ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Κατεβάστε τον οδηγό Κρύπτο για αρχάριους

Τελικά μετράνε τα spam links ως αρνητικό SEO στη Google;

SPAM BACKLINKS SEO GOOGLE-2

Τελικά μετράνε τα spam links ως αρνητικό SEO στη Google;

Γεια σας φίλοι μου, πολλές φορές γίνεται λόγος για το spam, τα backlinks και το αρνητικό SEO που είναι ο αρνητικός αντίκτυπος που έχουν αυτά τα backlinks στη Google.

Ένα από τα μεγαλύτερα ερωτήματα που με κάνουν οι πελάτες μου καθώς και οι υποψήφιοι πελάτες μου είναι αν πραγματικά μετράνε τα spam links στη Google και αν μια ιστοσελίδα ανεβαίνει ή πέφτει όταν έχει spam links.

Ο μεγαλύτερος φόβος τους είναι το αν θα υπάρξει κάποια ποινή από τη Google στην ιστοσελίδα τους είτε αλγοριθμική είτε με το χέρι εξαιτίας αυτών των backlinks.

Για να σας δώσω μια απάντηση η οποία δεν θα μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν, ανέτρεξα σε ποιον άλλον παρά στην πηγή, στην ίδια τη Google.

H Google δεν μετράει καθόλου ή ελάχιστα τα spam backlinks

Μετά από ενδελεχή έρευνα ανακάλυψα το παρακάτω βίντεο στο οποίο η ίδια η Maile Ohye, στέλεχος της Google παραδέχεται ότι τα spam links δεν τα μετράει καθόλου η Google.

Η δημοσιογράφος, κάνει την σαφή ερώτηση στην Maile Ohye:

Τα εισερχόμενα spammy links αλλά και αυτά που μοιάζουν ότι είναι spammy (συγκεκριμένα αναφέρει τη φράση spammy looking links) θα πρέπει να μας δημιουργούν άγχος για την πορεία της ιστοσελίδας μας, ή δεν θα πρέπει να δίνουμε σημασία;

Η απάντηση της Maile Ohye είναι εντελώς ρεαλιστική:

Και εμείς στο Webmaster Central Blog έχουμε το ίδιο πρόβλημα γιατί καθημερινά δεχόμαστε καταιγισμό από scraper links που δείχνουν προς το blog μας. Επίσης και ο συνάδελφος μου Matt Cutts λέει η ίδια έχει το ίδιο πρόβλημα με τα εισερχόμενα spam links στο προσωπικό του blog που είναι σημειωτέον σε WordPress.

Και γενικά όμως όποιος έχει ένα blog διατρέχει σήμερα τον κίνδυνο των spam links.

Η απάντηση της Maile Ohye είναι κάθετη και προσθέτει:

Τα spam links δεν θα σας βοηθήσουν να αυξήσετε το PageRank σας και γενικά να αυξήσετε τις θέσεις σας στη Google.

Υπάρχει φόβος τιμωρίας από τη Google;

Η απάντηση είναι και εδώ όχι, γιατί απλούστατα αυτά τα εισερχόμενα links προέρχονται από τόσο χαμηλής ποιότητας και στάθμης ιστοσελίδες ώστε είναι αδύνατο να έχετε πληρώσει για να τα αποκτήσετε.

Εδώ το θέμα πάει στα πληρωμένα links και σε όσους πουλάνε backlinks με σκοπό την χειραγώγηση του PageRank και των αποτελεσμάτων αναζήτησης της Google. Και είναι ευρύτερα γνωστό ότι και η Google αλλά και οι άλλες μεγάλες μηχανές αναζήτησης όπως η Yandex έχουν τιμωρήσει πολλές φορές στο παρελθόν τις ιστοσελίδες εκείνες που πουλάνε links αλλά και τις ιστοσελίδες εκείνες που τα αγόρασαν αντίστοιχα.

Υπάρχει όμως φόβος τιμωρίας στην περίπτωση μας εδώ άμα τα backlinks τα έχουμε αγοράσει με σκοπό να βελτιώσουμε τις θέσεις μας στη Google.

Εστιαστείτε σε βασικότερα πράγματα για το SEO όπως η εμπειρία χρήστη

H Maile Ohye και η Google προτείνουν να εστιαστούμε όλοι μας και εγώ και εσείς στα βασικά πράγματα για το SEO όπως είναι η εμπειρία του χρήστη ή user experience.

