ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Κατεβάστε τον οδηγό Κρύπτο για αρχάριους

Link Building: Ο Απόλυτος Οδηγός

link-building-odigos

Link Building: Ο Απόλυτος Οδηγός

Πώς να χτίσετε σήμερα backlinks και να ανεβείτε στη Google, να βελτιώσετε την κατάταξή σας και να αυξήσετε τους πελάτες και τις επιχειρήσεις σας στο ίντερνετ.

Γιατί έγραψα αυτόν τον οδηγό link building

Οι λόγοι που με οδήγησαν στη συγγραφή αυτού του οδηγού link building, ακριβώς μετά την σαρωτική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 είναι πάρα πολλοί. Όχι, δεν έχει καμία σχέση η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ με κάποιον από όλους αυτούς τους λόγους, ούτε συσχετίζεται με το SEO ή την Google. Άμα δεν στρωθείτε στη δουλειά, δεν θα σας δώσει κανένας να φάτε όσο και αν το αξίζετε.

Οι λόγοι ήτανε κυρίως γιατί:

 • Το 99% των ιδιοκτητών ιστοσελίδων στο ίντερνετ δεν γνωρίζει τι είναι το backlink.
 • Επίσης, το ίδιο 99% δεν γνωρίζει πως να φτιάχνει ένα backlinks.
 • Το ίδιο 99% δεν γνωρίζει πως να φτιάχνει ένα σωστό και ποιοτικό backlinks.
 • Το ίδιο 99% δεν γνωρίζει ότι ο αλγόριθμος κατάταξης της google βασίζεται στο μεγαλύτερο μέρος του ακόμα στον αριθμό των backlinks που δείχνουν προς την ιστοσελίδα σας.

Όπως καταλαβαίνετε, το πράγμα μιλούσε από μόνο του. Έπρεπε να δράσω και να κάνω μια εκστρατεία ενημέρωσης του κόσμου και των ιδιοκτητών ιστοσελίδων για το τι είναι τα backlinks και για τη χρησιμότητα τους στο να βελτιώσουν την κατάταξη των ιστοσελίδων τους στη Google.

Γιατί θα πρέπει να διαβάσετε τον οδηγό link building

Για όλους εσάς που με διαβάζετε για πρώτη φορά, είμαι ο Γιάννης ο Διβράμης και είμαι ειδικός στο SEO και στην κατασκευή ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών καταστημάτων στο ίντερνετ. Οι λόγοι που θα πρέπει να διαβάσετε αυτόν τον μικρό οδηγό δημιουργίας συνδέσμων είναι γιατί θα πρέπει να αυξήσετε τις γνώσεις στο δεκαπλάσιο σχετικά με το ίντερνετ και τη βελτιστοποίηση ιστοσελίδων για να μπορέσετε να αυξήσετε το εισόδημα σας από το ίντερνετ.

Στην πραγματικότητα αυτοί είναι και οι δύο αντικειμενικοί στόχοι της Google. Πέρα την αποστολής της που είναι ανακαλύψει, να οργανώσει και να σερβίρει την παγκόσμια γνώση στο ίντερνετ με τον καλύτερο και σχετικότερο τρόπο, η Google έχει και δύο βασικούς επιχειρηματικούς στόχους:

1. Να δεκαπλασιάσει την υπαρκτή γνώση στο πλανήτη και

2. Να δεκαπλασιάσει τα εισοδήματα της μέσω αυτής της γνώσης.

Τη στιγμή που γραφότανε αυτό το άρθρο, η Google ήτανε μια εταιρεία κολοσσός με περίπου 60 δις δολάρια έσοδα το χρόνο, εκ των οποίων το 95% προερχόταν από τη διαφήμιση μέσω του προγράμματος AdWords.

