ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Παθητικά Εισοδήματα Στα Κρύπτο

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΑΘΗΝΑ

Δημιουργία Ιστοσελίδων

Πως θα βρείτε τους πόρους και τις γνώσεις για να δημιουργήσετε μόνοι σας μια ιστοσελίδα που θα είναι σχεδιαστικά όμορφη και θα προσελκύσει χιλιάδες νέους πελάτες

Η μόδα του do it yourself ή στα ελληνικά του φτιάξτο μόνο σου καλά κρατεί και στην Ελλάδα αλλά και στις μεγαλύτερες πόλεις όπως την Αθήνα.

Σήμερα πολλοί νέοι και παλιοί επιχειρηματίες του ίντερνετ στρέφονται στο να κατασκευάσουν μόνοι τους μια ιστοσελίδα και να δημιουργήσουν ένα απλό site προβολής για την επιχείρηση τους ή το επάγγελμα τους. Σε μερικές περιπτώσεις το απλό site μπορεί να μεταμορφωθεί σε ένα τεράστιο και πολύπλοκο e-shop με δεκάδες προϊόντα και κωδικούς.

Όλες οι μεγάλες επιχειρήσεις στο ίντερνετ, αλλά και τα μεγάλα site δημιουργούνται με μία ιδέα και ένα μικρό βήμα.

Αν θέλετε να δημιουργήσετε και σεις τη δική σας ιστοσελίδα ή να δημιουργήσετε ένα εύχρηστο eshop με σκοπό να πουλήσετε τα προϊόντα σας ηλεκτρονικά, τότε φίλοι μου θα πρέπει να διαβάσετε το παρακάτω άρθρο, πιστεύω ότι θα βρείτε πολλές χρήσιμες πληροφορίες και λύσεις στα ερωτήματα που σας απασχολούν.

Δημιουργία Site: Πως ξεκινάω;

Τα βήματα για τη δημιουργία μιας ιστοσελίδας σε WordPress με το Genesis Theme Framework είναι τα παρακάτω:

 1. Αγορά του ονόματος χώρου
 2. Αγορά ελληνικού πακέτου φιλοξενίας
 3. Εγκατάσταση του WordPress
 4. Εγκατάσταση του Genesis Theme Framework
 5. Επιλογή και εγκατάσταση του κατάλληλου Genesis Child Theme
 6. Παραμετροποίηση του Child Theme
 7. Προσθήκη των απαραίτητων προσθέτων στο WordPress
 8. Σύνδεση των λογαριασμών social media
 9. Δημιουργία των πρώτων backlink

Αυτά τα εννιά βασικά βήματα είναι όλη η διαδικασία κατασκευή της ιστοσελίδας μας ή του ηλεκτρονικού μας καταστήματος με τη βοήθεια του WordPress. Μπορεί κάποια από αυτά να χωριστούν σε περισσότερα, αλλά η βασική ακολουθία της δημιουργίας ενός site παραμένει ο ίδιος, ότι και να γίνει.

Θα πρέπει να σας επισημάνω, ότι ως SEO blog έχουμε πάντα ως στόχο την καλύτερη ορατότητα της ιστοσελίδας μας από τη Google και για αυτό κρίνουμε ή ακολουθούμε μια διαδικασία με βάση πάντα το SEO και τις αλλαγές του αλγορίθμου της Google.

Επειδή το SEO Design αποτελεί κοινό παρονομαστή όλων των πραγμάτων και των ενεργειών που κάνουμε, ίσως να απορρίπτουμε εκ των προτέρων μερικά πράγματα ή να τα αποφεύγουμε εντελώς.

Τι αποφεύγουμε πριν ξεκινήσουμε τη δημιουργία site;

Απορρίπτουμε από σχεδιαστική άποψη το parallax design και τα μονοσέλιδα site. Αυτά είναι περισσότερο landing pages παρά ιστοσελίδες με προοπτική να εμφανίζονται στη Google. Τα landing pages ή σελίδες προσγείωσης σύμφωνα με τη Google είναι σελίδες εγγραφής ή πώλησης ενός προϊόντος ή υπηρεσίες στο ίντερνετ.

