ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Κατεβάστε τον οδηγό Κρύπτο για αρχάριους

Τα 20 είδη των backlinks για να ανεβείτε στη Google

Τα 20 είδη των backlinks για να ανεβείτε στη Google

Υπάρχουν πάρα πολλοί επικριτές του SEO και της βελτιστοποίησης μέσω backlinks, ένας από τους μεγαλύτερους επικριτές του χτισίματος συνδέσμων είναι και η Google, καθώς και όλοι οι δορυφόροι της, οι μεταπωλητές του Google Ads ή πρώην Google Adwords.

Δεν έχω κάτι με τους επαγγελματίες του Google Ads, απλά επειδή η δημιουργία backlink είναι η πιο δύσκολη και ο πιο σωστός τρόπος για να παρακαμφθεί το Google Ads (αφού βγαίνει η ιστοσελίδα σας πρώτη στη Google), για αυτό και γράφονται τόσα για να συμπαρασύρουν όλους έχουν ιστοσελίδες στο να την αποφύγουν.

Τι είναι χτίσιμο συνδέσμων (backlinks building);

paramarketing-20-backlinks-low

Η δημιουργία συνδέσμων ή το link building είναι η διαδικασία του να δημιουργήσουμε συνδέσμους με κάποια λέξη κλειδί οι οποίοι άμα πάτε το ποντίκι επάνω σε αυτή την λέξη ή το χέρι σας στο κινητό σας, σας πηγαίνουν σε μια άλλη ιστοσελίδα.

Αυτή η ιστοσελίδα λέγεται και ιστοσελίδα προορισμού, money site, landing page ή σελίδα προορισμού.

Τι είναι τα white hat backlinks;

Τα white hat backlinks είναι σύνδεσμοι που έχουν δημιουργηθεί με τη χρήση τεχνικών White Hat SEO. Όλες οι τεχνικές λευκού SEO έχουν να κάνουν με τις μεθόδους δημιουργίας που επικροτεί η Google και δεν αντιβαίνουν τους κανόνες ποιότητας για τους Webmasters.

Με άλλα λόγια πρόκειται για τεχνικές φυσικής δημιουργίας συνδέσμων που δεν αποβλέπουν στην χειραγώγηση του αλγορίθμου κατάταξης της Google.

Σχεδόν καθημερινά δέχομαι όλο και κάποιο email από κάποιον blogger ή διαχειριστή μιας ιστοσελίδας η οποία έχει καταπληκτικό περιεχόμενο και με προτείνει να συνδέσω την ιστοσελίδα μου με τη δική του ή να βάλω παραπομπή σε κάποιο άρθρο που έχει γράψει και χρήζει αναφοράς.

Ο blogger αποσκοπεί στο να αποκτήσει δεκάδες ποιοτικά backlinks με φυσικό τρόπο που θα ανεβάσουν την ιστοσελίδα του στη Google.

Αυτή είναι η φυσική διαδικασία δημιουργίας συνδέσμων η οποία όπως καταλαβαίνετε είναι χρονοβόρα, κοστοβόρα και κοπιαστική.

Τι είναι τα black hat backlinks;

Τα black hat backlinks είναι τα backlinks που έχουν δημιουργηθεί σύμφωνα με τις τεχνικές του Black Hat SEO και θεωρούνται παράνομες, μη φυσικές και όχι σωστές γιατί προσπαθούν να χειραγωγήσουν τα αποτελέσματα αναζήτησης της Google και τον αλγόριθμο της.

Καθημερινά δεκάδες ιστοσελίδες ανεβαίνουν και κατεβαίνουν στις σελίδες αποτελεσμάτων αναζήτησης και η ομάδα ποιότητας της Google που αποτελείται από περισσότερους από 20.000 προγραμματιστές που μιλάνε κάθε γλώσσα προσπαθούνε να καταπολεμήσουν όλα τα sites που χρησιμοποιούν ανορθόδοξες μεθόδους.