Ο στόχος της να δεκαπλασιάσει τα εισοδήματα της θα την καθιστούσε εταιρεία γίγαντα με έσοδα ρεκόρ της τάξης των 600 δις δολαρίων το χρόνο, έσοδα που ξεπερνάνε κατά πολύ το ΑΕΠ ολόκληρων κρατών και είναι με βάση τα σημερινά δεδομένα τριπλάσια από το ΑΕΠ της Ελλάδος.

Δεν θέλω να το κρύψω αλλά θαυμάζω και εμπνέομαι από το όραμα και τους στόχους της Google και έτσι έχω υιοθετήσει και γω προσωπικά τους ίδιους στόχους. Να δεκαπλασιάσω δηλαδή το εισόδημα μου και τις γνώσεις μου στο ίντερνετ και από το ίντερνετ.

Δύο λοιπόν καλοί λόγοι για να διαβάσετε και να εφαρμόσετε τον οδηγό link building είναι για να:

 • Δεκαπλασιάσετε τις γνώσεις σας γύρω από το SEO και τις μηχανές αναζήτησης και
 • Δεκαπλασιάσετε τα εισοδήματα σας από το SEO και το ίντερνετ!

Σας ακούγονται αρκετά φιλόδοξοι στόχοι;

Αν ναι, τότε δεν έχετε παρά να κάνετε like, share, tweet, pin και google plus αυτό το άρθρο, συστήστε το στους φίλους σας, και εμπρός λοιπόν, καλή ανάγνωση!

Πως δουλεύει η Google

Αναζήτηση νέων σελίδων – Crawling

Περίπου 3 δις αναζητήσεις γίνονται την ημέρα στη Google, ενώ 1 δις νέες σελίδες δημιουργούνται, και ταξινομούνται καθημερινά.

Από όλες αυτές, μόνο το 10% των σελίδων στο ίντερνετ μπορούν να ανακαλυφθούν από τη Google. Το υπόλοιπό παραμένει θαμμένο για πάντα στον αβυσσαλέο ωκεανό του ίντερνετ και αποτελεί το λεγόμενο deep web. Μπορεί να σας φαίνεται παράξενο αλλά το βλέπω κάθε μέρα. E-shop φτιαγμένο από το 2003 με 7.000 προϊόντα είναι ορατό στη Google μόνο κατά 60%!

Το υπόλοιπο 40% δεν έχει  διατρεχθεί από τα google bots και κατά συνέπεια δεν θα εμφανιστεί ποτέ στη Google!

Εσάς τι ποσοστό της ιστοσελίδας σας είναι ορατή στη Google;

Ταξινόμηση νέων σελίδων – Indexing

Η ταξινόμηση μπορεί να μεταφραστεί αυτούσια στα ελληνικά και δεικτοδότηση ή indexing. Είναι η διαδικασία της ταξινόμησης και συσχέτισης των σελίδων και ιστοσελίδων που ανακάλυψαν οι αράχνες της Google και των άλλων μηχανών αναζήτησης. Αυτές οι σελίδες και ιστοσελίδες ταξινομούνται στον δείκτη της Google, σε μεγάλους σκληρούς δίσκους όγκου χιλιάδων TERAFLOP και καλούνται απευθείας από τον χρήστη όταν κάνει μια αναζήτηση στη Google.

Κατάταξη νέων σελίδων – Ranking

Όταν λοιπόν πληκτρολογείτε μια λέξη κλειδί στη Google, εκείνη την ώρα καλείτε στην ουσία των καθρέπτη των αποτελεσμάτων που είναι αποθηκευμένα στον δείκτη της Google. Αυτό λέγεται εξυπηρέτηση -serving results- στην οποία βλέπουμε με βάση την κατάταξη ποια ιστοσελίδα είναι πιο σχετική και ποιοτική με αυτό που ζητάμε.

