ΒΓΑΛΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟ

Παθητικά Εισοδήματα Στα Κρύπτο

7 DO IT Yourself SEO Tips

7 DO IT Yourself SEO Tips – Συμβουλές για να κάνετε μόνοι σας SEO στην ιστοσελίδας σας!

Το SEO δεν είναι δύσκολο, απλά είναι πολλά πράγματα μαζί. Άλλα είναι εξειδικευμένα και άλλα όχι τόσο πολύ, όμως αν δεν μείνουμε στα βασικά είναι πολύ δύσκολο να ευδοκιμήσει η ιστοσελίδα μας και να βγούμε στην πρώτη σελίδα της Google.

Σκέφτηκα λοιπόν να αναφερθώ σε όλα τα βασικά πράγματα που μπορεί ένας νέος χρήστης του ίντερνετ να κάνει μόνος του χωρίς πολύπλοκες τεχνικές γνώσεις προγραμματισμού και SEO. Βέβαια η λίστα ξεπερνούσε σε αριθμό και την ποιο λακωνική προσδοκία έτσι αποφάσισα να περιορίσω τα βασικά πράγματα του SEO σε 7.

Ο αριθμός 7 είναι συμβολικός αριθμός και στο DO IT Yourself SEO θα σας βοηθήσει να εστιαστείτε στα βασικά. Άμα θέλετε να μάθετε ποια είναι τα 7 βασικά βήματα που θα πρέπει πάντα να είστε εστιασμένοι, τότε συνεχίστε να διαβάζετε παρακάτω.

1. Κάντε έρευνα των λέξεων κλειδιών σας

Το μυστικό είναι να μην γράφετε μόνο για τις μηχανές αναζήτησης, αλλά και για τους ανθρώπους σας, για το κοινό σας δηλαδή. Όσο πιο φανατικό και πιστό είναι το κοινό σας τόσο μεγαλύτερη επιτυχία θα έχετε στην αγορά σας. Τόσο πιο πολλές μετατροπές θα έχετε από επισκέπτες σε πελάτες και τόσο πιο πολλές πωλήσεις.

Πάρα πολλοί προτείνουν διάφορα εργαλεία για την εύρεση των πραγματικών λέξεων κλειδιών. Το να έχετε πολλά εργαλεία είναι καλό και θα σας βοηθήσει, όμως θα σας διασπάσει την προσοχή στο να μάθετε πολύ καλά ένα εργαλείο και αυτό είναι το Google Keyword Tool που υπάρχει στο Google AdWords και είναι δωρεάν. Δείτε το παρακάτω βίντεο: SEO: Βρείτε τις κατάλληλες λέξεις κλειδιά!

2. Εγκαταστήστε στο WordPress το RankMath SEO

Παλιότερα σύστηνα να εγκαταστήσετε το Yoast SEO ή το All In One SEO πρόσθετο, αλλά σήμερα το Rank Math SEO, στην δωρεάν του μάλιστα έκδοση, σας δίνει ότι σας δίνει το Yoast SEO Premium και ακόμα περισσότερα χωρίς καμία επιβάρυνση, επίσης μπορείτε με το Rank Math SEO να αντικαταστήσετε τρία άλλα πρόσθετα όπως το Redirection και όποια άλλα προσθέτουν αυτόματα το Alt text στις εικόνες άμα το έχετε ξεχάσει να το κάνετε μόνοι σας.

Παράλληλα έχει 40% λιγότερο κώδικα και κάνει το site σας ταχύτερο από πριν.

Άλλη μια λανθασμένη άποψη είναι ότι το πρόσθετο Rank Math SEO και κάθε πρόσθετο SEO στο WordPress, θα σας ανεβάσει στη Google αυτόματα λες και δημιουργεί μόνο του backlinks για το site σας.

Το Rank Math SEO δεν κάνει κάτι από μόνο του, απλά παρέχει ένα μπούσουλα για το SEO που θα σας βοηθήσει να μετρήσετε την αποδοτικότητα του SEO εντός σελίδας. θα σας βοηθήσει να μετρήσετε την πυκνότητα των λέξεων κλειδιών, το μέγεθος του κειμένου, να διορθώσετε τα εσωτερικά σας Links και να δημιουργήσετε ένα XML sitemap για να το υποβάλετε στη Google.

Σίγουρα το καλύτερο και το αποτελεσματικότερο SEO plugin για WordPress παγκοσμίως το οποίο παρέχεται δωρεάν. Δείτε πως να ρυθμίσετε το WordPress SEO by Yoast στο παρακάτω βίντεο: WordPress SEO, με τον ίδιο τρόπο ρυθμίζεται περίπου και το Rank Math SEO.