Αποφεύγουμε τα γραφικά σε flash, εφόσον υπάρχει η HTML5. Δεν θα ήθελα να αναφερθώ στο γεγονός ότι το Flash και τα Flash sites δεν έχουν αποτύπωμα στη Google. Παλαιότερα, γινόταν πανυγύρι με τα flash sites και τα εισαγωγικά γραφικά σε τεχνολογία flash, ήταν η χρυσή εποχή του γραφίστα, όχι τώρα ότι δεν χρειαζόμαστε τους γραφίστες, αλλά δεν χρειαζόμαστε πλέον το Flash.

Λαμβάνουμε υπόψη μας το γεωγραφικό SEO, αγοράζοντας ελληνικό web hosting με ελληνικό server για τα sites που απευθύνονται στην Ελληνική αγορά, και Γερμανικό server, όπου τοποθετείτε γεωγραφικά στο κέντρο της Ευρώπης.

Την ίδια φιλοσοφία ακολουθούμε και στο όνομα χώρου. Προτιμάμε ονόματα χώρου με ελληνική κατάληξη σε .gr για την ελληνική αγορά και .com για τις ξένες, διεθνής αγορές. Για τις εθνικές αγορές και τα πολύγλωσσα site προτιμάμε τα αντίστοιχα εθνικά domain names με τις ανάλογες καταλήξεις, όπως .de, .fr, co.uk κτλ.

Αποφεύγουμε δια ροπάλου τα domain names με κατάληξη αγνώστου ταυτότητας όπως το .eu. Όχι ότι δεν δουλεύουν αλλά δεν είναι το ίδιο ανταγωνιστικά με τα αντίστοιχα .com, .net και .org.

Θα πρέπει και για λόγους μάρκετινγκ να εμπνέει εμπιστοσύνη η ιστοσελίδα μας και αυτό φαίνεται και από την κατάληξη του ονόματος χώρους που έχουμε επιλέξει. Σήμερα, μετά την απελευθέρωση των καταλήξεων στα domain names, υπάρχουν πολλές επιλογές και σε περίπτωση που είναι κατειλημμένο κάποιο όνομα χώρου που θα θέλαμε ή δεν προλάβαμε, να αισθανθούμε παρακινημένοι να προλάβουμε να κατοχυρώσουμε κάποιο άλλο που είναι ελεύθερο και ας έχει παράξενη κατάληξη.

Δεν λέω ότι δεν υπάρχουν πολλές αναγνωρισμένες και αξιόπιστες ιστοσελίδες με παράξενες ή αστείες καταλήξεις του τύπου .io ή .me. Όμως πρόκειται για ιστοσελίδες εταιρειών στο ίντερνετ που έχουν επενδύσει εκατομμύρια για την υποδομή τους και για να χτίσουν το όνομα τους.

Πολλά νέα venture capitals έχουν επενδύσει πολλά εκατομμύρια δολάρια σε τέτοιου είδους start ups και το όνομα, μπροστά στο πολύ δυνατό SEO και πολύ καλό προϊόν που διαθέτουν έπαιζε δεύτερο ρόλο.

Όμως, φαντάζομαι πως εσείς δεν έχετε ετοιμάσει κάποιο επιχειρηματικό πλάνο και δεν έχετε σκοπό να σηκώσετε εκατομμύρια από τα επενδυτικά κεφάλαια στην Ζυρίχη και στο Λονδίνο, οπότε ας αρκεστούμε σε ένα καλό και απλό ελληνικό domain name των 25 €, για αρχή και βλέπουμε.

