ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Παθητικά Εισοδήματα Στα Κρύπτο

Τo SEO ξεκινάει από το Web Design

Τo SEO ξεκινάει από το Web Design

Γεια σας φίλοι μου! Είμαι ο Γιάννης ο Διβράμης, ειδικός στο SEO και σήμερα θα μιλήσουμε για το SEO που ξεκινάει από το web design.

Άμα δεν έχετε ξανακούσει για το SEO δεν πειράζει, γιατί θα καταλάβετε πάρα πολλά πράγματα από αυτό το βίντεο.

Κάντε like, κάντε subscribe, γραφτείτε στο newsletter μου γιατί κάθε 15 μέρες στέλνουμε ένα πολύτιμο newsletter με ποιοτικό περιεχόμενο σχετικά με τη Google, το SEO, την προώθηση ιστοσελίδων, πώς να βγάλετε λεφτά από το Internet, το Affliate Marketing και διάφορα άλλα ενδιαφέροντα θέματα.

Και πάμε κατευθείαν στο ψητό.

Γιατί το SEO ξεκινάει από το web design;

to-seo-xekinaei-web-design-paramarketing-low

Είναι το SEO αποκομμένο από το web design, δηλαδή από την κατασκευή της ιστοσελίδας;

Η απάντηση είναι όχι.

Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή διακριτός ρόλος web designer, web developer, SEO manager, είναι τρια διαφορετικά άτομα.

Στην ουσία είναι, αλλά το πρόβλημα είναι ότι δεν είναι γιατί στα μάτια της Google το web design περιλαμβάνεται στο SEO και το SEO περιλαμβάνεται στο web design, όπως και το web design περιλαμβάνεται στο web developer και όλα αυτά μαζί γιατί το site σας δουλεύει σαν ένα συνολικό αποτέλεσμα.

Αυτό σημαίνει ότι οποιοσδήποτε δεν γνωρίζει αυτή τη στιγμή από SEO ή από web design, νομίζει ότι θα πάει σε κάποιον web designer που θα κάνει τα καρικατζαλίκια του εκεί πέρα και θα βγάλει το τεράστιο απίστευτο website που περιμένει όλη η ανθρωπότητα να το δει, θα κάνει την καλλιτεχνία του και μετά θα έρθει στην Google κα θα βρει κάποιον SEO manager ή κάποιον ειδικό στο SEO σαν εμένα και θα πει βγάλτο στην Google.

Βλέπετε το δάχτυλο;

Σε 3’’ πατάω το κουμπί. 3,2,1 βγήκε το site στην Google.

Όμως δεν γίνεται έτσι. Όσοι γνωρίζουμε ξέρουμε ότι δεν γίνεται έτσι, ότι για να βγει κάποιο site στην Google στην πρώτη θέση πρέπει να έχει όλα τα εχέγγυα τα οποία είναι να μπορέσει να πιάσει τον αλγόριθμο αναζήτησης της Google.

Εφόσον το site δεν το φτιάχνετε για να το βλέπετε εσείς και η γιαγιά σας, το φτιάχνετε για να το βλέπουν οι πελάτες σας και να βγάλετε λεφτά θα πρέπει να ξεκινήσετε με το αποτέλεσμα στο νου σας ότι θέλω να βγω στην Google άρα πρέπει να φτιάξω ένα site.

Που σημαίνει ότι πρέπει να βρω πρώτα το SEO Agency για να μπορέσουμε να συζητήσουμε για το site.

Αν μπορούμε να το κατασκευάσουμε εμείς για εσάς – που συνήθως έτσι γίνεται- καλώς, αλλιώς θα πρέπει να βρείτε μια άλλη εταιρεία κατασκευής ιστοσελίδων που είναι πιο εξειδικευμένη σε αυτό αλλά δεν ξέρει για το SEO που σημαίνει ότι πάλι θα έρθετε πίσω σε εμάς και θα το φτιάξουμε από την αρχή.

Το 99% των ιστοσελίδων που κατασκευάζονται αυτή τη στιγμή χρειάζονται redesign

Το 99% των ιστοσελίδων που κατασκευάζονται αυτή τη στιγμή που μιλάμε, κι εσείς άμα κάνετε site τώρα, χρειάζονται redesign. Όλα κατά 99,9%.

Για το 0,1% που υπάρχει ελεύθερο στο Internet και είναι ειδικές περιπτώσεις web designer που ξέρουν και SEO και πως δουλεύει η Google και έχουν βάλει όλα αυτά τα συστατικά στο design για να βγει το site πρώτο στην Google. Αυτές είναι σπάνιες περιπτώσεις βέβαια και γι αυτό καταλήγουμε σε web design.

Κερδίστε 50% έκπτωση στο hosting με την Myip

Πριν πάμε παρακάτω, να μιλήσουμε για τον χορηγό του καναλιού που είναι η εταιρεία hosting Myip. Κερδίστε 50% έκπτωση στο νέο πακέτο hosting σας σε νέους light speed server με κωδικό έκπτωσης PARAMARKETING50.

