ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Κατεβάστε τον οδηγό Κρύπτο για αρχάριους

Blogging Marathon: Τι έμαθα μετά από 100 μέρες blogging

online-poll

Blogging Marathon: Τι έμαθα μετά από 100 μέρες blogging

Η παραγωγή περιεχομένου και το blogging γενικότερα είναι η καλύτερη στρατηγική SEO για να ξεκινήσει το blog σας να αποκτήσει μια πρώτη επισκεψιμότητα και να ζωντανέψει.

Χωρίς το περιεχόμενο δεν υπάρχει κίνηση.

Το 2012 είχα γραφτεί στην empower network που υποσχόταν να με κάνει να βγάλω λεφτά από το ίντερνετ μέσω του blogging. H συνταγή τους ήτανε απλή. Να γράφω ένα άρθρο τη μέρα στο blog μου για 100 τουλάχιστον ημέρες. Έτσι θα έφερνα κόσμο στο site μου και κάποιο από αυτούς θα γινότανε πελάτες μου.

Περιττό να σας πω ότι μετά από 100 ημέρες το σύστημα δεν δούλεψε καθόλου καλά και ήτανε παταγώδης αποτυχία. Δεν έβγαλα ούτε ένα ευρώ, όμως έμαθα πολύ καλά το blogging!

Η αποτυχία είναι η βάση της επιτυχίας και το μυστικό είναι να μην τα παρατάς. Δύο χρόνια μετά θέλω να μοιραστώ μαζί σας την εμπειρία μου και να σας πω τι έμαθα μετά από 100 μέρες συνεχούς blogging. Σε εκατό μέρες έγραψα 100 άρθρα αντίστοιχα. Αυτό θα πει μαραθώνιος blogging.

Όπως και στις επιχειρήσεις έτσι και στο ίντερνετ δεν πρέπει να είστε καλοί στο sprint αλλά στον μαραθώνιο και στην αντοχή.

Τι είναι το blogging

Πριν σας περιγράψω τι πραγματικά αποκόμισα μετά από 100 ημέρες συνεχούς blogging θα ήθελα να σας δώσω έναν ορισμό για το τι είναι το blogging.

Σύμφωνα με το έγκυρο ηλεκτρονικό blog Mashable, το blogging είναι μια αλληλεπιδραστική μορφή δημοσίευσης περιεχομένου σε στυλ ημερολογίου στο ίντερνετ. Το διασημότερο λογισμικό για blogging στο ίντερνετ είναι το WordPress.

Περισσότερο το blogging είναι μια συζήτηση με τον κόσμο όπου ο καθένας μπορεί να πει την άποψη του για ένα θέμα ή να συνεισφέρει με κάποιο σχόλιο στη συζήτηση. Άρα χρειάζεται να έχετε και κάποιο κοινό για να είναι πετυχημένο το blog σας. Χωρίς αυτό δεν θα είναι πετυχημένο το blog σας.

Τι έμαθα μετά από 100 μέρες blogging

Έμαθα να βγαίνω πρώτος στη Google

Στην αρχή ξεκίνησα δειλά δειλά να βγαίνω με τα πρώτα blog μου σε WordPress για διάφορες φράσεις με λέξεις κλειδιά χαμηλού ανταγωνισμού στα αγγλικά. Μετά οι φράσεις κλειδιά πολλαπλασιάστηκαν και ήρθε να προστεθεί και το YouTube με το Vimeo.

Κατάλαβα πως λειτουργεί ο αλγόριθμος της Google και τι χρειάζεται να κάνω για να κερδίζω σιγά σιγά τον ανταγωνισμό και να πετυχαίνω όλο και καλύτερες θέσεις στη Google και στην Bing, τη μοναδική ανταγωνιστική μηχανή αναζήτησης με ελληνικά αποτελέσματα.

Στο βίντεο google domination έδειξα πως εκμεταλλευόμενος το Google caffeine update κατάφερα να πετυχαίνω μεγάλο εύρος κατάταξης στα αποτελέσματα της Google, αφού είχα διάφορα άρθρα και σελίδες από το blog μου να καταλαμβάνουν από την έβδομη ως την 15η θέση στις σελίδες αποτελεσμάτων της Google.

Αυτό οφείλεται κυρίως και στο Google Dance αλλά και στο Google Sandbox Mode για κάθε νέο site.

Τα πειράματα με την Google και το αλγόριθμό της συνεχίστηκαν τόσο από άποψη SEO, social media, traffic και πολλά άλλα. Και θα συνεχιστούν κάθε φορά που αλλάζει η Google τον αλγόριθμο της, δηλαδή επί άπειρον.

