ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Κατεβάστε τον οδηγό Κρύπτο για αρχάριους

13 Ερωτήσεις πριν προσλάβετε έναν SEO Expert

13 Ερωτήσεις πριν προσλάβετε έναν SEO Expert

Καλημέρα φίλοι μου, μετά από μια εφιαλτική ανάβαση στον Όλυμπο, επιστροφή ξανά στο αγαπημένο μας θέμα που δεν είναι άλλο από το SEO.

To να μείνετε μπροστά από την επόμενη ενημέρωση του αλγορίθμου της Google δεν είναι και το πιο εύκολο. Ο αλγόριθμος της Google αλλάζει σχεδόν κάθε μήνα και έχει πάνω από 500 επίσημες αναθεωρήσεις από την ημέρα της δημιουργίας του.

Ξέρω ότι για πολλούς από εσάς το SEO φαίνεται βουνό ή είναι ένα κεφάλαιο που δεν θέλετε να πιάσετε.

Για όλους εσάς λοιπόν που ακόμα και τα δωρεάν μαθήματα SEO δεν επαρκούν και θέλετε όντως να προσλάβετε έναν SEO expert, έναν ειδικό στο SEO για να κάνει όλη τη σκληρή δουλειά για σας, θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι ανάλογα για το τι δεξιότητες πρέπει να έχει αυτός ο ειδικός στο SEO.

Παρακάτω σας δίνω 13 καίριες ερωτήσεις που θα πρέπει να κάνετε στον υποψήφιο SEO expert και να δείτε τι έχει να σας απαντήσει σε κάθε μια.

Θυμηθείτε η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας και σχεδόν το μεγαλύτερο ποσοστό των περισσότερων ειδικών SEO στην αγορά είναι ακόμα σε βρεφικό στάδιο.

1. Σας ενδιαφέρει το περιεχόμενο της ιστοσελίδας;

seo-expert-eidikos-seo-paramarketing-low

Η αέναη δημιουργία συνδέσμων με το να δημιουργούμε backlinks σε άσχετα ή και σε ξενόγλωσσα site ( κινέζικα, ινδικά κτλ) δεν μας βοηθάει σε τίποτα. Το περιεχόμενο και η παραγωγή περιεχομένου είναι ίσως το σημαντικότερο πράγμα στο SEO. Η διαδικασία δημιουργίας συνδέσμων είναι αποτελεσματική εφόσον υπάρχει το ελάχιστο ποιοτικό περιεχόμενο που για μένα είναι τα 50 άρθρα ή οι 50 ποιοτικές σελίδες.

Δείτε το άρθρο: Το Περιεχόμενο Είναι Βασιλιάς

2. Ποια είναι η γνώμη σας για την πρωτοβουλία της Google να τιμωρεί την αγορά των link και τα site που είναι υπερβελτιστοποιημένα;

Η Google έχει από το 2013 ξεκινήσει μια καμπάνια για να στείλει την διαδικασία χτισίματος συνδέσμων προς το site μας στην εποχή των παγετώνων. Έτσι τιμωρεί όλες τις ιστοσελίδες εκείνες που πληρώνουν για να αγοράσουν links ή backlinks προς αυτούς.

Με τον ίδιο τρόπο τιμωρεί και τις ιστοσελίδες που εμφανίζονται ως υπερβελτιστοποιημένες (overoptimized).

Ξέρω ότι πολλοί από εσάς δεν μπορείτε να καταλάβετε τι σημαίνει αυτό. θα σας δώσω ένα απλό παράδειγμα, στη αρχή της σταδιοδρομίας μου με το SEO έκανα και γω κάποιο λάθη του πρωτάρη. Πάνω στον ενθουσιασμό μου και την βιασύνη μου να βγω στην πρώτη σελίδα της Google, έγραφα άρθρα και δημιουργούσα βίντεο μόνο για τη Google.

Δεν έδινα και πολύ σημασία στο κοινό μου και στους ανθρώπους. Το μυστικό σήμερα είναι να έχετε ισορροπημένα άρθρα που να εκπληρώνουν δύο βασικές αξιώσεις:

  1. Να είναι προορισμένα για να βγουν στην πρώτη σελίδα της Google
  2. Να έχουν στόχο την καλλιέργεια και την δημιουργία του κοινού σας

Για να γλιτώσετε από την επόμενη σφαλιάρα της Google, προσέξτε το τι κάνετε στο SEO σας.