Η εταιρεία hosting Myip είναι αυτή που προτιμάμε κι εμείς σαν SEO Agency, έχουμε τα site μας εκεί και είναι πάρα πολύ εξυπηρετική.

Έχει πάρα πολύ καλές ταχύτητες και συμπεριφέρεται πολύ καλά και στη Google γιατί με το νέο Web Core Vitals update που έχει γίνει αυτή τη στιγμή, τα site που δεν έχουν καλά στοιχεία ταχύτητας και ανάδρασης με το χρήστη πέφτουν κάθε μήνα στην Google και ανεβαίνουν αυτά που έχουν γρήγορο hosting και καλά στοιχεία usability, χρηστικότητας.

PARAMARKETING50 είναι ο κωδικός έκπτωσης, μπορείτε να μεταφέρετε το hosting σας τώρα στην εταιρεία Myip. Η μεταφορά του site σας είναι δωρεάν.

Και πάμε τώρα στο θέμα μας γιατί το SEO ξεκινάει από το web design;

1 Κάντε έρευνα αγοράς- Βρείτε τις λέξεις κλειδιά

Πρώτον, πριν ξεκινήσω να κάνω ένα site θα πρέπει να κάνω έρευνα αγοράς, βασικό. Πρέπει να βρω τις λέξεις κλειδιά που φέρνουν τα λεφτά, τα money keywords, τις βασικές λέξεις κλειδιά της αγοράς μας.

Για παράδειγμα, αν είμαστε υδραυλικοί, οι λέξεις κλειδιά είναι υδραυλικοί, υδραυλικός, είναι στάνταρ αυτό.

Δεν γίνεται να κάνω site που να μην έχει σχέση με αυτό το αντικείμενο.

2 Επιλέξτε το σωστό brand name και domain name

Το δεύτερο πράγμα είναι το brand name και το domain name.

Κάποιοι βρίσκουν brand names και domain names που είναι εντελώς άσχετα με το αντικείμενο τους.

Π.χ. λέει ο άλλος Ηλεκτρολογικά Chicco. Τα Chicco έχουν παιδικά, δεν μπορούν να έχουν ηλεκτρολογικά, είναι για παιδικά πράγματα. Ή γράφει ο άλλος Ανακαινίσεις σπιτιών Greenlife, άσχετο, ή Φωτοβολταϊκά ο Τάκης κι αυτό άσχετο.

Άμα ήταν ηλεκτρολόγος ο Τάκης ναι, αλλά πρέπει να βρούμε κάτι αντίστοιχο στο brand μας, στο λογότυπο μας, στο domain μας και θα πρέπει να έχουμε και τα αντίστοιχα χρώματα του λογότυπου μας και του brand μας και του site μας που θα πρέπει να ταιριάζουν με τη διάθεση του πελάτη, με την ψυχολογία των χρωμάτων και άλλα πράγματα.

Παραδείγματος χάρη το κόκκινο είναι το χρώμα του φαγητού.

Δεν μπορώ να κάνω delivery site μαύρο δυστυχώς. Κοιτάξτε όλες τις μεγάλες φίρμες π.χ. Mc Donald’s, Goody’s, όλες έχουν κόκκινο μέσα στο λογότυπο τους.

Οπότε θα πρέπει ήδη να έχω επιλέξει σωστό domain name για να μπορέσω να πιάσω το branding και καλό θα ήταν να έχουμε το α’ ή το β’ συνθετικό της λέξης στο site. Π.χ. αν είμαστε ηλεκτρολόγος ο Τάκης, θα πρέπει να το έχουμε ηλεκτρολόγος ο Τάκης ή Τάκης ο ηλεκτρολόγος , ηλεκτρολόγοι Τάκης ή ηλεκτρολόγοι Αναγνώστου.

Κάπως έτσι θα λειτουργήσει και το site.

3 Επιλέξτε επαγγελματικό και γρήγορο hosting

Οπότε πριν ξεκινήσουμε θα πρέπει να βρούμε τις λέξεις κλειδιά, το domain name και το τρίτο βήμα είναι το hosting.

Επιλέγουμε ένα hosting που έχει ποιοτικά χαρακτηριστικά που είναι κατάλληλα να μας βγάλουν στην Google.

Η Google λειτουργεί όπως όλες οι μηχανές αναζήτησης με κάποιον αλγόριθμο αναζήτησης που έχει πάνω από 200 παράγοντες και 50 υποπαράγοντες, συνολικά 10.000 παράγοντες.

Κάθε μήνα κάνει κάποιο βασικό update μεγάλο ή μικρό για να κάνει δυσκολότερο για εμάς όλους να χαλιναγωγήσουμε τον αλγόριθμο της , γιατί μέχρι να καταλάβουμε πως λειτουργεί τον αλλάζει και τον κάνει πιο περίπλοκο για να μην μπορούμε να βγούμε στην πρώτη θέση της Google εύκολα.