Για εμένα η εμπειρία του χρήστη είναι αλληλένδετη με το SEO και θα πρέπει πριν προχωρήσουμε στην προώθηση της ιστοσελίδας μας και στην δημιουργία ποιοτικών backlinks να έχουμε ήδη φροντίσει για να ανεβάσουμε την εμπειρία του χρήστη, να μειώσουμε την ταχύτητα φόρτωσης και το ρυθμό εγκατάλειψης.

Εκτός από αυτό, θα πρέπει να γίνει κατανοητό από τον κόσμο ότι η Google προωθεί μια πολιτική για την μείωση των backlinks από το ίντερνετ γενικότερα σε αντίθεση με τον τρόπο λειτουργίας του αλγορίθμου της ο οποίος βασίζεται στον αριθμό των backlinks που δείχνουν σε ένα site και πολλούς άλλους παράγοντες SEO που ξεπερνάνε σήμερα τους 200.

Δεδομένου ότι το 70% της κατάταξης στα αποτελέσματα αναζήτησης προέρχεται από παράγοντες που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με τα backlinks, όπως καταλαβαίνετε η ίδια η Google επιθυμεί να ζούμε όλοι μας σε έναν αποστειρωμένο κόσμο χωρίς αυτά.

Γιατί όμως η Google θέλει να έχετε ένα site χωρίς backlinks;

Γιατί έτσι δεν θα βγαίνετε στη Google για καμία βασική λέξη κλειδί και θα αναγκαστείτε να κάνετε διαφήμιση στη Google. Περιττό να σας πω ότι το 95% των εσόδων της Google προέρχονται από τις διαφημίσεις στο δίκτυο του Google Adwords και έτσι έχει η ίδια επενδεδυμένο συμφέρον σε όλα τα sites που δεν φαίνονται πουθενά στα αποτελέσματα αναζήτησης της ή είναι κρυμμένα από τη δεύτερη σελίδα και πίσω.

Όλοι αυτοί είναι μέρος του δυνητικού της πελατολογίου και αποτελούν μόνιμους αιμοδότες στον τροχό της αμάξης.

Σκεφτείτε λοιπόν δύο φορές πριν δημιουργήσετε ένα νέο site. Ποιος ο λόγος ύπαρξης του άμα δεν βγαίνει στην πρώτη σελίδα της Google; Η απάντηση είναι κανένας.

Όταν ξεκινάτε λοιπόν να δημιουργείτε την πρώτη σας ιστοσελίδα ή τη νέα σας ιστοσελίδα θα πρέπει να σκεφτείτε ότι η εταιρεία Web Design που έχετε εμπιστευτεί θα πρέπει να έχει σχεδιάσει όλο το site, ακόμα και από το hosting και τη βάση δεδομένων με γνώμονα το SEO και τη Google.

Αυτό αναλύω και στο άρθρο μου Τo SEO ξεκινάει από το Web Design αλλιώς δεν έχετε καμία ελπίδα για να βγείτε στην πρώτη σελίδα της Google, ούτε σήμερα ούτε αύριο ούτε ποτέ.

Όσο όμορφος και να είστε, όσο καλή θέληση και να έχουν οι web designers, είναι λίγο δύσκολο να καταφέρετε το ακατόρθωτο και ένα λάθος web design μπορεί να σας στοιχίσει πιο οικονομικά στην αρχή, όμως θα πληρώσετε τον κούκο αηδόνι στην προώθηση της ιστοσελίδας σας.

Σας εύχομαι καλή επιτυχία και μην ξεχνάτε να ρωτάτε πάντα τους ειδικούς!

Δείτε περισσότερα για το spamming και τα backlinks:

Ζητήστε μια προσφορά σήμερα για κατασκευή ιστοσελίδας ή προώθηση ιστοσελίδας

ZHTHSTE PROSFORA DIGITAL MARKETING-1

Αν είστε πριν την κατασκευή ή την ανακατασκευή της ιστοσελίδας σας, πριν κάνετε οτιδήποτε ζητήστε μια προσφορά για κατασκευή site ή κατασκευή eshop.

Ζητήστε προσφορά κατασκευής  ή προώθησης ιστοσελίδας

Δωρεάν Μαθήματα SEO Αξίας 129€

seo-google

Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα εντελώς δωρεάν! Αυξήστε την επισκεψιμότητα και τις πωλήσεις της ιστοσελίδας σας κατακόρυφα ακολουθώντας μικρά βήματα βελτιστοποίησης.

seo-web-design

Σχολιάστε