3. Ποιος είναι ο ταχύτερος τρόπος για να δημιουργήσετε links;

seo-expert

Όπως καταλάβατε, η ερώτηση αυτή είναι παγίδα. Οι πιο αδαής SEO Experts θα πέσουν στην παγίδα της τεχνητής δημιουργίας συνδέσμων ή της προσωρινής δημιουργίας συνδέσμων ή αγορά αυτών από ιστοσελίδες μικρουπηρεσιών όπως το microdeals και το fiverr.

Η απάντηση είναι ότι δεν υπάρχει γρήγορος τρόπος στην δημιουργία backlinks προς την ιστοσελίδα σας. Ο μόνος ορθός τρόπος είναι ο αργός βασανιστικός τρόπος της παραγωγής περιεχομένου και της δημοσίευσης του στα social media. Το SEO είναι μια αργή σταδιακή διαδικασία όπως η πτώση του τείχους του Βερολίνου και γίνετε πετραδάκι πετραδάκι κάθε φορά.

4. Τι Θεωρείτε ότι είναι ποιοτικό περιεχόμενο;

Όσο η Google υποβαθμίζει το link building, άλλο τόσο δίνει σημασία στο μοναδικό, ποιοτικό περιεχόμενο. Οι μηχανές αναζήτησης πλέον έχουνε κάνει στροφή προς το περιεχόμενο και οδεύουμε προς το τέλος των ατερμόνων άχρηστων links.

Οι μηχανές αναζήτησης ευνοούν τα έμπιστα sites και τα authority sites. Όμως το ερώτημα είναι τι θεωρεί ο καθένας ποιοτικό περιεχόμενο. Ποιοτικό περιεχόμενο για κάποιον μπορεί να είναι και μια φωτογραφία με τρεις λέξεις, για κάποιον άλλον μπορεί να είναι άρθρα 300 λέξεων κτλ.

Για μένα ποιοτικό περιεχόμενο είναι απίστευτα, κλασικά άρθρα με 2.500 λέξεις και πάνω, podcast, χρήσιμα βίντεο και γενικά η προσθήκη αξίας στον τελικό χρήστη.

5. Πουλάτε υπηρεσίες αγοράς συνδέσμων;  ( Link-Building Services)

Θα πρέπει να προσλάβετε μια εταιρεία μάρκετινγκ στο ίντερνετ που όντως ξέρει τη δουλειά της. Το να κάνω τον μεσίτη συνδέσμων στο ίντερνετ δεν έχει και κάποιο βαθμό δυσκολίας. Και ο πιο άσχετος μπορεί να το κάνει σήμερα.

Άλλο το κάνω μάρκετινγκ στο ίντερνετ και άλλο πουλάω banners και ανταλλάσσω links.

6. Έχετε κάποιο σχέδιο SEO άμεσης βελτίωσης;

Όταν λέμε πουλάω links, αυτό σημαίνει ότι μπορεί να πουλάω twitter followers, να προωθώ ανταλλαγή συνδέσμων ή και likes στο Facebook.

Η αλήθεια είναι λίγο μακριά από την απλή προώθηση και τα 500 πληρωμένα likes στο Facebook. Η αλήθεια είναι στην οργανική δημιουργία κίνησης προς την ιστοσελίδας σας μέσω της θεαματικής βελτίωσης του περιεχομένου της ιστοσελίδα σας.

Ένα άμεσο σχέδιο βελτίωσης ίσως είναι να απευθυνθείτε σε κάποιους αναγνωρισμένους bloggers στην αγορά σας ή σε κάποια authority sites και να ζητήσετε τη βοήθεια τους ή την προβολή του περιεχομένου σας επειδή έχετε καταπληκτικό περιεχόμενο.

Η γνωριμία λοιπόν με στρατηγικά άτομα στο ίντερνετ ή με ιστοσελίδες επιρροής όντως μπορεί να βελτιώσει άμεσα το SEO σας.