Άρα το hosting που είναι και βαρόμετρο αυτή τη στιγμή για το SEO θα πρέπει να είναι γρήγορο, θα πρέπει να έχει SSL πάνω γιατί βλέπετε πολλές διαφημίσεις «βάλε ένα SSL στο site σου».

Σώπα ρε μεγάλε, έχω site και δεν έχω SSL;

Και πού πάω;

Δηλαδή σήμερα δεν γίνεται να μην έχω SSL σε επίπεδο hosting. Όλα τα μεγάλα hosting όπως η WPX και η Myip έχουν κι αυτές SSL από το hosting.

Άρα θα πρέπει να βρω ένα hosting περιωπής και να μην πάρω το πρώτο hosting των 50 ευρώ που νομίζω ότι θα πάω σε αυτό και θα βγάλω λεφτά. Δεν γίνονται παιδιά αυτά τα πράγματα να φτιάξω ένα site με 50 ευρώ και να βγάλω 3.000 όπως λέει κάποιος.

Με 3.000 ευρώ σε μια επιχείρηση σήμερα δεν πληρώνεις τίποτα, οπότε μην κάνουμε όνειρα ότι το site είναι παιδικός σταθμός ή παιχνιδάκι.

Είναι επιχείρηση άρα θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε σαν επιχείρηση, σαν επένδυση και η επένδυση που έχουμε κάνει θα πρέπει να έχει κάποια απόδοση. Οπότε το hosting θα πρέπει να είναι κι αυτό περιωπής και να μην είναι των 50 ευρώ για επαγγελματική χρήση.

4 Βρείτε το κατάλληλο WordPress Theme

Το τέταρτο είναι ότι θα πρέπει να επιλέξουμε το κατάλληλο WordPress theme.

Υπάρχουν πάνω από 40.000 προγραμματιστές στην προγραμματιστική κοινότητα του WordPress.org, μην το μπερδεύουμε με το WordPress.com.

Υπάρχουν χιλιάδες θέματα που βγαίνουν κάθε μέρα στο WordPress και αυξάνεται το ανταγωνιστικό χάσμα του WordPress έναντι των άλλων CMS.

Κάθε χρόνο το WordPress κερδίζει με διαφορά, κερδίζει πιο πολλούς προγραμματιστές από την προγραμματιστική κοινότητα και συνεχώς βγαίνουν καινούργια θέματα.

Όμως, όλα τα WordPress θέματα δεν είναι ίδια.

Δεν έχουν όλα τον ίδιο κώδικα, ειδικά αυτά που έχουν φτιαχτεί από Πακιστανούς, Ινδούς και τριτοκοσμικές χώρες είναι όλα χάλια κατά μεγάλο ποσοστό. Προτιμάμε θέματα που έχουν φτιαχτεί από αμερικάνους, από ευρωπαίους, από εταιρείες που ξέρουν να φτιάχνουν κώδικα.

Όσο λιγότερο κώδικα έχει το WordPress θέμα, τόσο καλύτερα θα πάει στην Google, τόσο καλύτερη ταχύτητα θα έχει, λιγότερα Instances θα ζητάει και θα πάει καλύτερα στο Google PageSpeed Insights που είναι το μέτρο σύγκρισης  για τα Web Core Vitals.

5 Xτίστε το site σας γύρω από τις λέξεις κλειδιά της αγοράς σας

Το πέντε είναι ότι πρέπει να χτίσουμε το site μας γύρω από τις λέξεις κλειδιά της αγοράς μας για να μπορέσουμε να βγούμε στις πρώτες θέσεις της Google σε αυτές τις λέξεις κλειδιά και να κερδίσουμε ένα σεβαστό μερίδιο της αγοράς και θα μπορέσουμε να καταστήσουμε το site μας βιώσιμο.

Τι θα πει αυτό να χτίσω το site γύρω από τις λέξεις κλειδιά;

Είπαμε πριν για τον ηλεκτρολόγο τον Τάκη. Αν ο Τάκης είναι στη Θεσσαλονίκη, ποια είναι η βασικότερη λέξη; Ηλεκτρολόγοι Θεσσαλονίκη, αυτονόητο. Άρα στην πρώτη σελίδα δεν μπορώ να βάλω ό, τι να ναι, πρέπει να γράψω σταθερό κείμενο και σχετικές φωτογραφίες με το Ηλεκτρολόγος Θεσσαλονίκη, όπως βρείτε ηλεκτρολόγο στη Θεσσαλονίκη και ψάχνω να βρω.

