ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Κατεβάστε τον οδηγό Κρύπτο για αρχάριους

Δημιουργήστε σήμερα το δικό σας εταιρικό blog σε WordPress και ανεβείτε στην πρώτη σελίδα της Google!

SEO WEB DESIGN BLOG

Δημιουργήστε σήμερα το δικό σας εταιρικό blog σε WordPress και ανεβείτε στην πρώτη σελίδα της Google

Το blogging είναι μια μοναδική δραστηριότητα που χρειάζεται για αρκετούς λόγους αλλά και για λόγους προώθησης της ιστοσελίδας σας για να ανεβείτε στη Google. Μερικά από τα οφέλη του blogging για την εταιρεία σας είναι τα παρακάτω:

  1. Μπορείτε να αποκτήσετε φήμη στην αγορά σας και να γίνεται γνωστοί στο αντικείμενο σας
  2. Μπορείτε να πιάσετε δεκάδες φράσεις κλειδιά που μάλλον θα σας ξεφύγουν άμα στοχεύσετε μόνο σε βασικές λέξεις κλειδιά της αγοράς σας
  3. Θα κερδίσετε πάρα πολλά εσωτερικά backlinks αλλά και εξωτερικά backlinks από άλλα site που θα τους αρέσει το περιεχόμενο σας
  4. Το φρέσκο περιεχόμενο είναι απαραίτητο για να ανεβείτε στη Google μετά το caffeine update του αλγορίθμου της.

Γενικά το blogging συμμετέχει σε πάρα πολλούς από τους 200 παράγοντες SEO της Google και είναι απαραίτητο για την σωστή προώθηση της ιστοσελίδας σας στις μηχανές αναζήτησης.

Google Caffeine Update και blogging

google-caffeine-update

Σύμφωνα με μια δημοσίευση του μηχανικού λογισμικού της Google στις 8 Ιουνίου του 2010 στο κεντρικό blog της Google με θέμα Our new search index: Caffeine έδωσε μια πραγματικά νέα διάσταση στο θέμα blogging.

Σημειωτέον, ότι μέχρι τότε το blogging ήταν μια δραστηριότητα που ανήκε μόνο σε ένα πολύ μικρό μέρος του τεχνικά καταρτισμένου πολιτισμού των προγραμματιστών και άγγιζε τα όρια του cult.

Ήταν κάτι παρόμοιο με το bodybuilding πριν τον ερχομό του Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ όπου μερικές δεκάδες γραφικοί τύποι σήκωναν βάρη και βαρούσαν ενέσεις σε μια παραλία στο Χόλιγουντ.

Το cafeine update δεν ήταν μόνο ένα απλό update αλλά ένα ολόκληρο νέο web indexing system, δηλαδή ένα νέο σύστημα ταξινόμησης φρέσκου περιεχομένου που περιλάμβανε ένα νέο άρθρο στο blog, ένα post στο φόρουμ, μια ιστορία στις ειδήσεις, μια νέα εικόνα, μια ανανέωση του άρθρου σας κτλ.

Το caffeine update υπολογίζεται ότι επιστρέφει 50%  πιο φρέσκα αποτελέσματα αναζήτησης συγκριτικά με τον παλιό δείκτη της Google.

Μερικά χρόνια αργότερα και βλέπετε ότι η βασική αρχή του total SEO  ή του ολιστικού SEO βασίζεται και αυτή στην συχνή ανανέωση του περιεχομένου της ιστοσελίδας σας έστω και με ένα νέο σχόλιο, ένα νέο προϊόν ή ένα νέο άρθρο στο blog.

Όλα αυτά βοηθάνε στο να ανεβείτε ψηλά στην Google και στην πρώτη σελίδα για τις λέξεις κλειδιά και τις φράσεις κλειδιά που επιθυμείτε.

To blogging είναι το έναυσμα για να δημιουργήσετε μια συζήτηση

Σε ένα προηγούμενο άρθρο μου το Πως να γίνει το site σας viral, ένας καλός τρόπος για να γίνει το site σας όντως viral είναι το blogging ή το vlogging. Το vlogging είναι η δημιουργία ποιοτικών βίντεο συχνά πυκνά και η ενσωμάτωση τους στο site σας ή το εταιρικό σας blog.

Το προσωπικό σας ύφος στο εταιρικό σας blog θα σας δώσει τη δυνατότητα να γίνεται γνωστός και να μπορέσετε να περάσετε τις απόψεις σας και τις θέσεις στην αγορά στόχο σας και στους υποψήφιους πελάτες σας.

Ειδικά άμα είστε ο πρόεδρος της εταιρείας, φανταστείτε τι αντίκτυπο θα είχε το άρθρο σας στην εταιρεία σας, στους δεκάδες εργαζομένους, στους μετόχους και στην κοινωνία γενικότερα όταν πλέον θα σταματήσετε να είστε ένας απλός απρόσωπος άνθρωπος και θα μπορούν όλοι να μάθουν τις πραγματικές προσωπικές σας απόψεις.

Το σημαντικότερο όλων είναι να δημιουργήσετε μια συζήτηση με τον κόσμο μέσα στα πλαίσια της καλλιέργειας των δημοσίων σχέσεων και των σχέσεων σας με το ευρύ κοινό.

Άμα θα θέλατε να ανεβείτε στη Google, θα πρέπει να κάνετε ότι κάνει και η Google και τα στελέχη της Google. Η ίδια η Google αποφεύγει τα τεράστια κόστη διαφήμισης και δεν χρησιμοποιεί ακριβά διαφημιστικά σποτ για να προωθήσει τα προϊόντα της και τις υπηρεσίες της αφού κάθε στέλεχος της έχει τη δυνατότητα αλλά και την υποχρέωση να αρθρογραφεί στα εταιρικά blog της Google όπως το webmaster central και στο blog.google ή και στο δικό του προσωπικό blog όπως ο Matt Cuts και η Maile ohye.

