ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Κατεβάστε τον οδηγό Κρύπτο για αρχάριους

Προωθήστε την Ιστοσελίδα σας!

ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

Προωθήστε την Ιστοσελίδα σας!

Προωθήστε το site σας με σωστό τρόπο στην πρώτη σελίδα της Google και νικήστε τον ανταγωνισμό

Η κατασκευή απλώς και μόνο μιας ιστοσελίδας ή ενός ηλεκτρονικού καταστήματος δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο νόημα εάν δεν ληφθεί υπόψιν από την κατασκευή ο νούμερο ένα παράγοντας για την επιτυχία στο ίντερνετ σήμερα: Η επισκεψιμότητα!

Κανένα μαγαζί, ηλεκτρονικό και μη δεν ευδοκίμησε χωρίς τον απαραίτητο κόσμο, χωρίς την πελατεία που θα του φέρει τζίρο και δημιουργήσει έσοδα.

Σκεφτείτε το ένα λεπτό, όσο καλοστημένα γραφικά και να έχετε, όσο καλές τιμές και θανατηφόρες προσφορές και να κάνετε, δεν θα πετύχετε στο ίντερνετ, άμα σας λείπει το ένα και μόνο πράγμα που αναφέραμε παραπάνω: Η επισκεψιμότητα!

Δεν χρειάζεται ανώτερα μαθηματικά για να καταλάβετε ότι όλα στο ίντερνετ περιστρέφονται γύρω από το web traffic που είναι στα αγγλικά η έννοια της επισκεψιμότητας.

Το ζητούμενο λοιπόν σήμερα είναι πως θα αποκτήσετε περισσότερο Web Traffic;

Όλα τα άλλα περιττεύουν πλην της μετατρεψιμότητας που έχει να κάνει με το πόσο ελκυστική είναι η βιτρίνα σας, τα κείμενα σας και πόσο καλά έχετε στήσει το μάρκετινγκ σας στο ίντερνετ.

Θα μπορούσε να γράφω ώρες για αυτό το θέμα του web traffic. Δεν είμαι γραφίστας, όμως ξέρω πολύ καλά την αξία της παρουσίασης και των έξυπνων γραφικών. Στο ίντερνετ όμως και ειδικά στον πόλεμο για την επικράτηση των καλύτερων ιστοσελίδων, τα γραφικά δεν είναι πάντα αυτά που θα σε κάνουν νικητή.

Παρακάτω θα σας δώσω μερικές βασικές παρατηρήσεις για το τι θα πρέπει να κάνετε για να κερδίσετε όσο το δυνατόν περισσότερη επισκεψιμότητα. Πριν σκεφτείτε να προωθήσετε το site σας, θα πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσετε το παρακάτω άρθρο. Για σας το έγραψα.

1. Φτιάξτε το απλούστερο site σε WordPress

Ο μινιμαλισμός στο Web Design δεν είναι απλώς μόδα, αλλά η φυσική τάση της τεχνολογίας προς απλοποίηση. Πάντα η τεχνολογία προσπαθούσε να απλοποιηθεί για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον λαό και από τους πολλούς.

Ειδικά τώρα τον Μάρτιο του 2015 που γράφω αυτό το άρθρο, είμαστε ακριβώς μετά την επιδότηση για αγορά laptop και ίντερνετ και χιλιάδες άτομα τεχνολογικά αναλφάβητα, ανάμεσα σε αυτούς και η μάνα μου έρχονται σε πρώτη επαφή με την τεχνολογία, το ίντερνετ και τα social media.

Πιστεύετε ότι ένα άτομο μέσης ηλικίας με πρεσβυωπία και καμία επαφή με το ίντερνετ στο παρελθόν θα μπορέσει να πλοηγηθεί εύκολα σε μια πολύπλοκη ιστοσελίδα;

Για αυτό σας προτείνω τον μινιμαλισμό ως τάση να πείτε περισσότερα με λιγότερα. Το WordPress έχει φροντίσει για αυτό και μπορείτε να δείτε όλη την σειρά των μινιμαλιστικών θεμάτων που σας προτείνω.