3. Γράφετε ένα άρθρο τη μέρα για το blog σας

DOIT-yourself-SEO-paramarketing-low

Το blogging είναι η νούμερο ένα στρατηγική SEO, αυτό εξηγώ και στο ομώνυμο άρθρο μου. Για ποιο λόγο συμβαίνει όμως αυτό;

Η απάντηση βρίσκεται στον τρόπο λειτουργίας της Google. Η Google αναζητά και ταξινομεί στους τεράστιους servers της το περιεχόμενο που βρίσκει στο ίντερνετ. Μετά όταν πάμε στο πεδίο αναζήτησης της Google, στα αποτελέσματα αναζήτησης εμφανίζονται όλες οι αποθηκευμένες και ταξινομημένες ανάλογα με την σχετικότητα και τη σημαντικότητα ιστοσελίδες.

Όσο πιο πολύ περιεχόμενο έχετε δημιουργήσει για το blog σας, τόσες ποιο πολλές λέξεις και φράσεις κλειδιά έχετε χρησιμοποιήσει και τόσο πιο πολλές φορές θα εμφανίζεται το site σας στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google ή SERPS.

H κίνηση ξεκινάει από το μοναδικό και ποιοτικό περιεχόμενο που δημιουργείτε από το καθημερινό blogging, τουλάχιστον για τις πρώτες 100 ημέρες!

Επίσης με το blogging θα έχετε και κάποια άλλα παράπλευρα πλεονεκτήματα:

  1. Με το blogging αποκτάτε εφόδια ζωής γιατί μαθαίνεται να αξιοποιείτε όλες τις νέες τεχνολογίες για να επιτύχετε κάποιο σκοπό.
  2. Βγαίνετε στην πρώτη σελίδα της google με τη δημιουργία περιεχομένου.
  3. Δημιουργείτε μια κοινότητα στο ίντερνετ γύρω από την αγορά σας και συνομιλείτε με τον κόσμο και όσους έχουνε κοινά ενδιαφέροντα επιδιώξεις και σκοπούς.
  4. Γίνεστε γνωστοί με το personal branding
  5. Διευρύνεται τη λίστα email marketing
  6. Αποκτάτε νέους πελάτες και αποκτάτε εισόδημα μέσω ίντερνετ ή
  7. ενισχύετε το εισόδημα σας, το SEO σας εάν έχετε ήδη ένα site, ένα e-shop ή οτιδήποτε άλλο στο ίντερνετ.

4. Προωθήστε το άρθρο σας στα social media

google-paketa-seo

Το social media είναι σχεδόν αυτονόητα σήμερα στη εποχή του Facebook και του twitter. Όμως έχω εντοπίσει πάρα πολλά άτομα ακόμα που ή δεν έχουν Facebook ή έχουν αλλά δεν το χρησιμοποιούν.

Με περισσότερα από 350 κοινωνικά δίκτυα και συνεχώς περισσότερα να ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια καθημερινά είστε αδικαιολόγητοι εάν δεν τα χρησιμοποιήσετε για να πάρετε backlinks, traffic και γενικά να βελτιώσετε το SEO σας.

Στο άρθρο μου “Πως να γίνετε ένας μεγιστάνας των Social Media” σας δίνω μια νέα διάσταση για την έννοια της δικτύωσης. Εντάξει δεν λέων να γίνετε και ένας βασιλιάς των social media που προσωπικά επιδιώκω, όμως καλό θα ήταν να αλλάξετε κατεύθυνση και να αρχίσετε να χρησιμοποιήτε μερικά από αυτά καθημερινά.

Αυτά που προτείνω για καθημερινή χρήση και που έχουν την μεγαλύτερη ισχύ στη Google είναι:

1. Facebook

2. Twitter

3. LinkedIn

4. Pinterest

5. YouTube

Είναι συνετό και καλό να δημιουργήσετε προφίλ σε όσο το δυνατόν περισσότερα social media γίνεται. Με τη δημιουργία του προφίλ σας, προσθέτετε και το site σας και παίρνετε και ένα backlink πίσω σε αυτό.

Στη συνέχεια μπορείτε να εγκαταστήσετε τη μπάρα διαμοιρασμού Alternative Digg ή το Share buttons by Addthis ή το Cresta socail share, όπως έχω και γω στο site μου για να ενθαρρύνετε τον κόσμο σας να μοιραστεί το περιεχόμενο σας με τους φίλους του.

5. Διαβάστε καθημερινά για το SEO

Τονίζω τη λέξη διαβάστε γιατί όσοι δεν διαβάζουν είναι επικίνδυνοι κατά τη γνώμη μου. Το μυαλό σας παίζει άσχημα παιχνίδια όταν δεν το καλλιεργείτε, όπως και το σώμα σας όταν δεν γυμνάζεστε. Όταν δεν γυμνάζεστε κινδυνεύετε από πάρα πολλές ασθένειες και αυξάνετε τον κίνδυνο εγκεφαλικών και καρδιακών επεισοδίων.