Ποιος είναι ο σωστός τρόπος δημιουργίας backlink σύμφωνα με τη Google

Σύμφωνα με τη Google ο σωστό τρόπος δημιουργίας συνδέσμων είναι να παράγετε μοναδικό, ξεχωριστό, επικό περιεχόμενο ώστε τα άλλα site να σας θεωρήσουν σημείο αναφοράς και να θέλουν να συνδεθούν με το δικό σας.

Θα πρέπει να αφιερώσετε χρόνο ώστε να γράψετε οδηγούς που θα είναι σημεία αναφοράς για τον κλάδο σας όπως έχω γράψει κι εγώ μέσα στο site μου, το Paramarketing.gr τον οδηγό SEO. Να κάνετε βίντεο με οδηγούς αγοράς και διάφορα άλλα τέτοια πράγματα που μόνο άμα ήσασταν μια μεγάλη εταιρεία με πολυψήφιους προϋπολογισμούς μάρκετινγκ θα μπορούσε να διαθέσει τα χρήματα για να το κάνει.

Επειδή όμως φίλοι μου δεν είστε η Cosmote, η Mercedes και η Coca Cola, μάλλον δεν θα τα πάτε καλά με τη Google και την φιλοσοφία της.

Η δική μου στρατηγική δημιουργίας backlink

20-BACKLINKS-ANEVEITE-GOOGLE-1

Στο ξεκίνημα της δικής μου ηλεκτρονικής επιχείρησης κατασκευής ιστοσελίδων και προώθησης ιστοσελίδων, διέθεσα πάρα πολύ χρόνο στην παραγωγή περιεχομένου, άρθρων και βίντεο καθώς και στην δημιουργία χρήσιμων άρθρων για τον τελικό χρήστη.

Αυτό είναι αναγκαίο ακόμα και άμα έχετε eshop, η δημιουργία εγχειριδίων για τα προϊόντα σας ή η δημιουργία χρήσιμων άρθρων για να εκπαιδεύσετε τους υποψήφιους πελάτες σας. Το εταιρικό σας blog ή το blog από το eshop σας θα πρέπει στην αρχή άμα δεν έχει πάρει ακόμα, να πάρει φωτιά.

Έτσι δημιούργησα πάνω από 1000 άρθρα μέχρι σήμερα σε διάφορα blogs και sites και τα περισσότερα μένουν θαμμένα εδώ και χρόνια ενώ περιμένουν να τα ανακαλύψετε.

Για να διαφημίσω και να προωθήσω τη δουλειά μου που όντως είναι πολύ σπουδαία και έχει βοηθήσει πάρα πολύ κόσμο να φτιάξει σωστές ιστοσελίδες και να βγει στην πρώτη σελίδα της Google, έπρεπε να το ρίξω και λίγο έξω.

Λίγη εξωστρέφεια χρειάζεται. Με την έννοια ότι θα έπρεπε να δημιουργήσω περισσότερα backlinks και πιο επιθετικά ώστε να μην περιμένω σύμφωνα με τη Google τα επόμενα χρόνια να με βρουν οι πελάτες από μόνοι τους.

Θα περίμενα αρκετό καιρό και έτσι είπα να δράσω και για αυτό πέρα από το email marketing και το Newsletter που στέλνω κάθε εβδομάδα σε όλους τους άμεσα ενδιαφερόμενους, πελάτες, υποψήφιους πελάτες, φοιτητές, και εραστές της τέχνης του SEO ( κοινώς ερασιτέχνες), τις ενημερώσεις στον browser, είπα να φτιάξω και μερικούς συνδέσμους με τους 20 και πλέον παρακάτω τρόπους.