Κάπως έτσι δουλεύει με εξαιρετικά απλά λόγια η Google, για να μπορέσετε να αποκτήσετε επαφή με το θέμα των backlinks. Δείτε περισσότερα: Πως Δουλεύει η Google

Κάθε σύνδεσμος είναι και ένας ψήφος στη Google

pagerank-flow

Το σύστημα κατάταξης της Google βασίζεται στην σχετικότητα των συνδέσμων που έχετε λάβει. Κάθε σύνδεσμος είναι και ένας ψήφος προς την ιστοσελίδα σας.

Σε αντίθεση όμως με τις εκλογές, εδώ δεν έχουν όλοι οι ψήφοι την ίδια αξία.

Όσο πιο ποιοτικές, σχετικές και σημαντικές είναι οι ιστοσελίδες που συνδέονται με εσάς, τόσο πιο πολύ η ιστοσελίδα σας θεωρείτε πιο έμπιστη στο να παρέχει συνδέσμους και links προς άλλες ιστοσελίδες. Τώρα καταλαβαίνεται γιατί σύνδεσμοι από blogger ιστοσελίδες έχουνε μηδενική αξία για τη Google.

Ο αλγόριθμος της Google είναι έτσι σχεδιασμένος για να έδινε μεγαλύτερο κύρος σε links από την αρχική ιστοσελίδα Υπουργείων και Πανεπιστημίων από ότι από την προσωπική σας σελίδα στο Facebook ή μια ξεχασμένη ιστοσελίδα.

Αυτό φαίνεται και στην παραπάνω εικόνα. Περισσότερη αξία ή PageRank λαμβάνεται από έναν σύνδεσμο στην κορυφή του κειμένου από ένα Πανεπιστήμιο παρά από έναν σύνδεσμο στο τέλος του blogger ή του Tumblr.

Ποιο είναι το σωστό backlink;

Η διασύνδεση μέσω λέξεων κλειδιών που δείχνουν πίσω στην ιστοσελίδα σας είναι το μυστικό της επιτυχίας. Αυτές οι λέξεις κλειδιά θα πρέπει να είναι αυτές για τις οποίες θα θέλετε να βγαίνετε πρώτοι στην Google.

Για παράδειγμα:

Μπορώ να συνδεθώ με τη σελίδα http://seo.org.gr με 3 τρόπους:

 1. https://seo.org.gr
 2. SEO Blog
 3. Δείτε περισσότερα για το SEO, Προώθηση Ιστοσελίδων.

Όπως καταλάβατε, ο καλύτερος τρόπος σύνδεσης είναι ο τρίτος γιατί εμπεριέχει τις λέξεις κλειδιά σε σύνδεσμο περιεχομένου (contextual backlink).

Επίσης, ο καλύτερος σε αξία σύνδεσμος είναι αυτός που δεν περιέχεται στο footer και στα widgets μιας ιστοσελίδας, αλλά εντός του κυρίως όγκου του περιεχομένου. Αυτή είναι και η έννοια του contextual link. Αντίθετα ένα footer link ή ένα widget link είναι πιο υποβαθμισμένα από τη Google λόγω του μεγάλου όγκου του Spam που αποδεικνύονται ότι είναι τέτοιου είδους links.

Την ίδια τύχη έχουνε και τα σχόλια, όπου τα τελευταία χρόνια έχουνε γίνει το επίκεντρο των επιθέσεων των spammers.

Στη διασύνδεση ιστοσελίδων μεταξύ τους, υπάρχουν τρεις βασικοί τρόποι διασύνδεσης:

 • Μονόδρομη διασύνδεση, η ιστοσελίδα Α συνδέεται με τη B
 • Αμφίδρομη διασύνδεση, η ιστοσελίδα Α συνδέεται με τη B και η Β με την Α
 • Τριγωνική διασύνδεση, η ιστοσελίδα Α συνδέεται με τη B, η Β με τη Γ και η Γ με την Α κτλ.

Καλό θα ήτανε να προτιμήσετε μονόδρομους συνδέσμους, γιατί αυτοί μεταφέρουν περισσότερο PageRank προς την ιστοσελίδα σας. Η αμφίδρομη σύνδεση εκμηδενίζει σε ένα βαθμό το ισοζύγιο του PageRank από και προς την ιστοσελίδα σας, ενώ η τριγωνική διασύνδεση μοιάζει με spam blog network και βάζει σε υποψίες τη Google ότι κάτι δεν πάει καλά.

