ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Κατεβάστε τον οδηγό Κρύπτο για αρχάριους

Web Designer VS Web Developer: Ποιες οι διαφορές στην κατασκευή ιστοσελίδων

Developer-vs-Designer-diafores-4

Web Designer VS Web Developer: Ποιες οι διαφορές στην κατασκευή ιστοσελίδων

Ένα θέμα που έχει απασχολήσει πάρα πολύ την προγραμματιστική κοινότητα αλλά και έχει γίνει στόχος γελοιογραφιών είναι οι διαφορές μεταξύ web dessigner και web developer που στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι πάρα πολλές και απτές.

Ποιες όμως είναι αντικειμενικά οι διαφορές των δύο τεχνικών στην κατασκευή ιστοσελίδων;

Εμείς βρήκαμε κάποια πολύ όμορφα αλλά και αστεία ινφογραφικά τα οποία απεικονίζουν με ακρίβεια τους δύο ρόλους και θα θέλαμε να τα μοιραστούμε μαζί σας.

Άλλωστε μια εικόνα χίλιες λέξεις λένε και όντως ισχύει και σε αυτό τον τομέα.

Web-Designer-vs-Web-Developer-diafores-1

Οι web designers που στα ελληνικά δεν είναι άλλοι από τους σχεδιαστές ιστοσελίδων είναι λίγο πιο καλλιτεχνικά άτομα, λίγο πιο ατίθασα και ελεύθερα πνεύματα που δεν μπαίνουν εύκολα σε καλούπια.

Θεωρούνται κυρίως άτομα του δεξιού ημισφαιρίου του εγκεφάλου και είναι άτομα με ιδιαίτερη καλή γνώση της αισθητικής ενώ τους αρέσει περισσότερο να ζωγραφίζουν παρά να γράφουν ή να ασχολούνται με τεχνικά θέματα και αριθμούς.

Στην κατασκευή ενός website, εστιάζονται περισσότερο στο πως αυτό φαίνεται στον τελικό χρήστη, στην εμφάνιση του και έτσι είναι προσανατολισμένοι στην χρήση της HTML, CSS και της Javascript όπου αυτή χρειάζεται.

Σε αντίθεση με τους web developers οι οποίοι φαίνονται να είναι άνθρωποι της λογικής, του προγραμματισμού και της οργάνωσης. Είναι περισσότερο μαθηματικά μυαλά, και χρησιμοποιούν περισσότερο το αριστερό μέρος του εγκεφάλου τους.

Κυρίως είναι μαθηματικά μυαλά, τους αρέσει η ακρίβεια, η σαφήνεια και η ανάλυση, ενώ οι γλώσσες προγραμματισμού που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι web developers είναι η PHP, .NET, Python, C και Ruby.

Σημειωτέον θα πρέπει να αναφέρουμε ότι οι ιδρυτές της Google, της μεγαλύτερης μηχανής αναζήτησης παγκοσμίως ήταν και αυτοί άνθρωποι του αριστερού εγκεφάλου και έκλιναν πιο πολύ προς το web development ως ακαδημαϊκοί.

WEB DESIGNER-WEB DEVELOPER-GREECE-1

O web developer μοιάζει πιο πολύ με τον SEO expert

Οι δεξιότητες που έχει ένας web developer είναι πιο κοντά στις δεξιότητες ενός SEO expert σήμερα. Οι ακαδημαϊκοί τύποι και οι άνθρωποι της λογικής ευνοούνται και ως SEO experts αλλά και ως web developers περισσότερο.

Ενώ ως web designers θα πρέπει να είναι άτομα που τους αρέσει το σχέδιο, το Photoshop, το να βγάζουν φωτογραφίες και γενικά να ασχολούνται με πράγματα που έχουν σχέση με το πηγαίο καλλιτεχνικό πνεύμα όπως είναι οι graphic animators, οι γραφίστες, οι αρχιτέκτονες, οι σχεδιαστές μόδας και γενικά όσοι ασχολούνται με το σχέδιο, την μουσική, τον χορό.

Οι Web designers παρομοιάζονται με γυναίκες ενώ οι web developers με άνδρες

Web-Designer-vs-Web-Developer-diafores-2

Άμα ήτανε παιχνίδι ρόλων, τότε τον ρόλο της γυναίκας θα είναι ο web designer ενώ τον ρόλο του άνδρα θα είναι ο web developer γιατί απλούστατα οι γυναίκες είναι πιο συναισθηματικές ενώ ο άνδρας είναι πιο λογικός.

Ωστόσο, αυτοί οι ρόλοι δεν είναι πάντα στάνταρ και θα πρέπει να ξέρουμε ότι πάντα θα υπάρχουν άνδρες που θα είναι καλλιτεχνικά πνεύματα και πάντα θα υπάρχουν γυναίκες που θα είναι περισσότερο λογικά όντα και από όλους τους άνδρες.