Απλά θα ήθελα να μην το πείτε στη Google ότι τα έχω κάνει και εγώ αυτά! Smiley!!! (Δεν έχω βάλει ακόμα emoticons στο WordPress μου)

1 Σύνδεσμοι στα άρθρα-Blogging

Ο πρώτος τύπος των backlinks δεν είναι άλλος από τους συνδέσμους στα άρθρα της ιστοσελίδας σας, το λεγόμενο blogging ή οι εσωτερικοί σύνδεσμοι.

Στα αγγλικά οι εσωτερικοί σύνδεσμοι λέγονται internal links και έχουν την ίδια αξία με τα εξωτερικά backlinks που αποκτάτε από τρίτα sites. Οι εσωτερικοί σύνδεσμοι είναι εντελώς απαραίτητοι να υπάρχουν σε κάθε ιστοσελίδα που θέλετε να φαίνεται ψηλά στη Google.

Παλιότερα διάφοροι τεχνικοί του SEO είχαν αναφερθεί στο ότι η Google έχει θέσει ένα όριο, των 100 εξερχόμενων links από μια σελίδα ώστε να μην χαρακτηριστεί αυτή η σελίδα ως spam. Αυτό όμως δεν ευσταθεί από μόνο του.

Πάρτε για παράδειγμα τη WikiPedia, η οποία έχει πλέγμα δεκάδων μην πω εκατοντάδων εσωτερικών και εξωτερικών backlinks, όμως ποτέ δεν έχει χαρακτηριστεί ως spam από τη Google.

Το αντίθετο μάλιστα, σχεδόν σε όποια αναζήτηση κάνετε, βλέπετε και την Wikipedia να έχει και αυτή το σχετικό λήμμα στην ανάλογη σελίδα προορισμού.

Το συμπέρασμα είναι ότι έχετε ανάγκη και τα εσωτερικά links.

2 Backlinks στα σχόλια

Οι ιστοσελίδες ή τα blogs που έχουν ανοιχτά σχόλια συχνά πέφτουν θύμα των επίδοξων spammers που προσπαθούν με διάφορες μεθόδους να γεμίσουν με παρείσακτα backlinks όλα αυτά τα ανοιχτά στο κοινό site.

Παρόλα αυτά, πάντα υπάρχουν ευκαιρίες για να δημιουργήσετε backlinks σε ιστοσελίδες που μπορείτε με ένα σχόλιο σας να απαντήσετε μια ερώτηση στον ανοιχτό διάλογο ή να προσφέρετε κάτι. Κάντε το με φρόνηση και όχι με μόνο σκοπό να πάρετε backlink.

3 Σύνδεσμοι σε directories

Τα business directories, οι επαγγελματικοί οδηγοί όπως ο Χρυσός Οδηγός, το Vrisko και διάφοροι άλλοι επαγγελματικοί οδηγοί σας δίνουν έναντι κάποιας αμοιβής ένα backlink προς την ιστοσελίδα σας.

Εκτός από μερικά κλικ και τηλέφωνα που θα κερδίσετε από την καταχώρηση σας, θα κερδίσετε και μερικά high authority backlinks ( σύνδεσμοι μεγάλης αξίας) που θα σας βοηθήσουν να κερδίσετε θέσεις στις μηχανές αναζήτησης.

4 Σύνδεσμοι σε authority blogs

Τα high authority blogs δεν είναι άλλα από ιστοσελίδες που έχουν μεγάλη κυκλοφορία άρθρων, όπως τα μεγάλα ενημερωτικά blogs ή οι κλαδικές ιστοσελίδες που έχουν άμεση σχέση με το αντικείμενο σας όπως το Tripadvisor και άλλα.

Συνήθως αυτοί οι σύνδεσμοι πηγαίνουν πακέτο με κάποιο άρθρο παρουσίασης ή με κάποιο διαφημιστικό banner και είναι επί πληρωμή.