7. Ποιο είναι το ποσοστό διακράτησης πελατών σας;

Είναι σημαντικό να ρωτήσετε τον υποψήφιο γκουρού του SEO για το παρελθόν του ή για το ποσοστό διακράτησης των πελατών του. Μπορεί προσωπικά να με ευνοεί το τεράστιο παρελθόν μου, αφού η εταιρεία Web Design που ίδρυσα το 2000 και  πούλησα στο  συνέταιρο μου το 2005, υπάρχει και σήμερα και εξυπηρετεί τους ίδιους πελάτες πάνω από 10 χρόνια, όμως κάποιοι άλλοι που ξεκινάνε σήμερα στο ίντερνετ μοιάζουν με τον τρελό με το σουραύλι που οδηγεί το πλήθος!

Από πέρυσι μέχρι φέτος, σε ένα χρόνο λειτουργίας από τους 75 πελάτες έχασα τους δυο για λόγους ασυμφωνίας και μόνο. Είχα ποσοστό διακράτησης πελατών 97% τον πρώτο χρόνο λειτουργίας!

Πληροφοριακά και μόνο έχω ξεπεράσει την Cosmote και σχεδόν όλες τις εταιρείες που υπάρχουν. Είναι ένα από τα προσωπικά μου ρεκόρ και θα το κρατήσω και στα επόμενα χρόνια.

8. Ποιος θα κάνει το SEO στην ιστοσελίδα μου, εσείς ή κάποιος άλλος;

Πολλές εταιρείες SEO είναι απλώς απάτες.

Συγκεντρώστε πληροφορίες για το πρόσωπο που θα κάνει το SEO στην ιστοσελίδα σας. Μην βιάζεστε να επιλέξετε τον πρώτο τυχόντα ή τον πρώτο άνθρωπο που θα βρείτε μπροστά σας.

Ακόμα και να σας συστήσουν κάποιον δεν σημαίνει ότι είναι καλός στη δουλειά του. Απλά σας τον σύστησαν από γνωριμίας. Και γω άμα βγω να ρωτήσω για να βρω κάποιον που κάνει ιστοσελίδες στην αγορά της Λάρισας, όλοι θα έχουν κάποιον ξάδερφο ή έναν φίλο από τον στρατό που κάνει ιστοσελίδες και θέλουν να βοηθήσουν.

Προσοχή, δεν θέλουν να βοηθήσουν εσάς, αλλά αυτόν που συστήνουν, ίσως γιατί είναι άνεργος και δεν έχει δουλειά. Ακόμα και σε περίπτωση σύστασης, μην εμπιστεύεστε κανέναν παρά μόνο τον εαυτό σας και την κρίση σας.

Τέλος, πολλοί πουλάνε υπηρεσίες SEO χωρίς οι ίδιοι να έχουνε ιδέα για αυτές. Απλά αυτοί είναι πωλητές και το SEO το κάνει κάποιος άλλος από την Ινδία ή κάποιος κρυφός προγραμματιστής!

Όλα τα παραπάνω κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ότι κάτι δεν πάει καλά στην επιλογή του SEO expert.

9. Θα συνδεθείτε με άλλα authority sites της αγοράς μου;

Κάθε μήνα η Google θα αλλάζει τον αλγόριθμο της για να βεβαιωθεί ότι θα καταπολεμήσει όλες τις νέες τεχνικές Black Hat SEO.

Αν τα links που έχετε αποκομίσει δεν μοιάζουν να είναι φυσικά, μάλλον διατρέχετε κίνδυνο τιμωρίας από τη Google στην επόμενη αλλαγή του αλγορίθμου.

Ο καλύτερος τρόπος σύνδεσης με σας είναι να σας θεωρήσουν authority site στον χώρο σας και να συνδέονται με σας άλλα τρίτα authority sites γιατί σας θεωρούνε ως ιστοσελίδα αναφοράς. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα πέσετε ποτέ θύμα της Google και θα διατηρήσετε τους συνδέσμους σας για πολύ καιρό.

10. Ποιες είναι οι συστάσεις σας;

Καλό είναι να υπάρχουν κάποιες συστάσεις ή έστω ευχαριστημένοι πελάτες στο SEO. Αυτοί θα αποτελέσουν το φόλι και τα πειστήρια για τους επόμενους μεγαλύτερους πελάτες να έρθουν και να χτυπήσουν την πόρτα του υποψήφιου ειδικού στο SEO.

