ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Κατεβάστε τον οδηγό Κρύπτο για αρχάριους

Πως να βελτιώσετε την κατάταξή σας στις μηχανές αναζήτησης

ΒΕΛΤΙΩΣΕΤΕ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

Πως να βελτιώσετε την κατάταξή σας στις μηχανές αναζήτησης

Γεια σας φίλοι μου, γνωρίζω ότι εδώ και καιρό εσείς οι φανατικοί αναγνώστες μου περιμένετε να δείτε το επόμενο κορυφαίο άρθρο που θα γράψω. Και πιστεύω μετά από καιρό αυτό να είναι ένα από τα σημαντικότερα θέματα που καλύπτουμε στο SEO.

Που δεν είναι άλλο από την συνεχιζόμενη βελτίωση της κατάταξης της ιστοσελίδας σας στις μηχανές αναζήτησης.

Στα γιαπωνέζικα η συνεχιζόμενη βελτίωση ονομάζεται Kaizen, οπότε εδώ μιλάμε για το SEO Kaizen, την ολοένα και συνεχής βελτίωση των θέσεων μας καθώς και τις οργανικής επισκεψιμότητας της ιστοσελίδας μας.

Το βασικότερο πράγμα που χρειάζεται να κάνετε κάθε μήνα για να είστε πρώτοι στη Google

Αν μπορούσατε να κάνατε μόνο ένα πράγμα για να βελτιώσετε γενικά την κατάταξη της ιστοσελίδας σας στη Google, ποιο θα έπρεπε να ήτανε αυτό;

Και η απάντηση είναι απλή και δεν είναι άλλη από μια λέξη:

Referring Domains

REFERRING-DOMAINS

Τα referring domains είναι ο αριθμός των domains που δείχνουν από άλλα sites στην ιστοσελίδα μας. Γιατί μετράει περισσότερο για τη Google να έχουμε ένα backlink από 100 διαφορετικά domains, από διαφορετικές ιστοσελίδες παρά 100 backlinks από ένα domain name.

Και ας είναι και το ένα referring domain 100 φορές πιο ισχυρό από τα άλλα 100, πάλι το πλήθος είναι ικανό να κερδίσει το ένα.

Και εμείς μέχρι χτες μετρούσαμε μόνο τα backlinks αντί να μετράμε τα referring domainds.

Η μεγάλη διαφορά των backlinks με τα referring domains φαίνεται στην κατάταξη γιατί συνήθως οι περισσότεροι μετράνε τα συνολικά backlinks και έτσι μια ιστοσελίδα με 10 backlinks έχει καλύτερη κατάταξη από μια ιστοσελίδα με 100 backlinks.

Ο λόγος; Διαφέρουν στον αριθμό των referring domains. Η ιστοσελίδα με τα 10 backlinks έχει 10 referring domains, ένα backlink από κάθε ένα domain, ενώ η ιστοσελίδα με τα 100 backlinks έχει λιγότερα των 10 referring domains.

Το πιο δημοφιλές εργαλείο SEO για την μέτρηση των referring domains είναι το Aherfs, το οποίο το χρησιμοποιώ σχεδόν καθημερινά. Εκτός από αυτό υπάρχουν και πολλά άλλα εργαλεία στο ίντερνετ για την μέτρηση αυτού του δείκτη όπως το Google Search Console που μας περιορίζει στα 1.000 domains, το SEMRush και το Monitor Backlinks.

Το Ahrefs όπως και κάθε άλλο εργαλείο μέτρησης των domains έχει τη δική του μηχανή αναζήτησης, το δικό του spider και bot που διατρέχει το ίντερνετ για να βρει νέα backlinks και νέες ιστοσελίδες. Πολλές φορές είναι δυνατό να μην κάνουν crawling με 100% επιτυχία και να πιάνουν μόνο το 90% των backlinks που έχουν δημιουργηθεί.

Το πιο έγκυρο θεωρείται από την κοινότητα του SEO το Ahrefs.

 

Μετράει μόνο ο αριθμός των ιστοσελίδων που συνδέονται με την ιστοσελίδα μας;

Number-of-referring-domains-1024x705

Προφανώς και όχι, γιατί κάθε backlink μεταφέρει και το λεγόμενο link juice από το site που συνδέεται προς την ιστοσελίδα προορισμού. To link juice προσδίδει trustflow, σχετικότητα, και πολλά άλλα ποιοτικά χαρακτηριστικά που μετράει η Google για να κατατάξει την ιστοσελίδα σας στις σελίδες αποτελεσμάτων αναζήτησης.

Όμως η εμπειρία λέει ότι ο αριθμός των συνδεδεμένων domain names προς μια ιστοσελίδα παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στην κατάταξη της στην πρώτη θέση της Google.