Αν και η Google τιμωρεί τα πληρωμένα backlinks, τα backlinks που προέρχονται από διαφημιστικά sites δεν τα τιμωρεί όταν αυτά διαθέτουν μοναδικό περιεχόμενο και παρέχουν μοναδικές πληροφορίες στον τελικό χρήστη, για παράδειγμα η ιστοσελίδα της Καθημερινής.

Το πρόβλημα με τα authority links είναι ότι είναι συνήθως ακριβά και είναι πολύ δύσκολο με ένα ή πέντε backlinks να δείτε αποτελέσματα στις μηχανές αναζήτησης.

5 Image backlinks (Σύνδεσμοι εικόνων)

Οι σύνδεσμοι εικόνων είναι εικονίδια που όταν τα πατήσετε σας οδηγούν σε κάποια άλλη σελίδα της ίδιας ιστοσελίδας ή μιας τρίτης εξωτερικής ιστοσελίδας. Τα banners θεωρούνται και αυτά σύνδεσμοι εικόνων.

Είναι απόλυτα υγιές να έχετε εκτός από τους δεκάδες άλλους συνδέσμους, συνδέσμους κειμένου και ούτε καθεξής και συνδέσμους από εικόνες. Μετράει το συνολικό backlink profile στη Google και όχι οι μεμονωμένοι σύνδεσμοι μόνο.

Που σημαίνει ότι ένα backlink μόνο του δεν μπορεί να σας βλάψει, όμως δεν μπορεί και να φέρει την άνοιξη ή να κάνει την αλλαγή για την ιστοσελίδα σας.

6 Document sharing backlinks

Τα document sharing backlinks είναι backlinks που δημιουργούνται συνήθως σε pdf αρχεία τα οποία διαμοιράζονται σε διάφορα pdf sharing sites. Το πρόβλημα είναι ότι τα pdf αρχεία δεν ανιχνεύονται από τις μηχανές αναζήτησης και από τη Google, οπότε ο ρόλος του είναι επικουρικός για να ρίξουν στάχτη στα μάτια της ίδιας της Google.

Γίνονται για να δείξουν ότι το site σας είναι τόσο καλό που κερδίζει backlinks τα οποία δεν ταξινομούνται καν, backlinks από τον γάμο του Καραγκιόζη, από το καφενείο της γειτονιάς, από το τοπικό κωλόμπαρο στον παράδρομο του χωριού κτλ.

Έτσι δείχνετε ότι δεν έχετε backlinks μόνο από Υπουργεία και η δημιουργία backlinks δεν είναι αυτοσκοπός σας.

7 Forum links

Τα forum είναι μέρη που έχουν δεχτεί επιθέσεις από spammers και bots εδώ και χρόνια και έτσι οι διαχειριστές τους είναι υποψιασμένοι και έχουν λάβει τα μέτρα τους. Για αυτό και δεν επιτρέπουν εύκολα σε κάποιον να τοποθετήσει το link του εκτός από το προφίλ του ή το επιτρέπουν αφού κάνει μερικές δημοσιεύσεις χωρίς backlinks.

Όμως μερικά forums έχουν πολύ καλή κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης και αρκετά υψηλό domain authority. Η Google τα θεωρεί ποιοτικά γιατί έχουν πλούσιο περιεχόμενο που παράγεται από τους χρήστες.

Αξίζει λοιπόν τον κόπο και τον χρόνο να τοποθετήσετε όμορφα το backlinks σας εκεί, αφού προσφέρεται κάποιες γνώσεις ή συμβουλές.

8 Guest post backlinks

Τα guest posts ή το guest blogging είναι η αρθογράφηση σε τρίτα blogs με μοναδικά φυσικά άρθρα και με στόχο την απόκτηση ενός backlink στο site σας.

Αν και το guest blogging έχει ατροφήσει τα τελευταία χρόνια λόγω δύο βασικών παραγόντων:

  • Η Google έχει χαμηλώσει την αξία των guest posts
  • Απαιτούν πολύ χρόνο για να βρεθούν τα blog που θέλουν guest post και για να γραφούν τα άρθρα.

