ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Κατεβάστε τον οδηγό Κρύπτο για αρχάριους

Web design 7 μοιραία λάθη

WEB DESIGN ΛΑΘΗ

Web design 7 μοιραία λάθη

πως να αποφύγετε τα λάθη στην κατασκευή ιστοσελίδων και να φτιάξετε ένα επαγγελματικό site

Το web design δεν είναι τίποτε άλλο από την κατασκευή ιστοσελίδων. Το web design είναι πάρα πολύ απλό για κάποιον που είναι επαγγελματίας, αλλά μπορεί να γίνει ακατόρθωτο εάν δεν μείνετε στα βασικά του σχεδιασμού ιστοσελίδων στο ίντερνετ.

Σήμερα σχεδόν όλοι ξέρουν να φτιάχνουν site, αλλά το να φτιάχνουν επαγγελματικά site που βγάζουν λεφτά είναι το ζητούμενο. Πολλοί πελάτες με ρωτάνε πόσο έχει ένα site;

Η απάντηση είναι απλή υπάρχει site και με 50€, υπάρχει και site τζάμπα, αλλά το site που βγαίνει πρώτο στη Google με τις λέξεις κλειδιά που θέλω και μου βγάζει λεφτά έχει ανεκτίμητη αξία.

Για να μην την πατήσετε και μπείτε στην κατηγορία του 80% των sites που αποτυχαίνει, σας γράφω αυτά τα 7 μοιραία λάθη του web design και πως να τα αποφύγετε.

1. Έλλειψη συγκεκριμένων στόχων του site

Πριν κατασκευάσετε το site σας, θα πρέπει να έχετε συγκεκριμένους στόχους για το τι θέλετε να πετύχετε με αυτό. Οι στόχοι σας στο web design πρέπει να είναι ορισμένοι, συγκεκριμένοι και ρεαλιστικοί:

 • Στόχοι επισκεψιμότητας ή traffic
 • Στόχοι μετατρεψιμότητας ή conversion rate
 • Στόχοι χρηματοποίησης ή monetization goals
 • Στόχοι SEO

2. Site που σέρνεται

Το να σέρνεται το site σας είναι ένα από τα πιο κοινά λάθη στο web design. τα πολύ πετυχημένα sites έχουν πολύ μικρο μέγεθος στην αρχική τους σελίδα, πάρτε για παράδειγμα το Facebook, το οποίο είναι δεν είναι 312KB σε μέγεθος και φορτώνει σε 1 δευτερόλεπτο ή και λιγότερο.

Αν το site σας είναι παραπάνω από 1,5 ΜΒ και φορτώνει σε περισσότερο από 3 δευτερόλεπτα, φροντίστε να το κάνετε λίγο δίαιτα.

Δείτε την ταχύτητα του site σας και εκτιμήστε τι πρέπει να βελτιώσετε:

 1. tools.pingdom.com
 2. https://gtmetrix.com

3. Δεν είναι κατασκευασμένο σε WordPress

Ένα από τα μοιραία λάθη είναι να μην φτιάξετε το site σας σε WordPress. Η κατασκευή ιστοσελίδων ή το web design με παραδοσιακούς μεθόδους όπως το Photoshop, dreamweaver και να γράφω κώδικα είναι πλέον ασύμφορη.

Το vertical CMS ή οποιοδήποτε άλλο σύστημα διαχείρισης περιεχομένου είναι και αυτό μη ανταγωνιστικό.

Το WordPress είναι η καλύτερη και η γρηγορότερη επιλογή στο Web Design:

 • Χιλιάδες θέματα WordPress να επιλέξω
 • Πολλά plugins από κορυφαίους προγραμματιστές στο είδος
 • Το καλύτερο SEO

4. Το site θα το φτιάξει ο ξάδερφος που είναι ειδικός

Ο ξάδερφος σας μπορεί να είναι ο καλύτερος άνθρωπος στον κόσμο όμως η επιλογή έγινε με λάθος κριτήρια. Δεν έχει κανένα επενδεδυμένο συμφέρον στο site σας και δεν φέρει καμία ευθύνη αν δεν βγάλετε χρήματα από αυτό. Ούτως ή άλλως θα το κάνει τζάμπα, οπότε δεν σας καίει και σας για το αποτέλεσμα.