Δωρεάν Μαθήματα SEO Αξίας 129€

seo-google

Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό βίντεο μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα. Είναι πολύ συνετό να αφιερώνετε το 20% του χρόνου και των πόρων σας στην προσωπική σας εκπαίδευση και στην προσωπική σας ανάπτυξη. Γραφτείτε σήμερα στα βίντεο μαθήματα εντελώς δωρεάν!

seo-web-design

Ένα bakclink, 1000 λέξεις!

Τι να λέμε τώρα, πολλές φορές ένα backlink από ένα συναφή υπουργείο ή πανεπιστήμιο να δώσει μια άλλη βαρύτητα στην ιστοσελίδα σας και να σας βοηθήσει να κερδίσετε δεκάδες θέσεις στην κατάταξη των μηχανών αναζήτησης.

Άμα είστε τεχνική εταιρεία, τότε ένα link από το ΥΠΕΧΩΔΕ ή το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, ίσως εκτοξεύσει την ιστοσελίδα σας στα ύψη και σας φέρει χιλιάδες οργανική επισκεψιμότητα από τη Google.

Όπως είπαμε παραπάνω, όλα τα backlink δεν είναι ίδια, ούτε ισοδύναμα και πάρα πολλά έχουνε πολύ μεγάλη αξία. Για παράδειγμα ένα link από το Yahoo Directory κοστίζει 300 δολάρια το χρόνο. -Μάλλον κόστιζε γιατί τώρα η Yahoo έχει ανακοινώσει ότι θα αναστείλει τη λειτουργία του Yahoo Directory- Μπορεί μια απλή ιστοσελίδα να μην διαθέτει αυτά τα κονδύλια ακόμα, αλλά ένα site περί οπής μπορεί να ξοδέψει μερικές χιλιάδες ευρώ για SEO και για κατασκευή backlinks.

Τα backlinks σε τελική ανάλυση μεταφράζονται σε λεφτά και χτίζοντας ποιοτικά backlinks θα μπορέσετε να βγάλετε πολλά χρήματα. Προσοχή, γιατί σύμφωνα πάλι με την Google τα πληρωμένα backlinks θεωρούνται spam και δεν επιτρέπονται. Οι συνέπειες της αγοράς links για να χαλκεύσετε τα αποτελέσματα αναζήτησης της Google είναι αρκετά οδυνηρές. Σε περίπτωση που σας ανακαλύψουν, σίγουρα θα αποκλειστείτε για κάποιο διάστημα από τον δείκτη αποτελεσμάτων.

Αποφύγετε το SPAM

Το spam, δεν είναι μόνο η ανεπιθύμητη ηλεκτρονική αλληλογραφία, αλλά και η προσπάθεια επιρροής των αποτελεσμάτων της Google μέσω των spam links.

Σύμφωνα με το SUIT.gr, η τακτική της τοποθέτησης spam links σε διάφορα, άσχετα sites, που να οδηγούν στο δικό σου, δεν αποδεικνύεται απλώς ανεπιτυχής, αλλά αποτελεί πλέον πρόβλημα, αφού ο νέος αλγόριθμος της Google -εννοεί το Google Panda– τα εντοπίζει, με αποτέλεσμα να ρίχνει τη σελίδα σου πολύ χαμηλά στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Κατά πόσο ισχύει αυτή η απόψη; Εντοπίζονται όλα τα είδη spam από τη Google σήμερα και τιμωρούνται ή όχι;

To spamming είναι μια κλασική στρατηγική black hat SEO, που σε πολλές περιπτώσεις δουλεύει με πολύ μεγάλη επιτυχία, ακόμα. Άμα η Google έβρισκε και τιμωρούσε αποτελεσματικά το spam, τότε δεν θα έβρισκα κάθε μέρα γεμάτο το inbox των σχολίων μου με spam σχόλια στα Αραμαικά! Οπότε η γυμνή αλήθεια είναι ότι το πρόβλημα του spamming στο ίντερνετ είναι τεράστιο και ξεπερνάει τις δυνατότητες της Google για να το καταπολεμήσει αποτελεσματικά και να το εξαλείψει.

