ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Κατεβάστε τον οδηγό Κρύπτο για αρχάριους

Σας ανεβάζουν στη Google τα παλαιωμένα domain names;

old domain names google

Σας ανεβάζουν στη Google τα παλαιωμένα domain names;

Πως θα μπορέσετε να ενισχύσετε την δημοτικότητα της ιστοσελίδας σας με την χρήση παλιών domain names

Καλησπέρα φίλοι μου, δεν ξέρω αν το γνωρίζετε ή να το έχετε παρατηρήσει αλλά όσο παλιότερο είναι ένα όνομα χώρου (domain name) τόσο καλύτερα πάει στις μηχανές αναζήτησης το site που είναι πάνω του.

Αυτό είναι ο γενικός κανόνας, μια και η ηλικία του domain name είναι ένας από τους 200 και πλέον παράγοντες SEO που προσμετράει η Google όταν κατατάσσει την ιστοσελίδα σας στα αποτελέσματα αναζήτησης της.

Πόσο σημαντικός παράγοντας είναι η ηλικία ενός domain name και πως μπορείτε να αξιοποιήσετε παλιότερα ονόματα χώρου που μπορείτε να αγοράσετε στο ίντερνετ;

Για να μάθετε όλες τις συναρπαστικές λεπτομέρειες διαβάστε παρακάτω.

Πόσο σημαντική είναι η ηλικία ενός domain name για τις μηχανές αναζήτησης;

Σε μία προηγούμενη του συνέντευξη ο Matt Cuts, ο υπεύθυνος anti-spam της Google είναι δηλώσει:

“Η διαφορά μεταξύ ενός  domain 6 μηνών και ενός που είναι ενός έτους δεν είναι και πολύ μεγάλη!”

Πράγμα που επιβεβαιώνει πως η Google ελέγχει την ηλικία ενός παλαιωμένου domain name και το κατατάσσει σε υψηλότερη θέση συγκριτικά με ένα καινούριο. Έτσι όσο πιο παλαιό είναι το όνομα χώρου που έχετε, τόσο καλύτερα αναμένεται να πάει στις μηχανές αναζήτησης.

Εκτός από την ηλικία του domain name, η Google προσμετράει και το domain authority, μια και το pagerank έχει πάψει να τον ανανεώνει και να τον χρησιμοποιεί σαν δείκτη αφού ήτανε επιρρεπής στην χαλιναγώγηση και στο spamdexing.

Το spamdexing είναι η προσπάθεια χαλιναγώγησης των αποτελεσμάτων αναζήτησης των μηχανών αναζήτησης με τη χρήση Black Hat SEO μεθόδων.

Δεν θα επεκταθούμε με το spamdexing και θα πρέπει να κρατήσουμε μόνο στο μυαλό μας ότι εκτός από την ηλικία του domain name μετράει και το domain authority που αυτό κουβαλάει ήδη.

Το domain authority συνεχίζει να υφίσταται και μετά τη λήξη του domain name εφόσον συνεχίζουν να υφίσταται οι σύνδεσμοι που δείχνουν προς αυτό. Συνήθως ο μέσος χρόνος που συνεχίζει να υπάρχει domain authority σε ένα ληγμένο όνομα χώρου είναι από 2 εβδομάδες έως και 2 χρόνια.

Μετά από αυτήν την περίοδο, η Google προχωράει σε deindexing του ονόματος χώρου και πλέον το domain authority μηδενίζεται ή τείνει προς το μηδέν.

Συμφέρει να αγοράσει κάποιος ένα παλαιωμένο domain name;

Υπάρχουν πάρα πολλά site ειδικά στο εξωτερικό όπως το Freshdrop όπου πουλάνε παλαιωμένα ή και ληγμένα domain names από όλο τον κόσμο. Η βάση δεδομένων και τα φίλτρα αναζήτησης που χρησιμοποιεί είναι ιδιαίτερα εξεζητημένα και μπορεί κανείς να βρει σχεδόν οποιοδήποτε domain name θέλει για να το αξιοποιήσει κατάλληλα.

Μπορεί κάποιος να βρει φρεσκοληγμένα domain names σε τιμές ευκαιρίας μόνο με 13 δολάρια, αλλά μπορεί να βρει και ονόματα χώρου που πωλούνται και για 50.000€!