Σαν μέθοδος τοποθέτησης backlink δεν είναι και η καλύτερη, όμως σας δίνει την ευκαιρία να γίνετε γνωστός με τον χώρο σας και να αποκτήσετε πρόσβαση σε μια νέα αγορά στόχο.

9 Indexer links

Indexer links γενικά θεωρούνται όλα τα backlinks που έχουν ως στόχο να κάνουν ορατό στις μηχανές αναζήτησης ένα νέο backlink.

Τα indexer links είναι συνήθως σύνδεσμοι χαμηλής αξίας που προέρχονται από url shorteners όπως το goo.gl, το bitly και άλλα. Σκοπός των indexing links είναι να ταξινομηθούν τα καινούρια σας backlinks στην Google.

Για να τα ανακαλύψει το Google bot, θα πρέπει να γίνει το σωστό indexing ή αλλιώς να δημιουργηθούν backlinks δεύτερου επιπέδου που θα δείχνουν στα backlinks πρώτου επιπέδου τα οποία δείχνουν στο site σας.

10 Image comments links

Όπως έχουμε τους συνδέσμους εικόνων και τα σχόλια στα άρθρα ενός blog, έτσι υπάρχουν και τα σχόλια στις εικόνες συνήθως από τις online galleries των ιστοσελίδων. Τα σχόλια στις εικόνες λαμβάνονται κανονικά υπόψιν ως περιεχόμενο από τις μηχανές αναζήτησης και ταξινομούνται κανονικά.

11 Micro blogging links

Τα micro blogging links είναι σύνδεσμοι από συνήθως συγχέονται με τα social media signals ή τα social bookmarking tools. Τέτοιοι σύνδεσμοι είναι αυτοί του Twitter, του Instapaper και πολλών άλλων.

Και εδώ η αξία αυτών των micro blogging backlinks είναι δευτερεύουσα και επικουρική και έχουν ως στόχο να κάνουν indexing σε φρέσκο, νέο περιεχόμενο ή να κάνουν indexing σε νέα backlinks.

12 Pingback links

To pingback είναι ένα τεχνικό link το οποίο όπως και το trackback link που θα δούμε παρακάτω επιτρέπει στο site μας να δεχθεί τα links των άλλων site που έχουν συνδεθεί με εμάς.

Το Pingback είναι ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των WordPress sites και ενεργοποιείτε από τον Πίνακα Ελέγχου του WordPress, στο μενού συζήτηση και επιλέγοντας: “Να επιτρέπονται οι ειδοποιήσεις συνδέσμων από άλλα ιστολόγια (παραθέματα και παραπομπές) σε νέα άρθρα.”

Τα pingback links είναι κανονικά links.

13 Referrer links

Τα referrer links είναι το κλασικό είδος συνδέσμων που ένα άλλο site σας αναφέρει με μια λέξη κλειδί κάπου. Μπορείτε να δείτε στα Google analytics στην απόκτηση της επισκεψιμότητας τα referrer links.

Στην προκειμένη περίπτωση όμως referre links θεωρούνται links από ιστοσελίδες που έχουν δημιουγήσει αυτόματα περιεχόμενο με το link μας όπως ιστοσελίδες με στατιστικά όπως το awstats και το plesk stats, και άλλες ιστοσελίδες όπως το Waybackmachine που έχουν χρήσιμο περιεχόμενο.

14 RSS Feeds links

Τα RSS Feed links είναι σύνδεσμοι που εμπεριέχονται (embedded) σε τρίτα sites που αντλούνε το RSS Feed από την ιστοσελίδα μας. Μπορείτε να δείτε πολλά ενημερωτικά site που ανανεώνουν το περιεχόμενο τους με αναδημοσιεύσεις και μόνο από άλλα site που αποτελούν τις πηγές.

