ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Κατεβάστε τον οδηγό Κρύπτο για αρχάριους

SEO optimization: Τι είναι και πως γίνεται;

SEO OPTIMIZATION

SEO optimization: Τι είναι και πως γίνεται;

Το SEO optimization μπορεί να είναι για πολλούς από εσάς μια άγνωστη λέξη και πολλές φορές μπορεί να το συναντήσετε στο ίντερνετ ως website optimization ή SEO, που σημαίνει βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης.

Η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης περιλαμβάνει όλες αυτές τις τεχνικές, θεμιτές και μη για την βελτίωση των αποτελεσμάτων αναζήτησης της ιστοσελίδας σας ως προς κάποιος όρους αναζήτησης ή λέξεις κλειδιά.

Οι λέξεις κλειδιά είναι πολύ βασικές για να ξεκινήσει κάποιος το seo optimization μιας ιστοσελίδας.

Για να το διατυπώσω αλλιώς, οι λέξεις κλειδιά είναι οι στόχοι σας και όλη η διαδικασία για να τους πετύχετε λέγεται SEO optimization.

Για να σας διαφωτίσω σε μερικά θέματα γύρω από αυτό, θα απαντήσω σε μερικές ερωτήσεις που συνήθως κάνουν οι υποψήφιοι πελάτες που έρχονται σε εμένα αφού έρθουν ή λίγο πριν.

Διαβάστε παρακάτω.

Πώς κάνει κάποιος SEO optimization για μια ιστοσελίδα;

Η διαδικασία χωρίζεται σε εντός σελίδας SEO και εκτός σελίδας SEO.

Για να μην τα κάνω πολύπλοκα θα σας πω πως ξεκινάει κάποιος με το SEO optimization.

1 Αρχικά εξετάζουμε την ιστοσελίδα που έχουμε προς το SEO με βάση τις λέξεις κλειδιά που επιθυμεί ο πελάτης με κάποια SEO tools

Αφού καταγράψουμε τις υπάρχουσες θέσεις στη Google, μετά προϋπολογίζουμε ένα κόστος σε χρήματα και σε χρόνο καθώς και σε πόρους που θα πρέπει να δεσμεύσουμε για να πιάσουμε την πρώτη θέση στη Google, την πρώτη τριάδα στη Google, την πρώτη πεντάδα ή την πρώτη σελίδα, άμα δεν είμαστε και τόσο φιλόδοξοι.

2 Εξετάζουμε την ιστοσελίδα μας άμα είναι έτοιμη για SEO

Σε αυτό το βήμα το 90% των ιστοσελίδων κόβεται και πάει πίσω στο τμήμα web design για ανασχεδιασμό. Πριν κατασκευάσετε μια ιστοσελίδα ρωτήστε τους ειδικούς γιατί οι προγραμματιστές και οι Web designers δεν έχουν σχεδόν καμία σχέση με το SEO και οι περισσότεροι δεν θέλουν να αποκτήσουν.

Δεν λέω ότι δεν υπάρχουν και οι λαμπρές εξαιρέσεις αλλά ο προγραμματισμός είναι άλλος κλάδος της πληροφορικής και άλλος κλάδος είναι το SEO.

Μην εμπιστεύεστε κανέναν που σας λέει ότι θα σας φτιάξει ένα site που θα είναι SEO ready, SEO friendly ή που θα έχει γελοίο κόστος.

Ο λόγος που φτιάχνετε μια ιστοσελίδα είναι για να βγει στην πρώτη σελίδα της Google τουλάχιστον με δυνατές και ανταγωνιστικές λέξεις κλειδιά, αλλιώς μην την φτιάχνετε καθόλου.

Μια ιστοσελίδα μπορεί να κοστίζει και τζάμπα, αλλά μια ιστοσελίδα με SEO που να είναι τέλεια και σωστά βελτιστοποιημένη (SEO optimized) κοστίζει χιλιάδες ευρώ λόγω των ταμειακών ροών που προσφέρει.

Η ιστοσελίδα σας είναι το ηλεκτρονικό σας μαγαζί και μην νομίζετε ότι είναι κάτι που ο καθένας το φτιάχνει.

3 Ξεκινάμε την πραγματική κατάταξη και εκστρατεία SEO

Αφού ολοκληρώσουμε με το στάδιο του ανασχεδιασμού, προχωράμε στην υλοποίηση του πλάνου που έχουμε για το SEO. Θα πρέπει να δεσμευτείτε ότι για 6 με 12 μήνες θα είστε σοβαρή με την ιστοσελίδα σας και θα αφιερώσετε τα χρήματα και τον χρόνο που απαιτείτε για να βγείτε στην πρώτη σελίδα της Google.