Τι κάνουμε;

Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, φωτισμοί, κρυφοί φωτισμοί , βλάβες ΔΕΗ, σχέδια ΔΕΗ. Όλα αυτά πρέπει να υπάρχουν στην αρχική γιατί είναι βασικές λέξεις κλειδιά που ψάχνει κάποιος βλάβες Θεσσαλονίκη, σχέδια ΔΕΗ Θεσσαλονίκη, επείγον, ΔΕΗ.

Αυτά πρέπει να φαίνονται στην πρώτη σελίδα ή στις επιμέρους σελίδες που έχετε στο site σας.

Ωστόσο, άμα δεν έχουμε ιδέα για όλα αυτά και φτιάξουμε το site και πάμε στον ειδικό SEO θα καταλάβουμε ότι ίσως έχουμε λάθος domain, λάθος θέμα, λάθος hosting και δεν έχουμε ούτε μια λέξη κλειδί στην αρχική, ούτε ένα κειμενάκι μικρό ενώ θα πρέπει να έχουμε χιλιάδες λέξεις στην αρχική σχετικά με το πώς να βρω, γιατί να επιλέξετε εμάς και πράγματα σχετικά με τα ηλεκτρολογικά.

6 Προσοχή στο web usability

Και πάμε στο νούμερο 6, usability/ χρηστικότητα.

Το site μας πρέπει να είναι χρηστικό και όχι καλλιτεχνικό, όχι θεωρητικό.

Θα πρέπει να είναι όσο πιο απλό γίνεται όπου με τα λιγότερα click ο χρήστης θα μπορεί να πλοηγηθεί στο site άνετα και να μας καλέσει στο τηλέφωνο, αν για παράδειγμα είμαστε ο ηλεκτρολόγος ο Τάκης από τη Θεσσαλονίκη, γιατί ο ηλεκτρολόγος ο Τάκης από τη Θεσσαλονίκη άμα βγει πρώτος στην Google θα πάρει δεκάδες πελάτες κάθε μήνα και θα βγάλει λεφτά.

Θα αναγκαστεί να προσλάβει άτομα, θα αυξήσει τη δουλειά του και θα είναι βιώσιμος και θα μπορέσει να ζήσει την οικογένεια του.

Αλλιώς άμα δεν το κάνει αυτό, το site θα είναι κρυμμένο στη δεύτερη, τρίτη σελίδα, δε θα έχει πελάτες, δε θα έχει δουλειά και θα το κλείσει ή θα βγει και θα πει έκανα site αλλά δεν εμφανίζεται πουθενά και έδωσα λεφτά.

Η χρηστικότητα που έχει ένα site εξαρτάται από το τι εξυπηρετεί.

Δώστε έναν καλό λόγο στον επισκέπτη να επισκεφθεί το site σας.

Π.χ. άμα ψάχνει κάποιος να βρει κινητό τηλέφωνο, ποιο τηλέφωνο θα επιλέξει; Άρα θα πρέπει να μπορέσετε μέσα από το  site σας να του προτείνετε ποια είναι τα καλύτερα κινητά τηλέφωνα, Samsung ή iPhone;

Άμα μπορέσετε να καλύψετε τέτοιες αναζητήσεις και μπαίνουν στο site σας και αγοράζουν θα βγάλετε πάρα πολλά χρήματα, γιατί πιάνετε τον σφυγμό της αγοράς, τον παλμό των νέων αναζητήσεων, των λέξεων φράσεων κλειδιών που όντως ενδιαφέρουν τον χρήστη. Π.χ. ποιο είναι το καλύτερο τηλέφωνο το Samsung Note 21 Ultra ή το iPhone 12; Ποιο έχει την καλύτερη κάμερα; Γιατί;

Όλα αυτά έχουν να κάνουν με το usability.

Αν είστε eshop θα πρέπει να καλύψετε την ανάγκη του χρήστη για να αγοράσει το καλύτερο προϊόν από εσάς και να έχετε τις καλύτερες τιμές, την καλύτερη εξυπηρέτηση, το καλύτερο service.

Άμα είστε επαγγελματίες πρέπει να σκεφτείτε κάτι άλλο.

Άμα είστε ενημερωτικό site θα πρέπει να βρείτε κάτι άλλο για το usability. Να είστε πρώτοι στην ενημέρωση, καλύτερα νέα, ποιοτικά ή μοναδικά άρθρα γιατί υπάρχουν πάρα πολλά site με fake news και διπλό περιεχόμενο.

7 Δημιουργήστε μοναδικό εκπληκτικό περιεχόμενο

Και τέλος ποιοτικό εκπληκτικό μοναδικό περιεχόμενο, σαν αυτό που σας αναφέρω αυτή τη στιγμή.

Χωρίς περιεχόμενο δεν έχετε τίποτα στην Google, δεν έχετε site. Το site δεν αποτελείται μόνο από ένα template, το λογότυπο και μια φωτογραφία καλημέρα/ καλώς ήρθατε! Αυτό δεν λέει τίποτα στην Google και σε μένα δεν λέει τίποτα.