Το RSS Feed δημιουργεί αυτόματα backlinks που ανανεώνονται καθημερινά και αφορούν κυρίως ειδησεογραφικό περιεχόμενο.

Αυτά τα είδη των backlinks βέβαια, τα rss feed links είναι λίγο δύσκολο να τα αποκτήσετε εκτός και άμα είστε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

15 Social bookmarking links

Τα social bookmarking links είναι σύνδεσμοι που αποκτούνται από social bookmarking sites. Η διαδικασία δημιουργία τους είναι απλή και εύκολη. Δημιουργήστε έναν λογαριασμό στα social bookmarking sites και μετά χρησιμοποιήστε τα κουμπιά κοινοποίησης που έχετε στο site σας ή αντιγράψτε το link που θέλετε να κάνετε bookmark και επικολλήστε το.

Μερικά social bookmarking sites είναι τα παρακάτω:

  • Pinterest
  • Digg
  • Pocket
  • We Heart It

16 Social media links

Τα social media links είναι τα links που πέρνουμε από τα μεγάλα social media sites όπως το Facebook, το Instagram, το Twitter, το Google Plus και η λίστα τους δεν έχει τελειωμό. Δεν μιλάμε για social media signals που είναι τα likes και τα shares, αλλά για backlinks τα οποία οδηγούν στο site μας.

Αν και τα περισσότερα από τα social media links είναι nofollow είναι πολύ χρήσιμα για να μας ανεβάσουν στη Google, ειδικά οι σύνδεσμοι από το Google Plus και το YouTube.

17 Trackback links

Τα trackback links είναι τα ίδια με τα pingback links που μας ενημερώνουν ότι ένα άλλο WordPress site έχει συνδεθεί με το δικό μας site ή έχει βάλει ως πηγή ένα άρθρο μας.

18 Url shortener links

Όπως αναφέραμε και παραπάνω τα Url Shortener links είναι σύνδεσμοι που προέρχονται από Url shorteners όπως το goo.gl και λαμβάνονται κανονικά ως backlinks από τη Google.

19 Redirection links- Domain parking links

Τα redirection links είναι σύνδεσμοι που προέρχονται από άλλα domain names (ονόματα χώρου) που έχουμε στην κατοχή μας τα οποία έχουν backlinks και περνάνε αξία κατάταξης ( link juice) και στο δικό μας site μέσω της ανακατεύθυνσης τους προς αυτό.

Αυτή η τεχνική λέγεται και αγορά παλιών domain names τα οποία έχουν backlinks και έχουν εγκαταλειφθεί από τους ιδιοκτήτες τους.

Η σημαντικότερη αξία αυτών των backlinks είναι ότι σας ανεβάζουν κατακόρυφα το PageRank και το domain authority της ιστοσελίδας σας.

20 Wiki links

Τα Wiki links είναι ειδική κατηγορία συνδέσμων που προέρχονται από ιστοσελίδες υψηλής αξίας όπως η Wikipedia. Τα wiki links θεωρούνται από τη Google αξιόπιστα και η απόκτηση τους, ειδικά από τη Wikipedia είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Ωστόσο, υπάρχουν και πολλά άλλα wiki sites που μπορείτε να ανοίξετε λογαριασμό, να γράψετε κάποιο άρθρο και φυσικά να κερδίσετε μια παραπομπή ή ένα backlink.

21 Video links

VIDEO-LINKS-YOUTUBE-1

Τα video links είναι σύνδεσμοι οι οποίοι προέρχονται από ιστοσελίδες των βίντεο sites όπως το YouTube, Vimeo, Dailymotion κτλ. Αν και αυτά τα sites θεωρούνται ότι είναι περισσότερο social media sites, η Google τα κατατάσσει ξεχωριστά σε video sites και τα links τους σε video links αντίστοιχα.