Όταν δεν διαβάζετε, το μυαλό σας αποσυντονίζεται και είναι δύσκολο να εστιαστεί και να πάρει αποφάσεις για κάτι. Παρατηρήστε ανθρώπους τελείως αμόρφωτους. Δεν μπορούν να καταλάβουν τι συμβαίνει στον κόσμο εύκολα. Άγονται και φέρονται από τους άλλους και δυσκολεύονται στο να πάρουν αποφάσεις για θέματα που δεν είναι στη δουλειά τους.

Για να αποκτήσετε ευρύτερη γνώση και παιδεία στο SEO και για να μπορέσετε να αφομοιώσετε ταχύτερα αυτή τη γνώση θα πρέπει να μελετάτε καθημερινά έστω και ένα άρθρο, ένα βίντεο ή ένα podcast.

Σε αυτό το SEO blog που βλέπετε έχω μόνο 600 άρθρα περίπου σε μερικά συν 230 βίντεο στο κανάλι μου στο YouTube. Για να τα γράψω έχω μελετήσει ατέλειωτες ώρες για το SEO και τη Google. Για να γράψω μία σελίδα από ένα άρθρο μου θα χρειαστώ και κάμποσες ώρες πειραματισμών, έρευνας και δοκιμών.

Για αυτό στο τέλος κάθε άρθρου μου σας παραθέτω πάντα και σχετικές πηγές συνήθως από ξένα site για να μάθετε και να δείτε περισσότερα.

6. Κάντε ευρύτερη έρευνα για την αγορά σας

Το βήμα 3 από τα 8 στα βίντεο μαθήματα είναι το να κάνετε έρευνα αγοράς. Ο λόγος που κάνουμε έρευνα αγοράς είναι να αναγνωρίσετε μια ανθρώπινη ανάγκη με επαρκή ζήτηση ούτως ώστε να είναι βιώσιμη η αγορά στόχος ή το μικρομερίδιο ή μικροτμήμα της εν λόγω αγοράς. (market niche)

Μετά θα πρέπει να αναπτύξετε μια υπηρεσία ή ένα προϊόν για να καλύψετε αυτήν την ανθρώπινη ανάγκη και να βγάλτε λεφτά. Εάν κατανοήσετε το συγκεκριμένο βήμα λάθος, δυστυχώς όλο το blog σας θα έχει άσχημη κατάληξη. Θα έχετε δημιουργήσει μια ιστοσελίδα που δεν θα έχει καθόλου επισκέπτες ή θα έχετε επισκέπτες αλλά κανένας τους δεν θα αγοράζει αυτό που πουλάτε, οπότε θα είναι ακατόρθωτο ή εξαιρετικά δύσκολο να βγάλτε λεφτά.

Το επόμενο βήμα είναι η δημιουργία του περιεχομένου και για να γίνει αυτό θα πρέπει να είναι το περιεχόμενο σας ποιοτικό και να απευθύνεται στη σωστή αγορά στόχο.

Θα πρέπει να μάθετε και να γνωρίσετε την αγορά σας πολύ καλά για να φτάσετε στο σημείο να γράφετε άνετα για θέματα που την απασχολούν.

Προσωπικά έχω αφιερώσει τόσο πολύ χρόνο στην αγορά στόχο μου που ξέρω από πριν τι είναι το ιδανικό για κάθε πελάτη ακόμα και όταν αυτός δεν το ξέρει. Είμαι σαν το καρδιολόγο, ο γιατρός σας ξέρει πως θα πρέπει να είναι το κυκλοφορικό σας στην ιδανική υγιής κατάσταση ακόμα και αν εσείς δεν το ξέρετε.

7. Σκοτώστε οτιδήποτε περιττό στο site σας

Μετά από πολλά πειράματα το blog σας μπορεί να συσσωρεύσει πάρα πολλά άχρηστα plugins, θέματα WordPress, υπερβολικά φορτωμένα μενού και άχρηστα κουμπάκια που αποσπούν την προσοχή του επισκέπτη.

Πως το ξέρω; Γιατί και εγώ ήμουνα σε αυτήν την φάση ειδικά στην αρχή της δημιουργίας του blog μου. Δεν είχα και πολύ περιεχόμενο και ήθελα να φαίνεται το blog μου γεμάτο. Έπρεπε να καλύψω αυτό το κενό με διάφορα πράγματα, όπως φορτωμένα μενού, διαφημιστικά banner και διάφορα άλλα άχρηστα πράγματα.

Μέχρι σήμερα έχω κάνει δίαιτα στο blog μου αρκετές φορές και έχω ξεφορτωθεί όλα τα άχρηστα πράγματα πάνω από 6 φορές.