Μέχρι πότε ένας επαγγελματίας θα μπορεί να μην πληρώνεται για τη δουλειά του; Ο ξάδερφος σας ή ο κολλητός σας θα πρέπει να κάνει κάποια άλλη δουλειά για να χρηματοδοτήσει με χρόνο και χρήμα το site σας, πράγμα που θεωρώ ακατόρθωτο.

5. Ασυμφωνία keywords με περιεχόμενο

Φτιάξατε ένα site και δεν έχετε ιδέα για το πως θα σας βρίσκουν; Δυστυχώς είστε καταδικασμένοι στην αφάνεια. Πρέπει να ξέρετε πριν φτιάξετε το site σας τα money keywords σας από πριν. Δηλαδή ποιες λέξεις κλειδιά σας φέρνουν λεφτά και πάνω σε αυτές να χτίσετε όλο το site σας.

6. Έλλειψη περιεχομένου

Το κακό περιεχόμενο είναι λίγο καλύτερο από την έλλειψη του. Μπήκε κάποιος στο site ή στο e-shop σας και δεν έχετε τίποτα μέσα, αυτό και αν είναι λάθος στο web design!

Δώστε στους ανθρώπους έναν καλό λόγο για να επισκεφτούν το site σας και να σας πάρουν τηλέφωνο. Το περιεχόμενο στο site δεν κρύβεται με το web design, αλλά αναδείχνεται! Τα γραφικά δεν μπορούν να αποκρύψουν με κανένα τρόπο και για κανένα λόγο την έλλειψη περιεχομένου. Δείτε περισσότερα:

7. Έλλειψη επαγγελματικού web design

To web design δεν είναι για να κρύψει το περιεχόμενο, αλλά να αναδείξει τις αρετές τις ιστοσελίδας σας στο κοινό σας με τον καλύτερο τρόπο.

Το επαγγελματικό web design δεν είναι τα πολλά και τα βαριά η τα απίστευτα γραφικά. To site σας πρέπει να έχει τα παρακάτω:

 • καθαρό web design
 • όσο πιο απλό γίνεται, θυμηθείτε ότι τα site μεγάλων εταιρειών όπως της Google είναι πολύ απλά
 • ξεκούραστο background, κατά προτίμηση λευκό
 • λίγα χρώματα, κατά προτίμηση 2 ή 3
 • να λέει μια ιστορία
 • να είναι διαχρονικό
 • και να μην είναι παζάρι

Αποφύγετε τα κινούμενα γραφικά, τα flash banner και γενικά την τεχνολογία flash και το μη πρακτικό design.

Το να φτιάχνω παπάδες στο ίντερνετ δεν είναι ότι καλύτερο. Αλλά το να ξέρω να φτιάχνω απλά site που πουλάνε είναι  η μεγαλύτερη επιτυχία στο web design.

Web Design Πηγές

Ζητήστε μια προσφορά σήμερα για κατασκευή ιστοσελίδας

ZHTHSTE PROSFORA DIGITAL MARKETING-1

Αν είστε πριν την κατασκευή ή την ανακατασκευή της ιστοσελίδας σας, πριν κάνετε οτιδήποτε ζητήστε μια προσφορά για κατασκευή site ή κατασκευή eshop με το Genesis Theme Framework.

Ζητήστε προσφορά κατασκευής  ή προώθησης ιστοσελίδας

Δωρεάν Μαθήματα SEO Αξίας 129€

seo-google

Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό βίντεο μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα. Είναι πολύ συνετό να αφιερώνετε το 20% του χρόνου και των πόρων σας στην προσωπική σας εκπαίδευση και στην προσωπική σας ανάπτυξη. Γραφτείτε σήμερα στα βίντεο μαθήματα εντελώς δωρεάν!

seo-web-design

Σχολιάστε