Μπορείτε να τοποθετήσετε το links σας κάτω από το βίντεο, στην περιγραφή του. Πολλές φορές αντί για σύνδεσμο με λέξη κλειδί θα πρέπει να τοποθετούμε και σύνδεσμο με γυμνό URL (naked URL link) το οποίο χρειάζεται και αυτό.

22 Web 2.0 links

Τα web 2.0 links είναι σύνδεσμοι που προέρχονται από Web 2.0 sites όπως τα Blogspots, WordPress.com, Tumblr και άλλα πολλά Web 2.0 properties που είναι όντως δεκάδες σήμερα.

Για πάρα πολλούς ειδικούς της προώθησης ιστοσελίδων, τα Web 2.0 links είναι τα σημαντικότερα γιατί

  1. Δίνουν ισχυρό σήμα κατάταξης
  2. Χειραγωγούνται εύκολα
  3. Και μπορεί κάποιος να βάλει συνδέσμους κειμένου με την λέξη κλειδί που τον ενδιαφέρει

23 Ανταλλαγή backlinks

Η ανταλλαγή backlinks είναι μια μέθοδος δημιουργίας συνδέσμων που είναι τεχνητή, θεωρείται black hat SEO και έτσι έχει υποβαθμιστεί από τη Google όπως και όλοι οι αμφίδρομοι σύνδεσμοι.

Οι αμφίδρομη σύνδεση θεωρείται τεχνητή μέθοδος δημιουργίας συνδέσμων και κατά συνέπεια παίρνει χαμηλότερη αξιολόγηση από τη Google, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μετράει ένας σύνδεσμος που είναι προϊόν ανταλλαγής.

Ούτως ή άλλως ένα backlink είναι ένα backlink

Τι είπα πάλι; (Έγραψα)

Είτε είναι καλό είτε είναι κακό δεν παύει να είναι ένα backlink και να έχει τη δική του εσωτερική αξία, μην το παραβλέπεται και μην εφησυχάζεστε και μην είστε ψείρες σε αυτό.

Τι είναι καλύτερο; Να είστε στις επάλξεις του SEO και να δημιουργείτε backlinks καθημερινά ή να είστε στα άδυτα του κάστρου, στο απυρόβλητο και να τα ξεψειρίζετε;

Σκεφτείτε το ξανά, κανένας πόλεμος δεν κερδίσετε χωρίς επίθεση, κανένα site δεν ανεβαίνει στη Google χωρίς περιεχόμενο και χωρίς backlinks.

24 Σύνδεσμοι από Google Properties

Οτιδήποτε είναι ιδιοκτησία της Google έχει ισχυρό αποτύπωμα στο SEO και υψηλό authority, Google Properties θεωρούνται αρχεία δημόσιας πρόσβασης στο Google Drive, Google Sites, links από το Google My Business, Blogspots κτλ.

Καλό θα ήταν να αποκτήσετε συνδέσμους από όλα τα παραπάνω για να βελτιώσετε το συνολικό σας backlink profile, μια και οι πιο ασφαλείς σύνδεσμοι είναι αυτοί που προέρχονται από την ίδια τη Google.

Ζητήστε τώρα προσφορά για SEO και προώθηση ιστοσελίδων

ZITISTE-PROSFORA-SEO-3

Σας ενδιαφέρει να ανεβείτε στην πρώτη θέση της Google;

Ζητήστε τώρα προσφορά προώθησης

Δωρεάν Μαθήματα SEO Αξίας 129€

seo-google

Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό βίντεο μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα. Είναι πολύ συνετό να αφιερώνετε το 20% του χρόνου και των πόρων σας στην προσωπική σας εκπαίδευση και στην προσωπική σας ανάπτυξη. Γραφτείτε σήμερα στα βίντεο μαθήματα εντελώς δωρεάν!

seo-web-design

Δείτε περισσότερα για το SEO και την προώθηση ιστοσελίδων:

 

1 σκέψη στο “Τα 20 είδη των backlinks για να ανεβείτε στη Google”

Σχολιάστε