Η Google όπως όλες οι μηχανές αναζήτησης ταξινομούν όχι κενές ιστοσελίδες, αλλά περιεχόμενο που είναι μέσα σε αυτές.

Τι είναι περιεχόμενο; Κείμενο, βίντεο, εικόνες, υφογραφικά, υδατογραφήματα, έρευνες.

Οτιδήποτε μπορεί να έχετε μέσα είναι περιεχόμενο, ταξινομείται στην Google και θα πρέπει να έχει τη σωστή μορφοποίηση, να έχει λέξεις κλειδιά στον τίτλο, στις κεφαλίδες H1,H2, σωστή πυκνότητα λέξεων κλειδιών, να υπάρχει το Snippet, το meta description δηλαδή σωστά γραμμένο, να έχει εισερχόμενα και εξερχόμενα Link, να υπάρχει τουλάχιστον μια φωτογραφία με το alt text και ούτω καθεξής.

Όλα αυτά είναι στοιχεία της εντός σελίδας βελτιστοποίησης που θα πρέπει να έχετε στο site σας αναγκαστικά και ξέρετε γιατί;

Γιατί το SEO ξεκινάει από το web design και πριν φτιάξετε το site σας θα πρέπει να έχετε μια εικόνα για όλα αυτά. Άρα, θα πρέπει να κάνετε κάποιον σχεδιασμό πριν προχωρήσετε παρακάτω.

Άμα έχετε πρόβλημα στο νέο ή στο παλιό σας site μπορείτε να μας καλέσετε τώρα και ζητήσετε μια προσφορά κατασκευής, ανακατασκευής και προώθησης ιστοσελίδων από μας αν δεν είστε ικανοποιημένοι με αυτό που έχετε σήμερα.

Ποιο το οικονομικό όφελος του SEO WEB Design;

WEBSITE REDESIGN-WEB-DESIGN-1

Ένα από τα πολλά λάθη που θέλω να επισημάνω σε όσους φτιάχνουν το πρώτο τους web site, είναι ότι διαχωρίζουν το SEO από το Web Design ή με άλλα λόγια, θεωρούν ότι το SEO δεν έχει σχέση με τον σχεδιασμό και την κατασκευή ιστοσελίδων.

Το πιο συνηθισμένο σενάριο είναι να φτιάξετε ένα νέο site, να απευθυνθείτε σε κάποιον γραφίστα ή προγραμματιστή, να πληρώσετε τα διπλά από όσο κοστίζει, γιατί έτσι συμβαίνει πάντα και μετά να συνειδητοποιήσετε ότι το site σας όχι μόνο δεν εμφανίζεται πουθενά στις μηχανές αναζήτησης , αλλά δεν πρόκειται και να εμφανιστεί ποτέ.

Απεγνωσμένα, παίρνετε τηλέφωνο τον γραφίστα ή τον προγραμματιστή σας και τον ρωτάτε τι να κάνετε για να βρίσκει ο κόσμος το site σας στο ίντερνετ. Επίσης του λέτε ότι έχετε ακούσει κάτι πρόσφατα για το SEO και μήπως πρέπει και εσείς να ασχοληθείτε λίγο με αυτό. Ο γραφίστας σας σας ρωτάει μήπως θέλετε να κάνουμε και SEO;  Εσείς πάνω στην άγνοια σας δέχεστε και πληρώνεται ένα κάρο λεφτά για αυτό εκτός από τον βασικό σχεδιασμό του site.

Δυστυχώς τα ημίμετρα, ή οι ενέργειες που έκανε ο γραφίστας σας δεν φέρνουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Ο χρόνος περνάει, το site σας συνεχίζει να πατώνει  και επειδή ο γραφίστας πνίγεται στην δουλειά να φτιάχνει site νεκροταφεία για άλλους πελάτες που θέλουν και αυτοί να κάνουν site, σας παραπέμπει στο Google Adwords. Ανακουφίζεστε προσωρινά και μετά αρχίζει ένας νέος Γολγοθάς.

Αφού κάθε μέρα ζείτε το όνειρο σας, παίρνετε μια κάποια επισκεψιμότητα. Πληρώνετε 0,50€ το κλικ, με 100 κλικ τη μέρα σας φεύγει ένα 50άρι αλλά έχετε πάρει τις πρώτες σας παραγγελίες, το κόστος όμως είναι υψηλό.

Ξαναπαίρνετε τον γραφίστα σας στο τηλέφωνο και τον ξαναρωτάτε πότε θα βγείτε στην πρώτη σελίδα της Google χωρίς Google AdWords, και αυτός σας απαντάει ότι σιγά σιγά με τον καιρό, θα δει η Google ότι είστε καλό site, θα σας μάθει ο κόσμος και θα σας βγάλει μόνη της η Google στην πρώτη σελίδα.

