ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Κατεβάστε τον οδηγό Κρύπτο για αρχάριους

Να φτιάξω blog ή site;

Να φτιάξω blog ή site;

Πάρα πολλοί με ρωτάνε τι είδους σελίδα να φτιάξουν, blog ή site; Για να θέσω τέλος σε αυτήν την πολυετή παρεξήγηση η οποία παραπέμπει στην προηγούμενη δεκαετία, αφού το θέμα είναι παρωχημένο και για να σας δώσω την ακριβή εικόνα του τι είναι blog και τι είναι site, σας παραθέτω αυτό εδώ το άρθρο.

Σήμερα με την πρόοδο της τεχνολογίας και του WordPress, τα blogs έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τα παραδοσιακά sites. Το WordPress Blog είναι και site, και blog και e-shop και οτιδήποτε άλλο θελήσετε!

na-ftiasko-blog-i-site

Πλεονεκτήματα του WordPress Blog

Το WordPress είναι το πιο διαδεδομένο και πιο εξελιγμένο Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου παγκοσμίως με πάνω από εικοσιπέντε εκατομμύρια εγκαταστάσεις. Χρησιμοποιείται κυρίως για κατασκευή blog και σελίδων βασισμένες στο περιεχόμενο. Το περιεχόμενο περιλαμβάνει βίντεο, κείμενα, εικόνα και ήχο.

 1. Είναι δυναμικό. Δημιουργεί άπειρες δυναμικές σελίδες, άρθρα και προϊόντα για τα ηλεκτρονικά καταστήματα μέσα σε λίγα λεπτά.
 2. Είναι δωρεάν. Οι λόγοι που έκαναν το WordPress τόσο δημοφιλές ήταν η ευκολία στη χρήση του, η ελεύθερη άδεια χωρίς περιορισμούς και τέλος η πολύ μεγάλη κοινότητα ανοιχτού λογισμικού το οποίο το υποστηρίζει. Υπάρχουν χιλιάδες θέματα και πρόσθετα για το WordPress Blog.
 3. Έχει άπειρη επεκτασιμότητα. Χιλιάδες εφαρμογές και πρόσθετα τρέχουν σε WordPress, ενώ η μεγαλύτερη κοινότητα ελεύθερου λογισμικού και προγραμματιστών το υποστηρίζει κάθε χρόνο.
 4. Είναι πρωταθλητής από άποψη SEO. Η Google αγαπάει τα blog γιατί έχουν φρέσκο και ποιοτικό περιεχόμενο. Τα blog συνδυάζουν όλα αυτά τα χαρακτηριστικά ενός εταιρικού site, ενός e-shop και έχουν ήδη βελτιστοποιηθεί για τις μηχανές αναζήτησης από την αρχιτεκτονική τους.
 5. Είναι εύκολο και απλό. Η εγκατάστασή του γίνεται μόνο με ένα κλικ, ενώ η παραμετροποίησή του είναι αστείρευτη. Πραγματικά δεν χρειάζεστε γνώσεις προγραμματισμού για να ξεκινήσετε μια σελίδα στο WordPress, ενώ αυτό δημιουργεί μόνο του δυναμικές, φιλικές προς τις μηχανές αναζήτησης και τον χρήστη σελίδες και αποστολές.
 6. Χαμηλό κοστολόγιο κατασκευής και συντήρησης. Μπορείτε να το συντηρήσετε μόνοι σας ή απλώς να επιλέξτε ένα πακέτο συντήρησης και ανανέωσης καλώντας στο 6972.364.387.

Βέβαια δεν σημαίνει ότι τα άλλα Συστήματα Διαχείρισης Περιεχομένου δεν είναι καλά, απλά το WordPress είναι το ιδανικό εργαλείο για να ξεκινήσει κάποιος το blog του και καλύπτει ταυτόχρονα τις ανάγκες ενός προσωπικού blog έως και τα τεράστια εταιρικά portals με χιλιάδες σελίδες και χρήστες.

Ας μην ξεχνάμε ότι και οι New York Times προτίμησαν για την κατασκευή της ιστοσελίδας τους το WordPress.

 

Θέλετε να φτιάξετε ιστοσελίδα και δεν ξέρετε πως; Απλώς επιλέξτε ένα πακέτο Web Design.

Μειονεκτήματα του απλού Site

 1. Είναι στατικό και χρειάζεστε γνώσεις προγραμματισμού, κώδικα HTML, PHP και MySQL για να το ανανεώσετε σωστά. Επίσης, θα χρειαστείτε και τη βοήθεια ενός γραφίστα για να δημιουργήσετε τα απαραίτητα γραφικά. Βλέπετε τα παλιάς τεχνολογίας sites είναι τα περισσότερα custom εφαρμογές.
 2. Η ανανέωση του είναι πονοκέφαλος ακόμα και για τον ποιο καταρτισμένο προγραμματιστή ιστοσελίδων. Φανταστείτε ότι πρέπει οτιδήποτε να το φορτώνεται στην ιστοσελίδα σας μέσω FTP.
 3. Είναι πιο ακριβά κοστολογικά γιατί όλα φτιάχνονται από την αρχή.
 4. Έχουν προβλήματα από άποψη SEO, λόγω των ανταγωνιστικότερων blog.
 5. Δεν έχουν άπειρη επεκτασιμότητα. Κάθε επέκταση τους είναι ένα θέμα και πάντα θα εξαρτάστε από τον προγραμματιστή ή τον γραφίστα σας.

Πως τα ξέρω όλα αυτά; Απλώς γιατί έφτιαχνα ιστοσελίδες πριν την εποχή του WordPress και έχω αντιμετωπίσει όλες τις αντικειμενικές δυσκολίες της κατασκευής, της συντήρησης και της ανανέωσης στατικών HTML ιστοσελίδων.

Θέλετε να φτιάξετε ιστοσελίδα και δεν ξέρετε πως; Απλώς επιλέξτε ένα πακέτο Web Design ή πάρτε ένα τηλέφωνο στο 6972.364.387.

Δείτε περισσότερα για την κατασκευή ιστοσελίδων:

Ζητήστε τώρα προσφορά για SEO και προώθηση ιστοσελίδων

ZITISTE-PROSFORA-SEO-3

Σας ενδιαφέρει να ανεβείτε στην πρώτη θέση της Google;

Ζητήστε τώρα προσφορά προώθησης

Δωρεάν Μαθήματα SEO Αξίας 129€

seo-google

Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό βίντεο μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα. Είναι πολύ συνετό να αφιερώνετε το 20% του χρόνου και των πόρων σας στην προσωπική σας εκπαίδευση και στην προσωπική σας ανάπτυξη. Γραφτείτε σήμερα στα βίντεο μαθήματα εντελώς δωρεάν!

seo-web-design

Δείτε περισσότερα για το SEO και το WordPress:

 

Σχολιάστε