Απέκτησα καλές επιχειρηματικές συνήθειες στο ίντερνετ

Ένα από τα παράπλευρα οφέλη του μαραθώνιου δημοσιεύσεων στο blog μου ήτανε να αποκτήσω καλές επιχειρηματικές συνήθειες στο ίντερνετ όπως είναι η παραγωγή περιεχομένου, οι καθημερινές δημοσιεύσεις, το χτίσιμο της email list.

Το πρώτο πράγμα που κάνω μόλις ξυπνήσω το πρωί είναι να γράψω το πρώτο μου άρθρο και αμέσως να το δημοσιεύσω.

Είναι πολύ σημαντικό να αποκτήσετε συνήθειες πετυχημένου και να ασκείτε καθημερινά αυτές τις συνήθειες όσο καλύτερα γίνεται.

Πως να ξεκινήσετε το blogging marathon

Το να ξεκινήσετε το δικό σας blog ίσως να ήτανε για μερικούς παιδικό όνειρο που αν το κάνουν λάθος μπορεί να καταλήξει σε εφιάλτη! Ένα από τα παιδικά μου όνειρα ήτανε να γίνω συγγραφέας best seller και έτσι βρήκα μια διέξοδο με το γράψιμο ή αλλιώς το blogging!

Για να σας βοηθήσω να ξεκινήσετε το δικό σας blog σε WordPress, σας δίνω τις παρακάτω συμβουλές επιτυχίας για να κερδίσετε στον δικό σας blogging marathon!

1. Δημιουργήστε ένα παραγωγικό περιβάλλον εργασίας

Εξαφανίστε όλα τα άκια. Παιδάκια, κινητάκια, φωτάκια, φαγητάκια κτλ.

Καθαρίστε το περιβάλλον εργασίας σας, ανοίξτε τον υπολογιστή σας με έναν μόνο στόχο. Να γράψετε ένα καλό post 2.500 λέξεων. Η ελαφρά κλασική μουσική βοηθάει να πάτε στο επίπεδο άλφα και να χαλαρώσετε. Εγώ προτιμάω τον Tchaikovsky όταν γράφω.

Μπορεί να μην πιάσετε το άρθρο των 2.500 λέξεων με την πρώτη, ούτε εγώ πιάνω πάντα τις 2.500 χιλιάδες λέξεις, όμως έχω μέσα στο blog μου και επικά άρθρα με 7.500 λέξεις αλλά και μικρότερα δευτερεύοντα άρθρα των 1.000 λέξεων. Κάθε ένα εξυπηρετεί το σκοπό του.

To multitasking σας κάνει χαζότερους και όχι εξυπνότερους. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, όσοι ασχολούνται με πολλά πράγματα ταυτόχρονα  δεν αποδίδουν σε τίποτα. Τα IQ tests έδειξαν ότι όταν κάποιος διενεργεί το τεστ και συγχρόνως ασχολείται και με κάτι άλλο η επιδόσεις του στο test πέφτουν στο ίδιο επίπεδο με κάποιον που το έκανε υπό την επήρεια μαριχουάνας.

2. Επιλέξτε ένα θέμα και κάντε την έρευνα αγοράς σας γύρω από αυτό

Για να μπορέσετε να γράψετε για ένα θέμα θα πρέπει πρώτα να γίνεται ειδικός σε αυτό και να μελετήσετε όσο το δυνατόν περισσότερο.

Κάθε φορά πριν γράψω κάτι ξεκινάω με μια μικρή έρευνα στο ίντερνετ για να μάθω ακριβώς τι υπάρχει στο ίντερνετ σχετικά με αυτό το θέμα. Άμα υπάρχουν πολλά άρθρα και βίντεο σημαίνει ότι το θέμα αυτό μετράει και είναι δημοφιλές. Ο κόσμος θέλει να μάθει και περισσότερα για αυτό και διψάει για γνώση, για βίντεο και για podcast.

Στο τέλος κάθε άρθρου βάζω και τις απαραίτητες πηγές για όσους θέλουν να εμβαθύνουν παραπάνω. Αυτό έχει διπλό ρόλο, να δώσει κάποια απαραίτητα εξερχόμενα links για τη Google και να δώσει και περισσότερες πηγές σε όσους θέλουν να δούνε όντως περισσότερα.

3. Γράψτε ένα επικό άρθρο 2.500 λέξεων με φωτογραφίες, εξερχόμενα και εσωτερικά links

Το καλύτερο μέγεθος άρθρων από άποψη SEO για να νικήσετε τον ανταγωνισμό και να είστε στην πρώτη δεκάδα της Google είναι αυτά με 2.500 λέξεις. Υπάρχουν και άρθρα με 1.500 λέξεις που βγαίνουν στην πρώτη σελίδα της Google, αλλά εδώ μιλάμε για τα ιδανικότερα άρθρα από άποψης μεγέθους.