Μερικά πλεονεκτήματα του μινιμαλιστικού web design είναι ξεκάθαρα τα παρακάτω:

  • Ταχύτητα φόρτωσης. Θα πρέπει η ιστοσελίδα σας να είναι λιγότερο από 2MB και να φορτώνει σε λιγότερο από 4 δευτερόλεπτα. Αυτό ισχύει για όλες τις σελίδες, αρχική και εσωτερικές. Μπορείτε να μετρήσετε την ταχύτητα φόρτωσης της ιστοσελίδα σας στο Pingdom.
  • Υψηλότερο Ποσοστό μετατροπών. Είναι κατανοητό πως η ιστοσελίδα σας είναι ταυτόχρονα και σελίδα πωλήσεων ή σελίδα προσγείωσης (landing page). Όσο πιο απλή και εύκολη στη χρήση της, τόσο πιο υψηλό ποσοστό μετατροπών θα έχετε. Αυτό σημαίνει περισσότερους πελάτες με χαμηλότερο κόστος. Το κόστος απόκτησης του πελάτη είναι υψηλό για πολλές επιχειρήσεις και για πολλές ιστοσελίδες και προσμετρείται πάρα πολύ στο μάρκετινγκ στο ίντερνετ.
  • Καθαρή άποψη για το site σας. Αφού κάποιος επισκέφτηκε το site σας ποια άποψη αποκόμισε; Άμα τον ρωτήσετε ποιο είναι το θέμα της ιστοσελίδας σας, μπορεί να σας απαντήσει με μία λέξη ή μια φράση;

2. Επιμεληθείτε το τεχνικό SEO

Το τεχνικό SEO είναι όλα αυτό το SEO που σχετίζεται με την τεχνική πλευρά της βελτιστοποίησης μιας ιστοσελίδας. Έχω παρατηρήσει ότι πολύ συχνά, πάνω στη βιασύνη για να προωθήσουμε την ιστοσελίδα μας ξεχνάμε ή παραβλέπουμε αρκετές από αυτές τις μικρές λεπτομέρειες στο SEO.

Σε γενικές γραμμές θα πρέπει πριν ακόμα προωθήσουμε την ιστοσελίδα μας ή το ηλεκτρονικό μας κατάστημα στη Google, να έχουμε ελέγξει και διορθώσει το SEO εντός σελίδας.

Τι εννοούμε όμως όταν λέμε η ιστοσελίδα ή το ηλεκτρονικό σας κατάστημα δεν είναι έτοιμα για SEO ή για προώθηση στην Google;

Εννοούμε ότι:

1. Το site σας δεν είναι έτοιμο για να δεχθεί χιλιάδες επισκέψεις

Και να τις δεχθεί, η αρχιτεκτονική ή η δομή των σελίδων είναι τέτοια που δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα. Το θέμα που έχετε επιλέξει στο site σας δεν είναι το σωστό, τα χρώματα είναι ακατάλληλα, δεν υπάρχει σαφής κατεύθυνση, δεν υπάρχει λογότυπο ή δεν υπάρχει περιεχόμενο.

2. Η ταχύτητα της ιστοσελίδας είναι πολύ αργή

Πρώτα θα πρέπει να φτιάξουμε τους παράγοντες εντός σελίδας και το SEO εντός σελίδας και γενικά την ποιότητα της ιστοσελίδας σας για να πάμε στο επόμενο βήμα που είναι το traffic. Η δημιουργία κίνησης δηλαδή προς την ιστοσελίδα σας. Η ταχύτητα φόρτωσης της ιστοσελίδας σας, εκτός από παράγοντας SEO έχει να κάνει και με το πόσο εύκολα μπορεί να πλοηγηθεί κάποιος επισκέπτης.

3. Η ιστοσελίδα σας δεν είναι ποιοτική

Σε αυτό δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα, απλά η ιστοσελίδα σας δεν έχει να προσφέρει κάτι στους υποψήφιους πελάτες σας. Είναι μόνο για να είναι. Όμως το ερώτημα που θα πρέπει να απαντήσετε πριν κατασκευάσετε ή ανακατασκευάσετε την ιστοσελίδα σας είναι: Για ποιο λόγο να επισκεφτεί κάποιος την ιστοσελίδα μου;

4. Η ιστοσελίδα σας δεν είναι σε WordPress

Ναι, δεν λέω πως τα μοναδικά πετυχημένα site είναι φτιαγμένα σε WordPress. Τα πιο πετυχημένα site στο ίντερνετ, όπως αυτά της Google και του Facebook δεν είναι φτιαγμένα σε WordPress και όμως δέχονται καθημερινά εκατομμύρια επισκέψεις.