Η συμβουλή το να σκοτώστε οτιδήποτε περιττό στο site σας είναι διπλή. Να σκοτώστε οτιδήποτε δεν δουλεύει στο SEO και οτιδήποτε δεν σας βοηθάει στο να δημιουργήσετε νέους πελάτες έτσι θα καταφέρετε να μεγαλώσετε τη λίστα σας και να αυξήσετε τις πωλήσεις σας στο site σας.

Η φιλοσοφία ότι έχω βάλλει πολλά για να τον πιάσω από κάπου είναι σαν να έχω φτιάξει ένα site πανηγύρι με άχρηστα πράγματα και τελικά δεν θα πάρει τίποτα ο επισκέπτης.

Θα πρέπει να ρίξετε το μέγεθος της πρώτης σας σελίδας κάτω από το 1MB και τον χρόνο φόρτωσης κάτω από 3 δευτερόλεπτα. Μπορείτε να δείτε την ταχύτητα φόρτωσης στο tools.pingdom.com

Απλοποιήστε τη διαδικασία πώλησης στην ιστοσελίδα σας και κρατήστε μόνο τα τελείως απαραίτητα. Τα πολύ φορτωμένα site μπλοκάρουν τον ανθρώπινο εγκέφαλο και οδηγούν σε παράλυση.

Ξέχασα κάτι; Σίγουρα, μην διστάσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο στο blog μου κάτω από το άρθρο και να κάνετε τα απαραίτητα share, like και tweet. Σας ευχαριστώ πολύ.

Κερδίστε 50% έκπτωση στο hosting με την Myip

Επίσης, η εταιρεία Myip για όσους δεν έχουν site ή για όσους έχουν αργό site δίνει hosting  με 50% έκπτωση σε light speed servers. Ο light speed server ξεκινάει από 200 ευρώ, έχει τεράστιες  ταχύτητες και χωράει πάνω από 1 site, μπορείτε να βάλετε περισσότερα.

Με τον κωδικό έκπτωσης paramarketing50 ξεκινάτε να πάρετε light speed server με 100 ευρώ. Πιστέψτε με, είναι ευκαιρία και είναι εφ’όρου ζωής γι’ αυτό σηκωθείτε να κάνετε την εγγραφή σας στην εταιρεία Myip και να πάρετε την προσφορά.

Οι 5 πρώτοι κερδίζουν  50% έκπτωση με τον κωδικό paramarketing50.

Αυτά φίλοι μου, θα τα πούμε τη άλλη Δευτέρα στις 9 με την αυγούλα ή και νωρίτερα,  γιατί ανεβάζουμε ενδιάμεσα βίντεο. Γεια σας!

Γραφτείτε στο κανάλι μου στο YouTube!

GRAFTEITE-KANALI-YOUTUBE-1

Θέλετε να μείνετε σούπερ ενημερωμένοι με τις τελευταίες εξελίξεις στο SEO; Γραφτείτε στο κανάλι μου στο YouTube και δείτε πρώτοι κάθε Δευτέρα στις 9 με την αυγούλα το νέο μου βίντεο για το SEO, την προώθηση ιστοσελίδων, το Amazon FBA και πολλά άλλα θέματα.

Ξέρω ότι το θέμα δεν έχει εξαντληθεί και θα μπορούσα να μιλάω για το SEO και τις μηχανές αναζήτησης ώρες. Επειδή θα πρέπει να παραδώσω και μερικές ιστοσελίδες που φτιάχνω παράλληλα, θα πρέπει να σας αφήσω. Γραφτείτε στο newletter και μείνετε συντονισμένοι στα επόμενα εκπληκτικά άρθρα για το SEO, τη Google και την κατασκευή ιστοσελίδων.

Σας ευχαριστώ πολύ!

Ζητήστε τώρα προσφορά για SEO και προώθηση ιστοσελίδων

ZITISTE-PROSFORA-SEO-3

Σας ενδιαφέρει να ανεβείτε στην πρώτη θέση της Google;

Ζητήστε τώρα προσφορά προώθησης

Δωρεάν Μαθήματα SEO Αξίας 129€

seo-google

Πάρτε εντελώς δωρεάν τον οδηγό βίντεο μαθημάτων αξίας 129€ SEO GOOGLE Πρώτη Σελίδα. Είναι πολύ συνετό να αφιερώνετε το 20% του χρόνου και των πόρων σας στην προσωπική σας εκπαίδευση και στην προσωπική σας ανάπτυξη. Γραφτείτε σήμερα στα βίντεο μαθήματα εντελώς δωρεάν!

seo-web-design

 

Δείτε περισσότερα για το do it yourself SEO:

Σχολιάστε