Στη συνέχεια, θα πρέπει η γλώσσα σας να είναι απλή και όχι επιτηδευμένη. Όσο πιο άμεσο και απλό είναι το ύφος που χρησιμοποιείτε τόσο πιο πολύ κόσμο θα αγγίξετε.

Σύμφωνα πάλι με άλλη έρευνα σε επίπεδο πανεπιστημίων, η δημοφιλέστερη ιστοσελίδα αμερικάνικου πανεπιστημίου είχε γλώσσα επιπέδου 3ης γυμνασίου.

Τα άλλα πανεπιστήμια που είχαν πιο ακαδημαϊκό ύφος ήτανε δυσνόητα για το υποψήφιο κοινό του Πανεπιστημίου που συνήθως είναι νέοι 14 -18 ετών όταν ψάχνουν να βρουν το τι θα σπουδάσουν.

Μια φωτογραφία είναι τελείως απαραίτητη για το άρθρο σας. Δύο ακόμα καλύτερα. Έτσι θα φαίνεται και όμορφο το post σας όταν θα το δημοσιεύετε στο Facebook και στα άλλα social media.

Όσο πιο καλές εικόνες έχετε, τόσο πιο μεγάλη επιτυχία θα έχει και το άρθρο σας στο να προσελκύσει κόσμο από το Facebook. Καθημερινά δέχομαι το 30% των επισκέψεων στην ιστοσελίδα μου από το Facebook και φαντάζεστε ότι μια καλή επαγγελματική και προσεγμένη εικόνα είναι όντως χίλιες λέξεις.

Τέλος μην ξεχάσετε να προσθέσετε τα απαραίτητα εξερχόμενα και εσωτερικά links. Πρέπει στο άρθρο σας να συνδεθείτε με τουλάχιστον άλλα τρία ποιοτικά και σχετικά με το θέμα σας sites. Επίσης θα πρέπει να κατευθύνετε τον κόσμο σας να γραφτεί στη λίστα σας ή στο να διαβάσει άλλα άρθρα σας μέσα στο blog σας.

Η εσωτερική διασύνδεση των άρθρων σας βοηθάει στο ping και στην ταχύτερη ευρετηρίαση του άρθρου από τη Google.

Μην αφήνεται το περιεχόμενο σας στη σκιά. Προβάλετε το με κάθε δυνατή ευκαιρία.

4. Το μυστικό της επιτυχίας είναι να χτίσετε αναγνώστες. Όσο περισσότερους τόσο καλύτερα

Για αρχή ο πρώτος στόχος είναι να φτάσετε τα χίλια άτομα ή και περισσότερο όσο πιο γρήγορα γίνεται. Για αυτό θα χρειαστείτε να χτίσετε την email λίστα σας από την ημέρα 1 που ξεκινάτε με το blogging.

Καλλιεργήστε το κοινό σας και δώστε τους πίσω ότι χρειάζονται. Χτίστε σχέσεις μαζί τους και μάθετε τι τους ενδιαφέρει περισσότερο. Όσο πιο πολύ δημοφιλής γίνεστε στο ίντερνετ τόσο το καλύτερο.

Η αξία του blog σας είναι ανάλογη με τον αριθμό των συνδρομητών σας στο ίντερνετ. Από τους συνδρομητές και τους αναγνώστες σας θα έρθουν και οι πρώτοι πελάτες σας.

Σε αυτό θα σας βοηθήσει και το personal branding ή πόσο καλά θα πουλήσετε τον εαυτό σας. Δείτε περισσότερα στο άρθρο: ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ

5. Γράψτε για τον κόσμο και όχι για τις μηχανές αναζήτησης

Είναι λογικό σε ένα SEO blog όπως το δικό μου να εστιαζόμαστε στο πως θα βγούμε στην πρώτη σελίδα της Google με κάποια συγκεκριμένη λέξη κλειδί. Αυτό όμως ενέχει μέσα του μια μεγάλη δόση μυωπίας από άποψη μάρκετινγκ. Στην πραγματικότητα στο μάρκετινγκ αυτό λέγεται marketing myopia.

Ο περισσότερος κόσμος αναζητάει στο ίντερνετ όχι συγκεκριμένες λέξεις αλλά φράσεις και κανείς δεν είναι προβλέψιμος στο τι θα αναζητήσει. Το 90% των ανθρώπων ψάχνουν long tail keywords. Φράσεις κλειδιά δηλαδή που  για να βγείτε πρώτος για αυτές στη Google θα πρέπει να έχετε πιάσει τις περισσότερες υπαρκτές πιθανότητες!