Φροντίστε να έχετε εύκολη πρόσβαση στους ευχαριστημένους πελάτες και να μπορέσετε να τους ρωτήσετε αν μπορείτε να εμπιστευτείτε τον συγκεκριμένο SEO expert.

Μπορείτε να δείτε μερικούς από τους ευχαριστημένους πελάτες μου και να τους ρωτήσετε κιόλας πράγματα για μένα: SEO Μαρτυρίες Πελατών που βγήκαν στην πρώτη σελίδα της Google

11. Πως μετράτε την επιτυχία;

Το SEO αλλάζει συνεχώς. Η βελτιστοποίηση μιας ιστοσελίδας απαιτεί χρόνο και ακρίβεια στις κινήσεις.

Τι θα πει επιτυχία στο SEO είναι κάτι πολύ σχετικό για όλους μας. Κάθε ένας μπορεί να έχει τις δικές του προσδοκίες και τα δικά του κριτήρια. Προσωπικά πιστεύω ότι επιτυχία στο SEO είναι όλα τα παρακάτω:

  • πωλήσεις
  • επισκεψιμότητα
  • μετατροπές και
  • εγγραφές στη λίστα email

Ένας ειδικό στο SEO θα πρέπει να τον ενδιαφέρουν τα ποιοτικά κριτήρια και τα μετρήσιμα αποτελέσματα και όχι το να βγείτε προσωρινά στην πρώτη σελίδα της Google.

Πολλοί ειδικοί του SEO διαφημίζονται με το να σας βγάλουν στην πρώτη σελίδα της Google και μετά τίποτα. Αρέσκομαι στο να θεωρώ τον εαυτό μου υπαίτιο για το σλόγκαν Google Πρώτη Σελίδα, αφού μετά τα ομώνυμα άρθρα μου και οδηγό το 2013, πάρα πολλοί ειδικοί στο SEO διαφημίζονται στο Google Adwords με αυτό το σλόγκαν!

Τους εύχομαι καλή επιτυχία γιατί έχουνε μείνει πίσω. Το πετυχημένο SEO έχει να κάνει με το συνολικό μάρκετινγκ και τον σχεδιασμό της ιστοσελίδας.

12. Ποια είναι η αγαπημένη σας στρατηγική SEO;

Για να μπορέσετε να επιλέξετε κάποια εταιρεία να αναλάβει το SEO σας, θα πρέπει πρώτα να αποκτήσετε κάποια βασική γνώση των πραγμάτων και της ορολογίας του SEO. Μπορείτε να γραφτείτε στα δωρεάν μαθήματα SEO.

Άμα το κάνετε αυτό και μελετήσετε λίγο τον οδηγό, θα είστε σε θέση να κάνετε την ερώτηση στον υποψήφιο SEO expert: Ποια είναι η αγαπημένη σας στρατηγική SEO;

Η αγαπημένη στρατηγική SEO είναι αυτή που θα ξέρει καλύτερα να εκτελεί κάποιος και σημαίνει ότι άμα είναι αποτελεσματική θα είναι καλός σε αυτό που κάνει.

Άμα η αγαπημένη στρατηγική SEO είναι ανούσια και άνευ αξίας, τότε μάλλον δεν θα δείτε φως στο τούνελ.

13. Σχεδιάζετε ιστοσελίδες σε WordPress;

Το SEO ξεκινάει από το design και συγκεκριμένα από το Web Design. Τελεία και παύλα. Δεν θέλω να επεκταθώ σε αυτό, αλλά ποτέ δεν θα εμπιστευόμουνα έναν υποτιθέμενο ειδικό SEO αν αυτός δεν ήξερε να φτιάχνει ιστοσελίδες σε WordPress.

Δεν υπάρχει διαχωρισμός στο SEO του ρόλου του Web Designer με αυτόν του SEO Expert. Η άγνοια του κώδικα και του προγραμματισμού στο ίντερνετ είναι μεγάλο εμπόδιο για κάποιον που θέλει να κάνει SEO.

Κατασκευάζει ιστοσελίδες ο υποψήφιος SEO expert που θέλετε να προσλάβετε; Αν ναι τότε είναι θετικό σημάδι και θα μπορέσει να βελτιώσει την ιστοσελίδα σας σε βάθος.