Τα αποτελέσματα αναζήτησης της Google κινούνται αργά και για τα πιο καινούρια site απαιτείτε περισσότερος χρόνος από ότι για ένα παλιό site.

4 Αναλύουμε τα αποτελέσματα, κάνουμε διορθώσεις και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία

Στα αγγλικά το τέταρτο βήμα λέγεται rinse and repeat.

Σημαίνει ότι έχουμε αξιολογήσει που βρισκόμαστε με βάση το τι έχουμε κάνει και αναπροσαρμόζουμε τις στρατηγικές μας στο SEO optimization ανάλογα με το τι κάνει ο ανταγωνισμός και ανάλογα πάντα με τις αλλαγές του αλγορίθμου της Google.

Όπως και να έχει πάντα θα πρέπει να κοιτάτε την κατάταξη με βάση τι έχετε κάνει ώστε να μην βαδίζετε στα τυφλά.

Πώς το SEO optimization επηρεάζει και το περιεχόμενο της ιστοσελίδας;

Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας έχει έναν διπλό σκοπό.

Να ενημερώσει τους υποψήφιους πελάτες σας και να πιάσει τις λέξεις κλειδιά στη Google που στοχεύετε.

Με αυτό το κριτήριο θα πρέπει να διαμορφωθεί και το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας ώστε να είναι αρκετά ελκυστικό για τους τελικούς χρήστες αλλά και για τις αράχνες της Google.

Στο SEO optimization θα πρέπει να έχουμε ανάλογο περιεχόμενο με την λέξη κλειδί ή λέξεις κλειδιά για τις οποίες στοχεύουμε και θα πρέπει η λέξη κλειδί να είναι μέσα στα κείμενα, στον τίτλο, στην κεφαλίδα Η1, στις επιμέρους κεφαλίδες Η2, Η3 και φυσικά να υπάρχουν σε bold και italics διάσπαρτες μέσα στις παραγράφους.

Πώς αυξάνω το SEO ranking μου;

Ο βασικότερος παράγοντας για την αύξηση του ranking μιας ιστοσελίδας είναι για άλλη μια φορά τα domains που δείχνουν προς την ιστοσελίδα σας με τις σωστές λέξεις κλειδιά.

Όσο πιο πολλά, ποιοτικά και σχετικά είναι τα site που έχουν συνδεθεί με την ιστοσελίδα σας, τόσο καλύτερα θα τα πάτε και στο rankinkg.

Άμα δεν σας ικανοποιεί η σημερινή κατάταξη της ιστοσελίδας σας κανένα πρόβλημα, το μόνο που θα χρειαστείτε ( ceteris paribus ) είναι μερικά δεκάδες backlinks παραπάνω μέχρι να πιάσετε και να διατηρήσετε το ranking που επιδιώκετε.

Μπορώ να κάνω SEO optimization μόνος μου ή όχι;

Έχω γράψει δεκάδες άρθρα σε αυτό το site αναφορικά με το do it yourself SEO.

Η απάντηση μου είναι εξαρτάται.

Εξαρτάται από τις γνώσεις σας στο SEO και τον χρόνο που μπορείτε να διαθέσετε και συνάμα από τον βαθμό δυσκολίας που έχει η λέξη κλειδί που θέλετε να πιάσετε και να βγείτε πρώτοι στη Google.

Για να μην σας δίνω φρούδες ελπίδες και αποκτήσετε ξαφνικά μωρές φιλοδοξίες προσπαθώντας το ακατόρθωτο, θα ήθελα να σας πω ότι σίγουρα κάποια πράγματα μπορείτε να κάνετε και μόνοι σας με κάποια καθοδήγηση ίσως.

Κάποια άλλα όμως που είναι πιο πολύπλοκα θα απαιτήσουν τις γνώσεις, την δεξιοτεχνία και την υποδομή ενός επαγγελματία στο SEO.

H Google είναι γεμάτη άρθρα και βίντεο, εννοώ η ίδια η εταιρεία Google για να σας στηρίξει στα πρώτα σας βήματα να κατανοήσετε τι θα πει SEO optimization και μετά να μπορέσετε να κάνετε την αρχή σας μόνοι σας ή με την υποστήριξη μιας έμπειρης ομάδας στο SEO.

Ξέχασα κάτι; Στείλτε μου τις ερωτήσεις σας στη φόρμα επικοινωνίας ή στο email και θα φροντίσω να τις απαντήσω σε επόμενο άρθρο.

Ζητήστε τώρα προσφορά για SEO optimization και προώθηση ιστοσελίδων

ZITISTE-PROSFORA-PARAMARKETING

Σας ενδιαφέρει να ανεβείτε στην πρώτη θέση της Google;

Ζητήστε τώρα προσφορά προώθησης

Δείτε περισσότερα για SEO optimization:

Σχολιάστε