‘Οταν θα γίνετε γνωστοί και διάσημοι σαν τον Billy Gates, τότε θα μπορείτε στο παιχνίδι της δημιουργίας site να υπαγορεύετε τους δικούς σας όρους.

Δημιουργία πολύγλωσσου site και SEO

Στην περίπτωση που θέλουμε να έχουμε παραπάνω από μία γλώσσα στην ιστοσελίδα μας, θα πρέπει να έχουμε για κάθε γλώσσα και ξεχωριστή ιστοσελίδα και ξεχωριστή εγκατάσταση WordPress στην γλώσσα της αγοράς που απευθυνόμαστε.

Για κάθε εγκατάσταση WordPress θα πρέπει να έχουμε και ένα βασικό domain name, ανάλογα με τη γλώσσα και να αποφεύγουμε τα subdomains του τύπου el.site.gr για τα ελληνικά πχ και en.site.gr για τα αγγλικά κτλ.

Όλοι γνωρίζουν ότι ποτέ ένα subdomain όσο ισχυρό SEO και να έχει δεν μπορεί να ξεπεράσει το αντίστοιχο SEO από ένα κύριο domain name.

Είναι πολύ σημαντικό θέμα να έχετε ένα ξεκάθαρο όνομα χώρου που να μην είναι τρενάκι και να έχετε όσο το δυνατόν πιο σύντομα URLs με τις λέξεις κλειδιά στην ιστοσελίδα σας. Οι πολλές τελείες, υποσελίδες, υποκατηγορίες και υποονόματα απλώς δυσχεραίνουν την ορατότητα της ιστοσελίδας σας και των εσωτερικών σελίδων του site σας στις μηχανές αναζήτησης.

Ας προχωρήσουμε όμως με την δημιουργία site και στο πρώτο βήμα, που είναι η αγορά του domain name.

1. Αγορά του ονόματος χώρου

Στην αγορά του ονόματος χώρου, θα πρέπει να κάνουμε αρχικά την έρευνα αγοράς και μετά να αποφασίσουμε με βάση τις λέξεις κλειδιά τι είδους όνομα χώρου θα πρέπει να επιλέξουμε. Σε περίπτωση όπου έχουμε ήδη ένα brand name, θα πρέπει να κατοχυρώσουμε ένα domain name με βάση το brand name μας.

Για παράδειγμα, άμα είμαστε η bosch, εννοείται και θα πρέπει να κατοχυρώσουμε το όνομα bosch ή παράγωγο του.

Θα μπορούσαμε να επιλέξουμε και domain name με το όνομα της φίρμας ή της εταιρείας μας όπως bosch-bataries κτλ. Σε κάθε περίπτωση, το domain name είναι καταλυτικός παράγοντας για την πορεία της ιστοσελίδας μας και επειδή θα μας συντροφεύει για πολλά χρόνια, θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στην επιλογή του.

Ας μην ξεχνάμε ότι η παλαιότητα του ονόματος χώρου και η αγορά παλαιωμένων domain name τα οποία μεταφέρουν ακόμα pagerank και backlinks από τις προηγούμενες ιστοσελίδες είναι ο πιο δυνατός παράγοντας SEO που θα μας βοηθήσει να νικήσουμε τον ανταγωνισμό και να βγούμε πρώτοι στη Google.

Προσωπικά έχω συνεργασία με την TopHost, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν υπάρχουν και άλλες αξιόπιστες εταιρείες για κατοχύρωση ονόματος χώρου.

Μια τελευταία συμβουλή: Αποφύγετε όπως ο διάλος το λιβάνι της εταιρείες κατοχύρωσης domain name του εξωτερικού όπως την Godaddy και την Bluehost. Και οι δύο αυτές εταιρείες κολοσσοί όπως και πολλές άλλες γιγαντώθηκαν με black hat SEO πρακτικές στηριγμένες στην πλάτη των πελατών τους.

