ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Κατεβάστε τον οδηγό Κρύπτο για αρχάριους

Ανεβείτε στη Google με το HARO Help A Reporter Out-Πληροφορίες για δημοσιογράφους

Ανεβείτε στη Google με το HARO Help A Reporter Out-Πληροφορίες για δημοσιογράφους

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι ο Γιάννης ο Διβράμης, ιδιοκτήτης του Paramarketing blog, Paramarketing.gr, ειδικός στο SEO, στο internet marketing και στο πώς να βγάλετε λεφτά από το internet.

Στο σημερινό βίντεο θα μιλήσουμε για το HARO, Help A Reporter Out που σημαίνει ότι μέσω των social media και του PR να γίνετε γνωστοί, να ανεβεί το site σας στην Google και να βγάλετε λεφτά.

Πριν προχωρήσουμε, να κάνετε εγγραφή στο κανάλι μου αν σας άρεσε το βίντεο, να αφήσετε το σχόλιο σας για να βοηθήσετε κι άλλους χρήστες να το δυο, γιατί είναι παράγοντας κατάταξης στο YouTube και ειδικά αυτά που γίνονται μέσα σε ένα 24ωρο όχι τα ξεχασμένα μετά από 10 χρόνια, να κάνετε like και να γραφτείτε στο newsletter γιατί κάθε 15 μέρες στέλνουμε ένα ενημερωτικό δελτίο για το SEO εντελώς δωρεάν για το πώς να βγάλετε λεφτά από το internet και πώς να νικήσετε τον ανταγωνισμό.

Τι είναι το HARO;

Πάμε να δούμε τι είναι το HARO, μην πάει ο νους σας στο κακό, επειδή το HARO κάνει αναγραμματισμό στα ελληνικά με τον Χάρο, μην πάει ο νους σας στο κακό.

Το HARO είναι το ακρωνύμιο του Help A Reporter Out στα αγγλικά, στα ελληνικά είναι Βοηθήστε έναν Δημοσιογράφο. Θα έχετε παρατηρήσει σήμερα ότι υπάρχουν χιλιάδες ενημερωτικά blog που είναι πολύ δυνατά στην Ελλάδα το Huffington Post, News.gr, Cnn.gr, το Newsbeast, Ert προφανώς και άλλα blog, μας ενδιαφέρουν όλα τα είδη των μέσων ακόμη και η τηλεόραση, γιατί άμα βγείτε στον ANT1 ακόμη και για 30’’ μπορεί να πέσει ο server σας από την επισκεψιμότητα, να μπουν 25.000 άτομα ταυτόχρονα και να πέσει που σημαίνει ότι θα πάρετε πάρα πολύ κόσμο με τη μια, αλλά μπορείτε να συνεχίσετε να το κάνετε αυτό κάθε μήνα.

Τι θα πρέπει να κάνετε για να βοηθήσετε έναν ρεπόρτερ;

Υπάρχουν χιλιάδες site με ρεπόρτερς που ψάχνουν το ρεπορτάζ και υπάρχουν πολλά ρεπορτάζ που είναι πολύ χρήσιμα και πολύ ενδιαφέροντα, όπως το SEO.

Πριν από κάποια χρόνια μου είχε πάρει συνέντευξη το Documento news, ήταν αντικειμενικό το ρεπορτάζ, με είχε πάρει ο δημοσιογράφος από το Documento news σχετικά με το SEO και μιλήσαμε με 2 καθηγητές πανεπιστημίου ο ένας από τη Γαλλία, ο άλλος από την Ελλάδα.

Εν πάση περιπτώσει, το SEO είναι μια επιστήμη που εξελίσσεται πάρα πολύ γρήγορα και αλλάζει πάρα πολύ γρήγορα ανάλογα με τις αλλαγές του αλγορίθμου της Google.