Άλλωστε, αυτός είναι και ο κύριος λόγος που η Google αλλάζει σχεδόν καθημερινά τον αλγόριθμο κατάταξης της σε τέτοιο βαθμό που πλέον κανένας δεν ξέρει τι προσμετράει και τι όχι. Μάλιστα αυτά που θεωρούμε σήμερα ότι έχουνε κάποια αξία δεν σημαίνει ότι θα έχουνε και αύριο αξία για τον αλγόριθμο κατάταξης της Google.

Η ουσία όμως είναι μία. Θα πρέπει να αποφύγετε το spam. Τα spam links δεν έχουνε πολύ μεγάλη αξία. Είναι προτιμότερο να εστιαστείτε στην ποιότητα και να πάρετε μερικά καλά και ποιοτικά backlinks παρά να εστιαστείτε σε 1000 spam links.

Τακτικές Link Building

Στην πορεία σας στο χτίσιμο συνδέσμων θα πρέπει να φανείτε αρκετά ευρηματικοί και επινοητικοί σαν τον Οδυσσέα. Θα πρέπει να μηχανευτείτε έξυπνους τρόπους για να δημιουργήσετε συνδέσμους προς την ιστοσελίδα σας.

H διαδικασία χτισίματος συνδέσμων (link building)  θα πρέπει να είναι αργή και σταθερή σαν μαραθώνιος και όχι ένα ξέσπασμα, ένα σπριντ. Στην πραγματικότητα πάρα πολλά sites προσπαθούνε να πετύχουν μέσω black hat SEO λογισμικού την ζεύξη χιλιάδων συνδέσμων με τη σελίδα τους, μόνο και μόνο για να καταλάβουν ότι κάποια στιγμή αποκλείστηκαν από την Google.

Έχω πειραματιστεί όλα αυτά τα χρόνια με πάρα πολλά λογισμικά και υπηρεσίες παραγωγής links, άλλες δωρεάν, άλλες πληρωμένες. Κατά 90% οι προσπάθειες δημιουργίας αποτελεσμάτων SEO με αυτοματοποιημένο λογισμικό ή εργαλεία είναι αποτυχημένες ή έχουν αρνητικό αντίκτυπο στις μηχανές αναζήτησης. Προκαλούν περισσότερο negative SEO παρά θετικό SEO.

Σε αυτό το άρθρο θα σας αποκαλύψω το μυστικό ή την τέχνη για να χτίσετε χιλιάδες links για τα site σας. Έχω εφαρμόσει αυτή τη γνώση που μοιράζομαι μαζί σας για να επιτύχω εκπληκτικές θέσεις για τα δικά μου site και blog στο παρελθόν.

Παρακάτω σας παρουσιάζω μερικούς από τους πιο σημαντικούς:

1. Guest Blogging

Στο άρθρο μου Guest Blogging αναφέρομαι αναλυτικά σε αυτήν την τακτική απόκτησης συνδέσμων.

Το Guest Blogging δεν είναι άλλο από το να γράφουμε σαν επισκέπτης σε φίλια blogs ή να φιλοξενούμε άρθρα από άλλους συντάκτες-bloggers στη σελίδα μας με αντάλλαγμα κάποιο πολύτιμο σύνδεσμο. Το όφελος είναι αμοιβαίο γιατί ο ιδιοκτήτης του blog αποκτά μοναδικό, ποιοτικό περιεχόμενο για την ιστοσελίδα του και ο συντάκτης του παίρνει τον σύνδεσμο προς τη σελίδα και επισκέπτες.

