητό τρόπο. Ο φυσικός τρόπος δημιουργίας backlinks λέγεται white hat SEO, ενώ ο τεχνητός black hat SEO.

Επειδή έχω κάνει δοκιμές στο παρελθόν και με τους δύο τρόπους, το black hat SEO δεν έχει κάποιο νόημα γενικά και δεν έχει κάποιο νόημα μακροπρόθεσμα, δηλαδή δεν ωφελεί σε κάτι παρά τον χρόνο και τον κόπο που θα κάνετε για να δημιουργήσετε τα backlinks σας.

Προτιμότερο είναι λοιπόν να μάθετε να χρησιμοποιήτε καλά τεχνικές White hat SEO και να δημιουργείτε links προς το site σας που να αντέχουν στο χρόνο και να μην είναι spam.

Μπορείτε να δείτε περισσότερα για την δημιουργία ποιοτικών backlinks στα παρακάτω άρθρα:

Τα άρθρα γύρω από τα backlinks δεν είναι και λίγα οπότε έχω αποδειχθεί πολυγραφότατος, αυτή είναι και η δύναμη του blogging άλλωστε!

Σε εταιρικό επίπεδο, η δύναμη του blogging από άποψη SEO έχει γίνει ανάρπαστη. Όλες οι μεγάλες εταιρείες έχουνε προσθέσει και ένα τουλάχιστον blog στα εταιρικά τους site για να κερδίσουν από άποψη SEO και από άποψη δημοσίων σχέσεων.

Ελληνικό SEO: Απογειώστε το site και τις πωλήσεις σας σε 5 βήματα 

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ-ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ

Κατεβάστε σήμερα τον οδηγό SEO Google Πρώτη Σελίδα  αξίας 129€ και ξεκινήστε να βγάζετε λεφτά από το SEO!

seo-web-design

Η προσωπική μου ιστορία επιτυχίας πίσω από το Blogging

To blogging ήτανε η αφορμή να ξεκινήσω στο ίντερνετ μάρκετινγκ και να αποκτήσω τις πρώτες μου εμπειρίες στο SEO και στην δημιουργία περιεχομένου. Μέχρι στιγμής έχω γράψει πάνω από 800 άρθρα και σελίδες στο WordPress και συνεχίζω να τα κάνω σε περισσότερα από 6 blogs.

Όμως το καλύτερο είναι να ξεκινήσετε και να εστιαστείτε σε μόνο ένα blog από την αρχή και με αυτό να δημιουργήσετε το πρώτο σας traffic από το ίντερνετ και τη Google.

To 2012 είχα γραφτεί σε μια αμερικάνικη εταιρεία δικτυακού μάρκετινγκ, την Empowernetwork.com, σήμερα την έχω κατατάξει στη μαύρη λίστα και είχα ενταχθεί στο πρόγραμμα blogging των 100 ημερών τότε. Αν και προσωπικά είχα πιάσει πάτο, το πρόγραμμα με βοήθησε πως να μάθω να γράφω εκπληκτικά άρθρα και να δημιουργώ επικό περιεχόμενο για τα επόμενα όπως αποδείχθηκε site μου γιατί εκείνο το πρώτο blog σε wordpress multisite ήτανε παταγώδης αποτυχία.

Το διαμάντι συνθλίβεται στα έγκατα της γης για να γίνει διαμάντι και έτσι οι μικρές μου αποτυχίες με οδήγησαν σε μεγάλες νίκες αργότερα.

Τελικά, ενάμισι χρόνο μετά κατάφερα να βγω πρώτος στη Google με αυτό το blog, το Paramarketing και να γράψω πάνω από 215 άρθρα μέσα σε 11 μήνες! Μετάνιωσα που δεν έγραψα περισσότερα και προσπαθώ να γράφω ένα άρθρο τη μέρα άμα γίνεται ή τουλάχιστον 6 άρθρα την εβδομάδα με επικό περιεχόμενο και όσο το δυνατόν πιο πρακτικές και ουσιαστικές πληροφορίες για το SEO, το web design και το πως να βγάλετε λεφτά από το ίντερνετ μέσα από το δικό σας site.

Συμβουλές επιτυχίας στο blogging

Τώρα πολλοί από σας θα αναρωτιούνται, πολύ καλά όλα αυτά αλλά πως ξεκινάω με το blogging; Για αυτό σκέφτηκα να σας δώσω μερικές συμβουλές για το πως θα χτίσετε σωστά στο δικό σας blog αποφεύγοντας όλα τα αδιέξοδα και τα λάθη που έκανα και γω στην αρχή.