Όταν μου πήραν συνέντευξη, εκείνο τον μήνα είχα 50% αύξηση γιατί πολλοί μπήκαν στο site μου να δουν ποιος είμαι.

Αυτό δεν μετατράπηκε σε λεφτά, δεν αυξήθηκε η πελατεία, γιατί το κοινό του Document news δεν ήταν επιχειρηματίες.

Δημιουργήστε μια σελίδα HARO, Help A Reporter Out

Εν πάση περιπτώσει, δεν μας ενδιαφέρει τόσο πολύ αυτό αυτή τη στιγμή, μας ενδιαφέρει σε δεύτερο στάδιο που θα βρούμε παρακάτω. Πρέπει να βρούμε δημοσιογράφο που να ενδιαφέρεται  για το θέμα μας, άρα πρέπει να φτιάξουμε μια σελίδα HARO, όπως έχω εγώ στη δική μου σελίδα HARO, Help A Reporter Out, Βοηθήστε έναν Δημοσιογράφο μέσα στην ιστοσελίδα μας και να καλούμε όλους τους δημοσιογράφους.

Έλληνες και ξένους, μπορεί να έχουμε site στο εξωτερικό ασχέτως ελληνικής αγοράς αλλά και για την ελληνική αγορά, οι οποίοι μπορεί να θέλουν να γράψουν κάτι για το θέμα μας.

Μπορεί να θέλουν να γράψουν για τσάντες, ρούχα, για το fashion blogging, μπορεί να γράψουν για το ASMR, έχω κανάλι ASMR, μπορείτε να γραφτείτε και σ’ αυτό έχει πολλή πλάκα.

Μην ακολουθήσετε το παράδειγμα μου γιατί θα παχύνετε αλλά είναι πάρα πολύ ωραίο και περίεργο, είναι μια νέα τάση της αγοράς που ξεκίνησε μόλις το 2010, τώρα έχει έρθει στην Ελλάδα και είναι ελάχιστοι οι Έλληνες ASMR Youtubers.

Ποια τα βήματα για να κάνουμε τη σελίδα προορισμού HARO:

  1. Κάνουμε μια σελίδα HARO στο site μας στο WordPress,
  2. φτιάχνουμε μια φόρμα επικοινωνίας και
  3. ρωτάμε σε τι θα μπορούσαμε να φανούμε χρήσιμοι.

Μπορώ να μιλήσω εγώ για παράδειγμα ως ειδικός στο SEO, σχετικά με τις αλλαγές του αλγορίθμου της Google, σχετικά με το internet marketing, σχετικά με το Facebook, σχετικά με διάφορα θέματα, πώς να φτιάξουμε ένα site, σχετικά με το local SEO, τι γίνεται με τους χάρτες της Google και όλα αυτά τα ενδιαφέροντα θέματα.

Η σελίδα προορισμού για το HARO θα πρέπει να είναι 1200 λέξεις το ελάχιστο

haro_logo

Σ’ αυτό θα πρέπει να κάνουμε λίγο SEO, να γράψουμε 1.200 λέξεις το ελάχιστο για να μπορέσουμε να βγούμε στην πρώτη σελίδα της Google και αν ψάχνει κάποιος δημοσιογράφος πληροφορίες για το SEO, να τον βοηθήσουμε με το SEO, να μας στείλει στην φόρμα επικοινωνίας ή να μας πάρει τηλέφωνο και να φτιάχνουμε ρεπορτάζ γι αυτόν.

Αυτό θα μας βοηθήσει να μπούμε σε πάρα πολλά ειδησεογραφικά κανάλια στην Ελλάδα, ειδησεογραφικά blog στην Ελλάδα, ακόμη και στην τηλεόραση. Τώρα αν θέλουμε να το κάνουμε πιο οργανωμένα κι έχουμε site που είναι αγγλόφωνο μπορούμε να μπούμε στο αντίστοιχο Helpareporter.com του εξωτερικού, αυτό είναι το αυθεντικό HARO, κάμερα σε μενα, έχω και το link μέσα στην περιγραφή, όπως επίσης το έχω και στο site μου ένα άρθρο για το HARO που θα το διαβάσετε.