Η ερώτηση μου τώρα είναι συμφέρει να μπει κάποιος στον κόπο να αρχίσει να αναζητά παλαιωμένα domain name και να αγοράσει κάποιο για να ανεβάσει το site του στη Google;

Σε ορισμένες περιπτώσεις τα παλιά ονόματα χώρου που δεν έχουν λήξει ακόμα και πωλούνται σε τιμές ευκαιρίας συμφέρουν να τα αγοράσετε αρκεί να τα αξιοποιήσετε καταλλήλως.

Συμφερότερο όμως όλων πιστεύω ότι είναι να αποκτήσετε ονόματα χώρου που να είναι brand name ή που να είναι εύκολα αναγνωρίσιμα από το ευρύ κοινό που ψάχνει στο ίντερνετ.

Το Branding είναι μια πολύ καλή στρατηγική μάρκετινγκ στο ίντερνετ που θα σας βοηθήσει πάρα πολύ και στο SEO γιατί θα αποκτήσετε αναγνωρισιμότητα.

Μήπως καλύτερα να αγοράσετε ολόκληρο site;

To flippa.com είναι ένα διάσημο site του εξωτερικού όπου μπορεί κάποιος μέσα από αυτό να αγοράσει ή και να πουλήσει μια εφαρμογή, ένα domain name ή και μια ολόκληρη ιστοσελίδα.

Ακούγεται συναρπαστικό; Ναι και είναι και συναρπαστικό.

Γιατί λοιπόν να αγωνιστείτε να χτίσετε μια ιστοσελίδα από το μηδέν από τη στιγμή που μπορείτε να αγοράσετε μια ιστοσελίδα με το κλειδί στο χέρι;

Άμα διαθέτετε κάποιο κεφάλαιο, όρεξη για δουλειά και τις απαραίτητες τεχνικές γνώσεις, τότε ίσως να ήτανε καλύτερα να αγοράσετε ένα ήδη υπάρχον site παρά να ξεκινήσετε από το μηδέν.

Η αγορά όμως ενός ολόκληρου Website χρειάζεται και λίγη προσοχή γιατί θα πρέπει πρώτα να κάνετε την απαραίτητη έρευνα σας.

Θα πρέπει να ελέγξετε αρχικά για ποιο λόγο πωλείται η συγκεκριμένη ιστοσελίδα, το link profile που έχει, το περιεχόμενο και το κυριότερο αν έχει κάποιο βεβαρυμένο ιστορικό από τη Google και αν έχει υποστεί κάποιο Google Penalty.

Στην Ελλάδα κατά καιρούς πωλούνται διάφορες ιστοσελίδες και blog και δεν είναι λίγοι οι υποψήφιοι αγοραστές.

Τι θα κάνετε αφού αγοράσετε ένα παλιό domain name ή ένα παλιό site;

Αφού λοιπόν προβείτε στην αγορά ενός παλιού site ή παλαιωμένου domain name, θα αναρωτηθείτε τι να το κάνετε για να ανεβάσετε το ήδη υπάρχον site σας.

Οι επιλογές σας είναι αρκετές, όμως θα σας δώσω τις τρεις βασικές για να μην σαν κουράσω και να μην σας μπερδέψω.

Επιλογή 1: Ανακατευθύνατε με 301 το παλιό domain name στο ήδη υπάρχον domain name

Φαντάζομαι ότι αυτήν την επιλογή είχατε οι περισσότεροι στο πίσω μέρος του κεφαλιού σας αφού είναι και η επιλογή με το μικρότερο κόστος και γίνεται πολύ γρήγορα.

Η τακτική αυτή λειτουργεί καλύτερα μόνο όταν και τα δύο domain names εξυπηρετούν ιστοσελίδες ίδιου κλάδου ή αρκετά συναφής όπου στοχεύουν τις ίδιες λέξεις κλειδιά.

Ειδάλλως θα βρεθείτε να έχετε κληρονομήσει άσχετα backlinks και επομένως άσχετο περιεχόμενο και traffic από τις μηχανές αναζήτησης που δεν θα σας ωφελήσει κάπου αλλά πιθανώς θα σας βλάψει κιόλας.

Ασχέτως όμως με το αν το domain name που θα κάνετε redirect είναι ή δεν είναι συναφή με το κυρίως domain name, το domain authority θα εκτιναχθεί προς τα πάνω αθροιστικά. Για παράδειγμα αν το παλιό domain authority ήτανε 50 και το domain authority από το redireted domain 20, τότε μπορεί να πετύχετε θεωρητικά ένα domain authority  70, εφόσον μεταφερθεί όλο το domain authority στο βασικό όνομα χώρου που έχετε.