Στην αρχή όταν ξεκίνησα και γω αυτό το blog, έγραφα αποκλειστικά για τις μηχανές αναζήτησης. Τώρα μετά από 231 άρθρα και ένα χρόνο περίπου, άλλαξα στόχευση.

Το να στοχεύεις σε συγκεκριμένες λέξεις κλειδιά και στις μηχανές αναζήτησης είναι λάθος γιατί αυτό μικραίνει το εύρος της αναζήτησης σου και το πεδίο των λέξεων κλειδιών. Σύντομα θα εξαντλήσετε το ρεπερτόριο σας και θα πρέπει να βρείτε νέες ιδέες για να γράψετε.

6. Προβάλετε σε κάθε περίπτωση τον εαυτό σας

Όταν ξεκινάτε ένα blog είτε προσωπικό, είτε επαγγελματικό θα πρέπει να έχετε στο νου σας την εντύπωση ότι όλες οι απόψεις που αναφέρετε μέσα είναι προσωπικές.

Αυτός που θα σας διαβάσει θέλει να μάθει την προσωπική ή την επαγγελματική σας σκοπιά για τα πράγματα και όχι να διαβάσει άλλο ένα δελτίο ειδήσεων ή δελτίο τύπου.

Κλεμμένα άρθρα και άρθρα χωρίς ταυτότητα δεν είναι και το ιδανικό όταν χτίζεται το προσωπικό σας προφίλ στο ίντερνετ. Ο κόσμος θα αγαπήσει πρώτα εσάς και μετά το blog σας.

Το να προβάλετε τον εαυτό σας και να τον τοποθετήσετε ως τον ειδικό μπροστά στα μάτια των αναγνωστών σας είναι ο καλύτερος τρόπος για να χτίσετε το κοινό σας στο ίντερνετ και να αποκτήσετε μακροχρόνιες σχέσεις εμπιστοσύνης.

Έχω γράψει πάρα πολλά άρθρα για την προσωπική προβολή και την αξία της. Επίσης στα τέσσερα άρθρα για το affiliate marketing στην ουσία καταδυκνείω τι χρειάζεται κάποιος να κάνει για να πετύχει ως affiliate στο ίντερνετ.

7. Μην φοβάστε να κάνετε λάθη

Θα μπορούσα να σας πω μην φοβάστε να αποτύχετε στην αρχή ειδικά. Αλλά δεν μου αρέσει η λέξη αποτυχία και η λέξη επιτυχία ή ο διαχωρισμός άσπρου μαύρου. Άλλωστε ποιος είναι πετυχημένος ή αποτυχημένος πραγματικά σήμερα;

Στην πορεία σας στο blogging θα πρέπει να εστιαστείτε σε ένα στόχο και να μην φοβηθείτε να περάσετε μέσα από την καμπύλη μάθησης. Στην αρχή θα πέσετε λίγο μέχρι να μάθετε όλες εκείνες τις δεξιότητες για να πετύχετε στον τομέα σας.

Δώστε στον εαυτό σας χρόνο. Δεν μπορείτε να βγάλετε λεφτά με το blogging μέσα σε ένα μήνα ή να βγάλετε γενικά γρήγορα λεφτά. Θα χρειαστείτε τουλάχιστον τρεις με 6 μήνες για να προσαρμοστείτε στο νέο σας περιβάλλον.

Δώστε στον εαυτό σας όσο χρόνο χρειάζεται για να πετύχετε και ξεκινήστε. Από τα λάθη μαθαίνουμε και όσο πιο πολλά λάθη κάνετε και τα διορθώσετε τόσο πιο καλά θα τα πάτε μετά.

Ελπίζω να σας βοήθησα να αποκτήσετε μια πρώτη άποψη για το blogging και εύχομαι να ξεκινήσετε το πρώτο σας blog σε WordPress!

Ζητήστε μια προσφορά σήμερα για κατασκευή ιστοσελίδας

ZHTHSTE PROSFORA DIGITAL MARKETING-1

Αν είστε πριν την κατασκευή ή την ανακατασκευή της ιστοσελίδας σας, πριν κάνετε οτιδήποτε ζητήστε μια προσφορά για κατασκευή site ή κατασκευή eshop με το Genesis Theme Framework.

Ζητήστε προσφορά κατασκευής  ή προώθησης ιστοσελίδας

Δωρεάν Μαθήματα SEO Αξίας 129€

seo-google

Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό βίντεο μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα. Είναι πολύ συνετό να αφιερώνετε το 20% του χρόνου και των πόρων σας στην προσωπική σας εκπαίδευση και στην προσωπική σας ανάπτυξη. Γραφτείτε σήμερα στα βίντεο μαθήματα εντελώς δωρεάν!

seo-web-design

Blogging Marathon Πηγές:

Σχολιάστε