Από που να πρωτοξεκινήσω; Doorway pages σε παρκαρισμένα hosting που κινδυνεύουν με τιμωρία από τη Google, σκοτεινές πρακτικές για προπαραγγελία ήδη κατοχυρωμένων ονομάτων χώρου και πλειστηριασμοί ονομάτων που έληξαν και ήτανε ξεχασμένα από τους ιδιοκτήτες τους ήτανε μερικά μόνο από τα πιο δημοφιλή κόλπα.

Σε όλες τις περιπτώσεις, μην δελεαστείτε από δήθεν προσφορές κατοχύρωσης ονόματος χώρου με 1€ ή δωρεάν πακέτα φιλοξενίας με κάθε domain name, θα βρεθείτε σύντομα μπλεγμένοι στην μέγγενη που λέγεται μαύρη λίστα του web hosting και σε καμία περίπτωση δεν θα βρείτε το δίκιο σας στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Πώς το ξέρω; Γιατί υπήρξα και γω ένα από τα θύματα αυτών των εταιρειών.

Αφού λοιπόν εξαντλήσαμε το θέμα domain name, ας πάμε στο επόμενο βήμα που δεν είναι άλλο από το πακέτο φιλοξενίας.

2. Αγορά ελληνικού πακέτου φιλοξενίας

Η φιλοξενία στην Ελλάδα ταιριάζει με τη λαϊκή ρήση, παπούτσι από τον τόπο σου και ας είναι μπαλωμένο. Προς Θεού όμως, η φιλοξενία σε ελληνικό datacenter δεν είναι και τόσο άσχημη ιδέα για πολλούς λόγους.

Προσωπικά συνεργάζομαι με την TopHost την οποία και συνιστώ για ελληνικά και ξένα datacenter. Δεν σημαίνει όμως ότι δεν υπάρχουν και άλλες Ελληνικές εταιρείες εξίσου καλές όπως η TopHost. Δεν ξέρω κάποια προσωπικά για να σας προτείνω, θεωρώ όμως ότι θα υπάρχουν και άλλες σωστές εταιρίες φιλοξενίας ιστοσελίδων.

Οι λόγοι που προτιμώ ελληνική εταιρεία φιλοξενίας είναι οι παρακάτω:

SEO

To Γεωγραφικό SEO έχει να κάνει με τη θέση του server όπου φιλοξενείτε η ιστοσελίδα σας. Ειδικά για τις κινητές συσκευές και άμα ελέγξετε το κινητό σας τα αποτελέσματα αναζήτησης, θα δείτε ότι επηρεάζονται κατά πολύ από τη θέση που βρίσκεται ο server που γίνεται η φιλοξενίας της ιστοσελίδας σας. Ευνοούνται πάντα τα εγγύτερα site και ειδικά τα site που επηρεάζονται από το τοπικό SEO, όπως καφετέριες, βενζινάδικα, φροντιστήρια, κέντρα διασκέδασης κτλ.

Άμεση τεχνική υποστήριξη

Είτε τηλεφωνική είτε με email στη γλώσσα μας τα ελληνικά. Η κλήση στην Ελλάδα είναι με αστική χρέωση, φανταστείτε κάθε φορά που υπήρχε κάποιο πρόβλημα στο site σας ή να ήτανε επείγουσα ανάγκη να έπρεπε να καλέσετε σε στην Αμερική ή σε κάποιο τηλεφωνικό κέντρο στην Βομβάη όπου ένας ανειδίκευτος Ινδός με 30 δολάρια το μήνα θα σας απαντούσε με σπαστά αγγλικά σε κάθε σας απορία σχετικά με το τι σημαίνει στην πραγματικότητα φιλοξενία στο εξωτερικό.

Δεν είναι και τόσο τραγικό όσο το περιγράφω, αρκεί να μην σου τύχει!