Προσοχή όμως γιατί αυτό είναι μόνο θεωρητικό και δεν σημαίνει ότι θα περάσει όλο το domain authority και στην πράξη στο δεύτερο domain name.

Επιλογή 2: Δημιουργήστε ένα μικρό site που δίνει backlinks στο money site

Το money site σας είναι η ιστοσελίδα που φέρνει τα βασικά σας έσοδα και η συνταγή να δημιουργήσετε τρίτα sites δορυφόρους για να συλλέξετε απλώς και μόνον backlinks που θα δείχνουν στο κυρίως site είναι πολύ συνηθισμένη, αφού αρκετοί διατηρούν blog networks που επίσημα τιμωρεί και κυνηγάει η Google.

Το δεύτερο σενάριο περισσότερη εργασία από ότι ένα απλό 301 redirect. Θα μπορούσατε να διατηρήσετε μόνο ένα μικρό αντίγραφο από το προηγούμενο site εάν αυτό ήτανε πολύ μεγάλο και πολύ κοστοβόρο στην συντήρηση του.

Αυτή η στρατηγική βοηθάει ιδιαίτερα όταν πρόκειται για ιστοσελίδες με ονόματα χώρου που είναι exact match. Δείτε περισσότερα στο άρθρο: SEO tip 5: Όνομα χώρου-λέξη κλειδί.

Επιλογή 3: Ξαναστήστε ή κρατήστε το παλιό site και λειτουργήστε το ανεξάρτητα

Η τρίτη επιλογή είναι η πιο χρονοβόρα αλλά και αυτή που περιέχει και τα περισσότερα οφέλη συγκριτικά με τις δύο παραπάνω. Άλλωστε θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το μυστικό της επιτυχίας στο SEO είναι η σκληρή δουλειά.

Έτσι θα μπορέσετε να πιάσετε περισσότερες θέσεις στις μηχανές αναζήτησης από ότι με το βασικό σας site και να συμπιέσετε τα αποτελέσματα αναζήτησης προς τα κάτω, εκτοπίζοντας πολλές θέσεις πίσω τους ανταγωνιστές σας.

Αντί επιλόγου

Όποια στρατηγική και αν επιλέξετε σήμερα από τις τρεις θα πρέπει να γνωρίζετε ότι και οι τρεις εμπεριέχουν την ανάλογη ισορροπία κόστους και οφελών.

Σε καμία περίπτωση όμως το παλαιωμένο domain name δεν είναι πανάκεια και πάντα θα πρέπει να αξιοποιείτε μια πιο συνολική στρατηγική SEO και digital marketing για να αυξήσετε την κατάταξη της ιστοσελίδας που θα πρέπει να εμπεριέχει, δημιουργία backlinks, δημιουργία περιεχομένου, βίντεο και email marketing.

Δείτε περισσότερα για τα παλαιωμένα domains:

Ζητήστε μια προσφορά σήμερα για κατασκευή ιστοσελίδας ή προώθηση ιστοσελίδας

ZHTHSTE PROSFORA DIGITAL MARKETING-1

Αν είστε πριν την κατασκευή ή την ανακατασκευή της ιστοσελίδας σας, πριν κάνετε οτιδήποτε ζητήστε μια προσφορά για κατασκευή site ή κατασκευή eshop.

Ζητήστε προσφορά κατασκευής  ή προώθησης ιστοσελίδας

Δωρεάν Μαθήματα SEO Αξίας 129€

seo-google

Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα εντελώς δωρεάν! Αυξήστε την επισκεψιμότητα και τις πωλήσεις της ιστοσελίδας σας κατακόρυφα ακολουθώντας μικρά βήματα βελτιστοποίησης.

seo-web-design

2 σκέψεις στο “Σας ανεβάζουν στη Google τα παλαιωμένα domain names;”

  1. Πόσο μπορεί να κοστίζει ένα domain name ή ένα ειδησεογραφικό blog με 10.000 μοναδικούς επισκέπτες την ημέρα;

    Θα ήθελα να ξέρω γιατί μου έχει γίνει πρόταση να αγοράσω ένα τέτοιο blog.

    Απάντηση

Σχολιάστε