5. Το αντικείμενο σας δεν είναι σωστό ή η αγορά σας δεν είναι κατάλληλη

Επιστρέφουμε στο θέμα μας αν η ιστοσελίδα σας είναι έτοιμη για SEO. Ο λόγος που κάποιος κάνει SEO στην ιστοσελίδα του είναι για να πάρει οργανική επισκεψιμότητα από τη Google. Επισκεψιμότητα που θεωρητικά είναι μετατρέψιμη σε χρήμα, όταν οι επισκέπτες γίνονται πελάτες. Τι συμβαίνει όμως όταν όσο SEO και να κάνουμε η ιστοσελίδα μας δεν ανεβαίνει στη Google ή οι επισκέπτες μας δεν γίνονται πελάτες;

Δείτε περισσότερα στα άρθρα:

3. Αφιερώστε το 20% στην κατασκευή και το 80% στην προώθηση

Στην προώθηση ιστοσελίδων και στην επιτυχία στο ίντερνετ ισχύει η αρχή του Paretto.

Η Αρχή του Pareto, στο ευρύτερο πλαίσιό της, υποστηρίζει ότι 80% των αποτελεσμάτων προκύπτουν από 20% των μέσων ή αιτίων. Με άλλα λόγια, ο Κανόνας 80-20 σημαίνει ότι, σε κάθε κατάσταση, λίγοι παράγοντες 20% είναι ζωτικοί και πολλοί 80% είναι επουσιώδεις.

Η αρχή αυτή βασίζεται στη θεωρία του Vilfredo Pareto, Ιταλού οικονομολόγου, κοινωνιολόγου και φιλόσοφου, ο οποίος το 1897 παρατήρησε ότι 80% του πλούτου στην Ιταλία αλλά και σε κάθε χώρα που μελέτησε στη συνέχεια κατεχόταν από 20% του πληθυσμού. Η θεωρία του Pareto για την προβλέψιμη ανισομερή κατανομή έχει έκτοτε συσχετιστεί με σχεδόν κάθε πτυχή της ζωής.

Στα επιτυχημένα sites αυτή η αρχή μεταφράζεται ότι θα πρέπει στο 20% του χρόνου θα πρέπει να ασχολούμαστε με την κατασκευή και το 80% με την προώθηση της ιστοσελίδας μας. Οτιδήποτε άλλο θα δημιουργήσει προβλήματα και θα αφήσει το site μας με κενά.

Δωρεάν Μαθήματα SEO Google Αξίας 129€!

seo-lefta-wordpress

Μάθετε τα βασικά για το SEO, κατακτήστε τα μυστικά των μηχανών αναζήτησης, πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό βίντεο μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα

seo-web-design

4. Η μαζική έκθεση σε χιλιάδες άτομα είναι το κλειδί της επιτυχίας

Η μαζική έκθεση είναι το μυστικό της επιτυχίας κάθε καλοφτιαγμένης ιστοσελίδας.

Τι σημαίνει μαζική έκθεση για ένα site όμως;

Μαζική έκθεση σημαίνει web traffic ή επισκεψιμότητα. Όσο πιο πολύ επισκεψιμότητα έχουμε, τόσους πιο πολλούς εν δυνάμει πελάτες μπορούμε να αποκτήσουμε με απλά μαθηματικά. Αν για παράδειγμα έχουμε 100 επισκέψεις την ημέρα στην ιστοσελίδα μας και έχουμε ποσοστό μετατροπών 1%, τότε θα έχουμε έναν καινούριο πελάτη τη μέρα.

Για να αυξήσουμε την πελατεία μας θα πρέπει είτε να αυξήσουμε το ποσοστό μετατροπών ή να αυξήσουμε τις επισκέψεις. Τι προτιμάτε και τι είναι ευκολότερο για εσάς;

Το Superstar Marketing είναι ένα μαζικό σύστημα μάρκετινγκ με παθητική μαζική δράση. Αυτή είναι η διαφορά σε σχέση με κάθε άλλο σύστημα μάρκετινγκ, μάρκετινγκ δικτύων ή μάρκετινγκ αντιπροσώπων ή ίντερνετ μάρκετινγκ. Τα πρότυπα αυτά βασίζονται στην ενεργό μαζική δράση που έχει σχεδιαστεί για να οδηγήσει σε επιτυχία εκ των προτέρων.

Πόσες ώρες έχετε στην ημέρα; Πόσες ώρες μπορείτε να διαθέσετε για το μάρκετινγκ ;

Τα μυστικά σε αυτήν την έννοια είναι να χτίσετε την επιχείρησή σας με βάση την ελάχιστη προσπάθεια των μαζών αντί να την οικοδομήσετε  με την δική σας 1000% προσπάθεια.