Μπορείτε να μπείτε στο Helpareporter.com που έχει όλους τους δημοσιογράφους που αναζητάνε πηγές στο internet για να γράψουν ένα ρεπορτάζ.

Ο δημοσιογράφος ψάχνει την πληροφορία αυτή τη στιγμή γιατί καταγράφει την πληροφορία και άμα δείτε σε πάρα πολλά ντοκιμαντέρ και ρεπορτάζ παίρνουν τις γνώμες των ειδικών των γιατρών, των δικηγόρων, των νομικών, γι αυτό αν έχετε ένα οποιοδήποτε εξειδικευμένο site μπορεί να μπει κι αυτό στα νέα και να αποτελέσει πηγή.

Λοιπόν, στο HARO έχει πάνω από 75.000 δημοσιογράφους και bloggers που αναζητάνε πηγές και πάνω από 1.000.000 πηγές. Θα πρέπει να εγγραφείτε στο site, να παίρνετε την καθημερινή λίστα και να απαντάτε αμέσως, εντός εικοσιτετράωρου, γιατί μετράει η ταχύτητα με ένα πιο formal letter στο email στον αντίστοιχο δημοσιογράφο που ψάχνει αυτή την πηγή που αποτελείτε εσείς σήμερα.

Πώς μπορεί το HARO να σας ανεβάσει στη Google;

Θα σας πω 3 βασικά πράγματα.

  • Πρώτο, το HARO σας ανεβάζει λόγω backlinks γιατί θα πάρετε ένα link ως πηγή.
  • Δεύτερο, σας ανεβάζει ως citation, πηγή χωρίς link γιατί η Google μετράει το citation, δηλαδή να αναφέρω το paramarketing ως brand, σαν brand mention, σας ανεβάζει στην Google.
  • Επίσης, το τρίτο που σας ανεβάζει είναι ότι θα έχετε περιεχόμενο με το αντικείμενο σας σε άλλα site και θα αποκτήσετε προβολή, θα δουν το site σας άλλα άτομα τις εικόνες σας, τις φωτογραφίες σας, το κανάλι σας στο YouTube και θα μπορούν να ψάξουν έμμεσα στο internet.

Αυτά είναι οι 3 βασικοί τρόποι. Το link, το mention και η προβολή που θα πάρετε στα άλλα μέσα που έχουν μεγάλη επισκεψιμότητα.

Αποτελεί το HARO παράγοντα κατάταξης;

Η απάντηση είναι όχι, απλά είναι δωρεάν δημοσιότητα γιατί όλοι κυνηγάμε τη δημοσιότητα σήμερα ως επαγγελματίες, ειδικά στο internet που ψάχνουμε κάτι για να γίνει viral.

Οπότε, πέρα από το HARO πρέπει να έχουμε κάτι από πίσω μας για να γίνει viral.

Γίνετε Viral με το HARO

paramarketing-help-a-reporter-low

Τι θα πει viral;

Να μπορέσει δηλαδή να διασκορπιστεί σαν τον ιό, δεν θα πω ποιον, ξέρουμε όλοι, αλλά να μην είναι θανατηφόρος, να είναι ο ιός του brand σας που θα γίνει γνωστό στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο γνωστό σε λίγα λεπτά.

Πάρτε παράδειγμα πάρα πολλές news stories από άτομα που δεν υπήρχαν μέχρι χθες και ξαφνικά τους ξέρει όλος ο κόσμος.

Πάρτε για παράδειγμα ιστορίες από μικρούς μαθητές που έκαναν μια ανακάλυψη, π.χ. όταν η Coca-Cola άλλαξε τον τρόπο που ανοίγει το κουτάκι, την ανακάλυψε ένας μαθητής από την Αυστραλία αυτή την πατέντα και την πούλησε στην Coca-Cola, εκτός από διάσημος, έγινε και πλούσιος την άλλη μέρα.