Προσωρινά ηρεμείτε κι έτσι έχει περάσει το πρώτο εξάμηνο ζωής του πρώτου σας site στο ίντερνετ. Ήρθε η ώρα να κάνουμε τον απολογισμό.

SEO Web Design Απολογισμός Α Εξαμήνου

Έξοδα

Domain name και web hosting 100€

κατασκευή website 1.000€

SEO 500€

Google Adwords 6 μήνες x 1.500=9.000€

Σύνολο 10.600€

Έσοδα

5 παραγγελίες το μήνα x 200=1.000€

6 μήνες

Σύνολο: 6.000€

Καθαρή θέση: -4.600

Αυτή είναι μια συνηθισμένη εικόνα ενός νέου website που δεν έχει σχεδιαστεί με βάση το SEO, αλλά με βάση το τι πιστεύετε εσείς με τον γραφίστα σας. Είναι ένα πείραμα που δεν οδηγεί πουθενά.

Το πρώτο εξάμηνο μπήκατε μέσα μόνο 4.600 € και έτσι αποφασίζετε ότι είναι ασύμφορο το Google Adwords. Στο παραπάνω ποσό δεν προσθέτουμε την προσωπική εργασία, το χρόνο και την αγωνία σας και την καθημερινή ενασχόληση με το site για να δείτε που βρίσκεται στη Google.

Οπότε ποντάρετε στο ότι το site σας μετά από 6 μήνες έγινε γνωστό, οι πελάτες σας σας έμαθαν πια και η Google σίγουρα θα σας ανέβασε θέσεις. Δεν χρειάζεται πλέον να πληρώνετε το Google Adwords. Θα σας βρίσκουν όσοι θέλουν από την Google απευθείας. Και η επισκεψιμότητα πέφτει κατακόρυφα.

Οι παραγγελίες σας από το ίντερνετ πέφτουν στο μηδέν. Περνάει ένας μήνας χωρίς να έχετε ούτε μια παραγγελία από το ίντερνετ. Το δεύτερο μήνα κάποιος πελάτης που είχε αγοράσει ένα εξάμηνο πριν από το ίντερνετ σας ξαναπαραγγέλνει! Θρίαμβος. Περνάνε ακόμα 4 μήνες και τελικά παίρνετε ακόμα μια παραγγελία από έναν γνωστό σας που ήξερε το domain name σας και το έβαλε στη Google.

Σύνολο 2 παραγγελίες από το ίντερνετ. Πάμε για τον δεύτερο απολογισμό εξαμήνου.

SEO Web Design Απολογισμός Β Εξαμήνου

Έξοδα

0

Έσοδα

2 παραγγελίες x 200 = 400 ευρώ.

Καθαρή θέση 400 ευρώ.

Τουλάχιστον δεν μπήκατε μέσα αυτό το εξάμηνο. Όμως ένα χρόνο μετά έχετε ψυλιαστεί τη δουλειά ότι κάτι τρέχει, κάτι συμβαίνει με το ίντερνετ και τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Επίσης έχετε αρχίσει να ψάχνεστε και να σκαλίζετε το θέμα SEO.

Πατάτε στη Google τη λέξη SEO και χιλιάδες πληροφορίες έρχονται στην επιφάνεια, άγνωστες λέξεις όπως το onpage optimization, backlinks, authority pages, blog, περιεχόμενο και black hat seo σας έρχονται στο νου. Επειδή δεν καταλαβαίνετε και πολλά, παίρνετε στο τηλέφωνο τον μόνο ειδικό που ξέρετε για το ίντερνετ, τον γραφίστα σας και τον ρωτάτε τι είναι όλα αυτά.

Έκπληκτος, αντιλαμβάνεστε ότι ο γραφίστας σας έχει πλήρη άγνοια από όλα αυτά που του λέτε γύρω από το SEO. Άλλωστε έχει πολύ δουλειά με το να κατασκευάζει sites για σοβαρές επιχειρήσεις και δεν έχει χρόνο να ασχολείται με χαζομάρες. Αυτά είναι για πιτσιρικάδες και για τους αργόσχολους. Σας συμβουλεύει επίσης να ξαναμπείτε στο Google Adwords για να ξαναβγείτε στην πρώτη σελίδα της Google και πως ο λόγος που δεν είστε σήμερα στην πρώτη σελίδα της Google είναι επειδή κόψατε το πρόγραμμα στη μέση.

Μετά από ένα χρόνο στο ίντερνετ, καταλαβαίνετε ότι πρέπει να βρείτε έναν άλλο γραφίστα πιο ενημερωμένο για τη Google που ίσως θα πρέπει να ξέρει άλλους τρόπους και άλλα κόλπα για να βγείτε στη Google από το να πληρώνετε ένα κάρο λεφτά στο Adwords.