3. Εγκατάσταση του WordPress

Το WordPress είναι ένα λογισμικό ανοιχτού κώδικα για την δημιουργία site και την δημιουργία eshop. Σύμφωνα με την επίσημη ελληνική ιστοσελίδα του WordPress, το WordPress είναι ένα σύγχρονο σύστημα διαδικτυακών δημοσιεύσεων και διαχείρισης περιεχομένου.

Με άλλα λόγια, ένα μέσο για να φτιάξετε έναν ιστότοπο (site) ή ιστολόγιο (blog) ωραία και απλά και να δημοσιεύετε κάθε είδους περιεχόμενο: άρθρα, σκέψεις, φωτογραφίες, βίντεο, πληροφορίες για προϊόντα και υπηρεσίες – ό,τι θέλετε!

Ο μόνος περιορισμός είναι η φαντασία σας. Θα πρέπει να τονίσω ότι το περιεχόμενο είναι βασιλιάς από άποψη βελτιστοποίηση στις μηχανές αναζήτησης και το περιεχόμενο ειδικά όταν είναι μοναδικό και προσφέρεται δωρεάν, τιμάται πάρα πολύ από τη Google.

Το WordPress διατίθεται δωρεάν και είναι ελεύθερο λογισμικό ανοιχτού κώδικα. Μπορείτε να κατεβάσετε εδώ την πιο πρόσφατη Ελληνική έκδοση του WordPress

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα στο άρθρο: Τι είναι το WordPress και γιατί πρέπει να το χρησιμοποιήσετε;

4. Εγκατάσταση του Genesis Theme Framework

Στην πολύ μεγάλη κοινότητα προγραμματιστών του WordPress, υπάρχουν πάρα πολλά WordPress Frameworks για να ξεκινήσετε το δικό σας προσωπικό θέμα και να το προσαρμόσετε στις ανάγκες και προτιμήσεις σας.

Επειδή όμως κατά κύριο επάγγελμα δεν είμαστε προγραμματιστές, αλλά επιχειρηματίες στο ίντερνετ, θα ήτανε προτιμότερο να αποκτήσουμε ένα ώριμο θέμα και ένα Theme Framework που θα μας γλιτώσει πολλές ώρες εργασίας και προγραμματισμού.

To Genesis Framework είναι ένα από τα καλύτερα τέτοια γονικά θέματα που είναι σχετικά φθηνό για τις άπειρες επιλογές που προσφέρει. Μπορείτε να αγοράσετε εδώ το Genesis Theme Frameowork.

5. Επιλογή και εγκατάσταση του κατάλληλου Genesis Child Theme

Επειδή το Genesis Framework έρχεται μόνο με ένα βασικό child theme που ίσως να μην μας ικανοποιήσει ή να μην δένει αυτό το θέμα με τις απαιτήσεις μας, ίσως και να πρέπει να προσανατολιστούμε στην αγορά ενός άλλου θέματος ή ενός πακέτου θεμάτων σε Genesis.

Αν πάλι θα θέλατε να σχεδιάσετε έναν συγκεκριμένο τύπο ιστοσελίδας όπως ένα ηλεκτρονικό κατάστημα ή ένα forum, το σωστότερο είναι να το επιλέξετε και ένα ανάλογο θέμα που να επιτελεί αυτόν τον σκοπό και να μην εγκαταστήσετε ένα οποιοδήποτε θέμα.

Υπάρχουν child themes ειδικά διαμορφωμένα για αυτό τον σκοπό και για κάθε είδος ιστοσελίδας που θέλετε υπάρχει και το ανάλογο θυγατρικό θέμα στο Genesis.

6. Παραμετροποίηση του Child Theme

Η παραμετροποίηση του Child Theme είναι μαι διαδικασία που ίσως να απαιτήσει και τη γνώση βασικών δεξιοτήτων στην PHP και το CSS. H PHP είναι μια γλώσσα προγραμματισμού για τη δημιουργία σελίδων web με δυναμικό περιεχόμενο.