Πολλοί επικριτές του guest blogging θεωρούν ότι αυτή η τακτική δεν δουλεύει πια και έχει σβήσει όπως το παλιό αρθρογραφικό μάρκετινγκ. Το αρθρογραφικό μάρκετινγκ είναι να υποβάλλουμε άρθρα σε διάφορα article directories. Όντως, η υποβολή άρθρων είναι μια πολύ κοπιαστική και αναχρονιστική διαδικασία. Το ίδιο όμως συμβαίνει και με το guest blogging.

Τι θα συνέβαινε όμως αν το άρθρο σας δημοσιεύονταν στην Ναυτεμπορική ή στον SKAI; Σίγουρα θα άλλαζε και το αποτέλεσμα και την αξία των backlinks, αλλά θα σας έκανε γνωστούς συνάμα σε χιλιάδες άτομα!

2. Social Media Profiles

Μία από τις αγαπημένες μου μεθόδους για δημιουργία αξιόπιστων backlinks είναι τα social media. Mπορούμε να βελτιώσουμε την κατάταξη της ιστοσελίδας μας μέσω συνδέσμων στο προφίλ και κοινοποιήσεων.

Εάν έχετε έναν λογαριασμό στο Facebook, αυτός περιλαμβάνει πιθανές συνδέσεις  με τα βιβλία που διαβάζετε, προϊόντα που σας προτείνονται, και έτσι στέλνετε κίνηση σε  ιστοσελίδες ή blogs.

Από την ίδια τη φύση του Facebook, που μεταφέρει τεράστια εξουσία (Authority Page and Authority) σαν ιστοσελίδα και κάθε like στο Facebook έχει και έναν ψήφο, ψήφο όμως που έχει μεγαλύτερη βαρύτητα από ένα άλλο κοινωνικό μέσο όπως το LinkedIn. Κάθε  σύνδεση με τη δική σας ιστοσελίδα- μην ξεχνάμε ότι το like είναι μια σύνδεση- ρίχνει και ένα ψήφο υπέρ σας στον αλγόριθμο της Google.

Κατά τη δημιουργία του προφίλ σας στο Facebook, το Twitter και το YouTube και σε όλα τα άλλα social media, θα πρέπει πάντα να περιλαμβάνετε τουλάχιστον μια σύνδεση πίσω στο δικτυακό σας τόπο και όλα τα άλλα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία σας.

Υπάρχουν πάνω από 350 social media σήμερα, στα περισσότερα από τα οποία έχω κάνει προσωπικό προφίλ και σας συνιστώ να κάνετε προφίλ και δημοσιεύσεις σε όσο πιο πολλά μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορείτε καθημερινά.

3. Ζητήστε έναν σύνδεσμο από authority sites

Γνωρίζετε κάποια ιστοσελίδα ή οποία μοιάζει να είναι authority στον τομέα της; Θα θέλατε να συνδεθείτε μαζί της;

Επικοινωνήστε με τον ιδιοκτήτη της ή τον διαχειριστή της και ζητήστε να σας βάλουν ένα backlink. Μπορείτε επίσης να προτείνετε να ανταλλάξετε links, αν σας παίρνει. Η προσπάθεια ή μια απλή ερώτηση δεν θα σας κάνει να χάσετε κάτι.

Μερικά links μπορεί να σας χωρίζουν ακόμα από την πρώτη θέση στη Google ανάμεσα σε εσάς και τους ανταγωνιστές σας.

Κάντε ένα κατάλογο με 10 ιστοσελίδες συναφής με τον χώρο σας όπου θεωρείτε ότι έχουν μεγάλη αξία για εσάς και για την Google. Βρείτε κάποιον τρόπο να μάθετε ποιος είναι ο διαχειριστής της ιστοσελίδας και δείτε αν μπορείτε να συνδεθείτε και εσείς από το site τους.