Συνάμα, έχετε κάνει την έρευνά σας και έχετε δει πως για τις λέξεις κλειδιά που βάζατε στη Google, άλλα site είναι στην πρώτη σελίδα και μάλιστα είναι site ανταγωνιστών σας που σας κλέβουν την δουλειά!

Μπαίνετε έντρομοι στα site των ανταγωνιστών και βλέπετε ότι δεν διαφέρουν από το δικό σας site. Όμως κάτι έχουν κάνει διαφορετικό από εσάς και αυτοί είναι στην πρώτη σελίδα της Google και εσείς δεν είστε. Τι έχετε κάνει λάθος;

Εν τέλει αφού σκαλίζετε το θέμα SEO για κανέναν μήνα, πέφτετε και σε ένα site που λέγεται ParaMarketing. gr Είναι ένα site με πολύ πράμα γύρω από το SEO και το πιο παράξενο ακόμα είναι ότι παρέχονται όλα δωρεάν. Το πιο αστείο είναι ότι βλέπετε έναν τύπο σε μερικά βίντεο να σας λέει πως να βγείτε στην πρώτη σελίδα της Google και μπορείτε να το πετύχετε αν γραφτείτε στα μαθήματα SEO αξίας 129€, εντελώς δωρεάν!

Γράφεστε στα μαθήματα, βλέπετε μερικά βίντεο, αλλά δεν καταλαβαίνετε τίποτα. Έτσι αποφασίζετε να πάρετε σε αυτόν τον τύπο τηλέφωνο.

Μετά από 60 λεπτά τηλεφωνική συνομιλία με τον ParaMarketing, έχετε πια καταλάβει ότι το SEO δεν είναι εύκολη υπόθεση και ότι όλα αυτά που υποψιαζόσασταν όλο αυτόν τον καιρό συμβαίνουν και ότι έπρεπε να είχατε συναντήσει αυτόν τον τύπο ένα χρόνο πριν. Έτσι θα γλιτώνατε όλα αυτά τα έξοδα και την ταλαιπωρία.

Τώρα όμως για να διορθώσετε την κατάσταση θα πρέπει να βάλετε πάλι το χέρι στην τσέπη. Για να βγει το site σας στην πρώτη σελίδα της Google χρειάζεται ανακατασκευή. Το web redesign κοστίζει πάλι 1.000€ για το site σας. Επίσης, θα πρέπει να αλλάξετε τα πάντα, domain name, hosting και να πάτε από το Joomla που ήσασταν στο WordPress που ενώ μέχρι χθες ξέρατε ότι ήτανε blog και όχι site τώρα διαπιστώνετε με έκπληξη ότι είναι και site, e-shop και μάλιστα βγαίνει πρώτο στη Google!

Τώρα όμως είστε σκεπτικιστής, έχετε καεί από το ίντερνετ και την τεχνολογία και πρέπει να είστε προσεκτικοί. Πως θα εμπιστευτείτε ξανά κάποιον γραφίστα;

Η απόφαση σας κρέμεται στην κόψη ενός ξυραφιού. Τα email από το ParaMarketing συνεχίζουν να έρχονται. Μετά βλέπετε ότι το ParaMarketing είναι παντού, στο facebook, στο twitter, στο google plus. Κάθε μήνα καινούρια θέματα και βίντεο βγαίνουν στο προσκήνιο και υπάρχει απόλυτη διαφάνεια. Ο κόσμος το έχει βούκινο και σεις κρυφό καμάρι. Μάλλον συμπεραίνεται πρέπει να είναι πολύ επαγγελματίας γραφίστας αυτός ο ParaMarketing.

Τελικά το πήρατε απόφαση, θα ξεκινήσετε ακόμα μια φορά στο ίντερνετ από το μηδέν, όμως αυτή τη φορά θα το κάνετε σωστά και δεν θα πέσετε στα λάθη του παρελθόντος.

Αγοράζετε λοιπόν ένα πακέτο SEO Redesign, παίρνετε και ένα νέο domain name με τη λέξη κλειδί μέσα, νέο hosting στην Ελλάδα και ξεκινάτε να μαθαίνετε WordPress.

Μετά από 1 μήνα το e-shop σας έχει πάρει μια νέα μορφή. Αρχίζουν να έρχονται οι πρώτοι πελάτες και τα πρώτα τηλέφωνα και η πρώτη παραγγελία σας. Συνεχίζεται δυναμικά με τα social media, το facebook, παντού.

Σε 3 μήνες είστε στην δεύτερη σελίδα της Google για την κύρια λέξη κλειδί, ενώ για πολλούς κωδικούς προϊόντων βγαίνετε στην πρώτη θέση!

Τα τηλέφωνα χτυπάνε ασταμάτητα και πλέον αισθάνεστε τον αέρα της επιτυχίας στο ίντερνετ να σας ανεβάζει τη διάθεση. Έτσι έφτασε η ώρα του απολογισμού εξαμήνου.