Έχετε κάποια ερώτηση για το SEO ή το Web Design;

Έχετε κάποια ερώτηση για το SEO ή για το Web Design που θα θέλατε να την μοιραστείτε και να την απαντήσουμε στο blog μου; Μπορείτε να την υποβάλλεται στα σχόλια κάτω από το άρθρο. Έτσι προάγετε την συζήτηση και βοηθάτε και άλλους αναγνώστες που έχουν την ίδια απορία.

Θα σας παρακαλούσα να μην υποβάλετε ερωτήσεις μέσω τις σελίδας ή των σελίδων μου στο Facebook ή στο twitter γιατί υπάρχει κίνδυνος να μην τις δω λόγω φόρτου εργασίας. Σας ευχαριστώ πολύ και μην ξεχάσετε να  κοινοποιήσετε το άρθρο και στους φίλους σας!

Κερδίστε 50% έκπτωση στο Hosting εφόρου ζωής!

Πάμε τώρα, στη μεγάλη μας προσφορά του χορηγού του καναλιού που είναι η εταιρεία hosting Myip, με τον πιο γρήγορο server στη Ελλάδα αυτή τη στιγμή, από άποψη τιμής και ταχύτητας, έχει lightspeed τεχνολογία και έχει servers στη Θεσσαλονίκη για να έχουμε Local SEO στην Ελλάδα και στην Γερμανία στην Ευρώπη για να έχουμε international SEO.

Οι 5 πρώτοι που θα παραγγείλουν hosting με τον κωδικό έκπτωσης paramarketing50 έχουν 50% έκπτωση αυτή τη στιγμή στο hosting.

paramarketing50

Σηκωθείτε από καρέκλες, ντιβάνια, αυτοκίνητα μπείτε στο link που σας έχω βάλει και αγοράστε Hosting με 50% έκπτωση εφ’ όρου ζωής.

Μόνο οι 5 πρώτοι έχουν αυτή την έκπτωση, οπότε κινηθείτε γρήγορα. Μη σκεφτείτε να πάρετε το μικρό πακέτο γιατί μπορείτε να έχετε το διπλό πακέτο με τα μισά λεφτά.

Να πάρετε πακέτο των 200 ευρώ γιατί σας κοστίσει μόνο 100 ευρώ που είναι τζάμπα, πιστέψτε με και δεν θα βρείτε εταιρεία με καλύτερο support για το site σας. Το SEO ξεκινάει από το web design και από το hosting που είναι το σπίτι του web design. Είναι βαρόμετρο για το SEO σας η ταχύτητα φόρτωσης του site σας.

Γραφτείτε στο κανάλι μου στο YouTube!

GRAFTEITE-KANALI-YOUTUBE-1

Θέλετε να μείνετε σούπερ ενημερωμένοι με τις τελευταίες εξελίξεις στο SEO; Γραφτείτε στο κανάλι μου στο YouTube και δείτε πρώτοι κάθε Δευτέρα στις 9 με την αυγούλα το νέο μου βίντεο για το SEO, την προώθηση ιστοσελίδων, το Amazon FBA και πολλά άλλα θέματα.

Ξέρω ότι το θέμα δεν έχει εξαντληθεί και θα μπορούσα να μιλάω για το SEO και τις μηχανές αναζήτησης ώρες. Επειδή θα πρέπει να παραδώσω και μερικές ιστοσελίδες που φτιάχνω παράλληλα, θα πρέπει να σας αφήσω. Γραφτείτε στο newletter και μείνετε συντονισμένοι στα επόμενα εκπληκτικά άρθρα για το SEO, τη Google και την κατασκευή ιστοσελίδων.

Σας ευχαριστώ πολύ!

Ζητήστε τώρα προσφορά για SEO και προώθηση ιστοσελίδων

ZITISTE-PROSFORA-SEO-3

Σας ενδιαφέρει να ανεβείτε στην πρώτη θέση της Google;

Ζητήστε τώρα προσφορά προώθησης

Δωρεάν Μαθήματα SEO Αξίας 129€

seo-google

Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό βίντεο μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα. Είναι πολύ συνετό να αφιερώνετε το 20% του χρόνου και των πόρων σας στην προσωπική σας εκπαίδευση και στην προσωπική σας ανάπτυξη. Γραφτείτε σήμερα στα βίντεο μαθήματα εντελώς δωρεάν!

seo-web-design

 

Διαβάστε Περισσότερα για το SEO:

Σχολιάστε