Ο σημαντικότερος παράγοντας SEO παρά τις όλες αλλαγές του αλγορίθμου της Google που πολύ πρόσφατα έβγαλε το Bert Update, παραμένει να είναι ο αριθμός των domain που δείχνουν προς την ιστοσελίδα σας.

Αυξήστε τα referring domain σας για να ανεβείτε στη Google

Το να δημιουργείτε backlinks από τα ίδια site δεν είναι το σωστότερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε την κατάταξη της ιστοσελίδας σας.

Βέβαια, όλα τα υγιή site είναι φυσιολογικό να παίρνουν περισσότερα από ένα backlink από τα ίδια domain names, από τις ίδιες ιστοσελίδες και δεν θεωρείται καθόλου spam ή επικίνδυνο για τη Google αυτό.

Όμως θα πρέπει άμα πραγματικά θέλετε να ανεβείτε στη Google, να πάρετε backlinks από καινούριες ιστοσελίδες που δεν έχετε συνδεθεί ακόμα με αυτές.

Το ερώτημα τώρα είναι πως θα βρείτε καινούρια sites που θα θέλουν να συνδεθούν μαζί σας;

Μια απάντηση είναι άμα είστε τοπική επιχείρηση να καταχωρηθείτε στο Vrisko και στον Χρυσό Οδηγό που όμως δεν είναι και ότι συμφερότερο υπάρχει από οικονομικής άποψης μιας και ένα backlink από αυτούς του high authority οδηγούς να σας κοστίσει από 250,00€ και άνω το έτος.

Μετά θα πρέπει να στραφείτε εκτός από τους γνωστούς και φίλους, σε μια σοβαρή εταιρεία SEO, για να σας κάνει επαγγελματικό link building.

Το χτίσιμο συνδέσμων είναι μια διαδικασία που διαρκεί μήνες, γίνεται συνέχεια και εκ των πραγμάτων δεν σταματάει ποτέ, γιατί πάντα θα υπάρχει κάποιος ανταγωνιστής σας ο οποίος θα κάνει SEO για να σας κερδίσει και να σας κλέψει τη θέση σας από τη Google.

Στην αναζήτηση νέων ιστοσελίδων για backlink, πολλοί στρέφονται στα μεγάλα ενημερωτικά site όπως Πρώτο Θέμα, CNN, Boro κτλ αλλά και εκεί το κόστος είναι απαγορευτικό γιατί ο μέσος όρος του κόστους της καταχώρησης με άρθρο είναι 400,00€. Ποσό πάλι αρκετά μεγάλο για να κερδίσετε ένα backlink από μια ιστοσελίδα με μεγάλο όνομα.

Και μάλλον δεν είναι βιώσιμο αυτό το μοντέλο χτισίματος συνδέσμων. Γιατί άμα χρειαζόμαστε 10 νέες ιστοσελίδες κάθε μήνα, χρειαζόμαστε 4.000€ το μήνα μόνο για backlinks.

Κρατήστε θετικό το ισοζύγιο των backlinks κάθε μήνα

Μια τελευταία συμβουλή που θέλω να σας δώσω είναι να κρατήσετε θετικό το ισοζύγιο νεοαποκτηθέντων με απολεσθέντων referring domain κάθε μήνα. Αφού δημιουργήσετε τα πρώτα σας backlink, μετά από ένα σημείο θα αρχίσετε να χάνετε και κάποια backlinks είτε γιατί θα κλείσουν κάποιες ιστοσελίδες, είτε γιατί θα αλλάξει το περιεχόμενο τους είτε γιατί θα τις απαξιώσει η Google.

Θα πρέπει να να μην εφησυχάζετε και να αφιερώνετε κάθε μήνα τον χρόνο και τους πόρους που χρειάζεστε για να κρατήσετε τον αριθμό των συνδεδεμένων ιστοσελίδων σε θετικό πρόσημο.

To 90.88% των σελίδων δεν παίρνει καθόλου οργανική επισκεψιμότητα από τη Google

NO-TRAFFIC-PAGES

Μπορεί να ακούγεται εξωφρενικό αλλά 9 στα 10 sites δεν κατοικούνται και δεν έχουν καθόλου επισκεψιμότητα από οργανικές αναζητήσεις όπως η Google. Φαντάζομαι πως δεν θα θέλατε να καταντήσει και η ιστοσελίδα σας σαν και αυτές τις ιστοσελίδες ζόμπι.

Και το λιγότερο που έχω να σας προτείνω είναι να ζητήσετε μια επαγγελματική προσφορά για σωστές υπηρεσίες SEO τώρα.

Ζητήστε τώρα προσφορά για SEO και προώθηση ιστοσελίδων

ZITISTE-PROSFORA-PARAMARKETING

Σας ενδιαφέρει να ανεβείτε στην πρώτη θέση της Google;

Ζητήστε τώρα προσφορά προώθησης

Δείτε περισσότερα για το SEO και την προώθηση ιστοσελίδων:

Σχολιάστε