Όλα αυτά είναι πάρα πολύ σπάνια αλλά εμπεριέχονται στην διαδικασία του PR, δηλαδή το PR marketing περιέχεται στη διαδικασία του HARO και γενικά ο πιο εύκολος τρόπος να δημοσιεύσετε το site σας και να γίνει γνωστό και το personal name και το brand name σας και να μαζέψετε άτομα στη λίστα σας και στο κανάλι σας στο YouTube και να πάρετε τηλέφωνα, αν είστε σε ένα κλάδο π.χ. ασφαλιστής ή κάποια άλλη εταιρεία που θέλει τηλέφωνα πελατών ή νέα links ή νέους πελάτες, όλοι αυτοί επιζητάνε τη δημοσιότητα.

Αποκτήστε δωρεάν δημοσιότητα με το Help A Reporter Out

Η δημοσιότητα κοστίζει πάρα πολύ, πιστέψτε με, ένα σποτάκι να γυρίσω και να παίξει στον ANT1 για ένα λεπτό, θέλω 1.200 ευρώ, μόνο για 1 λεπτό στον ANT1. Μόνο για να σας βγάλουνε 1 κανάλι ή 1 site θέλει 1.200 ευρώ.

Αν βρείτε τρεις τέτοιους δημοσιογράφους είναι 3.600 οπότε πιστέψτε με αξίζει πολλαπλάσια κάθε λεπτό που θα αφιερώσετε για το δικό σας HARO για να ανεβείτε στο SEO στη Google, να πάρετε καινούργιους πελάτες, καινούργια email, να φτιάξετε τη λίστα σας και να αυξήσετε τα έσοδα σας.

Αυτά για το HARO, άμα είστε δημοσιογράφος μπορείτε κατευθείαν να κάνετε click μέσα στο Link, στη φόρμα επικοινωνίας και να επικοινωνήστε μαζί μας. Ό, τι θέμα άπτεται σχετικά με το SEO, το internet marketing, το απαντάω εγώ προσωπικά και θα χαρώ να συνεργαστώ με οποιονδήποτε δημοσιογράφο υπάρχει τη χώρα και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. !

Γραφτείτε στο Κανάλι μου και και στο Newsletter μου

GRAFTEITE-KANALI-YOUTUBE-1

Αυτά για σήμερα,

Είμαι ο Γιάννης ο Διβράμης, ιδιοκτήτης του Paramarketing.gr, ειδικός στο SEO, μην ξεχάσετε να κάνετε like, subscribe, να αφήσετε σχόλιο κάτω στο βίντεο, αφήστε σχόλιο μέσα στο site και να γραφτείτε στο newsletter μου, κάθε 15 μέρες στέλνουμε ένα ενημερωτικό δελτίο για το SEO, το internet marketing και το πώς να βγάλετε λεφτά από το internet.

Αυτά, τα λέμε την άλλη Δευτέρα στις 9, γεια σας!

Ζητήστε τώρα προσφορά για SEO και προώθηση ιστοσελίδων

ZITISTE-PROSFORA-SEO-3

Σας ενδιαφέρει να ανεβείτε στην πρώτη θέση της Google;

Ζητήστε τώρα προσφορά προώθησης

Δωρεάν Μαθήματα SEO Αξίας 129€

seo-google

Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό βίντεο μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα. Είναι πολύ συνετό να αφιερώνετε το 20% του χρόνου και των πόρων σας στην προσωπική σας εκπαίδευση και στην προσωπική σας ανάπτυξη. Γραφτείτε σήμερα στα βίντεο μαθήματα εντελώς δωρεάν!

seo-web-design

Δείτε περισσότερα για το SEO και την προώθηση ιστοσελίδων:

Σχολιάστε