Ο John Paul Getty το είπε καλύτερα όταν είπε «Θα προτιμούσα να έχω το 1% των προσπαθειών 1οο ανθρώπων, από το 100% των προσπαθειών του εαυτού μου» .

Στην εποχή του WEB 2.0 η ρήση του Getty μεγεθύνεται. Εγώ απλώς το αναδιατυπώνω:  στο μάρκετινγκ στο ίντερνετ είναι πιο εύκολο να έχεις το 1 τοις χιλοίς των προσπαθειών των εκατομμυρίων, από το 1000 % των προσπαθειών του εαυτό μου.

Η μόχλευση του χρόνου σας δεν θα έρθει ποτέ σε σας με τη χρήση παραδοσιακών μεθόδων μάρκετινγκ, καθώς και παραδοσιακού δικτυακού μάρκετινγκ σε ξενοδοχεία και πυραμίδες!

Η καλύτερη μόχλευση του χρόνου σας σήμερα είναι τα social media και θα πρέπει σε κάθε ευκαιρία να μην ντρέπεστε να προβάλλεται τον εαυτό σας και την δουλειά σας.

5. Στήστε το email marketing

Αν με ρωτούσατε ποιο από όλα τα εργαλεία του μάρκετινγκ είναι αυτό που έχει το μεγαλύτερο ποσοστό μετατροπών θα σας απαντούσα με μία λέξη το email marketing.

Το email marketing είναι το σημαντικότερο εργαλείο πωλήσεων γιατί τα λεφτά είναι στη λίστα.

Η δεξαμενή των υποψηφίων πελατών σας είναι στη λίστα και ο μοναδικός τρόπος να αντλήσετε πελάτες από το ίντερνετ είναι να καλλιεργήσετε σχέσεις με τους υποψηφίους σας αναπαράγοντας τον εαυτό σας πολλές φορές.

Για παράδειγμα, εάν ήσασταν πωλητής θα έπρεπε να δείτε τον υποψήφιο πελάτη μέχρι να αγοράσει 7-12 φορές. Το 80% των πελατών που αγοράζει ένα προϊόν ή υπηρεσία, αγοράζει μεταξύ 7ου και 12ου ραντεβού! Δηλαδή θα πρέπει για να κλείσετε 100 πελάτες να κάνετε 700 με 1000 ραντεβού!

Ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα που έχει η λίστα με τα email και η φόρμα εγγραφής στην ιστοσελίδα σας είναι ότι δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να βάλει το email του για να μπορέσετε να ξαναεπικοινωνήσετε μαζί του.

Ίσως εκείνη τη στιγμή που επισκέφτηκε την ιστοσελίδα σας για πρώτη φορά να μην ήτανε η κατάλληλη για να γίνει πελάτης σας ή να αγοράσει κάτι. Άμα αυτόν τον επισκέπτη τον χάσετε και δεν γυρίσει με κανέναν τρόπο το site σας ξανά, τότε δεν θα τον ξαναδείτε.

Με μια φόρμα εγγραφής θα μπορέσετε να κάνετε κάποιον περαστικό να αφήσει το email του, να μπει στη λίστα σας και έτσι να έχετε περισσότερες ευκαιρίες να τον κάνετε πελάτη σας!

Επειδή λοιπόν δεν είστε υπεράνθρωποι, η καλύτερη λύση είναι να πολλαπλασιάσετε τον εαυτό σας με τη δύναμη του ίντερνετ και του email marketing!

Η πιο επαγγελματική υπηρεσία email marketing είναι η Aweber και μπορείτε να ξεκινήσετε να χτίζετε τη λίστα σας με 1€ τον πρώτο μήνα!

Δείτε περισσότερα για το email marketing: 7 συμβουλές για να δημιουργήσετε μια τεράστια λίστα

6. Καλύψτε όλα τα κενά

Για να μπορέσετε να είστε απόλυτα σίγουροι ότι η ιστοσελίδα σας είναι έτοιμη για προώθηση θα πρέπει να μην αφήσετε περιθώρια για λάθη ή να έχετε κενά. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να προβλέψετε όλες τις περιπτώσεις και να κάνετε τις απαραίτητες διορθώσεις όπου αυτό χρειάζεται.