To CSS είναι μια γλώσσα υπολογιστή προορισμένη να αναπτύσσει στιλιστικά μια ιστοσελίδα δηλαδή να διαμορφώνει περισσότερα χαρακτηριστικά, χρώματα, στοίχιση και δίνει περισσότερες δυνατότητες σε σχέση με την html και την PHP. Για μια όμορφη και καλοσχεδιασμένη ιστοσελίδα η χρήση της CSS κρίνεται ως απαραίτητη.

Απαραίτητη κρίνεται η χρήση του αρχείου CSS το οποίο θα πρέπει να είναι και καλογραμμένο και να μην έχει περιττό κώδικα μέσα του για να μην καθυστερεί την ταχύτητα φόρτωσης της ιστοσελίδας σας.

Είναι άρρηκτα δεμένο λοιπόν το CSS με το SEO του site γιατί εκτός από την ταχύτητα φόρτωσης, ο τρόπος στησίματος της ιστοσελίδας σας, το αν θα έχει στην πρώτη σελίδα Η1 κεφαλίδες και σε τι μεγέθη θα εμφανίζονται οι φωτογραφίες είναι πολύ σημαντικό για το πόσο ψηλά θα φαίνεστε στις μηχανές αναζήτησης.

Για την πρώτη παραμετροποίηση του Child Theme, θα πρέπει να επιλέξουμε από το κέντρο διαχείρισης του θέματος πως θα θέλουμε να εμφανίζεται. Καθώς και από το μενού προσαρμογή από το admin του WordPress.

Είναι σημαντικό να παραμετροποιήσουμε το Child Theme και όχι το γονικό θέμα για να αποφύγουμε τυχόν απώλεια δεδομένων στην επόμενη αναβάθμιση του Genesis.

Θα πρέπει πάντα να κρατάμε κάποιο back up των αρχείων μας και ο καλύτερος τρόπος να γίνεται αυτό δεν είναι με κάποιο πρόσθετο αλλά από τον ίδιο τον Server που έχουμε το Web Hosting.

Σε περίπτωση που δεν είμαστε ευχαριστημένοι με την παραμετροποίηση του θέματος, καλό θα ήταν να ζητήσετε την παρέμβαση ενός πιο ειδικού.

Μπορείτε να ζητήσετε μια προσφορά για την κατασκευή της ιστοσελίδας σας σε Genesis σήμερα.

7. Προσθήκη των απαραίτητων προσθέτων στο WordPress

Τα πρόσθετα ή τα plugins στο WordPress είναι πολύ χρήσιμα για να επεκτείνετε τις λειτουργίες της ιστοσελίδας σας. Υπάρχουν ειδικά πρόσθετα για Genesis για να σας κάνουν ευκολότερη τη ζωή και να σας γλιτώσουν από αρκετές ώρες παραμετροποίησης με κώδικα.

Ένα άλλο θετικό που έχουν τα πρόσθετα είναι ότι μπορείτε απλώς να τα απενεργοποιήσετε για να επαναφέρετε την ιστοσελίδα σας στην αρχική της μορφή αν μια αλλαγή δεν σας αρέσει.

Για να δημιουργήσετε ένα eshop αρκεί να εγκαταστήσετε το πρόσθετο WooCommerce. Το WooCommerce είναι το δημοφιλέστερο πρόσθετο για δημιουργία Eshop σήμερα παγκοσμίως. Συνεχώς βγαίνουν καινούρια πρόσθετα που προορίζονται για μεγαλύτερη παραμετροποίηση του ίδιου του WooCommerce.