4. Δημιουργήστε ένα βίντεο και καταχωρήστε το στα video sites

Τα βιντεοκάναλα ή οι ιστοσελίδες όπου μπορεί κάποιος να ανεβάσει ένα βίντεο και να πάρει συνδέσμους προς την ιστοσελίδα του πληθαίνουν κάθε μέρα. Μπορείτε να δημιουργήσετε μερικά βίντεο για την ιστοσελίδα ή την επιχείρηση σας και να τα ανεβάσετε στα παρακάτω sites:

 1. YouTube
 2. Vimeo
 3. Dailymotion
 4. MySpace

Κατόπιν, θα πρέπει να γράψετε μια μικρή περιγραφή 300 λέξεων και να συμπεριλάβετε και μερικά links προς την ιστοσελίδα σας.

Δείτε περισσότερα YouTube SEO

5. Ανακαλύψτε κάθε μέρα νέες ευκαιρίες link building

Υπάρχουν ιστοσελίδες που προσφέρονται για δημιουργία backlinks, τέτοιες ιστοσελίδες μπορεί να είναι τα forums, διάφορα άλλα blogs networks, blogs μεγάλων εφημερίδων και περιοδικών και άλλα. Κάθε μέρα θα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας πως να δημιουργήσετε νέα backlinks προς την ιστοσελίδα σας και θα πρέπει να διατηρείτε τις κεραίες σας ανοικτές στο να δημιουργήσετε νέα backlinks.

Δείτε περισσότερα στο άρθρο: A List of Link Building Lists

Ζητήστε μια προσφορά σήμερα για κατασκευή ιστοσελίδας

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ-ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

Αν είστε πριν την κατασκευή ή την ανακατασκευή της ιστοσελίδας σας, πριν κάνετε οτιδήποτε ζητήστε μια προσφορά για κατασκευή site ή κατασκευή eshop με το Genesis Theme Framework.

Ζητήστε προσφορά κατασκευής  ή προώθησης ιστοσελίδας

Δωρεάν Μαθήματα SEO Αξίας 129€

seo-google

Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό βίντεο μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα. Είναι πολύ συνετό να αφιερώνετε το 20% του χρόνου και των πόρων σας στην προσωπική σας εκπαίδευση και στην προσωπική σας ανάπτυξη. Γραφτείτε σήμερα στα βίντεο μαθήματα εντελώς δωρεάν!

seo-web-design

Διαβάστε περισσότερα για το link building

8 σκέψεις στο “Link Building: Ο Απόλυτος Οδηγός”

 1. Είσαι πραγματικά απίστευτος .
  Τον συστήνω ανεπιφύλακτα, ο άνθρωπος είναι επαγγελματίας του χώρου του και γνωρίζει για τα καλά το είδος.
  Εγώ έχω να σου πω απλά να συγχαρητήρια, γιατί με αυτό το άρθρο απλά μας δείχνεις το δρόμο η το μονοπάτι που λίγοι αποκαλύπτουν, που πρέπει να ακολουθήσουμε προς την επιτυχία.

  Φαντάσου ότι τα backlinks αποτελούν το 80% (off site seo) μιας καλής κατάταξη στην google.

  Απάντηση
 2. Γιάννη έχω βαρεθεί να λέω πόσο βοηθάνε τα άρθρα σου. Για να μη γίνομαι γραφικός από δω και πέρα θα κάνω απλά τις ερωτήσεις μου.
  1) Βοηθάει ένα backlink αν προέρχεται από την ίδια την ιστοσελίδα μου? Αν δε βοηθάει μπορεί να κάνει κακό ή απλά είναι αδιάφορο?
  2) Όταν μπει ένα backlink σε μια ιστοσελίδα θα πρέπει να το πατάνε για να αποδώσει ή βοηθάει ακόμα και αν το διαβάζει το google στον κώδικα της ιστοσελίδας χωρίς να παίρνει κλικ?

  Απάντηση

Σχολιάστε