SEO Web Design Απολογισμός Γ εξαμήνου

Έξοδα

domain name και hosting 100€

eshop SEO redesign 1000€

Σύνολο 1.100€

Έσοδα

3 παραγγελίες x200 € = 600 x 6 μήνες =3.600€

Καθαρή θέση 2.500€

Αισθάνεστε ότι το site σας δεν χάνει λεφτά. Με νέες ιδέες αποφασίζετε να προσωρήσετε βαθύτερα στο SEO και το ίντερνετ μάρκετινγ. Δημιουργείτε την πρώτη σας λίστα email marketing με το aweber, φτιάχνετε τα πρώτα σας βίντεο και τα ανεβάζετε στο YouTube. Το traffic αυξάνεται και οι πωλήσεις σας μεγιστοποιούνται!

Τώρα το e-shop σας έχει περισσότερα από 1.000 προιόντα και είστε στην πρώτη σελίδα της Google. Ο στόχος επιτεύχθει!

Πάμε για τον απολογισμό του τέταρτου εξαμήνου!

SEO Web Design Απολογισμός Δ εξαμήνου

Ανανέωση site 500 προϊόντα 1000, τα υπόλοιπα τα περάσατε μόνοι σας

Aweber 6 μήνες 90€

Συμβόλαιο Συντήρησης SEO 100×6=600€

Σύνολο 1690

Έσοδα

7 παραγγελίες το μήνα x 300=2.100×6=12.600

Καθαρή θέση 10.910€

Το site σας έγινε κερδοφόρο και κάθε μήνα η κίνηση και οι παραγγελίες σας αυξάνονται.

Ένα άλλο γεγονός που σας έχει διευκολύνει πάρα πολύ στη διαχείριση του WordPress e-shop σας είναι ότι αυτός ο ParaMarketing έχει ότι πληροφορία ψάχνετε σε βίντεο στο site του. Έτσι απλώς ξαναβλέπετε το βίντεο και ξέρετε τι χρειάζεται να κάνετε κάθε φορά. Έχετε μάθει πολλά πράγματα και το σημαντικότερο όλων είναι ότι πλέον γνωρίζετε τι χρειάζεται να κάνετε για να βγείτε στην πρώτη σελίδα της Google και όσο θα το κάνετε θα είστε εκεί!

Κι όλα αυτά γιατί το SEO ξεκινάει από το Web Design!

Αν και πάλι φίλοι μου δεν πειστήκατε από την παραπάνω ιστορία η οποία είναι πραγματική, τότε δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε μόνοι σας τις υπηρεσίες μου. Έχω φτιάξει από το 2000 πάρα πολλά sites που έχουνε βγάλει χιλιάδες ευρώ! Ακόμα και σε εποχές που δεν υπήρχε ηλεκτρονικό εμπόριο στην Ελλάδα, εγώ και η ομάδα μου καταφέρναμε να κάνουμε πωλήσεις 100 και 150 χιλιάδων ευρώ από το ίντερνετ!

Ξεκινήστε σωστά το site σας με ένα σωστό SEO Web Design σήμερα. Επιλέξτε μια από τις υπηρεσίες SEO Web Design.

SEO Web Design Πηγές

Μάθετε περισσότερα για το SEO Web Design από έγκυρα ξένα authority sites:

Βοηθήστε μας να φτάσουμε τους 10.000 συνδρομητές

GRAFTEITE-KANALI-YOUTUBE-2

Και τελειώνοντας κάντε like, κάντε subscribe στο κανάλι μας στο YouTube για να παίρνετε τις ενημερώσεις!

Πατήστε το κουδουνάκι γιατί βγάζουμε πολλά βίντεο μέσα στη βδομάδα, όπως επίσης μπορείτε να γραφτείτε και στο newsletter που κάθε 15 μέρες στέλνουμε ένα ενημερωτικό newsletter για το SEO, πώς να βγείτε πρώτοι στην Google, την προώθηση ιστοσελίδων, πώς να βγάλετε λεφτά από το Internet και διάφορα άλλα σημαντικά θέματα.

Θα σας δω στο επόμενο βίντεο. Γεια σας!

Ζητήστε τώρα προσφορά για SEO και προώθηση ιστοσελίδων

ZITISTE-PROSFORA-SEO-3

Σας ενδιαφέρει να ανεβείτε στην πρώτη θέση της Google;

Ζητήστε τώρα προσφορά προώθησης

Δωρεάν Μαθήματα SEO Αξίας 129€

seo-google

Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό βίντεο μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα. Είναι πολύ συνετό να αφιερώνετε το 20% του χρόνου και των πόρων σας στην προσωπική σας εκπαίδευση και στην προσωπική σας ανάπτυξη. Γραφτείτε σήμερα στα βίντεο μαθήματα εντελώς δωρεάν!

seo-web-design

Δείτε περισσότερα για το SEO και τη Google:

 

 

Σχολιάστε