Σε γενικές γραμμές, θα χρειαστείτε σίγουρα τα παρακάτω βασικά πρόσθετα, ανάλογα βέβαια και με το θέμα που έχετε επιλέξει:

 • Akismet
 • Jetpack
 • WordPress SEO by Yoast
 • Wordfence και
 • Google Analytics by Yoast

Στο αποθετήριο θεμάτων του WordPress υπάρχουν όλα σχεδόν τα πρόσθετα, και για να είμαστε σίγουροι για την ασφάλεια και την αξιοπιστία του plugin που θέλουμε να εγκαταστήσουμε, θα πρέπει να εγκαταστήσουμε μόνο πρόσθετα που είναι στο επίσημο site του WordPress.org

8. Σύνδεση των λογαριασμών social media

Το πρώτο βήμα για να κάνουμε εκτός σελίδας SEO και να χτίσουμε τους πρώτους συνδέσμους που θα δείχνουν προς την ιστοσελίδα μας είναι να δημιουργήσουμε μερικούς λογαριασμούς social media και να δηλώσουμε την ιστοσελίδα μας.

Θα πρέπει να κάνουμε και το αντίστροφο, να έχουμε σε περίοπτη θέση τους λογαριασμούς των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για να κάνουμε νέους φίλους και ακολούθους.

Προσοχή, γιατί τα social media και η δημιουργία φίλων σε αυτά δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά μέσο για να ανέβουμε στη Google και μόνο και να πάρουμε και επισκέπτες στην ιστοσελίδα μας.

Έχω διαπιστώσει πολλές φορές ότι από πρωτάρηδες του χώρου χρησιμοποιείτε λάθος το Facebook σε μεγάλο βαθμό. Ένας φίλος μου είχε αγοράσει μερικές ομάδες από το Facebook και είχε μαζέψει σωρευτικά 2.5 εκ. κόσμο σε 5 μεγάλες ομάδες.

Αφού νόμιζε ότι είχε πιάσει τον παπά και ότι είχε λύσει το πρόβλημα της ζωής του, μια και πίστευε ότι μέχρι και σύνταξη θα τον έκοβε το Facebook για αυτό που έκανε, άρχισε να απογοητεύεται για την μη ανταπόκριση στις δημοσιεύσεις που έκανε.

Μέσα στην σύγχυση του άρχισε μια να κατηγορεί το hosting ότι δεν σηκώνει πολλά άτομα ταυτόχρονα, μία ότι τον τιμώρησε η Google, κτλ. Πάντα έφταιγαν ασύμμετροι παράγοντες και όλοι εκτός από αυτόν.

Το αποκορύφωμα ήρθε όταν το Facebook άρχισε να κλείνει τις μεγάλες ομάδες του, μία μία λόγω spamming. Με κατάπληξη είδε τον μικρόκοσμο του να σβήνει.

Εγώ το βλέπω σαν ένα παιδί που παίζει LOL και δεν μπορεί να κερδίσει στο LOL. Η ιδέα ότι παίζω LOL επαγγελματικά και θέλω να βγάλω και λεφτά από αυτό δεν είναι άσχημη, πενία τέχνας κατεργάζεται.

Όμως θέλω να πιστεύω ότι δεν θα πρέπει να κλάψετε για το Facebook γιατί δεν έχετε καμία ιδιοκτησία και τα Facebook έρχονται και παρέρχονται. Θεωρώ ότι απευθύνομαι σε υγιείς ενήλικες που έχουν μια επιχείρηση και θέλουν να την επεκτείνουν και στο ίντερνετ.

9. Δημιουργία των πρώτων backlink

Τα backlink που δείχνουν από άλλες ιστοσελίδες προς το site μας με τη λέξη κλειδί είναι ο σημαντικότερος και ο πιο σίγουρος τρόπος για να σκαρφαλώσουμε στην πρώτη σελίδα της Google.

Κανένας τρόπος δεν είναι καλύτερος, καμία μέθοδος από το να έχω ένα σωστό link στο μέσο του κειμένου που να δείχνει προς την ιστοσελίδα μου.

Όσο πιο ποιοτικά είναι τα site τα οποία δείχνουν προς εμένα, τόσο πιο ψηλά θα ανέβει και η ιστοσελίδα μου στη Google.