 1. Ξεκινήστε ένα blog σε WordPress με δικό σας hosting και domain name. Ξέρω ότι υπάρχουν πάρα πολλές πλατφόρμες blogging στο ίντερνετ για ερασιτέχνες όπως το blogger. Δεν θα μπορέσετε να πάτε όμως και πολύ μακριά. Τα δωρέαν blogs σε blogger, wordpress.com, typad, movable type, tumblr, livejournal, squidoo, hubpages και πολλά άλλα δεν είναι επαγγελματικά και είναι δύσκολο να βγάλετε λεφτά από αυτά. Πως το ξέρω; Γιατί τα έχω δοκιμάσει όλα στην πορεία μου να πετύχω στο blogging!
 2. Επιλέξτε ένα premium wordpress theme και αν δεν ξέρετε να εγκαταστήσετε το wordpress blog σας, ζητήστε τη βοήθεια ενός ειδικού ή επιλέξτε μια υπηρεσία web design από αυτές που παρέχω. Θα γλυτώσετε πολύτιμο χρόνο και κόπο που θα τον κερδίσετε μετά σε χρόνο blogging!
 3. Γράψτε τουλάχιστον 100 posts για τις πρώτες 100 μέρες του blogging! Η συνοχή στη δουλειά σας είναι αυτή που θα σας στέψει νικητή και θα δημιουργήσει το πρώτο σας traffic και τους πρώτους σας πελάτες σε ότι κάνετε! Στο blogging, το 95% είναι σκληρή δουλειά και το 5% είναι ταλέντο και έμπνευση ! Μην ακούτε τις θεωρίες για την τύχη και για επαναστατικά προϊόντα, δεν υπάρχουν επαναστατικά προϊόντα, εσείς είστε το προϊόν!
 4. Δημιουργήστε προφίλ στα περισσότερα social media και κάντε καθημερινές κοινοποιήσεις των άρθρων σας!
 5. Χτίστε σχέσεις με άλλους bloggers ή άλλους επαγγελματίες του ίντερνετ! Οι σχέσεις θα σας βοηθήσουν να ανταλλάξετε links και να βοηθήσετε ο ένας τον άλλο στην δημιουργία περιεχομένου, στην ανταλλαγή ιδεών και απόψεων και σε πολλά άλλα.
 6. Ξεκινήστε όσο πιο γρήγορα μπορείτε! Ένα βασικό λάθος που έκανα στην αρχή με την πορεία μου στο ίντερνετ είναι ότι δεν είχα ξεκινήσει με το δικό μου Blog πίσω στο 2000! Λάθος που πλήρωσα πολλές φορές μετά, και το 2005, και το 2008, και το 2012!

Blogging και η Ελληνική αγορά

Η ελληνική αγορά ή η ελληνόφωνη αγορά των 10 εκατομμυρίων περίπου είναι πολύ μικρή συγκρινόμενη με την αγγλόφωνη αγορά του 1 δισεκατομμυρίου!

Μερικά φωτεινά παραδείγματα που έχω εντοπίσει στην ελληνική αγορά και είναι άξια αναφοράς είναι τα υπουργεία, οι γενικές γραμματείες και το γραφείο του πρωθυπουργού που όλα έχουν το δικό τους blog σε WordPress!

Μπορείτε να δείτε και μόνοι σας:

Επίσης ανακάλυψα μια αγορά με τα γυναικεία καλλυντικά και τη γυναικεία μόδα η οποία έχει πολλά αξιόλογα blogs με βίντεο στο YouTube και εξαιρετική παραγωγή περιεχομένου με άρθρα και κριτικές για όλα τα νέα προϊόντα της αγοράς, κρέμες αδυνατίσματος, φουλάρια, ρούχα και παπούτσια κτλ. Η ύπαρξη πολλών blogs σε μια αγορά είναι δείγμα ότι υπάρχει δυναμική σε αυτήν την αγορά και ότι υπάρχουν και λεφτά!

Θα ήθελα να αναφέρω μερικά ελληνικά blogs για να πάρετε ιδέες:

 • http://allyouneedisstyle.com
 • http://www.smellslikefashion.com
 • http://www.fashionarchitect.net

 

Blogging Πηγές:

Δείτε έναν νέο κόσμο γύρω από το blogging να ξεδιπλώνετε μπροστά σας και μελετήστε τις δυνατότητες του. Είναι πραγματικά απίστευτος και σίγουρα θα ενθουσιαστείτε.

Ζητήστε μια προσφορά σήμερα για κατασκευή ιστοσελίδας

ZHTHSTE PROSFORA DIGITAL MARKETING-1

Αν είστε πριν την κατασκευή ή την ανακατασκευή της ιστοσελίδας σας, πριν κάνετε οτιδήποτε ζητήστε μια προσφορά για κατασκευή site ή κατασκευή eshop με το Genesis Theme Framework.

Ζητήστε προσφορά κατασκευής  ή προώθησης ιστοσελίδας

Δωρεάν Μαθήματα SEO Αξίας 129€

seo-google

Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό βίντεο μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα. Είναι πολύ συνετό να αφιερώνετε το 20% του χρόνου και των πόρων σας στην προσωπική σας εκπαίδευση και στην προσωπική σας ανάπτυξη. Γραφτείτε σήμερα στα βίντεο μαθήματα εντελώς δωρεάν!

seo-web-design

Σχολιάστε