Σε γενικές γραμμές, οι γυναίκες είναι όμως αυτές που τους αρέσουν τα περίεργα χρώματα, οι σπάνιοι χρωματικοί συνδυασμοί, ο καλλωπισμός και έχουν μια ολιστική προσέγγιση στη ζωή αλλά και στο web design.

Developer-vs-Designer-diafores-5

Το web design είναι και αυτό ακόμα μια μορφή τέχνης και η τέχνη είναι μια μικρογραφία του χαρακτήρα μας και των δεξιοτήτων μας. Αντί λοιπόν κάποιος καλλιτέχνης να εκφράζεται δημιουργικά σήμερα με έναν πίνακα ζωγραφικής, εκφράζεται με ένα νέο website.

Και το website θα μπορούσε και αυτό να είναι μια μορφή τέχνης και μια μορφή έκφρασης του σύγχρονου ανθρώπου.

Βέβαια το website είναι πιο εφήμερο στο design του σε σχέση με ένα πιο κλασσικό έργο όπως ο Ερμής του Πραξιτέλη ή η Γκουέρνικα του Πάμπλο Πικάσο, δεν παύει όμως να αποτελεί μια μορφή έκφρασης του υλικού πολιτισμού του σύγχρονου ανθρώπου.

Web developer και web designer ενδυμασία εργασίας

Web-Designer-vs-Web-Developer-diafores-3

Σε αυτό τον τομέα θα έλεγα ότι δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο πρότυπο, συνήθως υπερισχύει η εταιρική κουλτούρα ή μάλλον η κουλτούρα του χώρου και των ανθρώπων με τους οποίους εργάζεται κανείς.

Έτσι αν και τους web designers τους παρουσιάζουν ως πιο ελεύθερα πνεύματα και πιο ανέμελοι στο ντύσιμο και στο κούρεμα ενώ οι web developers είναι λίγο πιο συγκρατημένοι και άνθρωποι που ακολουθούν πιο ήπια πρότυπα και κανόνες, θα έλεγα από προσωπική εμπειρία ότι δεν ισχύει αυτό απόλυτα.

Εξαρτάται από την εταιρική φιλοσοφία της εταιρείας κατασκευής ιστοσελίδων για το πως θα συμπεριφέρεται ο καθένας. Εξαρτάται από αυτό που λέμε paradigm ή παράδειγμα που ακολουθείτε από τις εταιρείες web design.

Τελικά τι χρειαζόμαστε περισσότερο web designer ή web developer;

Στην εταιρεία μας όπου κάθε μέρα κατασκευάζουμε ιστοσελίδες, διαθέτουμε και τα δύο ταλέντα ή και τα δύο είδη ειδικών. Το καλύτερο είναι να υπάρχει κάποιος τεχνικός κατασκευής ιστοσελίδων που να είναι και web designer αλλά και web developer.

Κανείς όμως σήμερα δεν είναι 100% web designer χωρίς να είναι έστω και λίγο web developer και το αντίστροφο. Χρειάζονται και οι δύο ειδικότητες και οι δύο οι δεξιότητες για να μπορέσει να δημιουργηθεί μια σωστή ιστοσελίδα που να βγαίνει στην πρώτη σελίδα των μηχανών αναζήτησης.

Δείτε περισσότερα για web designers και web developers:

Ζητήστε μια προσφορά σήμερα για κατασκευή ιστοσελίδας ή προώθηση ιστοσελίδας

ZHTHSTE PROSFORA DIGITAL MARKETING-1

Αν είστε πριν την κατασκευή ή την ανακατασκευή της ιστοσελίδας σας, πριν κάνετε οτιδήποτε ζητήστε μια προσφορά για κατασκευή site ή κατασκευή eshop.

Ζητήστε προσφορά κατασκευής  ή προώθησης ιστοσελίδας

Δωρεάν Μαθήματα SEO Αξίας 129€

seo-google

Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα εντελώς δωρεάν! Αυξήστε την επισκεψιμότητα και τις πωλήσεις της ιστοσελίδας σας κατακόρυφα ακολουθώντας μικρά βήματα βελτιστοποίησης.

seo-web-design

 

2 σκέψεις στο “Web Designer VS Web Developer: Ποιες οι διαφορές στην κατασκευή ιστοσελίδων”

    • Φαίνεται ωραίο community, Να πάει καλά γιατί στην Ελλαδα δεν έχουμε κάπου να μαζευόμαστε όσοι ασχολούμαστε με development και παρεμφερή.

      Απάντηση

Σχολιάστε