Παράλληλα, έχει τη δυνατότητα να δημιουργεί χρήσιμα βίντεο στο Youtube channel της Google, να διοργανώνει σεμινάρια όπως το Google O/I αλλά και live webinars.

To blogging δημιουργεί δεκάδες φρέσκα και ποιοτικά backlinks

Περιττό να σας πω ότι το blogging δημιουργεί από μόνο του δεκάδες εσωτερικά backlinks και εξωτερικά backlinks γιατί αναγκαστικά θα πρέπει να συνδεθείτε με προηγούμενα άρθρα που έχετε γράψει, με τις σελίδες προορισμού που έχετε ήδη στην ιστοσελίδα σας αλλά και με άλλα εξωτερικά sites στα οποία θα κάνετε αναφορά.

Τα backlinks είναι απαραίτητα για την λειτουργία των μηχανών αναζήτησης για να ανακαλύψουν και να ταξινομήσουν νέο περιεχόμενο καθώς και νέες ιστοσελίδες. Η αξία λοιπόν του φρέσκου περιεχομένου με εισερχόμενα και εξερχόμενα backlinks είναι μεγάλη και θα πρέπει οπωσδήποτε να την έχετε υπόψιν σας.

Και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να προσθέσετε νέο περιεχόμενο;

Μα φυσικά το blogging.

Δείτε περισσότερα για το φρέσκο περιεχόμενο και πως αυτό σας βοηθάει για να ανεβείτε στη Google:

Το blogging αυξάνει την ταχύτητα indexing της ιστοσελίδας σας

Το blogging με άλλα λόγια προάγει τη λειτουργία της Google και του Googlebot γιατί από τεχνική άποψη -υπάρχει και το τεχνικό SEO– βοηθάει να ταξινομήσετε την ιστοσελίδα σας ταχύτερα στις μηχανές αναζήτησης.

Επίσης η συχνότητα ανανέωσης της ιστοσελίδα σας, βοηθάει στο να καλείτε τις αράχνες τις Google νωρίτερα στην ιστοσελίδα σας με αποτέλεσμα να έχετε και ταχύτερο indexing. Όσο πιο συχνά ενημερώνεται η ιστοσελίδα σας ή το eshop σας, τόσο πιο γρήγορα ταξινομούνται τα νέα σας άρθρα, οι αλλαγές που κάνετε σε αυτήν καθώς και τα νέα σας προϊόντα.

Ξεκινήστε σήμερα προσθέτοντας ένα WordPress blog στο site σας

Το WordPress είναι η νούμερο ένα πλατφόρμα παγκοσμίως για το blogging και το αξίζει γιατί είναι εύκολο στη χρήση, γρήγορο και απλό.

Άμα έχετε ήδη ένα site σε WordPress, μπορείτε απλώς να ανοίξετε και το blog σας με μερικές ρυθμίσεις. Άμα έχετε όμως κάποια ιστοσελίδας σε κάποια άλλη πλατφόρμα όπως το Opencart, CScart, Joomla ή σε κάποιο custom CMS ή κάποιο custom site, τότε καλό θα ήταν να προσθέσετε ένα blog σε WordPress.

Μπορείτε να δείτε ένα παράδειγμα για την εταιρεία με πόρτες ασφαλείας, την Alfinodoor που έχει ένα εταιρικό site κατασκευασμένο σε κάποιο custom CMS που δεν υποστηρίζει την δημιουργία blog.

Έτσι αναγκαστικά, έχουμε προχωρήσει στην δημιουργία ενός εταιρικού blog σε WordPress όπου γράφουμε άρθρα και συμβουλές για τις πόρτες ασφαλείας, τις κλειδαριές ασφαλείας και τις θωρακισμένες πόρτες.

Πιστεύω να έχετε πιάσει το νόημα και το στίγμα της εποχής και να έχετε καταλάβει ότι η δημιουργία και η συντήρηση ενός εταιρικού blog είτε είστε μεγάλη εταιρεία, είτε μια μικρή επιχείρηση είναι αναγκαία και επιτακτική και άμα δεν το έχετε κάνει μέχρι σήμερα, θα πρέπει να το κάνετε άμεσα.

Σε περίπτωση που θα χρειαστείτε να δημιουργήσετε ένα σωστό εταιρικό blog, μπορείτε να ζητήσετε σήμερα κιόλας μια προσφορά.

Δείτε περισσότερα για το SEO blog:

Ζητήστε μια προσφορά σήμερα για κατασκευή ιστοσελίδας ή προώθηση ιστοσελίδας

ZHTHSTE PROSFORA DIGITAL MARKETING-1

Αν είστε πριν την κατασκευή ή την ανακατασκευή της ιστοσελίδας σας, πριν κάνετε οτιδήποτε ζητήστε μια προσφορά για κατασκευή site ή κατασκευή eshop.

Ζητήστε προσφορά κατασκευής ή προώθησης ιστοσελίδας

Δωρεάν Μαθήματα SEO Αξίας 129€

seo-google

Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα εντελώς δωρεάν! Αυξήστε την επισκεψιμότητα και τις πωλήσεις της ιστοσελίδας σας κατακόρυφα ακολουθώντας μικρά βήματα βελτιστοποίησης.

seo-web-design

 

2 σκέψεις στο “Δημιουργήστε σήμερα το δικό σας εταιρικό blog σε WordPress και ανεβείτε στην πρώτη σελίδα της Google!”

Σχολιάστε