Το ζητούμενο τώρα είναι πώς δημιουργώ το πρώτο μου backlink;

Αρχικά, θα πρέπει να εντοπίσουμε ιστοσελίδες που δέχονται άρθρα μέσω το Guest Bloging ή που μπορούμε να ανταλλάξουμε backlink. Η ανταλλαγή backlink δεν είναι και ότι καλύτερο, αφού η Google δίνει προτεραιότητα σε συνδέσμους εντός κειμένου και όχι σε όσους είναι στο υποσέλιδο ή στα Widget, στις πλάγιες μπάρες δηλαδή της ιστοσελίδας.

Θα πρέπει οι ιστοσελίδες από τις οποίες συνδεόμαστε να είναι dofollow και να είναι σχετικές με το αντικείμενο μας. Αν για παράδειγμα είμαστε ιατρικό site, θα μας έδινε μεγαλύτερη ώθηση ένα άλλο ποιοτικό ιατρικό site παρά μια ιστοσελίδα γενικού περιεχομένου.

Η σχετικότητα δηλαδή είναι ένας σημαντικός παράγοντας και παίζει μεγάλο ρόλο στο SEO και στις μηχανές αναζήτησης. Όσο πιο ποιοτικούς πρώτα και μετά πολλούς συνδέσμους μέσα στο κείμενο έχουμε με την λέξη κλειδί ή τις λέξεις κλειδιά, τόσο το καλύτερο για το site μας.

Ξεκινήστε με το χτίσιμο μερικών συνδέσμων, έστω και 10 αρχικά και μην αναλώνεστε στην δημιουργία χιλιάδων άχρηστων backlinks από ειδικά λογισμικά αμφίβολης ποιότητας. Μην ξεχνάτε ότι άμα βομβαρδίσετε την ιστοσελίδα σας με χιλιάδες άχρηστα backlinks, άμα θα έρθει η ώρα να τους αφαιρέσετε, σε περίπτωση τιμωρίας ή αποκλεισμού από τη Google, θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να το κάνετε χειρώνακτα.

Σκεφτείτε δύο φορές πριν χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε ύποπτη τακτική black hat SEO που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ιστοσελίδα σας στις μηχανές αναζήτησης.

Μπορείτε να δείτε περισσότερα στο άρθρο: Η Διαδικασία Χτισίματος Links Βήμα Βήμα.

Σας ευχαριστώ πολύ που διαβάσατε μέχρι εδώ όλο το άρθρο μου, άμα σας αρέσει μπορείτε να αφήσετε το σχόλιο σας παρακάτω ή να το διαμοιράσετε στα κοινωνικά μέσα! Η γνώμη σας μετράει πάρα πολύ για μένα καθώς και το like ή το tweet που θα κάνετε, γιατί έτσι με βοηθάτε να ανέβω στη Google!

Ζητήστε μια προσφορά σήμερα για κατασκευή ιστοσελίδας

ZHTHSTE PROSFORA DIGITAL MARKETING-1

Αν είστε πριν την κατασκευή ή την ανακατασκευή της ιστοσελίδας σας, πριν κάνετε οτιδήποτε ζητήστε μια προσφορά για κατασκευή site ή κατασκευή eshop με το Genesis Theme Framework.

Ζητήστε προσφορά κατασκευής  ή προώθησης ιστοσελίδας

Μάθετε περισσότερα για τη δημιουργία ιστοσελίδων

Δωρεάν Μαθήματα SEO Αξίας 129€

seo-google

Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό βίντεο μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα. Είναι πολύ συνετό να αφιερώνετε το 20% του χρόνου και των πόρων σας στην προσωπική σας εκπαίδευση και στην προσωπική σας ανάπτυξη. Γραφτείτε σήμερα στα βίντεο μαθήματα εντελώς δωρεάν!

seo-web-design

Σχολιάστε