Για παράδειγμα θα πρέπει να είναι η ιστοσελίδα σας έτοιμη για κινητά και κινητές συσκευές, να έχετε ήδη φροντίσει άμα έχετε ηλεκτρονικό κατάστημα να λειτουργούν σωστά οι τράπεζες και οι παραγγελίες κτλ.

Μην αφήνετε κενά στα social media και στα WEB 2.0 sites

Θα πρέπει επίσης να δημιουργήσετε αντίστοιχα αρκετά προφίλ σε πολλά μέσα κοινωνικής δικτύωσης και WEB 2.0 όπως το blogger, Tumblr, Instapaper κτλ για να μπορέσετε να πάρετε backlinks και να δημοσιεύσετε το περιεχόμενο της ιστοσελίδα σας και σε αυτά.

Βέβαια, στα social media θα πρέπει να δημοσιεύσετε περιεχόμενο που θα πρέπει ήδη να έχετε δημιουργήσει από πριν, στην κατασκευή της ιστοσελίδας σας. Εάν φτιάξετε προφίλ και δεν έχετε περιεχόμενο ή το περιεχόμενο δεν είναι ποιοτικό τότε θα μοιάζουν όλα αυτά τα προφίλ στα social media με SPAM.

7. Βελτιώστε και απλοποιήστε το site σας

Η καλύτερη συμβουλή που σας δίνω είναι το να κρατήσετε την ιστοσελίδα σας σε όσο πιο απλό επίπεδο γίνεται. Όταν κάνετε κάτι που αποδίδει, αποφύγετε το να κάνετε περισσότερα από αυτό και να παραβλέψετε καινούριες ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν μπροστά σας.

Μεγιστοποιήστε ότι δουλεύει, αυτοματοποιήστε την διαδικασία και ξεκινήσετε ένα καινούριο site ή προϊόν.

Η διαδικασία της βελτίωσης και της απλοποίησης της ιστοσελίδας σας θα πρέπει να είναι αέναη και μια συνεχής διαδικασία και θα πρέπει να ξεκινάει από τους πελάτες σας ή τους επισκέπτες στην ιστοσελίδα σας.

Ρωτήστε τους φίλους ή τους πιο κοντινούς επισκέπτες στην ιστοσελίδα σας τι τους δυσκόλεψε ή τι τους άρεσε περισσότερο και ζητήστε τους να δώσουν στοιχεία για το τι πρέπει να διορθώσετε εσείς άμεσα για να κάνετε ευκολότερη την πλοήγηση.

Στις βελτιώσεις που θα πρέπει να κάνετε άμεσα σε μια ιστοσελίδα θα πρέπει να είναι:

  • Η φόρμα εγγραφής στην email list
  • Η ευκολία πλοήγησης και η πλοήγηση σε όλο το site με ένα κλικ’
  • Η αγορά με ένα κλικ αν πρόκειται για eshop
  • Ο χρόνος απόκρισης του server
  • Η ευκολία πλοήγησης και οι αγορές από το κινητό
  • Τα call to action buttons
  • Το υπερβολικά πολύ περιεχόμενο και άχρηστο περιεχόμενο

Σημειώστε ότι φτωχό site δεν είναι αυτό με λίγο περιεχόμενο αλλά φτωχό site είναι αυτό με πολύ και άχρηστο περιεχόμενο όπου δεν μπορεί να βρει ο τελικός χρήστης αυτό που θέλει, ότι και να κάνει.

Ζητήστε Μια Προσφορά Προώθησης Ιστοσελίδας

Μην ξεχνιόμαστε ότι δεν υπάρχει δωρεάν παιδεία. Γράφω αυτά τα άρθρα στο blog μου για να προσελκύσω νέους πελάτες και για βγάλω το ψωμί μου. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να με προτιμήσετε σαν επαγγελματία και θα πρέπει να ζητήσετε μια προσφορά για κατασκευή ή για προώθηση της ιστοσελίδας σας! Το κόστος είναι μικρό, τα οφέλη μόνιμα και διαρκή!

Ζητήστε προσφορά κατασκευής  ή προώθησης ιστοσελίδας

Δείτε περισσότερα για την προώθηση της ιστοσελίδας σας

Δωρεάν Μαθήματα SEO Google Αξίας 129€!

seo-lefta-wordpress

Μάθετε τα βασικά για το SEO, κατακτήστε τα μυστικά των μηχανών αναζήτησης, πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό βίντεο μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα

seo-web-design

Σχολιάστε